Şimdi Ara

İtem satış NPC'si neden yok? İtem silinmeleri neden? Lag ve DC... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ceyhunsx

wowdaki gibi diyorsun yani

"wow" da var diyenler var. Bende PW'de de var diyorum. Çoğu online oyunda bu sistem var.
    "Neden wow gibi diyorsun yani" diyerek cümleyi yarım bıraktığını anlamış değilim.

Nasıl ki itemler; online oyunların ortak bir parçası ( şekilleri ve özellikleri farklı ) ise buna benzer sistemlerde online oyunların bir parçasıdır.

Wow veya PW devasa online oyunlardan bir iki örnektir.

İtem alış-satış npc'si olmaz ise olmazlardandır.

Birde konuya şu açıdan bakın. Merchant açıp; afk olduktan sonra; pcye bakınca "disconnet from server" yazısını gören oyuncular; itemlerini satamadıktan sonra; Ne yapsınlar o merchantları?

Merchant açıkken; "disconnet from server" yazısını görmedim" diyen yalan söylemiş olacaktır. Yani oyuncular itemlerini satıp, coin kazanılmasının önüne geçiyorlar. Veya item yüksek fiyattan satılıyor diye DC verilmediğini nerden bilebiliriz?
    Bilinçli olarak DC atılmıyor diyen var mı?

GMlerin yetkilerinde DC verme yetkisi var mı yok mu? Gıcıklık olsun diye DC olmadığımızı nerden bilebiliriz(?)

• quote:

Orjinalden alıntı: keycloused

quote:

"wow" da var diyenler var. Bende PW'de de var diyorum. Çoğu online oyunda bu sistem var.
    "Neden wow gibi diyorsun yani" diyerek cümleyi yarım bıraktığını anlamış değilim.

Nasıl ki itemler; online oyunların ortak bir parçası ( şekilleri ve özellikleri farklı ) ise buna benzer sistemlerde online oyunların bir parçasıdır.

Birde konuya şu açıdan bakın. Merchant açıp; afk olduktan sonra; pcye bakınca "disconnet from server" yazısını gören oyuncular; itemlerini satamadıktan sonra; Ne yapsınlar o merchantları?

Merchant açıkken; "disconnet from server" yazısını görmedim" diyen yalan söylemiş olacaktır. Yani oyuncular itemlerini satıp, coin kazanılmasının önüne geçiyorlar. Veya item yüksek fiyattan satılıyor diye DC verilmediğini nerden bilebiliriz?

GMlerin yetkilerinde DC verme yetkisi var mı yok mu? Gıcıklık olsun diye DC olmadığımızı nerden bilebiliriz(?)

Alış-Satış NPCsi gibi bir npc ile;

-serverlar gereksiz yere tezgah açanlar ile meşgul edilmeyecek ( lag ve dcler bir ölçüde azalacak)
    -oyuncular artık "disconnet from server" yazılarını tezgahın üzerinde görmeyecekler ve böylece herkese item satma şansı sunulmuş olunacak.
    -Düpe (hileli) itemlerin filtrelemeye olanak sunumuş olunca; oyuncular gönül rahatlığı ile 999m coin gibi itemleri alabilecekler.
    -düpe olmadığı garantisi sunulmuş olunca; itemler kolaylıkla silinemeyecek; silinse bile item alış fiyatın geri iadesi mümkün olacaktır.
    -tüm itemlerin ayrı olarak sınıflandırılmasıyla, oyuncular tüm itemlerin alış fiyatını görerek hızlı alış-veriş yaparak zaman tasarrufu sağlamış olacaklar veya tüm itemlerin fiyat karşılaştırmalarını yapmalarına bir olanak sağlamış olacaktır.
    -tezgah üstüne tezgah açan oyuncular engellenmiş olacaktır. Ki ilk tezgahı açan (afk olan) oyunculara haksızlık yapılmamış olacaktır.
    -Gmler gıcık oldukları kişilere veya "uçuk fiyat"lı tezgahlara; DC atmalarının önlenmiş olacaktır.

Uzun yazıları sevmeyenler için; Yukarıdaki tüm cevapların derlenmiş halidir.

Asıl önemli olan oyundaki kalıplaşmış sistemleri farklılaştırarak veya aynen; Bu gibi online oyunlarda belirli sistemlerin standartlaştırılması olabilir.

Bu yazılanları eski oyuncular, private servırlarda oynayanlar veya farklı oyunları test eden oyuncular rahatlıkla algılaya bilir.

