Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-itü elektrik
    2-itü inşaat

hangisi gelir sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: Sinan233

quote:

Orijinalden alıntı: barman

%90 İTÜ Elektrik
    %10 İTÜ İnşaat

Sıralama kaçtı hocam

Vallahi daha önceleri 15867 olarak görmüştüm. MF3 sıralamammış sonradan fark ettim. MF-4 sıralamam 16414.

Hmm anladım gelir büyük ihtimal öyle sürpriz olmazsa ben de büyük olasılıkla elektrikteyim kontrol olmazsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

16900 ile

1-itü elektrik
    2-itü inşaat

hangisi gelir sizce

%65 elektrik %35 inşaat bence.
  • %90 itü-makine
  • Hazırlığa kalın hazırlık iyidir

1 adet hocaların tavsiyesi orta seviye örnekli örnek çözümlü grammer kitabı (Sıfır)
    1 adet okulun Profiency'e Hazırlık Kitabı(Tabiri Nicazsa Mavi Kitap Diye Geçer) (%10'u çözülmüş)
    1 adet okulun Reading kitabi (%10'u çözülmüş)

Etiketinde ne yazıyorsa yarısı
  • Bana da bir yorum yapin hele ya.

51363 ile,

2010'da 58.800'den, 2011'de 54.600'den alan tekstil olasiligi nedir benim icin? Yuksek ihtimal girerim ama ne kadar yuksek bir ihtimal?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

16900 ile

1-itü elektrik
    2-itü inşaat

hangisi gelir sizce

%65 elektrik %35 inşaat bence.

nerdeeeee

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: casper7

hazırlığı geçmek için veya en azından 1 dönem okumak için ne yapmalıyız bi kitap bi kurs önerebilir misiniz

Hazırlık sınıfını atlamak için eylül ayında gireceğin Proficiency'de toplam en az 60 puan alman lazım. Sınav iki aşamalı. İlk aşamada 15 Restatement (verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma) ve 30 Reading (3 tane metin var.) sorusu soruluyor, sırf test. Bu aşama 60 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 30 alman şart. İkinci aşamada da Listening (test) ve Writing var. Writing'te Cause/Effect ya da Compare/Contrast Essay yazıyorsun. Bu aşama 40 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 20 alman şart. Listening ve Writing'in payları eşit. Bana göre; Listening gayet kolaydır, Reading'te de metinler kolaydan zora gider ve genel olarak çok zorlamaz, Restatement biraz dikkat istiyor, Writing de sana kalmış.

İTÜ'nün Proficiency için bir kursu oluyor. Bunun ayrıntılarını bilmiyorum ama,www.ydy.itu.edu.tr adresinde ilgili bilgiye ulaşabilirsin. (Gerçi site şu an sorunlu sanırım.)

Essay yazmayı bilmen lazım. Bilmiyorsan, Google'dan Essay yazım rehberlerine ulaşabilirsin. Aslında öğrenmesi zor değil. Türlerine göre Introduction, Body ve Concluding paragraflarını oluşturma düzeni, nasıl Thesis Statement yazıldığı, sık kullanılan sözcükleri ve kalıpları öğrenmen gerekiyor.

Önceki yılların Proficiency'lerini içeren, mavi renkli bir kitap vardır. Maçka Kampüsü'ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) binasında yer alan Satın Alma Ofisi'nde bu kitap satılıyor. Eğer gidip alma/aldırtma imkanın varsa, bu kitabı alıp çözmeni öneririm.

İTÜ'nün kahverengi bir "Practice In Reading" kitabı var. Eğer yine o ofiste satılıyorsa ve gidip alma/aldırtma imkanın varsa, Reading pratiği açısından bu kitap da güzel bir kaynak olacaktır.

Eğer hazırlık sınıfına kalırsan (Proficiency'e hiç girmezsin ya da girsen de yeterli puanı almazsın.), hazırlık sınıfını 1 dönem okumak, yani Irregular olmak için, kur belirleme sınavına girip, sınav sonucuna göre A ya da B kuruna yerleşmen gerekiyor. B kuru için İngilizcenin aşağı yukarı Intermediate düzeyinde olması yeterli. A kuru da en üst kur.

Bu kur belirleme sınavında da sorular kolaydan zora gidiyor. Son sorular biraz zorlasa da, genel olarak zor bir sınav değil. Sırf test. Soru sayısını şu an tam hatırlamıyorum ama, 60-70 tane soru oluyor. Vocabulary, gramer ve Reading (okuduğun metni anlama) soruları var.

İngilizce düzeyin zaten iyiyse bu sınav için özel bir çaba sarfetme. A ya da B kuruna girmek çok zor değil. Şu İngilizce düzeyi ölçme testlerinden uygulayabilirsin kendine. (Wall Street Institute vb.)

peki teşekkürler ancak kayıta kadar istanbula gelemicem testi yaptım intermediate aşağı yukarı böylece hazırlığa ihtiyacım olduğunu anladım peki dışardan alabileceğim bi kitap önerebilir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: casper7

peki teşekkürler ancak kayıta kadar istanbula gelemicem testi yaptım intermediate aşağı yukarı böylece hazırlığa ihtiyacım olduğunu anladım peki dışardan alabileceğim bi kitap önerebilir misin

Harici bir çalışma kaynağı bilmiyorum açıkçası.
  • 91 mimarlık fak mezunuyum. Fakultenin bulundugu Taksim taskisla binası için bile burada okunur...

• itü bilgisayar(%30 ingilizce) olacak büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

quote:

Orijinalden alıntı: NOFEARNO

quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Büyük ihtimalle itüye geicekler tanışalım , konuşalım.
    ben büyük ihtimalle İtü elek. te olucam

Ohoo herkes böyle konu açsın o zaman hadi akdeniz ünililer filan buraya tarzı üniversiteler bölümüne açmalıydın bunu.

kardeş şuanda burdaki hiç kimse üniversiteli değil (yani okuyanlar hariç ) herkez aday o yüzden burası bana daha doğru geldi ki kesinleşince kesinlikle orya 2-3 konu açılır

kıskananlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: damperx

itü bilgisayar(%30 ingilizce) olacak büyük ihtimalle

sıralama kaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFeKa

quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

Orijinalden alıntı: Nonstophit

Beyler bu sene İTÜ tekstil mühendisliğinden mezun oldum. Okul hakkında bilgi almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım

iş buldun mu hemen ayrıca piyasada itü ve galatasaray mezunları nasıl görülüyor :))

Piyasada gsu mezunu bulamazsin hocam (=

Neden öyle dediniz piyasada niye gsü mezunu yok =)

• quote:

quote:

sıralama kaç

8195. oldum işte
  • quote:

quote:

quote:

sıralama kaç

8195. oldum işte

moralini bozmayayım da gelmeyebilir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sıralama kaç

8195. oldum işte

moralini bozmayayım da gelmeyebilir

en son 8800 lerde almış da inşallah gelir ya :( hayırlısı
  • yineliyorum

16900 ile
    1-itü elektrik
    2-itü inşaat
    hangisi gelir sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Hazırlığa kalın hazırlık iyidir

1 adet hocaların tavsiyesi orta seviye örnekli örnek çözümlü grammer kitabı (Sıfır)
    1 adet okulun Profiency'e Hazırlık Kitabı(Tabiri Nicazsa Mavi Kitap Diye Geçer) (%10'u çözülmüş)
    1 adet okulun Reading kitabi (%10'u çözülmüş)

Etiketinde ne yazıyorsa yarısı

yüzde yüzü çözülmüş olsa iyiydi hocam

• Istanbul hukuk gelmezse ITU Makinedeyim görüşürüz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.