Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

İtu eleltrik yazdimda herkez elektrik muh. Cok filan diyo baska biyer yazsaydin filan diyo. Sizce iyimi yaptim

elektrik müh.cok fazla mı? zaten türkiyede 3 üni.de var.eğer elektrik müh.çok ise diğer mühendislikler ne miktarda merak ettim açıkçası.Elektrik deyince insanların kulağına pek hoş gelmez elektronik deyince daha renkli şeyler gelir onun için elektrik müh.çoğu kişi değerini anlamyabilir cahilliklerine ver gitsin.Bu bölümü yazdığına göre elektriği iyice araştırmış olmalısın İTÜ Elektrik yazmakla iyi yaptın emin ol

Bencede oyle zaten gerek mezunlar gerek teknisyenler elek. Muh. İyidir dedi bende yenilenebilir enerji kaynaklari uzerine calismak istedigim icin sectim.

Bu arada elektirikle calisan aletlerin motorunu elektrik muh. Mi yapar makinami baska birimi. Bide araba motarlari (elektrikli benzinli dizel) bu konuda cagilimde biraz :) unutmadan evde kullanilan aletlerde elektrik muhendislerinin islevi varmi
    Biraz karisik oldu ama cozebilenler cevap verirse iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endulusi -- 6 Ağustos 2012; 22:08:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: mtko

@ :AlacaKaranlık: ; lafı söyleyip niye çekiliyosunuz hangi üniler olduğunu söyleyin bilelim? boğaziçi,odtü,bilkent ve diğer birkaç vakıf üni için duymadım e zaten başka %100 eğitim veren kurum yok? biliyorsanız paylaşın hem güzel bir bilgi olarak kalır burada?

Bilkent Üniversitesinin İngilizce yeterlilik sınavı olan COPE'nin 2. aşamasında Speaking mevcut.

2012-2013 Akademik Takvimi'nden örnek:www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/calendar

6-8 Eylül 2012 (Perşembe-Cumartesi): COPE 2. aşama konuşma sınavı

bilgi için teşekkürler.

• bende geldim ozaman itü ingilizce kimya gelecek kuvvetle muhtemel :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

İtu eleltrik yazdimda herkez elektrik muh. Cok filan diyo baska biyer yazsaydin filan diyo. Sizce iyimi yaptim

elektrik müh.cok fazla mı? zaten türkiyede 3 üni.de var.eğer elektrik müh.çok ise diğer mühendislikler ne miktarda merak ettim açıkçası.Elektrik deyince insanların kulağına pek hoş gelmez elektronik deyince daha renkli şeyler gelir onun için elektrik müh.çoğu kişi değerini anlamyabilir cahilliklerine ver gitsin.Bu bölümü yazdığına göre elektriği iyice araştırmış olmalısın İTÜ Elektrik yazmakla iyi yaptın emin ol

Bencede oyle zaten gerek mezunlar gerek teknisyenler elek. Muh. İyidir dedi bende yenilenebilir enerji kaynaklari uzerine calismak istedigim icin sectim.

Bu arada elektirikle calisan aletlerin motorunu elektrik muh. Mi yapar makinami baska birimi. Bide araba motarlari (elektrikli benzinli dizel) bu konuda cagilimde biraz :) unutmadan evde kullanilan aletlerde elektrik muhendislerinin islevi varmi
    Biraz karisik oldu ama cozebilenler cevap verirse iyi olur

Elektrikle çalışan birsürü alet var o motorları genelde makinacılar yapar diye biliyorum.Hele araba motoları kesin makine.Evde kullanılan aletlerde elektrik mühendislerinin ne işlevi var pek bilmiyorum ama bi bilen bizi aydınlatırsa iyi olur

• konu sahibi üstte editlese aslında kim gidiyo hatta nere gidiyo diye daha faydalı olur gibi
  • 9k ile makina yazdım. Sanırım gelecek. Var mı makina
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.760

konu sahibi üstte editlese aslında kim gidiyo hatta nere gidiyo diye daha faydalı olur gibi

Bolum bolum ayirip yazilabilir evet. belli olmayanlar iki bolume de yazilir.

• ben hazırlığı geçmek istiyorum (bölüm inşaat) benim temelim var ama tabi unuttum konuları birkaç dilbilgisi kitabım var onlardan mı çalışsam ? oxford grammer,

longman,cambridge grammer kitapları çalışmayı zorsunmuyorum ama nasıl çalışsam bilemedim bi yardımcı olsanız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

ben hazırlığı geçmek istiyorum (bölüm inşaat) benim temelim var ama tabi unuttum konuları birkaç dilbilgisi kitabım var onlardan mı çalışsam ? oxford grammer,

longman,cambridge grammer kitapları çalışmayı zorsunmuyorum ama nasıl çalışsam bilemedim bi yardımcı olsanız?

Aslında Proficiency için en iyi kaynak, önceki yılların sınavlarını içeren, mavi renkli kitaptır. Bu kitabın adını unuttum. Maçka Kampüsü'ndeki YDY binasında yer alan Satın Alma Ofisi'nde satılıyor. Eğer gidip alma ya da aldırtma olanağın varsa, bunu alıp çözmeni öneririm.