KO'nun da oyun standartlarına uygun hale gelmesinde bir sakınca olduğunu görmüyorum. Aksine oyunlar keyif almak içindir; Unutmayalım!

• Hemen her yerde karşlaştığımız standartlaşmalar olduğu gibi;

Yoksa; Online oyun standartları sözleşmesi yok mu?
  • quote:

Hemen her yerde karşlaştığımız standartlaşmalar olduğu gibi;

Yoksa; Online oyun standartları sözleşmesi yok mu?

Yoksa böyle bir sözleşme; donanımhaber formu olarak ilklerden biri neden olmayalım?

Yapalım bir tane

• WOW DAKI BIDE SRODAKI SISTEMDEN BAHSEDIYORSUN ^^
  • quote:

Bizler sesimizi çıkartmadığımız sürece yenilik olmaz tabi ki!

tabi bizde ticketlere bogsak onları şunları şunları yapındiye elleri mahkum yapcaklar biz olmasak nasıl para kazancaklar sorarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: deeply

WOW DAKI BIDE SRODAKI SISTEMDEN BAHSEDIYORSUN ^^

Sro'da ne lem(?)

Harbiden tüm online oyunlarda belirli standartların olması gerekmiyor mu?

Örnek: Nasıl ki çoğu online oyunda itemler ( farklı şekil veya özelliklerde) varsa; bu gibi olmazsa olmazlarında olması gerekmiyor mu? 1. madde olabilir.
    2. madde: lvl veya exp standartlaştırılması
    3. madde: Tüm farklı online oyunların bir araya gelerek; aynı serverlarda mücadele etmesi neden olmasın!

Özür 100 yıl ileriye gitmiş gibi oldum

Hayaller olmasaydı; Tel, telegraf, telefon, intranet, internet vb şeyler olması yerine; Kim bilir şu an bu gibi forumlarda yazı yazmak yerine hala dinozorlardan kaçıyor olmaz mıydık(?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keycloused -- 7 Ekim 2007; 0:26:54 >

• dedigin gibi güzel fikir ama k2 işin yapamaz yaparsa yapsın k2 bilerek yapiyor para istiyor pff insanları keklemeye calısıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: LioNiNaCaGe

dedigin gibi güzel fikir ama k2 işin yapamaz yaparsa yapsın k2 bilerek yapiyor para istiyor pff insanları keklemeye calısıyor

Şu an da çoğu online oyun gibi sömürüyorlar; en azından isteklerimizi yerine getirerek sömürsünler!
  • aslında fena fikir değil :d
    ucuz a item arama derdide olmaz güzel olur :d
    örneğin ben bi +7 shard alcam üstümdeki itemlerin tümünü satmak için 2 haftadır ugrasıyom bi bugün sattım +7 rogue chitin 60m den gittim 40m den bulup cektim 20m kaar ettim :d
  • ii dusunmussun ama bosuna ugrasma yapmazlar...
    zaten usko jpko yu takip ediyo
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ICrazyNovaI

iyi dülşünmüşsün güzel fikir ama bunları yapmaya şirket lazım...

Çoğu online oyunda olan bir NPC sistemi. Hem merchant var hem de pc sürekli açık tutamayanlar için; İtem Kiralama npc'si gibi, "itemleri şu fiyata satışa sunuyorum; alan alsın, pc açık bırakamam" diyenleride düşünmeleri gerekmiyor mu?

Merchant kalksın demiyorum. İsteyen merchant kullansın isteyen Alış-satış NPC'sini kullansın.

Pc başında yokken PCleri açık bırakmak hem sakıncalı hemde elektrik boşuna kulanılmasıdır.

İtem kiralama npc'sinin açılmasını ve itemleri satışa sunup; alabileceğimiz yeni bir NPC sisteminin olmasını istemek hakkımız yok mu? Var tabi ki!

Aaa olurmu öyle K2 herşeyin en iyisini biliyordur en büyük k2 oyunu mükemmel bi hale çevirdi nasıl olsa bedava oyun herşey çok güzel ve yerinde

• bence saçma olur. düşünsene bi. kaç bin player var oyunda. herkes satıcak yada satmak istediqi itemleri o npc ye atsa biraz zor olmaz mı aranması. mesela ben md 8 imi npc ye koydum şu fiyat diye. başkası açar npc yi aa bu md yi şu fiyat a koymuş dur ben az indirem benimki satılsın hesabı. öbür ü gelir koyulan fiyatlara bakar ona göre az da olsa inidirm yapar. ha şöle şimdi siz diyceksiniz madem fiyat a göre indirim yapıcaklar merchantta da yapıyorlar. tamam merchant lara bakarak da indirim yapıyorlarda. arkadaşımızın dedigi alış satış npc sinde 1000 den çok item olucak önüne gelen item koyucak çıkıcak o itemler kalıcak öle. şu yönden de düşünelim bide. ben itemlere ve fiyatlarına bakmak istiyorum. ama npc de kaç bin tane item var onları tek tek bakmam için ne kadar zamanın gitceğini düşündünüz mü hiç bu yeni fikri çıkartan arkadaşımızz... ???
  • wow da war bu sistem yanılmıyorsam

