Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mtko

son olarak bu yıl girecek arkadaşlara bir tavsiye; kesin olmamakla birlikte duyduğuma göre ITU proficiency sınavına yakında speaking kısmı eklenecekmiş şu anda bildiğim kadarıyla türkiyede hiç bir ünide yok bu,

İlk milk değil bu. :)
  • Onu bunu bilmem de eğer sene sonunda haziranda şu prof. sınavını veremezseniz bilin ki temmuzdaki kol gibi. Ben haziranda essay yazmadan 55 te kalmıştım, temmuzda essay ile tam takır yapmama rağmen 60 ile geçtim. Bu arada aklınızda olsun bu prof. sınavına yanılmıyorsam toplamda 5 kez girme hakkınız var ve 5.kez girdiğinizde de başarılı olamamış iseniz malesef okul bölümüzün türkçe eğitimi olan başka bir üniversiteye şutluyor sizi.
  • Hazırlıkta ingilizcenin yanında seçmeli olarak falan başka bi dil eğitimi de veriliyor mu? örn:almanca ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Hazırlıkta ingilizcenin yanında seçmeli olarak falan başka bi dil eğitimi de veriliyor mu? örn:almanca ?

Bildiğim kadarıyla hayır. Lisansa geçtikten sonra Almanca, Fransızca ve Japonca dersini alma gibi bir şansın var ama.
  • quote:

Hazırlıkta ingilizcenin yanında seçmeli olarak falan başka bi dil eğitimi de veriliyor mu? örn:almanca ?

Evet yabanci dillee binasinda her yil bazi diller aciliyor onlar arasindan kura göre secim yapip 2.yabanci dile de baslayabiliyorsunuz
    Gecen sene Japonca, Fransizca ve Almanca vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Evet yabanci dillee binasinda her yil bazi diller aciliyor onlar arasindan kura göre secim yapip 2.yabanci dile de baslayabiliyorsunuz

2 tane yabancı dil çok zor olmaz mı ya yapan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinan233 -- 6 Ağustos 2012; 16:31:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinan233

quote:

quote:

Ben sormustum D kurlarina acilmiyor demislerdi zaten

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:54:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ders programının yoğunluğundan dolayı D kuru öğrencilerine açılmıyor zaten.

Bu ikinci yabancı dil derslerinden birini (Almanca, Fransızca, Japonca), ders programlarının daha az yoğun oluşu ve zaten İngilizcede daha ileride bir düzeyde olmalarından ötürü, A ya da B, özellikle de A kurundaysanız almanızı öneririm.

• quote:

lisede yaptırıyolardı tabi nekdar verimli olur orası tertışmalı. dil olmasada programlama dersi , beden eğitimi dersleri filan alabiliyormuyuz .
    bu arada İTÜ rektörü değiştimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Ben büyük ihtimal uzay muhendisligindeyim %87.

Şimdi size bir sorum var , geçtiğimiz yıl İTÜ yü kazanan çok yakın bir arkadasım yazın biraz ders çalışıp a veya b kurunda olmamı ve kendisi gibi somestr da hazırlığı bitirmemi tavsiye etti . Siz ne diyorsunuz ? Biraz dinlenmek, hobiler ile ilgilenmek iyi olur . Ama ingilizcem de çok kötü . Muhtemelen d Yada en iyi ihtimal C den başlayacağım . Ne yapayım sizce ? Su an İngilizce çalışmak için icimde en ufak bir istek yok :)

A ya da B kuruna girmek için ekstra çaba sarfetmeni, özel olarak çalışmanı önermiyorum. Mümkün olduğu kadar düzeyine uygun bir kura yerleşmeye çalışın.

İngilizcenin çok kötü olduğunu söylüyorsun. A ve B kuru, özellikle de A kuru, hadi girmeyi başardın diyelim, oldukça zorlayıcı gelebilir.

