Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu sene İTÜ tekstil mühendisliğinden mezun oldum. Okul hakkında bilgi almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nonstophit

Beyler bu sene İTÜ tekstil mühendisliğinden mezun oldum. Okul hakkında bilgi almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım

iş buldun mu hemen ayrıca piyasada itü ve galatasaray mezunları nasıl görülüyor :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

Beyler bu sene İTÜ tekstil mühendisliğinden mezun oldum. Okul hakkında bilgi almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım

iş buldun mu hemen ayrıca piyasada itü ve galatasaray mezunları nasıl görülüyor :))

Ben hemen askere gideceğim diye karar vermiştim ve şu anda tam planıma göre hareket ediyorum. 12 Ağustosta teslim olacağım. Ama mezun olan arkadaşlarımdan hepsi iş buldu. Bu konuda şüpheniz olmasın. Sadece her bölümde olduğu gibi başlangıç maaşları düşük oluyor öyle astronomik rakamlar beklemeyin ilk mezun olduğunuzda. Bu sadece tekstil için geçerli değil elektronik, makine vs. mezunu içinde böyle. Piyasada İTÜ mezunu nasıl görülüyor dersen onu şu şekilde özetleyebilirim. Uluslararası tekstil firması olan Marks & Spencer ' a bakacak olursan yeşilköy deki bürolarının nerdeyse tamamı itü tekstil mezunudur. Aynı şekilde stajyerleri de İTÜ de okuyan öğrencilerdir. Bu durumu özetliyor zannedersem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rangeman -- 4 Ağustos 2012; 15:19:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dambara

hazırlığı vakit kaybı olarak görmüyorum zaten 65 yaşında emekli olacaz boşverin kasmayın yahu. güzel güzel oturur dil öğreniriz

+ sonsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: slapert

çok biliyorsunuz zaten, 1yıl hazırlık okuyup bir cacık öğrenmeden girin sınava da ondan sonra konuşursunuz vakit kaybı miymiş değil miymiş.

Böyle bir üslupla konuşmana gerek yok.

Zaten yeni kazananlardan çoğu eylül ayında, ilk girilen Proficiency'i geçemiyor, bu yıl da geçemeyecekler. Geçenler de genellikle kolejlerden ve İstanbul'un çıtası yüksek Anadolu liselerinden (Kadıköy Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi vb.) mezun olan kişilerdir. (Tabii ki istisnalar mevcut.) İTÜ'nün Proficiency'si ODTÜ'nün, Boğaziçi Üniversitesinin, Bilkent Üniversitesinin vb. sınavlarına göre kolay olsa bile, bu bir gerçek.

İngilizce düzeyiniz şu an zaten iyiyse ben de hazırlık sınıfını atlamanızı öneriyorum. Özellikle de A kurunda, boşa geçen zaman oluyor.

üslubum sert olabilir, fakat bu söylediklerimin gerçek oluşunu değiştirmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

quote:

Orijinalden alıntı: casper7

quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

quote:

uzay var mı uzay

%99 İTÜ Uzay

benimde öyle çok tereddütde kaldım ama hayırlısı :) 2 kişiyiz var mıdır acaba daha

Senin siralama kacti? Benim 16490

15.5 benimde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

Piyasada gsu mezunu bulamazsin hocam (=

• hazırlığı geçmek için veya en azından 1 dönem okumak için ne yapmalıyız bi kitap bi kurs önerebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

%90 İTÜ Elektrik
    %10 İTÜ İnşaat

Sıralama kaçtı hocam
  • ITU Bilgisayar olucak sanirim =) Suan icin tek derdim A veya B kuru olabilmek =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinan233

quote:

Orijinalden alıntı: barman

%90 İTÜ Elektrik
    %10 İTÜ İnşaat

Sıralama kaçtı hocam

Vallahi daha önceleri 15867 olarak görmüştüm. MF3 sıralamammış sonradan fark ettim. MF-4 sıralamam 16414.
  • quote:

hazırlığı geçmek için veya en azından 1 dönem okumak için ne yapmalıyız bi kitap bi kurs önerebilir misiniz

Hazırlık sınıfını atlamak için eylül ayında gireceğin Proficiency'de toplam en az 60 puan alman lazım. Sınav iki aşamalı. İlk aşamada 15 Restatement (verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma) ve 30 Reading (3 tane metin var.) sorusu soruluyor, sırf test. Bu aşama 60 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 30 alman şart. İkinci aşamada da Listening (test) ve Writing var. Writing'te Cause/Effect ya da Compare/Contrast Essay yazıyorsun. Bu aşama 40 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 20 alman şart. Listening ve Writing'in payları eşit. Bana göre; Listening gayet kolaydır, Reading'te de metinler kolaydan zora gider ve genel olarak çok zorlamaz, Restatement biraz dikkat istiyor, Writing de sana kalmış.

İTÜ'nün Proficiency için bir kursu oluyor. Bunun ayrıntılarını bilmiyorum ama,www.ydy.itu.edu.tr adresinde ilgili bilgiye ulaşabilirsin. (Gerçi site şu an sorunlu sanırım.)

