Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkengin

quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Bende yol tarifi sorayim. Sirinevlerden macka kampusune nasil gidilio.bi hazirlik dersleri 8. 30 dami baslio

Taksime gelirsin taksimden yürüme mesafesi zaten. İnönüye doğru yürüyeceksin.

Yurume nekadar surer .bide bu isin kisi var yagmuru seli kari var .yazin evdende yururum ( abartinin babasi )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de Taksim'den teleferik ile direk okulun önüne gelebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Bir de Taksim'den teleferik ile direk okulun önüne gelebilirsiniz.

Aylik akbil telefrikte gecerlimi
    Bide ne kadar suruyo

• herkes sonuçları mı bekliyo hiç hareket yok
  • İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği yazdım gelme ihtimali var
  • quote:

bi hazirlik dersleri 8. 30 dami baslio

Eğer sistem değişmediyse; B kurunda 13.00, diğer kurlarda 08.45'te başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

Beşiktaş civarından Ayazağa kampüsüne ulaşım yollarını yazabilecek bi babayiğit var mıdır?

Yukarıda hn_enn yazmış; ama ben Maçka'dayken otobüsle gitmek istediğim zaman hep Beşiktaş İskelesi'nden kalkan 40B otobüsünü tercih ediyordum. :)

Vadi Yurtları'nda kalanlar için bu otobüs çok iyi oluyor. "Borsa" durağı, doğrudan Vadi Yurtları'nın yukarısındaki caddede, İMKB çıkışının yakınında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

Ben de ekleme yapim bu soruya . D kuruna hiçbişi bilmeyenler mi düşüyo yoksa herkes üst düzey ingilizce bildiği için orta düzeydekiler de orda mı oluyo

Hiçbir şey bilmeyenler de var. İngilizce düzeyi kötü olanlar da var. İngilizce düzeyi orta olsa da, kur belirleme sınavında yeteri kadar başarı elde edemeyenler de olabilir. Ayrıca, İngilizce düzeyi ne olursa olsun, bu kur belirleme sınavına hiç girmediği için otomatik olarak D kurunda olanlar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Ben de ekleme yapim bu soruya . D kuruna hiçbişi bilmeyenler mi düşüyo yoksa herkes üst düzey ingilizce bildiği için orta düzeydekiler de orda mı oluyo

Hiçbir şey bilmeyenler de var. İngilizce düzeyi kötü olanlar da var. İngilizce düzeyi orta olsa da, kur belirleme sınavında yeteri kadar başarı elde edemeyenler de olabilir. Ayrıca, İngilizce düzeyi ne olursa olsun, bu kur belirleme sınavına hiç girmediği için otomatik olarak D kurunda olanlar da var.

Yani bi aksaklık olmazsa orta düzeydeki biri D kuruna düşmez diyebilir miyiz ?

• quote:

quote:

quote:

Düşmez. C ya da B kurunda olur.

Ekleme: C kurunun olasılığı daha yüksektir. :) Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Ağustos 2012; 0:41:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Bir de Taksim'den teleferik ile direk okulun önüne gelebilirsiniz.

Aylik akbil telefrikte gecerlimi
    Bide ne kadar suruyo

Evet, geçmesi lazım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu kurların ders saatleri ne kadar kaçta başlayıp kaçta biter hangi günlerdir ?

• Mukavemetci olan bendim arkadaslar, tekstili tek basima temsil ediyorum sanirsam hala.

Yerlestirme sonuclari aciklansin, bir kesinlessin o zaman burada bayagi konusuruz. Ama yol icin sunu soyleyeyim, Besiktas-Macka gibi kisa mesafeler haric yolun uzayacagini da bilseniz otobusu kullanmayin, bence. Hani bakin ben Halkali'da oturuyorum, bilen bilir, uzaktir; fakat Taksim'e tek otobus olmasina ragmen once Sefakoy'e cikiyorum, sonra metrobusle Mecidiyekoy, sonra da metroyla Taksim. Zaten asagi yukari ayni sureyi tutuyor. O fazlaligi da trafikteki cileye sayiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu kurların ders saatleri ne kadar kaçta başlayıp kaçta biter hangi günlerdir ?

Bütün kurlarda hafta içi her gün ders var.

