Şimdi Ara

İtiraf ediyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben hayatımda bu kadar kararsız kalmadım.Oyun için,3dmax,cinema 4D gibi programlar için 4500 tlye kadar laptop arıyorum birkaç haftadır.

http://www.pcdepo.com/asus-g75vw-9z218v-notebook-urun8400.html > GTX670M'li model.

http://www.pcdepo.com/msi-gt70-0nc-234tr-notebook-urun7928.html

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=426017&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR > GTX675M,3720QM,W7 Ultimate 64 bit.

Şu 3ü hemen hemen aynı paraya geliyor.Monster için gtx680m bekleyemem çünkü çok geç 2 ay sonraya veriyorlar.

Sizce bu 3ü arasndan hangisini tercih etmeliyim,kafayı yemek üzereyim.

Teşekkürler.

(Konuyu ortaya bir yere açamıyormuyuz ya anlamadım bu işi)

• Samsung np700g7c. 675m var ve cidden cok guzel bir makine. 3800-3900 tl gibi. Bir de ssd takarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen al teslimli o dediğin monsteri alıp + gtx675 koysan bile fiyatı 3788 tl yapıyor. gtx670 ile 675 arasında epey fark vardır. Eğer kasanın tipi-kalitesi içine sinerse monster al bence. Ki ben de olsam sırf marka diye daha düşük performanslı laptoplara +500 tl vermezdim fazladan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 24 Eylül 2012; 13:30:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

Samsung np700g7c. 675m var ve cidden cok guzel bir makine. 3800-3900 tl gibi. Bir de ssd takarsin

Bak bu da 10 numaraymış.

http://www.sanalmarketim.com/urun/452e9eb2759522ea38feca16d433398a/SAMSUNG-NP700G7C-S01TR-Gamer-Core-i7-3610QM-Ivy-8GB-1TB-GTX675M-2GB-17.3

Asus ile msi'ı direk silerdim ben. Monster mi samsung mu şimdi sen düşün. Eğer kampanya ile 2 ay bekleyip monster almaya razıysan monster derdim ama hemen al fiyatıyla alacaksan işler değişiyor.

• Samsunguda biliyordum ama SSD olmadığı için ona takılmadım pek.Laptop için ssdlerin fiyatları hakkında bilgim yok,ama yine 4200 4300 civarına gelir heralde o şekilde.16 gb yerine 8 gb ram var birde Samsungta.Gerçi ne kadar farkettirir bilmiyorum ama ürünü aldıktan sonra parça değiştirmeyi falan sevmeyen bi tipim Direk hazır olsun istiyorum,bu yüzdende monster ağır basıyor ama forumdan da görüyorum,geç teslim ediyorlarmış,ürün arızalı olursa çok sıkıntı çıkarıyorlarmış falan.Off bak yine içim sıkıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 933 mesaj

Samsunguda biliyordum ama SSD olmadığı için ona takılmadım pek.Laptop için ssdlerin fiyatları hakkında bilgim yok,ama yine 4200 4300 civarına gelir heralde o şekilde.16 gb yerine 8 gb ram var birde Samsungta.Gerçi ne kadar farkettirir bilmiyorum ama ürünü aldıktan sonra parça değiştirmeyi falan sevmeyen bi tipim Direk hazır olsun istiyorum,bu yüzdende monster ağır basıyor ama forumdan da görüyorum,geç teslim ediyorlarmış,ürün arızalı olursa çok sıkıntı çıkarıyorlarmış falan.Off bak yine içim sıkıldı.

Ssd de ram takmak da cok kolay. Ssd'lerin hepsi ayni zaten. Al bir tane 200-300'e tak.Hatta bunu alip monsterda nile taktirabilirsin. Ram'i de ayni sekilde. Ama ekran kartini o kadar kolay degistiremezsin ki bazilarinda zaten degistiremezsin. Herhangi bir sorun varsa sor ama ben oneririm samsung'u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela şu ssd'yi direk alıp laptopa takabiliyormuyuz ? Bu ssdlerin masaüstü versiyonu,laptop versiyonu falan yok yani Valla cahil kalmışım.

