İtalya'da elektrikli araç yaygın olduğu için şarj sorunu olmaz. Ama artık feribotlara elektrikli araç ile girerken bazı şartlar isteniyor. Bunun için www.anek.gr adresine gidip okuyun. |
italyaya araç ile gitmek (17. sayfa)
-
-
Merhaba.
Bende geçen yıl arabayla balkan turu yapmıştım hiç bir sorun yaşamadım.
Bu sene İstanbul-igoumenitsa- napoli- roma- venedik--ljubjana- milano-zurich-munich-viyana-budapeste-bukres-varna-istanbul olacak şekilde bir rota çizdim sırada ufak tefek hata olabilir ezberimden yazdım.
Öncelikle tüm sayfaları okudum.
Kafamda sorular var yardımcı olursanız sevinirim. İki çocuk olmak üzere dört kişiyiz ve yeşil pasaportumuz var.
Aracım dizel 1.3 2012 linea.
1-Direkt uçakla gidip araba kiralarsam sorun yaşar mıyım? Yeşil sigorta falan nasıl oluyor.
Çünkü ülke geçişleri kısmı çok anlaşılabilir değil?
2- aracımla gidersem dizelden dolayı sıkıntılı gibi.
Balkanlarda böyle bir şey yoktu.
Milano dizel yasak diyor ama nereye yasak şehir merkezine girmek mi yasak yoksa komple Milano mu yasak?
Veya dizel giremez tabelası gördükten sonra çıkış yolu veriliyor mu dizel araçlar için?
Girersek cezası nedir bilen var mıdır?
Aynı durum munichye de var anladığım kadarıyla.
4- italyada trafiksiz bölgelere giriş tabelaları belirgin midir?
O bölgede otoparka çekip merkezlere taksi ile ulaşmak çok pahalı mıdır?
Çocuklarla otobüs veya tren gibi şeyler zor biraz.
5-karadagda turist vergisi diye bir şey var mesela gerçi ben ödemedim ama :)
Gezeceğim ülkelerde böyle bir turist vergisi var mi varsa nerelerde ödenir?
6- 1000 euro gibi geziye trafik cezası ödeme riskini göze alarak yola çıkarım.
1000 euronun böyle çok üzerine çıkacak afaki bir ceza uygulaması var mıdır?
Hız limitlerine uyarım ama işte yasak bölge şu bu gözden kaçabilir fikir vermesi açısından soruyorum.
7-10 güne 3-4 bin euronun yeteceğini düşünüyorum.
Parayı bankada tutup cüzi işlem ücretleriyle nakit nasıl çekebilirim.
Saygılar.
Balkan turu hakkında sorusu olan varsa da cevaplayabilirim.
Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Makedonya gezdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba ben Tesla ile korfu bari puglia Lecce brindisi turundan yeni döndüm
İtalya da şarj konusunda sorun yaşamazsınız fakat ücret yüksek 0.90 euro civarı.
Brindisi de Tesla super charger var 0.50 euro
Ayrıca feribotlarda tam bir kontrol olmasada şarjın %40 olma kuralı var.
Yunanistan da ise şarj biraz sorun genelde 40kw civarı hızlı şarj istasyonları fiyat 0.50 sent
2-3 saatte bir en az 30dk molalar biraz vakit kaybı yaratıyor.iyi bir planlama gerekiyor.plugshare uygulamasını tavsiye ederim tüm şarj istasyonlarını gösteriyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracınızla giderseniz dizel yakıt sorun olmaz. Benzin istasyonlarında dizel de var.
İtalya'da çok dolaştım dizel yasak tabelası gözüme çarpmadı. Milano'daki dizel kurallar için Google'da arama yapın.
Yeşil sigortayı Türkiyeden çıkarken sınırda sigorta acentasına yaptırabilirsiniz.
Münih'te-Almanya'da araç için yeşil etiket almalısınız. Dizel arabaya veriyorlar mı Google'da araştırın. Yeşil etiketi Almanya'daki TÜV istasyonlarından alabilirsiniz. Randevu almalısınız.
