Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hükümet birçok kalemde kdv+ötv yi düşürdü.%18 den %1 e kadar düşen kalemler var. fiyatlara ne kadarı yansıdı. firmalar ve holdingler bunu resmen cebe indirdi.
    bu ülkede oturmayan bir sistem var. herkes birey olarak kendini düzeltmeli ki sonra devletten firmadan üreticiden bişeyler isteyebilsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 5 Temmuz 2015; 1:37:54 >
  • bunların sonu kaddafi gibi olacak. bu millet sizi tahta çubuklarla uğurlayacak...
  • Bütün elektronik grupları derken tv,fotoğraf makinesi,kamera,ps4 filanda listeye giriyor değilmi arkadaşlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

o mubarek insanlar el koyuyorsa bile bir sebebi vardır, devletin bir ihtiyacını giderecektir. vatanıma milletime maaşım feda olsun şehitlerimiz can vermiş biz maaş vermişiz çok mu?

5 kuruş vergi vereceksiniz 00 sayfa muhabbetini yaparsınız artık

O mübarek derken yanlış konuşuyorsun, israilin başına birşey gelmesin, birşey olursa ilk biz yardıma gideriz diyen şahıs bunlar :D Daha dün yunanistanın borcunu kapamaya çalışıyordu. Heralde faturayı vatandaştan kesecek :D
    Siyasete döndürme niyetim yok ama o çok savunduğunuz insan bile kürdistanı kurmaya çalışıyor.
    Neyse sayfalarca konuşssakta boşuna. Vergi gelmesin, ama sen madem kalkınmayı çok istiyorsun tüm gelirini bağışla ve devletin sana sağlayacağı fakir(!) aylıklarıyla yetin.

Ya tuzun kuru, ya da sağlıklı düşünemiyorsun.

• Çok para veriyorlar ya vergi ile geri alıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Bütün elektronik grupları derken tv,fotoğraf makinesi,kamera,ps4 filanda listeye giriyor değilmi arkadaşlar...

Konsol ve kutulu oyunlara gelecegi kesin gibi ...merak etme akilli telefon diye baslar akilli akilsiz hepsine gelir...bakalim yeni hukumet bu konuda ne yapacak...eger geri adim atarsa ulkede cogu kisinin takdirini kazanir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 5 Temmuz 2015; 1:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo
    üretimi ve montajı çin de yaptırıp , markasını bastırıp satışa sunanlarda yerli mal sayılıp vergilerden muaf oluyor ama yine çinde üretilen mesela ; iphone , ürettiren firma amerikan olduğu için vergilenden muaf olmuyor , anlam veremiyorum ?

Çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız.

Örnek veriyorum alınmasınlar, Quatro Firması Inew firmasının telefonlarını çivisine dokunmadan ülkeye getiriyor, sadece Çin'de Inew'ler üretilirken Quatro'nun isteği nedeniyle üzerine Inew değil de Quatro logosu basılıyor.

Bu şimdi yerli mi oluyor?

Şimdi Türkiye'de şirket kurmuş ve resmi faaliyette bulunan Samsung Türkiye'nin, Sony Türkiye'nin, LG Türkiye'nin Quatro veya Vestel firmalarından ne farkı var? Onlarda Türkiye'de bir firma sahibi ve Çin'de ürün ürettirip buraya getirip satıyorlar.

Samsung firması, ürünün üstüne Samsung yerine Samsun yazıp satsa yerli mi olacak?

TV'deki yorumlara baktığımda Türkiye'de kurulan firma bu ek vergiden muaf olacak deniyor. Samsung Türkiye, Türkiye'de kurulmuş olmuyor mu? Sahipleri veya ortakları Türk olacak diye de bir şart yok. Bu durumu yabancı firmalara nasıl açıklayacaklar?

Inew'e bakmak isteyenler için. İşte yerli telefonumuz.

Bakınız :http://www.inewmobile.com/inew-v7-5-inch-mt6582-quad-core-smartphone-android-4-4-16gb-rom-16mp-sony-camera-white.html
    Bakınız :http://quatromobile.net/index.php?route=product/product&product_id=72

• Burada uretemediği hiçbir elektronik urunden fahiş vergi almamaları lazım.Bilgisayar kasası bile yapamıyoruz millet alırken de ölumune vergi koyuyolar.Hadi tableti cep telefonunu anladık yarım yamalak da olsa uretiliyor ama diğerleri nolacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvenstarGS

Arkadaşlar nedir bu iphone,Samsung sevdası samsungun ilk başta kaç telefonu donma takılma sorunlarıyla karşılaştı s6 bugünlere kolay mı geldi.Hani Türkiye'nin yerli malı nerede yok bu vergilerle dışa bağımlılık azalıcak.Güney Kore bugünlere kolay gelmedi ilk ürünler elbet kötü olucak birileri 5 10 yıl kahrını çekicek ki gelecek nesiller uygun kalitede yerli ürünler kullansın ülke refahı artsın çok küçük düşünüyorsunuz.Uymayın şu lanet düzene kimse iphone almasa ölmez.Bu bilinci herkes taşısa çok daha iyi yerlere geleceğiz.