İlk defa laptop alıcağım için şunu da bilmiyorum mesela ; Win7 orjinal cdsi gelicekmi laptopla beraber? Sonradan ssd alıp takıcaksam windowsu ssd'ye kurmak için.

Linki unutmuşuz :http://www.hizlial.com/u30.010.4247.0030/ocz-vertex-4-serisi-25-128-gb-sata-iii-ssd550-mb-okuma-420-mb-yazma-120000-iops-vtx4-25sat3-128g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 933 mesaj -- 24 Eylül 2012; 14:03:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kavga ettim
    geçen yıl açıldı
    Okuldan nefret ediyorum
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • takabilirsin leptop hdd'siyle aynı boyuttadır yuvasına olur.
  • quote:

Ben hayatımda bu kadar kararsız kalmadım.Oyun için,3dmax,cinema 4D gibi programlar için 4500 tlye kadar laptop arıyorum birkaç haftadır.

http://www.pcdepo.com/asus-g75vw-9z218v-notebook-urun8400.html > GTX670M'li model.

http://www.pcdepo.com/msi-gt70-0nc-234tr-notebook-urun7928.html

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=426017&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR > GTX675M,3720QM,W7 Ultimate 64 bit.

Şu 3ü hemen hemen aynı paraya geliyor.Monster için gtx680m bekleyemem çünkü çok geç 2 ay sonraya veriyorlar.

Sizce bu 3ü arasndan hangisini tercih etmeliyim,kafayı yemek üzereyim.

Teşekkürler.

(Konuyu ortaya bir yere açamıyormuyuz ya anlamadım bu işi)

ben de monster siparişi vermiştim. ancak teslimat süresinin uzun olmasının dışında firma ile ilgili forumda çok sıkıntı bildirilmesi ve kasanın çok kötü olması nedeniyle iptal edip samsung np700g7c aldım. şansıma hepsiburada.com'da tam o esnada kampanya vardı 3220TL/12 ay taksitle aldım ürünü. öncelikle bu ürünü ne diğer samsung bilgisayarlarıyla ne de monster ile falan karşılaştırma. oldukça farklı bir kasa ve kalite farkı var. np700g7c'yi ofise okula rahatlıkla götürüp klas bir notebook olarak kullanabilirsiniz. aynı zamanda mod seçenekleri sayesinde game moda alınca aletin ruhu birden bire değişiyor . manyak bir makine oluyor. bir arkadaşın yorumuna çok gülmüştüm. Bu makine insan değil yaaaaa! diye hayretlerini gizleyememişti. donanım zaten çok iyi. 8gb ssd cache var ve 8gb ram. ayrıca 7200rpm 1TB HDD. ssd'ye hiç ihtiyaç duymuyorsun çünkü alet 5-10 saniyede açılıyor ve kapanıyor. beklemee modundan çıkması ise saliseler alıyor. zaten ssd'nin başka bir atısı da yok pratikte ve bu makine bu haliyle ssd'siz bunu sağlıyor. çok ciddi araştırmalar yaptım almadan önce. monster'a sırf donanım için yönlendim ancak aynı donanıma benzer ve daha performanslı br makine olarak bunu buldum ve monster out np700g7c in oldu. toplama bilgisayarlarda en yüksek donanımları bir araya getirseniz de umduğunuz performansı alamayabilirsiniz çünkü donanımların birbirleriyle uyumluluğu da şart. markalı bir bilgisayar aldığınızda en azından birbiriyle uyumlu donanımlardan oluşan bir makine alıyorsunuz. üretimsel bir hata çıkmadıkça sorun yaşamıyorsunuz. ancak toplama makinede sorun çıkma olasılığı her zaman için daha fazladır. mesela windows 7 testinde 8gb ram ile 7.9 puan alan makine kaç tane gördünüz? bu makine 8gb ram 7.9 puan alıyor. ekran kartı zaten GDDR5 2 GB GTX 675M ve 7.6 alıyor. işlemcisi 7.6 puan. windows puanlaması çok detaylı bir şey olmasa da fikir vermesi açısından ve artık bir standart haline gelmesinden dolayı örnek olarak verdim. bu makine şu anda sanalpazarda sanırsam en ucuz fiyattan satılıyor. maddi açıdan uygunsa hemen almanızı tavsiye ederim. samsung bu partiyi tanıtım amaçlı çok uygun fiyata verdi satıcılara. bu partiden çok az ürün kaldı piyasada. sonra 4bin tl altına bulmanız zor olabilir. şu anda amerika fiyatları bile 1900$ civarında bu aletin. ve en azından tüm dünyada satılan standart bir ürün olduğundan makineyle ilgili her türlü bilgi, sürücü, tartışma, sorun, çözüm vb.ne her dilde ve yerden ulaşabilirsiniz. toplama makine alırsanız bugün var yarın yok ve bir şey soracağınız zaman karşınızda muhatap bile bulamazsınız eski modellerle ilgili.