Ko da da olsa guzel olur aslında ama işte K2 bu ne yapacağı belli olmaz :)
  • quote:

quote:

quote:

-serverlar gereksiz yere tezgah açanlar ile meşgul edilmeyecek ( lag ve dcler bir ölçüde azalacak)
    -oyuncular artık "disconnet from server" yazılarını tezgahın üzerinde görmeyecekler ve böylece herkese item satma şansı sunulmuş olunacak.
    -Düpe (hileli) itemlerin filtrelemeye olanak sunumuş olunca; oyuncular gönül rahatlığı ile 999m coin gibi itemleri alabilecekler.
    -düpe olmadığı garantisi sunulmuş olunca; itemler kolaylıkla silinemeyecek; silinse bile item alış fiyatın geri iadesi mümkün olacaktır.
    -tüm itemlerin ayrı olarak sınıflandırılmasıyla, oyuncular tüm itemlerin alış fiyatını görerek hızlı alış-veriş yaparak zaman tasarrufu sağlamış olacaklar veya tüm itemlerin fiyat karşılaştırmalarını yapmalarına bir olanak sağlamış olacaktır.
    -tezgah üstüne tezgah açan oyuncular engellenmiş olacaktır. Ki ilk tezgahı açan (afk olan) oyunculara haksızlık yapılmamış olacaktır.
    -Gmler gıcık oldukları kişilere veya "uçuk fiyat"lı tezgahlara; DC atmalarının önlenmiş olacaktır.

Asıl önemli olan oyundaki kalıplaşmış sistemleri farklılaştırarak veya aynen; Bu gibi online oyunlarda belirli sistemlerin standartlaştırılması olabilir.

Bu yazılanları eski oyuncular, private servırlarda oynayanlar veya farklı oyunları test eden oyuncular rahatlıkla algılaya bilir.

KO'nun da oyun standartlarına uygun hale gelmesinde bir sakınca olduğunu görmüyorum. Aksine oyunlar keyif almak içindir; Unutmayalım!

tamamiyle sana katılıorum arkadaşım boşuna zaman kaybı merchant senin dediğin gibi olsa hem serverlar rahatlar hemde millet zamanı shottan bağırmakla geçirmez ;)

upup

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerbance0

quote:

quote:

quote:

tamamiyle sana katılıorum arkadaşım boşuna zaman kaybı merchant senin dediğin gibi olsa hem serverlar rahatlar hemde millet zamanı shottan bağırmakla geçirmez ;)

upup

İtem kiralama NPC'si yapıldıysa(aktif mi bilmiyorum); bu gibi NPClerinde yapacaklarına bir örnektir.
    Yorumun için teşekkürler!

• Bu Arkadaş Dahi K2 Buna Vermeleri Lazım Diğer Topic Dede Dedim.K2 De Çalış Sen YIpranıyon Buralarda
  • quote:

Orjinalden alıntı: K3N6N

Bu Arkadaş Dahi K2 Buna Vermeleri Lazım Diğer Topic Dede Dedim.K2 De Çalış Sen YIpranıyon Buralarda

