Şimdi Ara

İtü 1. sınıf öğrencisiyim soruları alalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıktada yazdım itü de 1. sınıfım ygs lys derecem çok iyi değil geomatik mühendisliği okuyorum ama bu konuda baya bi birikimim var gerek okul üniversite hayatı gerek ygs lys olsun merak ettiklerinize elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam tabii sorunuz varsa :D :D buyrun arkadaşlar

• bende itü de inşaat istiyorum.Bölüm hakkında bir bilginiz varmı şuana kadar? 90 gün kaldı ygs ye sıfırdan başlayan birisinin kazanma ihtimali nedir :D
  • Muhendis_44 M kullanıcısına yanıt
    şimdi kardeşim ygs biraz ayarsız bi sınav ne çalışanın karşılığını adamakıllı alıcağı kesin nede çalışmayanın kötü yapacağı kesin sana direk içinde bulunduğum durumu anlatıyım sıra arkadaşım her deneme beni geçiyordu nerdeyse 2 katım kadar ders çalışırdı 70 bin oldu ben 40 bin oldum benden az çalışan arkadaşım 29 bin oldu mesela ama bu dediğim ayarsızlık durumu her deneme +145 yapanlar için geçerli değil onlar yine yaptı kendi netini o yüzden 90 gün yeterli bi süre motivasyonlu planlı programlı çalışırsan 10 bine bile girersin kafan da iyi basıyosa

bölüme gelince bölüm kaliteli yani itü inşaatın anlatılcak bi tarafı yok tek sıkıntısı şuan 1. sınıfta bikaç arkadaşım var inşaat müh. okuyolar teknik resim diye bi ders var internette illa i dönmüştür geyiği tüm inşaat mühendisliğinin belalı dersi :D
  • İtü endüstri hakkında bilgin var mı hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: revnak96

şimdi kardeşim ygs biraz ayarsız bi sınav ne çalışanın karşılığını adamakıllı alıcağı kesin nede çalışmayanın kötü yapacağı kesin sana direk içinde bulunduğum durumu anlatıyım sıra arkadaşım her deneme beni geçiyordu nerdeyse 2 katım kadar ders çalışırdı 70 bin oldu ben 40 bin oldum benden az çalışan arkadaşım 29 bin oldu mesela ama bu dediğim ayarsızlık durumu her deneme +145 yapanlar için geçerli değil onlar yine yaptı kendi netini o yüzden 90 gün yeterli bi süre motivasyonlu planlı programlı çalışırsan 10 bine bile girersin kafan da iyi basıyosa

bölüme gelince bölüm kaliteli yani itü inşaatın anlatılcak bi tarafı yok tek sıkıntısı şuan 1. sınıfta bikaç arkadaşım var inşaat müh. okuyolar teknik resim diye bi ders var internette illa i dönmüştür geyiği tüm inşaat mühendisliğinin belalı dersi :D

Bu arada yazmayı unutmuşum çocuk lys de 70 den 35 e çekti ben 40 dan 43 e düştüm diğer arkadaş da 29 dan 48 e düştü :D sonuç olarak kafanızın iyi basması yetmiyor sıkı çalışın :D

• quote:

Orijinalden alıntı: MABLC

İtü endüstri hakkında bilgin var mı hocam
    birde bölümünüz inşaat fakültesinde.Bölüm tam olarak nedir? Önerirmsiniz? Ayrıca Okulda kafanızda oluşan olumsuz bir durum oldumu?
  • var az çok da ne tür bilgi istiyosun bilgin varmı derken bi arkadaşım 3. sınıf 2. dönem polonyaya gidicek erasmusa mesela bilmesek de öğreniriz neyi merak ediyorsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revnak96 -- 12 Aralık 2015; 23:59:12 >
  • İsletme muhendisligi SUNY hakkinda bilgin varsa aydinlatirmisin
  • quote:

hocam denemelerde kaç net-puan yapıyordun ygsde kaç netle kaç binde geldin lysde kaça çektin ?itü inşaatın iş olanaklarını nasıl görüyorsun çıkınca ?

bölüm harita mühendisliğinin yeni adı olarak geçiyor ama içerik olarak güzel baya coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama gibi gibi benim de daha tam vakıf olamadığım genişçe bi sahası var ayrıca bölümde çok fazla profesör var akademik kadrosu çok sağlam mesela hocalardan biri şuan amerikada 1 senelik bi proje için ismini tam hatırlayamadım ama biri de göktürk 2 uydusunun yapımında ve fırlatılmasında yalnış hatırlamıyosam çinde görev almış vs. vs kısaca bölüm önü açık güzel inşaat tutturamazsan tavsiye ederim ayrıca itü içinde yatay geçiş de düşünebilirsin 1.sınıfta 3.5 ortalama yaparsan itünün herhangi bi bölümünden inşaat mühendisliğine geçebilirsin
  • Lafonten1903 L kullanıcısına yanıt
    malesef hocam o alanda bilgim yok ya yardımcı olamıycam
  • Şuanda 11.sınıf öğrencisiyim.İyi bir üniversite (İtü,Odtü gibi) kazanabilmem için önemli tavsiyelerin var mı? Nasıl kazanabilirim? Nasıl bir tarzda der çalışarak kazanabilirim?
    🙆🙋
  • 4Numara 4 kullanıcısına yanıt
    sene başında 70-80 le başladım 120 civarı yapıyordum sene sonunda sınavda 96 yaptım 40 bin geldi lys de mat 30-35 yapıyordum fizik 20-22 kimya 15-17 biyo 18-20 mattan 19.75 yaptım fizik 21.25 kimya 15 biyo 19 yaptım 43 e düştü matematikten dolayı neden öyle oldu billmiyom çok zor da gelmemişti ama çok sorgulamadım açıkçası bizim bölümün olanakları okul bitince inşaattan iyi diyebilirm her taraf inşaat mühendisi kaynıyor çıkınca biraz çevrende kim var kim yok ona bakıyor stajlar çok önemli farkını koyman lazım geomatik de dümdüz uzata uzata düşük notlarla mezun olsan 2 binliraya rahat çalışabilirsin zaten eleman açığı olduğundan dolayı :D
  • quote:

malesef hocam o alanda bilgim yok ya yardımcı olamıycam
    Mesela itü de fizik müh. okuyan birisi inşaata geçiş yapabilirmi 3.5 ortalamayla.Eğer geçerse 1. sınıftan başlıcak diye tahmin ediyorum öylemi? birde şimdi baktım netten pek anlamadım yatay geçişte herhangi bir ingilizce sınav girilmesimi gerekiyor?Değişik şeyler yazıyor.
    Çok soru sordum bu sondu kusura bakmayın :D
    bu arada düzeltiyorum sanırım fakülteler arası yatay geçiş değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis_44 -- 13 Aralık 2015; 0:21:47 >
  • balcizade B kullanıcısına yanıt
    altın bi kural var yazı iyi değerlendirmek :D şöyle söyliyim 11 de çok çalışıp yazın salarsan unutursun şimdi bi karar vermen lazım bu bi maraton bi süreç sen ne kadar dayanıcan şimdi başlayıp 12 nin sonuna kadar ağır tempoyu kaldırırım diyorsan iyi bi derece yaparsın ilk 5-6 bine girersin yani bu sene başlayıp yaz sonuna kadar ygs konularını bitir 12. sınıfın başıyla beraber ilk 2 ay durmadan deneme ve analizlerini sağlam yaparsın aralaığın girmesiyle lys ye başlarsın yavaştan vs vs. ama yok kaldıramam diyorsan 11 de ygs mat ı koy cebine yine rahat edersin o unutlmuyor fen çalışma fen hem kolay hemde çabuk unutuluyor şimdiden başlıycaksan kesinlikle not tutarak çalış özet çıkararak çalış planlı programlı ol aynı konuların etrafında dönme hangi konuyu cebine koydun hangisini bilmiyorsun iyi ayırt et .
    evet itü fizik mühendisliğine girdin 1. sınıfı 3.5 la bitirirsen büyük ihtimalle inşaata geçiş yapabilirsin ama sınır 3.50 diye bişey yok o bölüm için kontenjan açılıyor sen tercih yapıyosun ygs lys deki gibi ortalaması en yüksek olanları alıyolar kontenjana göre geçen sene 3.51 le geçmiş inşaata son geçen kişi itüye gelince görürsünüz zaten ilk hazırlık okumanız lazım yada direk sınavla geçebiliyorsunuz ama sınav kolay değil geçebiliyosanız geçmenizi tavsiye ederim çünkü itüyü kazanıp da 2 sene hazırlık okuyan çok kişi gördüm burda hazırlığı geçtikten sonra yatay geçişte herhangi bir ingilizce sınavı olmuyor
    kısaca itü yü kazandığın an 3000 lede girsen 50000 lede girsen yatay geçiş konusunda herkes eşit ortalamayı yapan istediği yere geçebiliyor
  • quote:

evet itü fizik mühendisliğine girdin 1. sınıfı 3.5 la bitirirsen büyük ihtimalle inşaata geçiş yapabilirsin ama sınır 3.50 diye bişey yok o bölüm için kontenjan açılıyor sen tercih yapıyosun ygs lys deki gibi ortalaması en yüksek olanları alıyolar kontenjana göre geçen sene 3.51 le geçmiş inşaata son geçen kişi itüye gelince görürsünüz zaten ilk hazırlık okumanız lazım yada direk sınavla geçebiliyorsunuz ama sınav kolay değil geçebiliyosanız geçmenizi tavsiye ederim çünkü itüyü kazanıp da 2 sene hazırlık okuyan çok kişi gördüm burda hazırlığı geçtikten sonra yatay geçişte herhangi bir ingilizce sınavı olmuyor
    kısaca itü yü kazandığın an 3000 lede girsen 50000 lede girsen yatay geçiş konusunda herkes eşit ortalamayı yapan istediği yere geçebiliyor
    İşler yolunda gitmesse belki düşünebilirim :D Çok teşekkür ederim hocam aktardıkların için...

• Kampüs olanaklari nasil itü de
  • quote:

var az çok da ne tür bilgi istiyosun bilgin varmı derken bi arkadaşım 3. sınıf 2. dönem polonyaya gidicek erasmusa mesela bilmesek de öğreniriz neyi merak ediyorsan

Yurtdışı master imkanı var mıdır, okuldan yapan var mı ?
  • PusLu1 kullanıcısına yanıt
    Ne ararsan var kampüste istemediğin kadar büyük havuz halı saha büyükçe bi stadyum yemelik içmelik kafeler şok migros yeşil alanlar sınırsız süper hızlı internet çalışmak için 7/24 açık 10 numara bi kütüphanemiz var heryer yeşil alan zaten sonbaharın gelmesiyle çok hoş manzaralar oluştu kampüste de şimdi geçti gerçi de başka merak ettiğin biyeri varsa kampüsün sorabilirsin ama şunu söyliyim türkiyenin en iyi kampüsü itü ve odtü nündür bu ikisinin farklı bi havası var ziyaret ederseniz farkedersiniz zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.