İtalya'da bütün şehir merkezleri ZTL bölgeleridir. Dikkat edilirse ZTL başlangıcında tabelalar var. ZTL sınırında aracınızı otoparka (Google map'de arayın) bırakıp merkeze yürüyebilirsiniz. Toplu taşımaya binmeye gerek yok. Google da şehirlerin ZTL haritaları var.
Turist vergileri otellere ödeniyor.
Dikkatli kullanırsanız Trafik cezası ödemezsiniz. 7 senedir giderim hiçbir zaman ceza ödemedim.
Parayı bankada tutup ATM makinalarından çekmek pratik değil. Üstünüzde taşıyın.
7-10 güne 3-4 bin yeter mi bilmiyorum. 4 kişisiniz, yetmeyebilir.
-
Elektrikli araç ile uzun yol seyahati işkence.
-
Milanoda dizel yasak ama şehir merkezinde mı yoksa şehri komple mi kapsıyor araştırdım bayağı çözemedim.
Münih içinde aynı durum geçerli.
Arabayı park edip merkeze taksi veya otobüs kullanabilirim sıkıntı değil.
Tuv olayına gelince orada gidip randevu ve muayene ile uğraşmak istemiyorum açıkçası rotadan çıkarabilirim belki.
Bir de vergi ben sadece air bnb kullanıyorum o yüzden durum biraz farklı.
Cevabınız için teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vergiyi Airbnb'deki ev sahibi tahsil eder ya da kendisi öder. Mutlaka ödeniyor. Cok önemli bir para tutmuyor.
TÜV için randevuyu önceden web sitesinden alabilirsiniz. Ben o şekilde randevu almıştım. Bana neden randevu aldınız diye email ile sordular. Durumu anlattım.
TÜV muayenesi yaptırmayacaksanız şehire girer girmez bir otoparka girip arabayı bırakın. Yakalanırsanız 70 € cezası varmış.
Şimdi Google dan baktım. Milano için diesel araç durumu şu: Milan ZTL - Area B
O bölgeye giremiyorsunuz. Diğer yerelere şimdilik girilebiliyor
-
Balkan turu hakkında bilgi için özel mesaj attım size, bilgilendirirseniz sevinirim
Teşekkürler.
Area b bölgesini google haritalara sabitleme şansımız yok herhalde değil mi sürekli kontrol mü etmek gerekiyor.
Bir de tuv için muayene aldığınız siteyi yazar mısınız?
Yazdım hocam.
O bölgenin başlangıcında bir adresi kaydedin oraya gitmeyin.
"Green sticker for low emission zone" alınıyor
https://www.tuev-nord.de/en/company adresinden aldım ama nasıl aldım şimdi hatırlamıyorum.
Randevuyu şurdan almışım:
Munich: Low emission badge (green sticker)
Ottobrunner Straße 116 81737 München-Perlach
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 31 Temmuz 2024; 10:8:47 >
-
Bulgar tarafında yapılan yeşil sigorta, AB ülkelerinde geçerli imiş. O zaman ucuz. Ben araya Karadağ ekleyince ve Karadağ AB ülkesi olmadığından tüm dünya sigortasına dönüşüyor olay. Aynı fiyat çıkıyor. İsteyen özel mesaj atsın, Çorlu'da bir sigortacı Bulgar acentesi de olduğundan sigorta yapıp kargo ile size gönderebiliyor. İletişim bilgisini isteyene verebilirim
https://www.greekferries.gr/index_tr.htm
Peki bu site güvenilir mi hocam feribot bileti için.
Bir de dış kabin iç kabin ve junior suite odalar var.
Hiç seyahat ettiniz mi bir farkı var mı?
O siteden hiç bilet almadım. Benim bilet aldığım yer doğrudan gemi firmasının web sitesi. Verdiğiniz adres acenta gibi, bütün gemiler için bilet satıyor. Ben Anek'in web sitesinden biletimi alıyorum, bu acenta da Anek gemilerine bilet satıyor. Fark yok. Hepsinde iç dış kabin junior suite oda var zaten.
