< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyerfanhoydonk -- 25 Ocak 2021; 17:57:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İTO Burs 2015 (13. sayfa)
-
-
Gerçekten ya, bursun yatma tarihi hakkında bilgisi olan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır, henüz yatmadı. Bence 10-15 gün içinde yatacaktır.
Mülakata çağrılan herkese burs veriyorlar mı
evet mülakata çağırılan herkese burs veriliyor mu bende merak ediyorum, daha önce alan arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur
Belgelerinde sorun olmaması halinde her mülakata çağrılana veriyorlar diye biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Optimusprime712Belgelerinde sorun olmaması halinde her mülakata çağrılana veriyorlar diye biliyorum.
Böyle olsa yedek meselesi olmazdı diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar daha öncede yazmıştım sonuçlar hakkında. Şimdi tekrar yazıyorum. Bu sene mülakatımı yapan görevliye ben sormuştum. 15 Şubat gibi açıklanır dedi sonuçlar. Sonuçlar açıklandıktan sonra bazı belgeler imzalattırıyorlar ve banka hesabı açılıyordu. Tahminim Şubat sonu ya da Mart başı ilk kez burs alanlara yatırılır.
Daha önceki yıllarda sistem şöyleydi. Kasımda asiller çağrılır Aralıkta yedekler. Aralığın son haftası Perşembe ya da cuma sonuçlar açıklanırdı. Daha sonrasında belge imzası ve banka hesabı için İTO binasına gidilirdi. Ocak sonu gibi de burslar yatardı. Eskiden devam eden bursiyerlerin bursları da Aralık gibi yatardı. Bu yıl anladığım kadarıyla devam edenlerin bursları da yatırılmadı.
Asillik- yedeklik meselesine değinirsem. İto gerçekten çok adaletli bir kurumdur. Sitelerinde burs başvurusu yaparken dediğiniz şeyleri kanıtlamanızı bekliyorlar. Ama bazıları yalan bilgi veriyor. Ya da asil çağırılıyor ama mülakata gitmiyor. Bu yüzden belli sayıda yedekte çağırılıyor.
Beni lisans bursu için yedekten çağırdılar ama bursu almıştım. Daha sonra yüksek lisans için yedekten gittim. Görevli belgelerimi de aldı ancak burs çıkmadı. Kısacası asilden gidip, belgeleri alınanlara %95 burs çıkıyor. Yedeklerden belgeleri alınanlardan ise sıralama yapılıyor. Gelir durumuna göre burs bağlanıyor. Bence %50 şansları var yedeklerin.
Umarım ihtiyacı olan herkese çıkar. Keşke diğer kurumlar da İTO gibi olsaydı. Referans vs şeyler istemeseydi. Biliyorum hepimiz bir an önce sonuçlar açıklansın ve burslar yatsın istiyoruz. Galiba İto’nun tek olumsuz yanı bu. İşler çok ağır yürüyor, burs ödemeler için belirli bir tarih yok. Ama en azından dürüst olduklarını düşünüyorum. Mülakatlarda insanları kırmıyorlar. Size saçma sorular sormuyorlar. Doğru bilgiler verdiyseniz çok rahat şekilde mülakat tamamlanıyor.
Umarım işinize yarayan bilgiler verdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Asıl listede olanlar için demiştim, umarım ihtiyacı olan her arkadaş alır :)
Kazansak da alamıyoruz ki..
Yedeklerden mülakata giren var mı? Geçen sene 27 Kasım'da yedek liste açıklanmıştı. 9 Aralık'ta İTO binasına çağırıldı. Arkadaşın dediği gibi 27 Aralık'ta sonuçlandı. Bu yıl 6 Ocak'ta Yedek liste açıklandı. 18 Ocak gibi mülakat olsa, Şubatın ilk haftası artık sonuçların tamamıyla açıklanması gerek. Tahmini haftaya haber geleceğini düşünüyorum.
-
peki yeni kazananlara bir anda kac aylık burs yatiyor ekim subat arasini yatiriyorlarmı
Evet, geçmiş ayların hepsi tek seferde yatmıştı.
Ekim ayından başlayarak yatırılıyor. Örneğin Şubat sonunda burslar yatacaksa Ekim-Şubat arası oluyordu. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene ki burs miktarları da şöyleydi: Lisans 700 Yüksek lisans:850 Doktora:1050
Bu arada burslar için belirli bir yatma tarihi de yok :( Toplu yatma sonrası kalan burslar bazen ayın başında bazen ortasında ya da sonunda yatıyordu.
sonuçlar mail olarak mı geliyor yoksa sitede mi açıklanıyor.
ayrıyeten öğrenciye yardım olsun diye burs veriyorsun ama 1 dönem bitmiş bu nasıl bir iş sistem biraz kötü.
son olarak olumlu veya olumsuz dönüş alan olursa yazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juansdon -- 2 Şubat 2021; 13:9:7 > -
Arkadaşlar ben yedekten mülakata girdim bize olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapılıyor mu
Mülakattan sonra sms ya da mail ile bilgi veriliyor.
Bende aylardır bu forumda gelişmeleri takip ediyorum ve her gün siteyi ziyaret ediyorum. Umarım en kısa sürede açıklanır. Artık buraya ve duyurulara girmediğim gün yok diyebilirim :)
-
ben de öyleyim ancak elimizden başka birşey gelmiyor. bu ay içinde açıklanır diyorlar bekleyelim bakalım. umarım beklediğimize değer.
-
açıklanan kişiler buraya haber verirse çok iyi olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X