Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MatyuM

%90 itü-makine

%90 itü makine ing
    %10 odtü makina

PM atabilir makine - Hazırlık okuyacak arkadaslar simdiden ufak bir cevre yapmıs oluruz.

Hazırlıkta A ya da B'de olurum büyük olasılık bilginize..
  • Başka elektrik yazan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Başka elektrik yazan yok mu?

Bizim barman yazdı inşallah onun tutar diye düşünüyorum.
  • okuyun hazırlığıda görün kendi gözünüzle itüdeki hazırlığın gerçeklerini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

okuyun hazırlığıda görün kendi gözünüzle itüdeki hazırlığın gerçeklerini

Ya hocam tamam anladık beğenmedin hazırlığı da kimse Boğaziçi/Koç/Sabancı/Bilkent/ODTÜ'deki gibi hazırlık beklemiyor ki zaten. Ayrıca hazırlık=dil öğrenme olarak da sadece görülmüyor. Millet 1 sene kafamı dinleyim, her şeyi yapayım da derdinde biraz. Ha benim dil öğrenmem şart. Kariyer açısından çok; sosyal açıdan ben İngilizce öğrenmeliyim. Üstüne çok gidemedim şu zamana kadar. Hazırlık+kendi çabamla bir yere gelmeye çalışacağım artık.
  • Tekrar söyleyeyim bari.

Hazırlık sınıfını, İngilizceniz şu an zaten iyiyse atlayın. Bu durumda gerçekten vakit kaybı. Hele A kurunda olursanız...

Fakat şu da var: İngilizce düzeyiniz bu kadar iyi değilse, eylül ayında ilk defa gireceğiniz Proficiency ile hazırlık sınıfını zaten atlayamayacaksınız. İTÜ'nün Proficiency'si, eşdeğer sikletteki diğer üniversitelerin İngilizce yeterlilik sınavlarından daha kolay olsa da, gerçek bu. Hazırlık sınıfını, kazandığı yılın eylül ayında ilk kez girilen Proficiency ile, hiç okumadan atlayanların çoğu kolej mezunu ve İstanbul'un çıtası yüksek Anadolu liselerinden mezun olanlardır. Tabii ki istisnalar da mevcuttur.

Hazırlık sınıfına kalanların bir diğer nedeni de ilk dönemi/yılı rahat geçirmek, çevre edinmek, İstanbul dışından geliniyorsa İstanbul'u tanımak için daha iyi bir fırsat yakalamak, sosyal etkinliklere daha fazla zaman ayırmak. Hazırlık sınıfının eğitim hayatınızdaki en rahat, en boş zamanı bol dönem olacağını aklınızdan çıkarmayın.

İTÜ'nün hazırlık sınıfı eğitiminin, söz konusu diğer üniversitelerindeki hazırlık sınıfı eğitimi kadar ileri düzeyde olmadığı gerçek; ama bunu "Boşuna okumayın." ya da "Okuyun da görün gününüzü." diye tekrar tekrar vurgulamanın anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Tekrar söyleyeyim bari.

Hazırlık sınıfını, İngilizceniz şu an zaten iyiyse atlayın. Bu durumda gerçekten vakit kaybı. Hele A kurunda olursanız...

Fakat şu da var: İngilizce düzeyiniz bu kadar iyi değilse, eylül ayında ilk defa gireceğiniz Proficiency ile hazırlık sınıfını zaten atlayamayacaksınız. İTÜ'nün Proficiency'si, eşdeğer sikletteki diğer üniversitelerin İngilizce yeterlilik sınavlarından daha kolay olsa da, gerçek bu. Hazırlık sınıfını, kazandığı yılın eylül ayında ilk kez girilen Proficiency ile, hiç okumadan atlayanların çoğu kolej mezunu ve İstanbul'un çıtası yüksek Anadolu liselerinden mezun olanlardır. Tabii ki istisnalar da mevcuttur.

Hazırlık sınıfına kalanların bir diğer nedeni de ilk dönemi/yılı rahat geçirmek, çevre edinmek, İstanbul dışından geliniyorsa İstanbul'u tanımak için daha iyi bir fırsat yakalamak, sosyal etkinliklere daha fazla zaman ayırmak. Hazırlık sınıfının eğitim hayatınızdaki en rahat, en boş zamanı bol dönem olacağını aklınızdan çıkarmayın.

İTÜ'nün hazırlık sınıfı eğitiminin, söz konusu diğer üniversitelerindeki hazırlık sınıfı eğitimi kadar ileri düzeyde olmadığı gerçek; ama bunu "Boşuna okumayın." ya da "Okuyun da görün gününüzü." diye tekrar tekrar vurgulamanın anlamı yok.

şimdi ben bu atlama sınavına girmeyeceğim ingilizcem çok çok kötü sevideyede çünkü 1 sene hazırlık okuduktan sonra bu atlama sınavını geçemezsek noluyor? şimdiden bundan korkuyorum bu ingilizce belam benim

• quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

şimdi ben bu atlama sınavına girmeyeceğim ingilizcem çok çok kötü sevideyede çünkü 1 sene hazırlık okuduktan sonra bu atlama sınavını geçemezsek noluyor? şimdiden bundan korkuyorum bu ingilizce belam benim

Yıl sonunda, haziran ayında bir Proficiency oluyor. Buna giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda geçemedin, temmuz ayında bir Proficiency daha oluyor, buna giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin, eylül ayındaki Proficiency'e giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin. Hazırlık sınıfından kalmış oluyorsun. Fakat 2. yılında derslere gitmiyorsun, sadece Proficiency'lere giriyorsun. 2. yılındaki ilk işin, ocak ayındaki Proficiency'e girmek olacak.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin, tekrar haziran ayındaki Proficiency'e giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin, tekrar temmuz ayındaki Proficiency'e giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin. Artık hakkın doluyor. Seni, kazandığın bölümde Türkçe eğitim veren başka bir üniversiteye yolluyorlar. (Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olabilir mesela. Örnek ama bu.)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