Düzeyine uygun bir kura yerleşmen için; kur belirleme sınavında mümkün olduğu kadar bildiğin soruları yap, bilmediklerin için çok kasma.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Şimdi size bir sorum var , geçtiğimiz yıl İTÜ yü kazanan çok yakın bir arkadasım yazın biraz ders çalışıp a veya b kurunda olmamı ve kendisi gibi somestr da hazırlığı bitirmemi tavsiye etti . Siz ne diyorsunuz ? Biraz dinlenmek, hobiler ile ilgilenmek iyi olur . Ama ingilizcem de çok kötü . Muhtemelen d Yada en iyi ihtimal C den başlayacağım . Ne yapayım sizce ? Su an İngilizce çalışmak için icimde en ufak bir istek yok :)

A ya da B kuruna girmek için ekstra çaba sarfetmeni, özel olarak çalışmanı önermiyorum. Mümkün olduğu kadar düzeyine uygun bir kura yerleşmeye çalışın.

İngilizcenin çok kötü olduğunu söylüyorsun. A ve B kuru, özellikle de A kuru, hadi girmeyi başardın diyelim, oldukça zorlayıcı gelebilir.

Düzeyine uygun bir kura yerleşmen için; kur belirleme sınavında mümkün olduğu kadar bildiğin soruları yap, bilmediklerin için çok kasma.

Aynen zor olabilir ve çok bir şey bile öğrenemeyebilirsin. Bizim sınıftan arkadaş şuan ocakta'ki sınava hazırlanıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

quote:

lisede yaptırıyolardı tabi nekdar verimli olur orası tertışmalı. dil olmasada programlama dersi , beden eğitimi dersleri filan alabiliyormuyuz .
    bu arada İTÜ rektörü değiştimi ?

Hazırlık sınıfında ikinci yabancı dil dersi dışında alınabilen ekstra ders yok. Söylediğin programlama dersleri, Beden Eğitimi dersleri vb. lisans dersi olarak mevcut; hazırlık sınıfındayken zaten lisans dersi alınamıyor.

Rektörümüz maalesef değişti. Eski Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin çok iyi birisiydi; ama iktidarın görüşlerine uymayan biri olduğundan mıdır, nedir, listede 2. sıraya kaydırılmış. Yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca. (www.mehmetkaraca.org ) Kimlerden olduğuyla ilgili ortada dolaşan teorileri siz de anlamışsınızdır. :) Bilmiyorum, belki bu da Muhammed Şahin gibi hizmetleriyle ve öğrenci ilişkileriyle iyi birisi çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:54:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

quote:

Ders programının yoğunluğundan dolayı D kuru öğrencilerine açılmıyor zaten.

Bu ikinci yabancı dil derslerinden birini (Almanca, Fransızca, Japonca), ders programlarının daha az yoğun oluşu ve zaten İngilizcede daha ileride bir düzeyde olmalarından ötürü, A ya da B, özellikle de A kurundaysanız almanızı öneririm.

Tavsiye için sağolun hocam.

@endulusi Bu arada rektörden de hiç haberim yok

• Kısmetse Meteoroloji'ye geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

okuyun hazırlığıda görün kendi gözünüzle itüdeki hazırlığın gerçeklerini

hem hazırlığı geçememişsin hem millete kötülüyorsun bu da garip

arkadaşlar türkiyede ki devlet üniversiteleri arasında sadece ITU hazırlık programı için akredite aldı, link için:http://www.itu.edu.tr/tr/haber/?7317d301-ce80-4d44-ba0f-088019697345

yani önümüzde ki yıldan itibaren seviye ciddi anlamda yükselecek ki şu anda bile sınavlardan geçemeyen ve atılma noktasına gelen tanıdığım çok kişi var..

gezin tozun ama boşlamayın, temeliniz varsa ilerletin ve etkin kullanabilecek konuma gelin , temeliniz yoksa sıkı çalışın derim..

öyle boş laflara kulak asmayın son 2-3 yılda ingilizce hazırlık konusunda çok şey değişti daha da değişecek. burada iyi niyetle bilgi veren arkadaşlar en erken 1 yıl öncesinin bilgilerini veriyorlar unutmayın bunu..

istediği akrediteyi alsın seviyesi yine aynı farkeden bir şey yok bölüme geçince herkes yine bir elinde sözlük soru çözüyor çoğu öğrenci ingilizce sınavlar yüzünden soruları bile anlamıyor burda neyin safsatasını yapıyosun

ya bu kadar basit ise niye geçemiyorsun hazırlığı arkadaş?

boğaziçinde de kötüleyen var okulu , 10-15 kişilik sınıflarda tüm materyaller ile çoğunluğu boğaziçi ingiliz dil ve edebiyatından mezun olmuş hocalarla okuyorsunuz ve hala kötülüyorsunuz..

