Şimdi Ara

İtem satış NPC'si neden yok? İtem silinmeleri neden? Lag ve DC...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Townda item satışı yapmak için 100lerce kişi pazar açmış ( kimi afk kimi shouttan haykırıyor )

İNN Hostes görünmez oldu. B tuşunu iyi düşünmüşler.

İtem kiralama NPC'si gibi;

İtemleri satmak için isteyenler Merchant açsınlar; isteyenler Alış-satış Npc'si gibi bir yer olursa( Mümkünse tabi ki );

+1...+8... itemlerin Alış-Satış NPC'sinde görenler; Tüm itemlerin fiyat karşılaştırmsını yapma şansları olacaktır.

Örnek: +8 bir itemi 999m Merchantan alan bir oyuncu; İtem Alış-Satış Npcesinde 999m alınan itemin 10m coin satış fiyatı olduğunu görürse; Sizce bir daha 999m coine item alır mı? Umarım anlatabilmişimdir.

-Oyuna yeni başlayanlar ezuk dediğimiz itemleri satmak için boşuna bekliyorlar veya 50m coin olan bir itemi 50k ya sattıkları için dalga konusu oluyorlar.

-Veya başka oyuncuları kazıklamak isteyenlere ( düpe yapanlara veya fiyat yükseltenlere vb. ) "Dur" demiş gibi olacaklar.

-100lerce kişi townda ( Çarpık kentleşme olmuş gibi ) beklemek yerine ( iç içe Merchant açan kişilere ne demeli, gıcıklık olsun diye sonra gelen bir öncekinin üzerine Merchant açması hatadır!

Yeni itemleri sergilemek isteyenlere şans verilmeli.

İtem kiralama NPC'si aktif mi bilmiyorum!

Bence İtem Alış-Satış NPC'si olmalıdır. Neden? Fiyatların standarlaşmasına yardımcı olacağından; oyuncular itemi hangi fiyattan gider gibi düşünmelerine gerek kalmayacaktır. Ayrıca Satış NPC'sini kulanan kişiler; Boşuna serverların Fullenip, yoğunlaşmasına veya laglara sebep olmayacaktır.

Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keycloused -- 5 Ekim 2007; 23:53:32 >

• Ve böylece "item silindi" haksızlığına son verilmiş olacaktır. Aynı zamanda Alış-Satış NPC'si Düpeler için bir sügeç ( filtre )programı niteliğinde olup. Haksız kazanç durdurulmuş olacaktır.

Örnek: Bifrost itemlerin düpe diye silinmesiyle; Oyuncular düpe olduğunu bilmediği itemleri aldıkları için; oyunculara haksızlık yapılmıştır. Düpecilerin aldıkları Coinler GB olarak gerçek parayla satılması haksız bir kazançtır. Veya o coinler ile piyasadaki itemleri toparlayıp +9 item basmaları daha büyük bir haksızlıktır.

80gb veya daha fazlasını nasıl buldunuz sorusuna cevap;

Yıl başı eventlarından; kazanılan itemlerin satılmasıyla elde ettim.

Basit bir soru?

Ben +1 itemleri tanesini 100m coinden satarken; 100m coine +1 itemleri alıp +9'a Full set yapan kişiler; düpeciler ile bağlantılı olabilir mi?

Peki senin gibiler; 100m coinleri naptın sorularına cevap; +7 shelleri 999m coine piyasadan aldık veya düpe olduğunu bilmediğimiz 999m Coine alınan Uniqe itemlere gitti. Uniqe itemlerin düpe bifrost itemleri diye silinmesiyle; pazarı düşürdüler. Yani ilk önce bilinçli olarak pazarı artırıp ( +9 itemleri bastıktan sonra pazarı eski haline getirmek için bu taktiği kullandılar.) uniqe itemleri pazara atarak; coinleri geri çekmiş oldular.
    Kime gittiği belli olmayan coinler GB olarak gerçek parayla satıldı.

Kim kar etti; Full set +9 itemleri yapmayı başaranlar veya GB satanlar.

+9 itemleri tek tük yapıla bilir. Fakat Full set +9 itemleri bir araya getirmek hileli gibi.

Alınan önlem yeni zırhlar ile bu itemleri gizlemek

Şimdi defansları daha yüksek zırhları +9 yapma çabasında gibiler.
    Kulanmış oldukları +9 eski itemleri pazara 999m coine pazara sürecekler; hilesiz oynayan biz oyuncular +9 item diye hemen alıp; daha sonrada +9 itemler düpeli denilip silerlerse hiç şaşırmam!

Uskonun bu gibi düpe haksızlıklarına karşı Alış-Satış Npc'si gibi Filtreleme programı kullanıp; oyuncularına NPC'den alınan itemlerin düpe olmadığına veya silinmeyeceğine dair güvence vermelidir. Veya düpe çıkan itemlerin coinleri oyunculara geri iade edilmelidir.