Yıl sonunda, haziran ayında bir Proficiency oluyor. Buna giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda geçemedin, temmuz ayında bir Proficiency daha oluyor, buna giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin, eylül ayındaki Proficiency'e giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin. Hazırlık sınıfından kalmış oluyorsun. Fakat 2. yılında derslere gitmiyorsun, sadece Proficiency'lere giriyorsun. 2. yılındaki ilk işin, ocak ayındaki Proficiency'e girmek olacak.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin, tekrar haziran ayındaki Proficiency'e giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin, tekrar temmuz ayındaki Proficiency'e giriyorsun.

Diyelim ki bu sınavda da geçemedin. Artık hakkın doluyor. Seni, kazandığın bölümde Türkçe eğitim veren başka bir üniversiteye yolluyorlar. (Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olabilir mesela. Örnek ama bu.)

pm attım bakar mısın

• quote:

Tekrar söyleyeyim bari.

aynen katılıyorum ben de kafa dinlim gezim tozim diye hazırlık okudum bin pişmanım okudum için hazırlığı boşuna 1 senem gitti mali olarak da fazlaca giderim oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: canercrazy

quote:

Orijinalden alıntı: MatyuM

%90 itü-makine

%90 itü makine ing
    %10 odtü makina

PM atabilir makine - Hazırlık okuyacak arkadaslar simdiden ufak bir cevre yapmıs oluruz.

Hazırlıkta A ya da B'de olurum büyük olasılık bilginize..

Aynen hocam bende hazırlık okumayı düşünüyorum.
  • itünün türkçe bölümlerinde hazırlık vardı değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlığı atlarim buyuk ihtimal. Ama bunu cok merak ettim, baska okulda uzay muh yok. Hazirligi veremeyen itu uzay ogrencisi napcak:D

• quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

itünün türkçe bölümlerinde hazırlık vardı değil mi?

var, evet.

beyler, birisi bana bir yorum yazsın. içim içimi yiyor, hâlâ kurtulamadım şu tereddütten.

MF-4 sıralamam 51.363. İTÜ tekstil mühendisliği (ingilizce) gelmesi en muhtemel tercihim, ki zaten orayı da istediğim için üst sıralara yazdım. bölüm geçen sene 54.600 ile kapatmış. fakat beni asıl korkutan, 2010'da 58.800 ile kapatmış olması. ek bir bilgi daha vereyim, benim Y-MF-4 puanım 400,939. geçen sene buraya giren kişi 422 küsür ile yerleşmiş.

aynı yükselme trendini korumasını, bu seneki sınavın zorluk derecelerini, çevrenizden bu bölümün tercih edilme oranını, okul puanı düşmelerini vs. hesaba katarak; benim bu sene buraya girme olasılığım nedir?

hep itü'de okumak istedim, yine de halt edip altına ytü metalurji ve malzeme mühendisliğini yazdım, üstelik de ikinci öğretim. oranın da sırası 56.300. itü tekstil mühendisliği gelmez ise büyük ihtimalle orası gelecek ve ben gelmesini istemiyorum. hem ytü'de okumak istemediğimden dolayı, hem de akşam olması beni çok korkutuyor. niye yazdın derseniz, inanın ben de bilmiyorum hangi kafayla yazdığımı. itü tekstil gelmeyecek ise açıkta kalayım daha iyi noktasındayım şu anda.

birisi bana yardım etsin, bu işlerden anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUK207 -- 5 Ağustos 2012; 15:22:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

itünün türkçe bölümlerinde hazırlık vardı değil mi?

İTÜ'de Türkçe bölüm yok. ÖSYM'nin kılavuzunda "İngilizce" ibaresinin yer almadığı programlarda minimum %30 İngilizce mevcut.

Hazırlık sınıfı bütün programlarda var.
  • Peki hazırlıkta en son kurdan başlayan öğrenci ile ilk kurdaki öğrencinin yıl sonunda ingilizce seviyeleri arasında fark olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinan233

Peki hazırlıkta en son kurdan başlayan öğrenci ile ilk kurdaki öğrencinin yıl sonunda ingilizce seviyeleri arasında fark olur mu?

Olur

En son kurda (D) zaten sene sonunda bazi konular yetismiyor aceleye geliyor vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: Sinan233

Peki hazırlıkta en son kurdan başlayan öğrenci ile ilk kurdaki öğrencinin yıl sonunda ingilizce seviyeleri arasında fark olur mu?

Olur

En son kurda (D) zaten sene sonunda bazi konular yetismiyor aceleye geliyor vs.

Yapma ya sınava girmeyi düşünmüyordum ama neyse artık. Bi de bu kur belirleme sınavı ne zaman oluyor tam olarak ?
  • yav biri fikrini söylesin

16900 sıralama ile itü elektrik gelir mi, o gelmese itü inşaat gelirmi. ikiside son 3 senede fena yükselmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: gsardahuso

Bende seneye inşallah İTÜ Uçak'tayım, kalsın burda mesajım, lazım olur burdakiler.

quote:

Orijinalden alıntı: Haunebu

İTÜ Uçak Mühendisliği (İniglizce) kısmetse

var mı benden başka ?

Hazırlık bitti bu sene başlıyorum 1'e ben ;)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.