Bileti alacağınız acenta farklı olsa da bineceğiniz gemi aynı gemi olacak. Uçak bileti almak gibi bir şey. Uçak biletini sokaktaki bir acentadan da alabilirsiniz, Türk Hava Yollarının kendi web sitesinden de alabilirsiniz. Bineceğiniz uçak aynı olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 1 Ağustos 2024; 6:51:0 > -
Merhabalar ;
Arkadaşlar internette araştırma yaparken konumuza denk geldim benim vize isteyen ülkelere ilk defa seyahat durumum var bu konudada biraz bahsi geçmiş o yüzden bununla alakalı bilgili arkadaşlardan yardımcı olmasını rica ediyorum. Şimdi şöyle ; ben nasipse inşallah eylülde evleneceğim ve balayı için yurtdışına çıkmak istedik ( italya/roma ), tabi vize felan nasıl olcak derken baktık baya zorlaşmış başvurular felan baya uzun sürüyor fransa italyaya felan randevu başvurusu yaptık ama sıra bile gelmedi daha , derken şansımıza yunanistan eylül ayı başvurusu açılmış 1 güne ondan hemen randevu aldık yunanistandan schengene başvurduk ve vizemiz onaylandı 30 günlük 10 gün konaklama sınırlı ve TEK GİRİŞLİ. Şimdi bizim kafamıza takılan konu şu ben araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla schengen üye ülkelerinden bir kere girdikten sonra dışarı çıkmadığım sürece üye ülkeler arasında rahatça seyahat edebiliyorum. Böyle olunca bende yunanistandan girişli roma italya ya giden tur bakmaya başladım ve bir tanede buldum tam istediğim gibi, tur yunanistandan selanikte başlıyor ordan ıgoumenitsadan feribotla bariye geçip roma floransa diye devam ediyor. Öyle olunca bir tatil sepeti acentesine gidip turu almak isteyince bana vizem tek girişli olduğu için yunanistandan italyaya geçmemde sorun olacağını söylediler ( çokta emin konuşmadı ama öyle dedi ) , şimdi bu konuda net bilgisi olan arkadaşlardan beni aydınlatmasını rica ediyorum çok teşekkürler şimdiden.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
geçişte sorun olmaz,shengen bölgeden çıkmıyorsunuz ama nerede uzun kalacaksanız o ülkeden vize almanızı bekliyorlar. ilerideki vize başvurularında bu sorun yaratabiliyor.
-
Sorun olmaz. Yunanistan'dan İtalya'ya geçeceksiniz. Dönüşte yine Yunanistan'dan çıkacaksınız. Schengen içinde pasaportsuz dolaşım yapıyorsunuz. Hangi ülkede daha uzun kaldığınızı görebilecekleri bir durum yok çünkü İtalya'ya girerken pasaporta damga basılmıyor sadece Yunanistan'a girerken damga basılacak, yine Yunanistan'dan çıkarken damga basılacak.
Efemos'un mesajı sizin durumunuzda doğru değil.
-
Çok teşekkür ederim herkes böyle söylüyor ama acente illede böyle tek girişli olduğu için sıkıntı yaşarsınız diye diretince bi korktuk açıkçası bi sıkıntı olursa orda gümrükte kalırız tura o kadar para ödeyipte. Yanlız bişey sorcam turun son destinasyonu sofya ordan istanbula geçiş yapıyor tekrar. En son tekrar bi yunanistana girip ordan çıkış yapmıyoruz. Bu durumda tur bitişi bir şekilde son gün ben tekrar yunanistana geçip ordan çıksam turdan ayrı daha mı mantıklı olur acaba. Ve yunanistana geçersem ordan istanbula otobüs vb ulaşım varmıdır sorun yaşarmıyım dönüşte.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
haklısınız, aslında vize başvurusunda zaten kalacak yerleri veriyorlar, tur programı vs. buna rağmen vize vermişler.
çıkışta da sorun olmaz.
-
Yok aslında vize başvurusu çok ani olduğu için biz hızlıca gidiş dönüş uçak bileti alıp vizede onu ibraz ettik. Turu vize onaylandıktan sonra aldık uçak biletlerini iptal edip.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X