Piyasa ne kadar hile yapılırsa yapılsın dengede tutulamaz. Olan hilesiz oyunculara olur.

Uskonun bu konuda hilesiz oyuncularına sahip çıkması gerekiyor!

Uskoda böyle bir NPC yapılırsa; hilesiz oyuncuların yanında olduğunun tam bir göstergesi olacaktır.

Neden Usko? Çünkü usko oyuncusuyuz ve benim gibi haksızlığa uğrayan oyuncular var.

İtem Alış-Satış NPC'si neden yok?

• bu servera yenıı şeyler gelmez gelemez çunkı oyunu yapan bunlar degıll sılk roadda önerılere açıklar ve herkesz için faydalı önerılerıı cıdden gerçekleştırıyolar ama k2 bunu yapamaz çunkı yazılım bunlara aait degıll. bılmem anlata bılıyormuyum.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: keskindagger

bu servera yenıı şeyler gelmez gelemez çunkı oyunu yapan bunlar degıll sılk roadda önerılere açıklar ve herkesz için faydalı önerılerıı cıdden gerçekleştırıyolar ama k2 bunu yapamaz çunkı yazılım bunlara aait degıll. bılmem anlata bılıyormuyum.....

Bizler sesimizi çıkartmadığımız sürece yenilik olmaz tabi ki!
  • quote:

Orjinalden alıntı: keycloused

quote:

bu servera yenıı şeyler gelmez gelemez çunkı oyunu yapan bunlar degıll sılk roadda önerılere açıklar ve herkesz için faydalı önerılerıı cıdden gerçekleştırıyolar ama k2 bunu yapamaz çunkı yazılım bunlara aait degıll. bılmem anlata bılıyormuyum.....

Siz sesinizi çıkardığınız için mi Knight Empire sonrasında Fire Drake yeni itemler en sonunda yeni moradon ve daha yeni itemler geldi. Siz yeni item olduğunu zannediyorsunuz ama çoğu itemler eski. yeni level sistemi 80 lik sistem ve yeni skiller hepsinin yeni olduğunu zannediyorsunuz ama zaten knight online'ın database'inde mevcut şeyler bunlar. Ardream zannettiğiniz harita ilk CZ haritasıdır. onu getirip ardream diye önünüze koydular siz zannettiniz yenilik. JpKO' yu takip ediyoruz. Hem haritada hem itemde. Daha bizde olmayan bir sürü item var. Tek el Stafımız bile çıkmadı. Daha yolumuz uzun.

keskindagger'in söylediği doğru. JpKO'yu takip ettiğimiz gerçek. Ben JpKO'da oynarken UsKO eski haritadaydı. Bizde Knight Empire geldiğinde ben haritayı ezbere biliyordum. Millet apos derunun yerlerini arıyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Orjinalden alıntı: keycloused

quote:

Siz sesinizi çıkardığınız için mi Knight Empire sonrasında Fire Drake yeni itemler en sonunda yeni moradon ve daha yeni itemler geldi. Siz yeni item olduğunu zannediyorsunuz ama çoğu itemler eski. yeni level sistemi 80 lik sistem ve yeni skiller hepsinin yeni olduğunu zannediyorsunuz ama zaten knight online'ın database'inde mevcut şeyler bunlar. Ardream zannettiğiniz harita ilk CZ haritasıdır. onu getirip ardream diye önünüze koydular siz zannettiniz yenilik. JpKO' yu takip ediyoruz. Hem haritada hem itemde. Daha bizde olmayan bir sürü item var. Tek el Stafımız bile çıkmadı. Daha yolumuz uzun.

keskindagger'in söylediği doğru. JpKO'yu takip ettiğimiz gerçek. Ben JpKO'da oynarken UsKO eski haritadaydı. Bizde Knight Empire geldiğinde ben haritayı ezbere biliyordum. Millet apos derunun yerlerini arıyordu.

Tamam o zaman sesimiz JPKO'ya. USKO taklitçi mi oluyor yani?
    Perfect World'da ki gibi Skill barlar JpKO'da da saydam mı? JPKO kimi taklit ediyor?
    Taklitçi online olmuş online oyunlar!

• Shell +9 Full set yapanlar GMleride sollayacaklar bu gidişle!

Merchcan açıp beklemeyi sevmeyenler. Veya tüm oyuncuların neler sattıklarını tek tek dolaşmaktan sıkılanlar için İtem Alış-Satış Npc'si gibisi yoktur.

1. Serverlar lagdan oynanmıyor; En azından 1. servırda Merchcant açmalarına izin verilmesin!
    Tüm event, dungeon, cz, abyys vb. hepsi 1. servırda.
    1. Servıra yüklenen biz miyiz? Yoksa programların 1. servera yığılması mı lagları oluşturmasına neden olan(?)
  • Güzel fikir
  • quote:

Orjinalden alıntı: PsychoSéxy_

Güzel fikir

Teşekkür ederim.

