Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilk defa biseyi erken aldigim icin mutlu oldum

Saka bi yana neyin kafasinda bu insanlar daha ne kadar sagacaklar secimden sonra yapistir anam vergiyi yapistir sonra herkes konusur onlar yapar ama anca zam yapar tabiisi

Gecen teknosada vestelin telefonuna bakayim dedim uyduruk bi UI ve kapkalin telefon sanki prototipmis gibi iki uc tane iphone kalinligindaydi yok artik dedim, ayrica vestelin prototip tabletlerini incelemis ve elestri yazmis birine gore son urun olarak cikarmalari cok kotu olmus bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki htc alan adam 300-400 tl pahalandi diye vestel mi alacak? bu ne sacmalik. hic kimse vestel almaz. gozumde 0 oldu. reziller

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

https://www.youtube.com/watch?v=kqVfhn4icZU

2011 deki videoyu atmissin :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 600 lira civarında bi zam görecek dedi televizyonda.
  • işin ilginç tarafı bu vergi artışı cari açığı azaltmak amacı ile yapılıyor ama yerli firmalar son ürün olan telefonu yada bilgisayarı üretmek için gerekli olan , ara malı (ekran kartı , işlemci gibi) tüm parçaları ithal ediyor (ara malı ithalatında vergi yoksa yada düşük oranlı ise bu durum yerli montaj cihazların satış fiyatını düşürür , karını arttırır , tabii kar amaçlı bir firma ne kadar düşürürse fiyatı) yani ithalatta bir düşüş olmuyor , cari açığada faydası olmuyor , kar ithalatçı firma yerine montaj yapan firmaların cebine gidiyor (yerli bir üretim de yok) ; cihazları yurtdışına satsanız tamam ama oda yok , üretilen cihazlar için hedef yerli talep ,

üretimi ve montajı çin de yaptırıp , markasını bastırıp satışa sunanlarda yerli mal sayılıp vergilerden muaf oluyor ama yine çinde üretilen mesela ; iphone , ürettiren firma amerikan olduğu için vergilenden muaf olmuyor , anlam veremiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 4 Temmuz 2015; 23:32:48 >

• LG Samsung Nokia gibi dev firmalar montajı Türkiyede yapa bilir. Böylelikle ek vergiden kurtulur. Gel velakin Devletin eğer onlar bu işe girecek olurlarsa en azından ilk 5 yıl iç vergilerden muaf tutması gerekir. Yerli firmalarada aynı hak verilir ve bir rekabet ortamı oluşturulursa yerlilerde kaliteli telefon üretir. Yok yerliyi koruyacam diye yabancıya zam üstüne zam yapılırsa elin oğlu bu sefer 1 milyon telefondan etiği karı 1000 telefonda çıkarır. Yerlilerde takozlarla milleti sömürür. Böyle damdan düşme bişey yapılırsa teknolojinin türkiyeden çekilmesine sebeb olurlar. Halkın alım gücü zaten düşüyor. Bu vergi direkt halkın tüketimine getirilmiş bir vergi bir nevi teknolojiye dur deme vergisi. Bence sakıncalı. Ben buna 10 yıl sabretsem bizimkiler çin firmalarını yaklaya bilecekmi yoksa fırsattan istifade şimdi 700-800 tl ye satıkları telefonlar olacak 900-1000tl nerden baksan iki ucu boklu değnek. Bizde ticari ahlak yok. Önce siyasi ve ticari ahlak yasası çıkartalım :)

• şuan ağzından allahın adını düşürmeyenler sürekli dinciyiz çok iyiyiz müslümanız havasında takılanlar cehennemin en sıcak yerinde yanacaktır,hakkım haram olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

quote:

Orijinalden alıntı: the_alien89

Yerli üretimi korumak amaçlı gümrük vergileri yükseltilecekmiş. Hadi onu anladımda hangi yerli üretim ben onu anlamadım. Telefon ve televizyonun sadece baskılı kartını ve plastik kısımlarını üretebiliyoruz, asıl önemli kısım olan yarı iletken parçaları üretemiyoruz. Bilgisayarın hiç bir bileşenini üretemiyorken hangi yerli üretimi korumaktan bahsediyorsunuz?

Tayyip aga emir vermiş bundan sonra İşlemcide üretilecekmiş ram ve ekran kartı da üretilecekmiş çipleri de özel Türk çipi olacakmış. komedi gibi vallahi tüm dünya tekeli Nvidia, Amd ve İntel Hiçbir kara cahil bilinçsiz inanmaz bu safsatalara Patentini alması bile milyarlarca avro yada dolar bunlar neyin kafasını yaşıyor acaba Ayran yerine yanlışlıkla Arslan Sütü içmiş olmasınlar.

sorma hocam ya saçma salak açıklamalar yapıp kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. sen çalışanına adam akıllı para vermiyorsun ki vergiyle neyi toplamaya çalışıyorsun? çok saçma bir ülke oldu çıktı güzelim ülkem...

