< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
italyaya araç ile gitmek (19. sayfa)
-
-
Evet giremiyorsun. Ama Yunanistan'dan neden Bulgaristan'a çıkacaksın? Tek girişlik vize ile Yunanistan'dan Bulgaristan'a kara sınırından giremezsin. Yukarda yazdım: Bulgaristan kara sınırlar daha Schengen'e dahil edilmedi.
Yunanistan'dan Türkiye'ye girersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 6 Ağustos 2024; 8:28:43 > -
Amaç İtalya'ya arabayla gitmek. Yunanistandan İtalya'ya geçtikten sonra tekrar Yunanistan'a nasıl giricem. Tek girişli vize ya.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum senin bilgine göre hareket edicem.çuvallamayalım.tekrardan ne yapmak istediğimi yazıyorum. Arabayla İtalya'ya gitmek. Yunanistan'da 1-2 kalıcam. Sonra feribotla İtalya'ya geçicem. İtalya'da 10 gün kadar kalıcam. Sonra dönüş.
Özet olarak budur.
Dostum tekrar dönerken hala schengen bölgesi içindesin o yüzden sıkıntı olmuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hırsızlık olayı çok dikkat edin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim
Gecen sene italyadan vize alıp Yunanistana gittim aracımla.italyaya gecnedim.
Fakat geçmediğimi kimse idda edemez.schengen bölgesine kara yoluyla tek cıkıs yolu Yunanistan.
Bu sene yine İtalyadan sorunsuz 2 senelik vize aldım.yine yunanistandan aracla cıkıs yaptım ancak bu sefer italyaya da geçtim feribotla.
sadece yunanistanda giris cıkıs işlemi yapılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklegend -- 6 Ağustos 2024; 17:53:29 >
Hocam tekrar selam.
Bu grimaldi linesta gelen mail de bagaj hakkı 30kg diyor.
Arabanın bagajı mı kontrol ediliyor tam anlayamadım.
Benim arabanın bagaj full dolu.
Öyleyse yandık.
Yoksa odaya çıkarılacak bagajdan mı bahsediliyor acaba.
Bir de sınır çıkışları çok yoğun ben pazartesi 11 gibi sınırda olup akşam 6 gibi ıgumeniça da olurum diye düşünüyorum ama ipsaladan hiç çıkış yapmadım.
İpsala mı pazarkule mi kararsız kaldım yoğunluk açısından saygılar.
Bagaj hakkı arabasız seyahat edenler içindir. Araba için bu güne kadar bagaj hakkı diye bir şeye rastlamadım. Kontrol da yapan olmadı.
Bayram haricinde İpsala'da yoğunluk olmaz. İpsaladan girin. 11 de girip 6 gibi igumenitsada olabilirsiniz. Zaten otoban bomboş, sürat yapılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 11 Ağustos 2024; 12:7:30 > -
Teşekkür ederim hocam.
Parça parça aklıma geliyor :)
Pencereli kabin tuttum oda olarak, erzak bayağı yaptık ama otele geçmek iki günü bulacak.
Bu kabinler de buzdolabı var mı acaba?
Ben bir kere kabinde kaldım, buzdolabı var mı hatırlamıyorum. Olsa bile çok küçüktür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 12 Ağustos 2024; 8:35:17 > -
Herkese merhaba.Yapmayı düşündüğün detaylı İtalya seyahati ile ilgili araştırma yaparken tesadüfen burada yazılanları görerek okudum, yazılan bilgilerden istifade edeceğim için herkese teşekkürler.Bütçe planlamama göre yaklaşık 2 aylık detaylı bir İtalya seyahatini eşimle düşünüyorum.Yeşil pasaport sahibiyiz vize problemimiz yok.Geziyi emektar arazi aracımla yapacağız.
