Sofya'ya uçakla gidecekseniz sorun olmaz ama kara sınırından girecekseniz sorun olur giremezsiniz. Cünkü şu an Bulgaristan kara sınırları Schengen kapsamında değil. Sofya'ya nereden ve nasıl gideceksiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 2 Ağustos 2024; 20:15:5 > |
italyaya araç ile gitmek (18. sayfa)
-
-
Ulaşım hep otobüsle en son belgrad - sofya - istanbul yazıyor tur bilgilerinde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu durumda olmaz. Belgrad'a gitmek için Schengen'den çıkacaksınız(Sırbistan AB de değil). Vizeniz tek girişli olduğu için Bulgaristan'a giremezsiniz. Belgrad'dan uçakla dönersiniz gibi bir alternatif aklıma geldi.
-
Bu durumda olmaz. Belgrad'a gitmek için Schengen'den çıkacaksınız(Sırbistan AB de değil). Vizeniz tek girişli olduğu için Bulgaristan'a giremezsiniz. Belgrad'dan uçakla dönersiniz gibi bir alternatif aklıma geldi.
Şahsi görüşüm balayınızda Yunanistan'a gidin orada geçirin. Tek şehirde eşinizle balayınızın tadını çıkartın. Öteki şekilde ordan oraya otobüsle gezip balayınızın tadını kaçırırsınız. Atinaya veya adalardan birisine gidin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 2 Ağustos 2024; 20:55:35 > -
Evet dediğiniz çok mantıklı bende ilk sadece yunanistanda geçirelim demiştim ama nişanlım italyaya gitmeyi çok istiyor o yüzden dediğiniz gibi belgraddan tur sonu bulgaristana geçmeden uçak bileti ayarlayıp türkiyeye öyle dönüş yapmak daha mantıklı gibi.
Herkese merhaba.Ben İstanbul'dan arabamla Yunanistan üzerinden feribotla İtalya'ya gitmek istiyorum.Yunanistanda 1-2 gün İtalya'da 7-8 gün kalıcam.Hangi ülkeden vize almam daha maktıklı olur. Ailece 3 kişi gidicez.Hangi ülkeden daha kolay olur. Bu konuda kafa karıştıcı bilgiler var. İtalya'dan vize alırsan ilk İtalya'ya gitmek gerekiyor yada Yunanistan'dan alırsan çoklu geçiş verilmeyeceği için İtalya'ya gidemezsin gibi. Bilgisi olan cevap yazarsa çok sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İtalya'da daha uzun kalacağınız için Vizeyi İtalya'dan almak gerekiyor. Evet alınan vize ile ilk giriş İtalya'ya olmalı ama siz araba ile gideceğinizi için mecburen Yunanistan'dan geçeceksiniz. Vize başvuru formunda bunu belirten bir bölüm var oraya yazarsınız ayrıca başvuru dilekçenize de yazarsınız.
Ya da: hiç İtalyaya gideceğinizi belirtmeden Yunanistan vizesine başvurun, sonrasında aynı vize ile İtalya'ya geçebilirsiniz. Cünkü Yunanistan'a girince Schengen bölgesine girmiş oluyorsunuz, bir daha pasaport kontrolu olmuyor. Pasaport kontrolu sadece kimlik kontrolu olarak yapılıyor.
-
Ama o zaman tek girişli vize veriyorlarmış. Çoklu giriş vizesi olmadığı için sınır geçerken problem olmazmı.
Bu arada çok teşekkür ederim bilgi için
Schengen içinde sınır geçişi yok.
-
Onu bilmiyordum. Peki tekli giriş çoklu giriş vizesi arasındaki fark nedir
Tek girişle schengen bölgesinde schengene üye ülkeler arasında seyahat edebiliyorsun ama atıyorum almanyadasın türkiyeye döndün tekrar almanyaya gidemiyorsun, çok girişlide schengen bölgesinden çıksan bile tekrar geri girebiliyorsun .
Şimdi anladım. Yani İtalya'ya gitmek için Yunan vizesi de alsam olur. Yunanistan daha kolay vize veriyor diyorlar.
Yani ilk olarak vize aldığın ülkeye giriş yapmak zorunda değilim.
O konuda giriş yapacağın ülkenin pasaport geçişindeki memurun insafına kalıyorsun biraz diyorlar, başka yerden alıp oraya girmek isteyince isterse sokmayabiliyormuş , ama aldığın yerden girersen zaten sonra schengen bölgeleri arasında kontrol yokmuş
Bu seferde şöyle bir şey diyorlar. Fazla kalacağın ülkeden vize almak zorundasın.ben italyafa daha çok kalıcam. Kusura bakma senide esir aldım. :)
Estağfurullah bizde bilmiyorduk öğreniyoruz böyle, Onu bir daha vize başvurusunda bulunduğun zaman red yememen için diyorlar sanırım 😂 çünkü çıkışı başka yerden yapınca bidaha başvurduğun da adamlar bakcak bu girmiş bizden başka yerde gezmiş bize para kazandırmamış burda yiyip içmemiş diyecek 🙂 o yüzden ben yunanistandan girip italyayı gezip tekrar yunanistana dönüp çıkışımı ordan yapacağım 🙂 zaten giriş yaptıktan sonra nereye gidersen git schengen bölgesi arası geçiş yaptığın için pasaportuna herhangi bir damga vs basılmıyormuş. O yüzden nerde gezdiğini bilemezler çıkışını tekrar girdiğin yerden yaptığın sürece
Benim yazdıklarımı bir daha oku.
-
Teşekkür ederim okudum.italya dönüşü tekrar Yunanistan'dan değilde Bulgaristan'dan gelmek gerekiyor değil mi?
Hayır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X