odtü'de farklı bir durum var sanıyorsunuz herhalde?

iki okulunda hazırlık sistemini yakından biliyorum ders işleyiş şekilleri de sınavları da büyük oranda benziyor yani olay itü-odtü-boğaziçi değil mızmızlanan öğrenci..

son olarak bu yıl girecek arkadaşlara bir tavsiye; kesin olmamakla birlikte duyduğuma göre ITU proficiency sınavına yakında speaking kısmı eklenecekmiş şu anda bildiğim kadarıyla türkiyede hiç bir ünide yok bu,

yani ''az çalışmayla geçerim hazırlığı atlatayım da 1 sene kaybetmeyeyim'' diyerek salarsanız 2 yıl hazırlık okursunuz ya da başka üni yolları gözükür aman dikkat...

ben şanssızlıklar yüzünden 2 defa kaldım sana 10 kişi gösterebilirim sene başından beri kitap açmayıp sınavı geçenleri sınavı geçmişin diye burda havalara girme git sultanahmmette bir iki konuş desem höt diye kalırsın bu sınav kesinlikle ingilizce bilip bilmemenle alakalı deil günündeysen yapıyosun yoksa olmuyor ben sınav kolay demedim sınav giderek zorlaşıyor ama eğitim seviyesi yine aynı burda senle lagaluga yapmak istemiyorum eylülde inş geçicem bu sınavı kurtulucam ama bence dediklerime dikkat et bu sınavı geçmek ingilizce bildiğin anlamına gelmiyor bunu lisansa geçenlerden anlayabilirsin

@tyildiz07; öncelikle sen benim itüde okuduğumu nerden çıkardın? 2. olarak senin kafada birinin geçebileceğini hiç sanmıyorum, geçmek istiyorsan da problemi kendinde aramanı tavsiye ederim...

@ gizemaltun; final derken? prof. zaten 2-3 bölümden oluşan tek sınav?

@ :AlacaKaranlık: ; lafı söyleyip niye çekiliyosunuz hangi üniler olduğunu söyleyin bilelim? boğaziçi,odtü,bilkent ve diğer birkaç vakıf üni için duymadım e zaten başka %100 eğitim veren kurum yok? biliyorsanız paylaşın hem güzel bir bilgi olarak kalır burada?

yabancı dil soran arkadaşlara bir bilgi vereyim yanlış bilmiyorsam itüde verilen fransızca dersleri fransız kültür merkezinde verilen derslerle örtüşüyor ve ilk kurları itüde alırsanız fransız kültür merkezinden devam kurlarını takip edebiliyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtko -- 6 Ağustos 2012; 20:36:32 >

• İtu eleltrik yazdimda herkez elektrik muh. Cok filan diyo baska biyer yazsaydin filan diyo. Sizce iyimi yaptim

• quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

İtu eleltrik yazdimda herkez elektrik muh. Cok filan diyo baska biyer yazsaydin filan diyo. Sizce iyimi yaptim

elektrik müh.cok fazla mı? zaten türkiyede 3 üni.de var.eğer elektrik müh.çok ise diğer mühendislikler ne miktarda merak ettim açıkçası.Elektrik deyince insanların kulağına pek hoş gelmez elektronik deyince daha renkli şeyler gelir onun için elektrik müh.çoğu kişi değerini anlamyabilir cahilliklerine ver gitsin.Bu bölümü yazdığına göre elektriği iyice araştırmış olmalısın İTÜ Elektrik yazmakla iyi yaptın emin ol

• quote:

@ :AlacaKaranlık: ; lafı söyleyip niye çekiliyosunuz hangi üniler olduğunu söyleyin bilelim? boğaziçi,odtü,bilkent ve diğer birkaç vakıf üni için duymadım e zaten başka %100 eğitim veren kurum yok? biliyorsanız paylaşın hem güzel bir bilgi olarak kalır burada?

Bilkent Üniversitesinin İngilizce yeterlilik sınavı olan COPE'nin 2. aşamasında Speaking mevcut.

2012-2013 Akademik Takvimi'nden örnek:www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/calendar

6-8 Eylül 2012 (Perşembe-Cumartesi): COPE 2. aşama konuşma sınavı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.