Yurt dışı gezisi konusunda özellikle araç ile oldukça tecrübeliyim.Yakın zamanda Rusya-Moğolistan(Gürcistan giriş Yakutistan'a kadar giderek oradan Moğolistan İçeren 3 aylık bir gezi yaptık.)Yıllardır Asya kıtasını oldukça detaylı gezdim.Yaşımın getirdiği ufak tefek yorgunluklardan sonra biraz da medeniyet gezelim diyerek İtalya seyahatine karar verdik .Yıllardır tüm gezilerimi araç üstü ya da normal çadırda konaklayarak yaptım.İtalya'da konaklama ücretlerini gördükten sonra zaruret durumu dışında araç üstü çadır harici konaklama düşünmüyoruz.Malum süre uzun olunca detaylı hesap yapmak durumundayız.Aracım da tüm kamp mutfak ekipmanı mevcut(Buzdolabı,ocak vs.)İtalyan mutfağının meşhur yemeklerini tadım dışında günlük yemeğimizi kendimiz yapmayı düşünüyoruz.İlk soru burada ortaya çıkıyor, araçla gümrük girişinde (Bulgarisyan ya da Yunanistan) yemeklik stoğu sorun çıkartırmı? Konserveler,bakliyat vs. gibi dayanıklı yiyecek stoklayarak çıkış yapmak istiyoruz.Avrupa dışı hiç bir sınırda yıllardır bu konu ile ilgili problem yaşamadım.Araçla ilk defa Avrupa'ya çıkış yapacağımdan sizlerden bu konuda bilgi almak isterim.
İtalya'da park sorunu burada okuduğum kadarı ile ciddi sorun yaratacak hele ki aracımız büyük olduğundan problem katlanıyor bizim için.Şehir dışında güvenli park edeceğimiz alanlar mevcutmu.Park4Night uygulamasında çelişkili yorumlar var.
Uzun sorularımı okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
-
Araçla konaklayabileceğiniz Kamping alanları var. Oralarda kalmalısınız. Onların haricinde araç üstü çadır açamazsınız. Google haritalarda yerlerini bulabilirsiniz. Güvenli yerlerdir.
Yemeklik götürmeniz mümkün mü? Benim seyahatlerimde bagajımı açıp veya aracın içini kontrol etmediler. Bazen kapıyı açıp uzaktan içini gözden geçiriyorlar. Sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
İtalya'da park sorunu şehir merkezlerinde var. Şehir dışında yok. Aslında merkezlerde de park sorunu yok, ücretli park edebileceğiniz bir sürü yer var. Türkiye'deki gibi bir park sorunu yok. Ana caddede bizdeki gibi sağa park edemezsiniz, böyle bir kültür yok. Şehir merkezini ziyaret edecekseniz, merkezin kenarına aracı park edip, merkeze yürüyerek veya toplu taşıma ile gidersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 16 Ağustos 2024; 15:26:44 > -
Yılbaşında 3 gece (29 Aralık 2024-1 ocak 2025) Tallinn yapmak istiyorum. Thy gidiş geliş şu an 6300 lira
.Düşüncelerinizi alayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 10 Eylül 2024; 9:9:19 > -
O tarihlerde kimse gitmediği için fiyat düşüktür. O tarihlerdeki ortalama sıcaklıkları inceleyin. Kuzey çok soğuk olur. O kadar soğukta hiç tavsiye etmem. Alışkın değiliz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 10 Eylül 2024; 14:7:50 > -
Yooo genelde noel diye çoğu yer pahalı oluyor, zaten fiyat da artmış bugün baktıgımda 9-10bin olmuş bilet. Soğuk önemli değil, alışkınlıkları bazen bozmak gerek, farklılık iyidir :))
-
Sen bilirsin ama bu soğuk senin daha önce hiç tanışmadığın bir soğuk. :)))
-
Sen gittin mi o tarihlerde oraya ?
Yaaa işte yaşamak istiyorum o ambiansı ama ocak ayı ortalama sıcaklığa baktım Tallin'e, -1 derece falandı,şaşırmıştım. Ankara çok daha soğuk. ben -25 falan olur diye düşünmüştüm ))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X