• Samsung olan f/p açısından iyimiş diğer markalara göre, ancak ssd takmak istersen vs garanti dışı kalıyormuş samsung bu konuda sıkıntılı biraz bilginize. Monster da hemen teslim seçeneği ile 680M seçince 4400 liraya denk geliyor samsungdan donanım olarak daha iyi ram, ssd + hdd, ekran kartı bakımından falan ama hemen teslim ediyorlar mı cidden 680m i sormak lazım..
  • np700g7c için HDD ve ram değişimlerini kullanıcı yapabiliyor. bu amaçla tek vida sökerek ram veya HDDlere ulaşılması sağlanmış. servisle görüştüm ve bu modellerde HDD ve ram değişimini garanti etkilenmeden kullanıcı yapabiliyor dediler. zaten özellikle kullanıcının bunları değiştirmesi için tasarlanmış makine o nedenle değiştirmek çok basit. ancak yine de ben yapamam diyorsanız 60tl işçilik alarak değiştiririz dedilr. bu makineyi görmek lazım cidden değişik bir tasarım. takım tutar gibi bir markada ısrar etmek insalara yardımcı olmak için iyi bir yöntem değil. mesela ben ciddi bir sony kullanıcısıydım. ama gerektiğinde daha iyisini bulunca değişiklik yapabilme cesaretini gösterdim. şu anda iyi ki de yapmışım diyorum. sony'de bu sene F modelleri olmadığından mecburen SVS serisini bekleyecektim. SVS serileri girmiş stoklara ve 4-5bin arası fiyatları. f/p olarak daha iyi makine aldım ve kalite açısından sony'den geçen birisi olarak henüz bir rahatsızlık duymadım.

• Monstera gtx680m i sordum henüz cevap gelmedi.Samsunga ssd takılırsa garanti dışı kalıyormu kalmıyormu konusunu bir araştırıp ona göre kararımı veririm artık.
    Edit: Kalmıyormuş,çok güzel.

Peki daha öncede sormuştum orjinal windows cd si geliyormu laptopla beraber ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 933 mesaj -- 24 Eylül 2012; 15:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Samsung olan f/p açısından iyimiş diğer markalara göre, ancak ssd takmak istersen vs garanti dışı kalıyormuş samsung bu konuda sıkıntılı biraz bilginize. Monster da hemen teslim seçeneği ile 680M seçince 4400 liraya denk geliyor samsungdan donanım olarak daha iyi ram, ssd + hdd, ekran kartı bakımından falan ama hemen teslim ediyorlar mı cidden 680m i sormak lazım..

Alakası yok samsung hdd ve ram sökmelerde garanti dışı bırakmaz ben defalarca arkadaşlarınkine eklemeler yaptım bazı sorunlardan servise gidenler hiçbir sorunla karşılaşmadı.Sırf bunun için hdd ve ramleri ayrı kapak altında toplamış samsung tek vida sökerek çentikli kapağı söküyorsunuz bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 24 Eylül 2012; 15:48:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Samsung olan f/p açısından iyimiş diğer markalara göre, ancak ssd takmak istersen vs garanti dışı kalıyormuş samsung bu konuda sıkıntılı biraz bilginize. Monster da hemen teslim seçeneği ile 680M seçince 4400 liraya denk geliyor samsungdan donanım olarak daha iyi ram, ssd + hdd, ekran kartı bakımından falan ama hemen teslim ediyorlar mı cidden 680m i sormak lazım..