Deha ile ilgisi yok. Dünya'ca ilk sırada olan Bu gibi Devasa online oyunlarda bu sistem mevcuttur. Onlarda bu kadar lag olmuyorsa bunun bir nedeni vardır!
  • Bunu düşünmüştüm bende dediğin gibi diğer online oyunlarda da var ama bi dezavantajı var o da item alış-satışının bu kadar kolay olması ticaret yapanlar için çok kötü. Ticaretin kazandırmasının sebebi zaten pazar kurup beklemenin zahmeti. İtem düşürerek para kazanan malı elinden hemen çıkarırki daha sonra yeni item düşürüp satsın. Bu yüzden ucuza satar fazla beklemez. Ticaret yapan bekler normal fiyata satar. O da beklemeden kazanır banka gibi. Ben mesela her gece bilgisayarı açık bırakıyorum pazarda. Bırakmayandan bir farkım olmalı değil mi?
    Benim anladığım şu mesela harpyden md+1 düştü. Npcde 10m yazıyor. Yani npcden almak istersek 10m dan alabiliriz. Ama npcye satmak istersek şimdiki gibi komik rakkamlar veriyor 200k mesela. Biz de ilan veriyoruz bu yüzden npcden. İlan vermeden önce bizden başka satan varsa ne kadara sattıklarına bakıyoruz liste halinde. En düşük 6m a var biz 5m dan koyucaz ki ilk bizimki satılsın. Burda ticaret yapıcak adam 5-6-7m dan tüm mdleri toplayıp 8m a satar belki ama bu riskli çünkü daha onları alırken bile biri yine 5m dan koyabilir. Yani bekleme zahmeti olmadığı için item düşürenin, itemi düşürdüğü anda gider npcye koyar satılsın diye. Halbuki şimdiki sistemde adam ancak boş vakti olduğu zaman koyabiliyor. Pazara koyduğu zamanda item düşüremez işte denge burda. Koyamadığı zaman ticaret yapanlar satıyor zaten. Dc de çok sorun olmuyor 2 gece bakıyorum olmuşum 1 gün olmamışım ama bu dediğim gibi işin zahmeti bu bi yandan kötü bi yandan iyi

• quote:

Orjinalden alıntı: ccm*

Bunu düşünmüştüm bende dediğin gibi diğer online oyunlarda da var ama bi dezavantajı var o da item alış-satışının bu kadar kolay olması ticaret yapanlar için çok kötü. Ticaretin kazandırmasının sebebi zaten pazar kurup beklemenin zahmeti. İtem düşürerek para kazanan malı elinden hemen çıkarırki daha sonra yeni item düşürüp satsın. Bu yüzden ucuza satar fazla beklemez. Ticaret yapan bekler normal fiyata satar. O da beklemeden kazanır banka gibi. Ben mesela her gece bilgisayarı açık bırakıyorum pazarda. Bırakmayandan bir farkım olmalı değil mi?
    Benim anladığım şu mesela harpyden md+1 düştü. Npcde 10m yazıyor. Yani npcden almak istersek 10m dan alabiliriz. Ama npcye satmak istersek şimdiki gibi komik rakkamlar veriyor 200k mesela. Biz de ilan veriyoruz bu yüzden npcden. İlan vermeden önce bizden başka satan varsa ne kadara sattıklarına bakıyoruz liste halinde. En düşük 6m a var biz 5m dan koyucaz ki ilk bizimki satılsın. Burda ticaret yapıcak adam 5-6-7m dan tüm mdleri toplayıp 8m a satar belki ama bu riskli çünkü daha onları alırken bile biri yine 5m dan koyabilir. Yani bekleme zahmeti olmadığı için item düşürenin, itemi düşürdüğü anda gider npcye koyar satılsın diye. Halbuki şimdiki sistemde adam ancak boş vakti olduğu zaman koyabiliyor. Pazara koyduğu zamanda item düşüremez işte denge burda. Koyamadığı zaman ticaret yapanlar satıyor zaten. Dc de çok sorun olmuyor 2 gece bakıyorum olmuşum 1 gün olmamışım ama bu dediğim gibi işin zahmeti bu bi yandan kötü bi yandan iyi

Mirage Dagger örneyinde tezgahtan 1m alıp 4m tezgah açanlar var zaten. Aynı yöntemle NPC'den alıp yüksek fiyata tezgah açsalar bile; Bu fiyatları NPC'de gören oyuncular, bakalım o yüksek fiyatlı itemleri alacaklar mı? NPC'nın avantajı; item fiyatlarının belirli bir fiyat seviyesinde standartlaşmasına faydası olacaktır. Bunu bilen oyuncular tezgahtaki kazık itemleri almak yerine; NPC'den bir sonraki itemi alır.

Tezgahlar kalksın demiyorum; isteyen istediği seçeneği kullansın.

"NPC'den kim hangi itemi almak istiyorsa; gitsinler npc başında item alıp satsınlar." Bu cümleyle ne anlatmak istiyorum?

Herhangi bir slotta; exp partileri yapılırken, slotun ortasına tezgah açan kişilere ne demeli? Partideki oyunculardan tezgahta ne olduğunu merek edenler; Örnek: heller, itemlere bakayım diye partidekileri hellemediğini düşünün; partidekiler heller var diyerek pot basmayıp; oyuncuları yanıltılmış olmaz mı? Veya oyuncuların parti düzenini etkilemez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keycloused -- 8 Ekim 2007; 4:01:27 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.