Sağından solundan haberi olmayan bir şaşkınsın sadece. Demek ki ilerlemenin en iyi yolu vergi koymakmış. Eski nesil mizah şakayla vahim durumu idare ediyordu ama yeni neslin bunu yapacak beyni de kalmamış. Erimiş akmış lan beyniniz.

• quote:

beğenmiyorsanız lütfen gidiniz. hükümet vatandaşı için en iyisini yapıyor, yapmak için çabalıyor ama türk halkı malesef ki nankör

vereceksiniz verginizi, bu güzel ülkede bu insanı haklar ile yaşama kolay mı sanıyorsunuz? Beyenmeyen gitsin artık konuşmak yerine icraat görelim birinizden yeter artık.

Nedense hukumetin icraatlarini begenenler genelde g harfi yerine y kullaniyorlar egitim eksikligimi parola mi anlamadim
  • bu millet salak degil...yerli firmalar adam gibi telefon yapsınlar bizde alalım....merak ediyorum nazif zorlu o salak telefonu kullanıyormu acaba...

• teme T kullanıcısına yanıt
    isteyen istediği gibi yazar arkadaşım sana mı kaldı? sorsak özgürlükler, özgür seçimlerden bahseder durursunuz gerçek özgürlükçü biziz dersiniz ama herkese eleştirmeye, küfretmeye, aşağılamaya gelince nedense hep sizi görürüz. ben öyle beyeniyorum öyle yazıyorum öyle mutluyum öyle tercih ediyorum sana mı sorucam?

hemen eyitimime laf gelmiş merak etme forumda benim kadar eğitim alan adam sayısı bayağı azdır
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    yaw yeter BAN'ını da al git trolleme milleti hep aynı muhabbet bir iki kişi troller ötekiler dayanamaz laf çakar sonra konu popi bu konunun popi olması için buna ihtiyaç var mı herkes söyleyeceği bir şey varsa söylesin diyeceğim ama söylenecek de tek birşey var troller hariç herkes de evirip çevirip aynı şeyi söylüyor çünkü bu konuda doğru bir ya daha etkin bir yol bulun herkesi buradan o yola yönlendirin ya da artık kimse birşey yazmasın rica ediyorum (nacizane). up yazın çıkın ya da slogan atın çıkın daha evladır yani. Bu konunun tartışılabilecek bir tarafı yok çünkü.
  • quote:

isteyen istediği gibi yazar arkadaşım sana mı kaldı? sorsak özgürlükler, özgür seçimlerden bahseder durursunuz gerçek özgürlükçü biziz dersiniz ama herkese eleştirmeye, küfretmeye, aşağılamaya gelince nedense hep sizi görürüz. ben öyle beyeniyorum öyle yazıyorum öyle mutluyum öyle tercih ediyorum sana mı sorucam?

hemen eyitimime laf gelmiş merak etme forumda benim kadar eğitim alan adam sayısı bayağı azdır

Be vicdansız biraz gerçekçi yaz da seni eleştirmeyelim. 2 Sayfa önce Almanya'da domates 8 Euro demişsin. Bak bizzat kendi yaptığım alışverişin fişi. Nerde Domates 8 EURO ???

Fişten anlamazsın diye yazıyorum tekrar.
    Domates 1 Kilo 79 Cent
    Nutella 800 Gr 3 Euro 89 Cent
    Milka 100 Gr 69 Cent
    Süt 1 Litre 55 Cent

Sen 1 aylık asgari 950 TL alırken, ben haftada 12 Saat ayda 48 saat çalışarak 400 Euro alıyorum !

Şimdi güzel dediğin ülkeye neden buradaki Almancılar gelmiyor diye düşünüp, cevabını bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabrina_

quote:

Be vicdansız biraz gerçekçi yaz da seni eleştirmeyelim. 2 Sayfa önce Almanya'da domates 8 Euro demişsin. Bak bizzat kendi yaptığım alışverişin fişi. Nerde Domates 8 EURO ???

Domates 1 Kilo 79 Cent
    Milka 100 Gr 69 Cent
    Süt 1 Litre 55 Cent

Sen 1 aylık asgari 950 TL alırken, ben haftada 12 Saat ayda 48 saat çalışarak 400 Euro alıyorum !

Şimdi güzel dediğin ülkeye neden buradaki Almancılar gelmiyor diye düşünüp, cevabını bulabilirsin.

Bunlar bu ülkeyi hala cennet sanıyor.Et, süt fiyatları sebzeler uçmuş gitmiş hala boş boş konuşuyorlar.