Gold alıp Türkçe destekli müşteri hizmetlerine yalakalık yapmaktan iyidir.

Bronz premiyum olanlara Türkçe destek olmaması; Uskoda ne kadar çok ayrımcılık, hile ... yapıldığına örnektir.

Gold alan birileri; Müşteri hizmetlerine şu kişi "şöyledir, böyledir" diye oyuncuların özel hayatlarıyla ilgili olarak; dedikodu veya laf taşıyanlara ne demeli? Birde o kişileri utanmadan Kral yapmaları yok mu?
    Ak ve kara belli oluyor. Fazla söze gerek yok.

İki ırk arasındaki oyuncu sayısının eşit olmaması; Usko server yetkililerinin işlerini yapmamasından kaynaklanıyor.

Başka insanların özel hayatları size ne kendilerini GMcik sanan p... Size yalakalık yapanlara veya size laf yetiştiren insanları Neden Banlamıyorsunuz???

• güzel fikir aslında
  • bi düşünmek lazım zaten lag var oraya gidince direk dc
  • iyi dülşünmüşsün güzel fikir ama bunları yapmaya şirket lazım...
  • Olabilir aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: ICrazyNovaI

iyi dülşünmüşsün güzel fikir ama bunları yapmaya şirket lazım...

Çoğu online oyunda olan bir NPC sistemi. Hem merchant var hem de pc sürekli açık tutamayanlar için; İtem Kiralama npc'si gibi, "itemleri şu fiyata satışa sunuyorum; alan alsın, pc açık bırakamam" diyenleride düşünmeleri gerekmiyor mu?

Merchant kalksın demiyorum. İsteyen merchant kullansın isteyen Alış-satış NPC'sini kullansın.

Pc başında yokken PCleri açık bırakmak hem sakıncalı hemde elektrik boşuna kulanılmasıdır.

İtem kiralama npc'sinin açılmasını ve itemleri satışa sunup; alabileceğimiz yeni bir NPC sisteminin olmasını istemek hakkımız yok mu? Var tabi ki!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keycloused -- 6 Ekim 2007; 19:57:44 >
  • bence saçma ve gerçekleşmiycek bi fikir
  • quote:

Orjinalden alıntı: dh_erman_dh

bence saçma ve gerçekleşmiycek bi fikir

Tüm yazıları okumadan yorum yapmayın lütfen!

"Çoğu online oyunda olan bir NPC sistemidir". Olan ve olması gerekenleri yazıyorum.

Başka online bir çok oyunda böyle bir sistem var. Oyundan çıkmadan önce itemleri Alış-Satış Npc'sine bırakıyorum. Bir sonraki gün coin vb. kasamda oluyor. Alınmayan itemlere bakıyorum. Fiyatı yüksek olduğundan dolayı alınmadığını görünce fiyat düşürüyorum. Piyasa ancak bu gibi şeylerle satndart bir hal alır.

Aynı zamanda düpe yapan olsa bile; Bu gibi npceler düpeli (hileli) itemleri ayırt eder. Oyuncular item alırken; düpesiz item garantisiyle item alması daha mantıklı değil mi?

• wow'daki auction house gibi bi sistem aslında ii olabilr
    güsel fikir
  • quote:

Orjinalden alıntı: princeofturkey

wow'daki auction house gibi bi sistem aslında ii olabilr
    güsel fikir

PW'de vb. devasa online oyunlarda da böyle bir sistem var.

Çoğu zaman serverların fullenip; lagların veya DClerin oluşmasını etkileyen; Afk olup merchant ile serverları meşgul edenlerden kaynaklanıyor.

örnek: 60 veya 70 exp veya item warlarına iki ırk arasındaki oyuncu düzensizliği nedeniyle; warlara girmek
    zor. Hızlı olanlar wara girseler bile; bu sefer lag ve dc nedeniyle; Priestlerin Dc olması veya parti oyuncularının sayısının düşmesi; savaşın kaybedilmesine bir nedendir. 8 kişiye karşı priestsiz 4 kişilik parti mi olur? Doğal olarak warı kaybettik. Karşı ırkın warı kazanması için; Lagları veya dcleri bilinçli olarak yapılmadığını nerden bilebiliriz? Hangi ırk güçsüz ise karşı ırka DC vermek ne kadar doğrudur. Serverdaki Güçsüz ( oyuncu sayısı az olan) ırklara bu şekilde war kazandırmak mantıksız olmuyor mu?

Bu gibi sonuçlarda haksızlığa bir örnek değil midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keycloused -- 6 Ekim 2007; 21:20:13 >

• wowdaki gibi diyorsun yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: princeofturkey

wow'daki auction house gibi bi sistem aslında ii olabilr
    güsel fikir

ben yazıcaktım şimdi bencede böyle bir yenlik şart
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.