Yine İTÜ'nün kahverengi bir "Practice In Reading" kitabı mevcut. Bu kitap Satın Alma Ofisi'nde dışarıya satılıyor mu, bilmiyorum. Eğer satılıyorsa ve gidip alma ya da aldırtma olanağın varsa, Reading pratiği olması açısından alıp çözebilirsin.

Hazırlık sınıfında Longman'in ve İTÜ'nün kitaplarını kullanıyorduk. Proficiency'de yakınlık açısından Longman'in yararının olabileceğini düşünüyorum.

Bu sınavda gramerin gerekli olduğu iki yer var: ilk aşamadaki Restatement (verilen bir cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulmak), ikinci aşamadaki Writing (verilen konulardan birini seçip, Cause/Effect ya da Compare/Contrast Essay yazmak). 15 tane Restatement sorusu var, test. Gramer bilgisi gerekebiliyor; çünkü Tense'leri ve Modal Verb'leri ayırt etmelisin. Bunlarla ve cümlelerin isketleriyle oynaya oynaya verilen cümleden anlamca uzaklaşılabiliyor, senden de en yakın anlama sahip olanı bulmak isteniyor. Writing kısmı için de, parantez içinde söylediğim Essay türlerini yazmayı bilmen gerekiyor. Burada gramere çok fazla takıp, bol bol puan düşürdüklerini söyleyemeyiz; ama sonuçta düzgün gramere sahip cümleler kurmanın önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yine de gramer üzerine çok ayrıntılı bir çalışma sarfetmen gerekmiyor.

Sınavın diğer kısımları: ilk aşamadaki 30 Reading sorusu (Kısadan uzuna, kolaydan zora giden 3 metin yer alıyor. Okuduğunu anlama ve eş anlam bulma soruları var.), ikinci aşamadaki Listening kısmı. Bunlar sırf testtir. Listening benim girdiğim sınavda gayet kolaydı, Reading de zor sayılmazdı; ama özellikle temmuz ayındaki Proficiency'lerde biraz zorladıklarını duyuyorum.

• teşekkürler
  • İlk mesajı editledim eksik yada yanlışlık varsa söyleyin
  • Uçağa gelicek arkadaşlara her türlü yardımda bulunmaya çalışırım.(Maddi hariç )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Uçağa gelicek arkadaşlara her türlü yardımda bulunmaya çalışırım.(Maddi hariç )

Yok mu makine'de de böyle bir babayiğit ?
  • her şeyi iyi güzel açıklıyorsunuz sağoln ama biri de kız yurtları hakkında bilgi versin :) ona göre bi şeyler ayarlayacaz hiç mi kız tanıdığınız falan yok
  • quote:

İlk mesajı editledim eksik yada yanlışlık varsa söyleyin
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

her şeyi iyi güzel açıklıyorsunuz sağoln ama biri de kız yurtları hakkında bilgi versin :) ona göre bi şeyler ayarlayacaz hiç mi kız tanıdığınız falan yok

Var kız yurtlarında kalan arkadaşlarım.

Kız yurtlarının listesi ve genel bilgiler şurada mevcut:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046
    Şurada da aylık ücretler var:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=8233

Erkek öğrenciler için fiyat/performans oranının düşüklüğü açısından Vadi Yurtları (235 TL) önerilirse, kız öğrenciler için de Ayazağa Kız Yurdu'nu (270 TL) önerebilirim. Geçen yıl kalan arkadaşlarım vardı, hâllerinden memnunlardı. Diğer yurtların olanakları fiyatlarına paralel olarak daha iyi.

Ayazağa Kampüsü'nde karma yurt olarak Gölet Yurtları var. Lüks bir yurttur, olanakları gayet iyidir; ama iki kişilik odalar aylık 575 TL. Bence pahalı.

Kampüsün en uç noktasında, merkezden en uzak yurdu Vadi Yurtları'dır. Bu yurda gelmeden evvel, biraz yukarıda, yolun üstünde; Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu, Ayşe Birkan Kız Öğrenci Yurdu ve Gök Kız Öğrenci Yurdu var. Bu yurtlar aynı arazide, küme şeklinde bulunuyor. Hemen yanlarında kampüsün İstinyePark çıkışı var. Bu çıkışla alt geçide inebiliyor, caddenin karşısındaki İstinyePark'a varabiliyorsunuz.

Diğer kız yurtları ve Gölet Yurtları da kampüsün merkezine yakındır. Özellikle de Ferhunde Birkan ve Ayazağa yurtları...

Ekleme: Kız yurtlarında ve Gölet Yurtları'nda mutfak var. Fakat kantin ve yemekhane yok. Gölet Yurtları'nın yanında Pizza Evi var. Şu yukarıda bahsettiğim 3 yurdun arkasındaki caddenin karşısında İstinyePark var; ama burayı tercih edip duracak kadar zengin olduğunuzu sanmıyorum. Kampüsün yemekhanesi (75. Yıl), Kampüs Cafe, AVM ya da Yemek Sepeti'nden bir şey söylemek tercih edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 7 Ağustos 2012; 23:09:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zigör

quote:

Hocam bir zahmet beni de ekle. Uzay mühendisliği

Tamamdir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zigör

quote:

Hocam bir zahmet beni de ekle. Uzay mühendisliği

Tamamdir

beni de yaz elektriğe
  • @ mR.760 senide ekledim .

• ben de elektrik yolcusuyum
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.