Essay yazmayı bilmen lazım. Bilmiyorsan, Google'dan Essay yazım rehberlerine ulaşabilirsin. Aslında öğrenmesi zor değil. Türlerine göre Introduction, Body ve Concluding paragraflarını oluşturma düzeni, nasıl Thesis Statement yazıldığı, sık kullanılan sözcükleri ve kalıpları öğrenmen gerekiyor.

Önceki yılların Proficiency'lerini içeren, mavi renkli bir kitap vardır. Maçka Kampüsü'ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) binasında yer alan Satın Alma Ofisi'nde bu kitap satılıyor. Eğer gidip alma/aldırtma imkanın varsa, bu kitabı alıp çözmeni öneririm.

İTÜ'nün kahverengi bir "Practice In Reading" kitabı var. Eğer yine o ofiste satılıyorsa ve gidip alma/aldırtma imkanın varsa, Reading pratiği açısından bu kitap da güzel bir kaynak olacaktır.

Eğer hazırlık sınıfına kalırsan (Proficiency'e hiç girmezsin ya da girsen de yeterli puanı almazsın.), hazırlık sınıfını 1 dönem okumak, yani Irregular olmak için, kur belirleme sınavına girip, sınav sonucuna göre A ya da B kuruna yerleşmen gerekiyor. B kuru için İngilizcenin aşağı yukarı Intermediate düzeyinde olması yeterli. A kuru da en üst kur.

Bu kur belirleme sınavında da sorular kolaydan zora gidiyor. Son sorular biraz zorlasa da, genel olarak zor bir sınav değil. Sırf test. Soru sayısını şu an tam hatırlamıyorum ama, 60-70 tane soru oluyor. Vocabulary, gramer ve Reading (okuduğun metni anlama) soruları var.

İngilizce düzeyin zaten iyiyse bu sınav için özel bir çaba sarfetme. A ya da B kuruna girmek çok zor değil. Şu İngilizce düzeyi ölçme testlerinden uygulayabilirsin kendine. (Wall Street Institute vb.)

• quote:

Orijinalden alıntı: NOFEARNO

quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Büyük ihtimalle itüye geicekler tanışalım , konuşalım.
    ben büyük ihtimalle İtü elek. te olucam

Ohoo herkes böyle konu açsın o zaman hadi akdeniz ünililer filan buraya tarzı üniversiteler bölümüne açmalıydın bunu.

kardeş şuanda burdaki hiç kimse üniversiteli değil (yani okuyanlar hariç ) herkez aday o yüzden burası bana daha doğru geldi ki kesinleşince kesinlikle orya 2-3 konu açılır
  • Tekstil yazan yok mu? Benim siram 51.363, yine de korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MUK207

Tekstil yazan yok mu? Benim siram 51.363, yine de korkuyorum.

2007 senesinde İTÜ tekstil mühendisliğine 17 bin küsür sıralama ile girmiştim. Ben girdikten sonra git gide düştü sıralama. Ancak geçen sene tekrar yükselişe geçmiş durumda öğrendiğim kadarıyla o yüzden olma ihtimalide var olmama ihtimalide Umarım dilediğin yere yerleşirsin. Bu arada o nickindeki mukavemet dersinde şimdiden başarılar dilerim

• quote:

quote:

2007 senesinde İTÜ tekstil mühendisliğine 17 bin küsür sıralama ile girmiştim. Ben girdikten sonra git gide düştü sıralama. Ancak geçen sene tekrar yükselişe geçmiş durumda öğrendiğim kadarıyla o yüzden olma ihtimalide var olmama ihtimalide Umarım dilediğin yere yerleşirsin. Bu arada o nickindeki mukavemet dersinde şimdiden başarılar dilerim

Sag ol hocam, ingilizce olacak ama olsun.

2010'da 58.800'den almis, 2011'de 54.600. Umarim girerim. Ben kendimi makinaya yaklastirmak istiyorum zaten.

Yerlesirsem biraz basini agritabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Elektrik yazanlara, kazananlara hayırlısı olsun. Diğerlerine de olsun tabi de elektriklere ekstra olsun.

Eyvallah. Elektrik akar... elektrik yazmamda sen de baya etkili oldun teşekkürler

Teşekkürler, inşallah kazanırsın ve bölümünden memnun olursun da nice "Elektrik AKAR" sloganları söyleriz.

• quote:

quote:

quote:

2010'da 58.800'den almis, 2011'de 54.600. Umarim girerim. Ben kendimi makinaya yaklastirmak istiyorum zaten.

Ağrıtamazsın çünkü 12 ağustosta askerim Şaka bir yana eğer foruma girme imkanım olursa yardımcı olmaya çalışırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ağrıtamazsın çünkü 12 ağustosta askerim Şaka bir yana eğer foruma girme imkanım olursa yardımcı olmaya çalışırım

Aa, dogru. O zaman donusune artik, ben de yeni isinmis olurum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.