• Olaylara dar açıdan bakmayalım çok yönlü düşünelim. Sanıyormusunuz ki bu Nihat isimli zat vatanını milletini düşünüyorda o yüzden böyle bir vergi koymaya çalışıyor. Arkadaşlar artık bu milletin ceplerinin boşaltılıp zengini daha da zengin etme devri bitsin! Zorlu holding Denizlili bir firmadır ve 1990 lı yıllarda Vesteli satın alarak bu sektöre girmiştir. Nihat Zeybekçi Denizli milletvekili ve Denizlilidir. Bu vergi kıyağının yanında Nihat Zeybekçiye ne gibi kıyaklar yapılmıştır! Nihat Zeybekçi denen kişinin bu işten sağladığı çıkar nedir iyice araştırın ve farkına varın bazı şeylerin! Kendinizi aptal yerine koydurmayın!
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Nihat_Zeybekci
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ahmet_Nazif_Zorlu

• bütün almanyayı dolaştında en ucuzunu buldun aldın de mi

çıkma domates almış gelmiş burda laf yapıyor işte, süt desen ne sütü belli değil ki bizden pahalı yine, nutelle burda daha ucuz hala daha bu ülkeyi beyenmiyorsunuz ya ona şaşıyorum gidin almanyadan çıkma domates yiyin ama ülkemizdeki 1.sınıf meyve sebzeyi beğenmeyerek hükümeti eleştirin. bu ülkenin dağı taşı altın arkadaşım kimse kusura bakmasın o çok övdüğünüz almanya battı batıyor, 3. havalimanı yapılmasın diye yapmadıkları kalmadı.

çıkma domates: rafta kalmış satılmamış ve artık satılmayacak durumda olanlar almanyanın çorbacısı filan alıp domates çorbası yapıyodur heralde.

• sanki htc alan adam gidip vestel venus alacak ürünle rekabet et edebiliyorsan. vestelden topluiğne bile almam bir daha.

• quote:

bütün almanyayı dolaştında en ucuzunu buldun aldın de mi

çıkma domates almış gelmiş burda laf yapıyor işte, süt desen ne sütü belli değil ki bizden pahalı yine, nutelle burda daha ucuz hala daha bu ülkeyi beyenmiyorsunuz ya ona şaşıyorum gidin almanyadan çıkma domates yiyin ama ülkemizdeki 1.sınıf meyve sebzeyi beğenmeyerek hükümeti eleştirin. bu ülkenin dağı taşı altın arkadaşım kimse kusura bakmasın o çok övdüğünüz almanya battı batıyor, 3. havalimanı yapılmasın diye yapmadıkları kalmadı.

çıkma domates: rafta kalmış satılmamış ve artık satılmayacak durumda olanlar almanyanın çorbacısı filan alıp domates çorbası yapıyodur heralde.

Türkiye'de yediğin domateslerin organik olduğunu mu sanıyorsun ? Ondan Rusya gümrüklerinden geçmeyip ülkeye geri giriyor değil mi ? İçtiğin sütün nasıl işlendiğini biliyor musun ? Bana 1.5 TL sütleri göster de bundan sonra ben de ondan alayım, Türkiye'de en sonra 2.2 TL'den alıyordum. Burada pizzanın mikro dalgada pişmez yazısı olmadığı için bir dünya tazminat alan insan, o sütü iyi işlemezse firmayı ağlatmaz mı sanıyorsun ?

Nutella orda 12 TL idi en son 800 GR. Burada da 12 TL. Burdaki insanın en düşük maaşı 1600 EURO, orda 950 TL. 1 günlük kazanç ile burada 10'dan fazla Nutella alırken orada 3 zor alıyorsun. Aradaki alım gücü olan farkı anlayabildin mi ? Bu arada yasal olarak saatlik en düşük 8,3 Euro kazanıyorsun, ve Türk marketlerinde dana ciğerin kilosu 5 - 6 Euro.

Dünyaya otomobil mühendisliği satan, senin ülkende senin işçilerini sömüren, ihracatta dünya 3.'sü, GSYİH olarak Türkiye'nin 3 katı olan ülke batacak, Türkiye batmayacak öyle mi ? Bugün Avrupa Birliği'ne girmek için Almanya'nın sadece " HE " demesine bakıyorsun. Kalkmış burada Almanya ile Türkiye'yi kıyaslıyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: Sabrina_

quote:

Domates 1 Kilo 79 Cent
    Milka 100 Gr 69 Cent
    Süt 1 Litre 55 Cent

Bunlar bu ülkeyi hala cennet sanıyor.Et, süt fiyatları sebzeler uçmuş gitmiş hala boş boş konuşuyorlar.

Cem Yılmaz'ın dediği gibi usta, beyni yok fikri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VooPoo -- 5 Temmuz 2015; 7:51:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

Siyasiler gelip geçicidir. ama bu halk kim gelirse gelsin oyun oynamak için 3000 TL vermeye devam edecektir.

Niye kac defa ayni mesaji attin? Amac nedir? Param varsa oynarim sana ne seni ne ilgilendirir???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.