Eğer sistem değişmediyse; B kurunda dersler 13.00'te başlıyor ve net olarak hatırlamasam da 16.45 sularında bitiyor, diğer kurlarda da 08.45'te başlıyor ve hatırladığım kadarıyla 12.20'de bitiyor. Fakat, C ve D kurlarında bazı günler öğleden sonra da ders oluyor.

• Gencler kafam karisti bi dk. bu macka kampusu dedigimiz gumussuyundaki taksime cikarken sagdaki degil mi? Niye boyle kastiniz ki ordan git burdan git diye?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: casper7

hazırlığı geçmek için veya en azından 1 dönem okumak için ne yapmalıyız bi kitap bi kurs önerebilir misiniz

Hazırlık sınıfını atlamak için eylül ayında gireceğin Proficiency'de toplam en az 60 puan alman lazım. Sınav iki aşamalı. İlk aşamada 15 Restatement (verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma) ve 30 Reading (3 tane metin var.) sorusu soruluyor, sırf test. Bu aşama 60 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 30 alman şart. İkinci aşamada da Listening (test) ve Writing var. Writing'te Cause/Effect ya da Compare/Contrast Essay yazıyorsun. Bu aşama 40 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 20 alman şart. Listening ve Writing'in payları eşit. Bana göre; Listening gayet kolaydır, Reading'te de metinler kolaydan zora gider ve genel olarak çok zorlamaz, Restatement biraz dikkat istiyor, Writing de sana kalmış.

İTÜ'nün Proficiency için bir kursu oluyor. Bunun ayrıntılarını bilmiyorum ama,www.ydy.itu.edu.tr adresinde ilgili bilgiye ulaşabilirsin. (Gerçi site şu an sorunlu sanırım.)

Essay yazmayı bilmen lazım. Bilmiyorsan, Google'dan Essay yazım rehberlerine ulaşabilirsin. Aslında öğrenmesi zor değil. Türlerine göre Introduction, Body ve Concluding paragraflarını oluşturma düzeni, nasıl Thesis Statement yazıldığı, sık kullanılan sözcükleri ve kalıpları öğrenmen gerekiyor.

Önceki yılların Proficiency'lerini içeren, mavi renkli bir kitap vardır. Maçka Kampüsü'ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) binasında yer alan Satın Alma Ofisi'nde bu kitap satılıyor. Eğer gidip alma/aldırtma imkanın varsa, bu kitabı alıp çözmeni öneririm.

İTÜ'nün kahverengi bir "Practice In Reading" kitabı var. Eğer yine o ofiste satılıyorsa ve gidip alma/aldırtma imkanın varsa, Reading pratiği açısından bu kitap da güzel bir kaynak olacaktır.

Eğer hazırlık sınıfına kalırsan (Proficiency'e hiç girmezsin ya da girsen de yeterli puanı almazsın.), hazırlık sınıfını 1 dönem okumak, yani Irregular olmak için, kur belirleme sınavına girip, sınav sonucuna göre A ya da B kuruna yerleşmen gerekiyor. B kuru için İngilizcenin aşağı yukarı Intermediate düzeyinde olması yeterli. A kuru da en üst kur.

Bu kur belirleme sınavında da sorular kolaydan zora gidiyor. Son sorular biraz zorlasa da, genel olarak zor bir sınav değil. Sırf test. Soru sayısını şu an tam hatırlamıyorum ama, 60-70 tane soru oluyor. Vocabulary, gramer ve Reading (okuduğun metni anlama) soruları var.

İngilizce düzeyin zaten iyiyse bu sınav için özel bir çaba sarfetme. A ya da B kuruna girmek çok zor değil. Şu İngilizce düzeyi ölçme testlerinden uygulayabilirsin kendine. (Wall Street Institute vb.)

Iyi paylasim olmus kardes sagolasin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkengin

Gencler kafam karisti bi dk. bu macka kampusu dedigimiz gumussuyundaki taksime cikarken sagdaki degil mi? Niye boyle kastiniz ki ordan git burdan git diye?

Hayir, dediginiz Makina ve Tekstil Teknolojileri ve Tasarimlari Fakultelerinin bulundugu Gumussuyu Yerleskesi.

• İşletme Mühendisi adayı yok mu gençler? Konuşalım

%98 İTÜ İşletme İngilizce ihtimali ile selam ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

İşletme Mühendisi adayı yok mu gençler? Konuşalım

%98 İTÜ İşletme İngilizce ihtimali ile selam ederim

Benim % 0.1 gibi bi ihtimal var mf4 12244 sence gelme olasılığı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.