Alakası yok samsung hdd ve ram sökmelerde garanti dışı bırakmaz ben defalarca arkadaşlarınkine eklemeler yaptım bazı sorunlardan servise gidenler hiçbir sorunla karşılaşmadı.

http://www.sanalmarketim.com/urun/452e9eb2759522ea38feca16d433398a/SAMSUNG-NP700G7C-S01TR-Gamer-Core-i7-3610QM-Ivy-8GB-1TB-GTX675M-2GB-17.3

Ben bu linkteki satın alanların yorumlarından birinde gördüm ona göre söyledim. Samsunga da sormak lazım madem farklı deneyimler var.

Edit : zulu123 arkadaş yazmış zaten görüşmüş servisle bozulmuyormuş görmedim mesajı, iyi madem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 24 Eylül 2012; 15:57:18 >

• quote:

Monstera gtx680m i sordum henüz cevap gelmedi.Samsunga ssd takılırsa garanti dışı kalıyormu kalmıyormu konusunu bir araştırıp ona göre kararımı veririm artık.
    Edit: Kalmıyormuş,çok güzel.

Peki daha öncede sormuştum orjinal windows cd si geliyormu laptopla beraber ?

yanında cd gelmiyor maalesef. bir yabancı forumda inceleme yaparken SSD'ye geçişle ilgili madde madde yapılacakları yazdıkları bir konu görmüştüm. o kadar net yazmışlardı ki, kapak vidasını sök diye başlıyordu yani o kadar adım adım gidiyordu. ön hazırlık olarak mevcut birinci HDD'deki recovery bölümünü ikinci HDD'ye kopyalanıyordu. sonra SSD takılıp birkaç işlemle yükleme tamamlanıyordu. o konuyu tekrar bulabilirsem buraya koyarım. ancak bilgisayarın altındaki mevcut windows 7 etkinleştirme koduyla herhangi bir win7 home premium kopyasını kullanarak kurulum yapabilirsiniz. sonradan samsung sitesinden gerekli yazılım ve sürücüleri indirip kurarsınız (bu işlemi SSD değişikşikliği yapmadan HDD''ye dosyaları indirip hızlandırabilirsiniz). BIOS'tan birincil sistem diski olarak SSD'yi seçmeyi de unutmayın tabi.

• http://www.3dnews.ru/mobile/622780/ adresinde kasa ve iç donanım görüntüleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 24 Eylül 2012; 16:22:48 >
  • @zulu123 hocam çok teşekkürler yardımlar için.sanalmarketim veya hizlial'dan ssd ile beraber vericem siparişi.Hatta yapabiliyorlarsa,mümkünse öyle bişey bana direk ssd takılmış windows oraya kurulmuş şekilde gönderin dicem,servis ücreti olarak ne kadar fark alırlarsa artık.
  • bence yapmazlar. standart box çünkü bu aletler. bence aldıktan sonra götürün servise güzelce monte edip kurulumu yapıp versinler. 60 tl falan demişlerdi bütün malzemeler sizden olursa sadece işçilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Hemen al teslimli o dediğin monsteri alıp + gtx675 koysan bile fiyatı 3788 tl yapıyor. gtx670 ile 675 arasında epey fark vardır. Eğer kasanın tipi-kalitesi içine sinerse monster al bence. Ki ben de olsam sırf marka diye daha düşük performanslı laptoplara +500 tl vermezdim fazladan.

Başlangıçta düşük gözüken f/p oranı satış sonrası hizmetler nedeniyle inanılmaz fazlalaşabilir.
    (http://forum.donanimhaber.com/m_66076205/tm.htm)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.