• En kötü çekmecedeki emektar samsung e250 imi çıkarır onu kullanırım.Ama yerli montajcilara para kazandirmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Bakın görün arkadaşlar kendisini "vatansever" olarak tanıtan bazı solcular nasılda vergiden kaçıyor? Nasılda tek amaçlarını gözümüzün önüne sokuyorlar gizli gizli.

3-5 kuruş vergi verecekler onunda sayfalarca muhabbetini yapıyorlar;

Vatanını seven, sayan, anasına babasına saygı duyan bir delikanlıya yakışır mı vergiden kaçmak? vergiyi kaçırmak?

Iste minik bir şakirt. Hadi bu arkadasi sevelim. Kicindaki dona kadar vergi veriyorsun, hala yalama derdindesiniz. Adamlar maasiniza el koysa al buyur diyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 5 Temmuz 2015; 0:43:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

Snapdragon işlemci, Samsung ram, Adreno grafik işlemci, Sony kamera, Google Android işletim sistemli Venüs akıllı telefon YERLİ ?

Snapdragon işlemci, Samsung ram, Adreno grafik işlemci, Sony kamera, Google Android işletim sistemli Xperia akıllı telefon YABANCI !

Gururla yerli kullanabiliriz. İçimiz rahatladı vergiler sayesinde.

Ohoo öyle bakarsan bütün cep telefonu işlemcileri Arm ın Cpu instruction Setini kullanıyor.

Sıfırdan cpu mu yapıcaklar. Çıkma alet olucakta, alet yerli değil. Toplama..

Mantık müthiş saçma, yine rant var.
    Vestel yine yurtdışından alacak telefonu, üzerine vestel basıcak, yerli diye satacak aradaki komisyona bakacak. Kemiksiz etide devlet yiyecek.
    Apple direk getirse arada kimse ekmek yiyemediği için sıkıntı oldu tabi, rahat edemedi devlet. İlla rantla birini doyurması gerekiyor.

• örneğin deterjanlar vs başka ülkelerde isimleri farklı.

samsungta Türkiyede ismini samsun yapar öyle satar :)
  • Benim bildiğim talebi arttırmak için zam değil indirim yapılır. Basic business management.

• Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    o mubarek insanlar el koyuyorsa bile bir sebebi vardır, devletin bir ihtiyacını giderecektir. vatanıma milletime maaşım feda olsun şehitlerimiz can vermiş biz maaş vermişiz çok mu?

5 kuruş vergi vereceksiniz 00 sayfa muhabbetini yaparsınız artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

örneğin deterjanlar vs başka ülkelerde isimleri farklı.

samsungta Türkiyede ismini samsun yapar öyle satar :)

Bu dedigine sen inaniyormusun? Samsung -htc -sony vs Turkiyeye ozel ismi degismis mal mi cikarir? Adam urunu yapar ister al ister alma ...tabi firmanin sucu yok ne bilecek bizim ele gune benzemedigimizi-basiretsiz vasat oldugumuzu....madem yerli uretimi desteklemek icin boyle bir sacmalik yapiliyot...rekabetci ortam yarat (kaliteli mali daha uygun hale getirmelerini sagla misal yerlide vergi indirimi yap vs)

• Bu zamana kadar tüm elektronik ürünleri yurt içinden vergisini ödeyerek aldım. Eğer böyle bir saçmalık gelirse, her yurtdışı seyahatimde farklı bir elektronikle dönerim, gidemezsem bir yolunu bulur yine o bindirilmiş vergilerle almam ve zerre rahatsızlık duymam.

Sen en lüks zırhlı avrupa araçlarla gezeceksin, çakal yerli şirketler 150 dolarlık ürüne sadece logo basıp 900 liraya satacak, ben de kuzu kuzu bindirdiğin vergileri ödeyeceğim öyle mi?

Oldu bebeğim.

Yerli malı yurdun malı diye kendini avutan arkadaşlara da sıhhat diliyorum. Et, tohum, saman ithal eden tarım ülkesinin biricik, tatlı vatandaşları; o evdeki türk marka cihazlarınızın arkasına bakmayın, üzülürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedrk -- 5 Temmuz 2015; 1:31:57 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    sen var ya adamı banlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Bakın görün arkadaşlar kendisini "vatansever" olarak tanıtan bazı solcular nasılda vergiden kaçıyor? Nasılda tek amaçlarını gözümüzün önüne sokuyorlar gizli gizli.

3-5 kuruş vergi verecekler onunda sayfalarca muhabbetini yapıyorlar;

Vatanını seven, sayan, anasına babasına saygı duyan bir delikanlıya yakışır mı vergiden kaçmak? vergiyi kaçırmak?

Yuh VALLAHİ yuh bu kadar mı olur
    Bende solcuları sevmem ama bu kadarda olmaz
    sen her zaman günah işle sonunda hep şeytana uydum de bu da o hesap.
    herşeyi paralele, herşeyi solculara bağlamak akıl karı işi değil. azcık mantıklı düşün.
    zaten bir sürü ıvır zıvır kesılıyor çalışandan bu kadar hak yenmez....yazık günah
    vestel kurtulsun diye milletmi batsın. kimin bakanı bu adam milletinmi vestelinmi
    azıcık insaflı düşünün

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.