Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4374. yüm. %99 itü uçak müh.(ing) gelecek yardımlar gelebilir.
  • hoşgeldiniz arkadaşlar. hazırlığı bu sene bitirdim. sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldstein -- 8 Ağustos 2012; 9:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

her şeyi iyi güzel açıklıyorsunuz sağoln ama biri de kız yurtları hakkında bilgi versin :) ona göre bi şeyler ayarlayacaz hiç mi kız tanıdığınız falan yok

Var kız yurtlarında kalan arkadaşlarım.

Kız yurtlarının listesi ve genel bilgiler şurada mevcut:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046
    Şurada da aylık ücretler var:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=8233

Erkek öğrenciler için fiyat/performans oranının düşüklüğü açısından Vadi Yurtları (235 TL) önerilirse, kız öğrenciler için de Ayazağa Kız Yurdu'nu (270 TL) önerebilirim. Geçen yıl kalan arkadaşlarım vardı, hâllerinden memnunlardı. Diğer yurtların olanakları fiyatlarına paralel olarak daha iyi.

Ayazağa Kampüsü'nde karma yurt olarak Gölet Yurtları var. Lüks bir yurttur, olanakları gayet iyidir; ama iki kişilik odalar aylık 575 TL. Bence pahalı.

Kampüsün en uç noktasında, merkezden en uzak yurdu Vadi Yurtları'dır. Bu yurda gelmeden evvel, biraz yukarıda, yolun üstünde; Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu, Ayşe Birkan Kız Öğrenci Yurdu ve Gök Kız Öğrenci Yurdu var. Bu yurtlar aynı arazide, küme şeklinde bulunuyor. Hemen yanlarında kampüsün İstinyePark çıkışı var. Bu çıkışla alt geçide inebiliyor, caddenin karşısındaki İstinyePark'a varabiliyorsunuz.

Diğer kız yurtları ve Gölet Yurtları da kampüsün merkezine yakındır. Özellikle de Ferhunde Birkan ve Ayazağa yurtları...

Ekleme: Kız yurtlarında ve Gölet Yurtları'nda mutfak var. Fakat kantin ve yemekhane yok. Gölet Yurtları'nın yanında Pizza Evi var. Şu yukarıda bahsettiğim 3 yurdun arkasındaki caddenin karşısında İstinyePark var; ama burayı tercih edip duracak kadar zengin olduğunuzu sanmıyorum. Kampüsün yemekhanesi (75. Yıl), Kampüs Cafe, AVM ya da Yemek Sepeti'nden bir şey söylemek tercih edebilir.

tekrar teşekkür ederim :)

• 29binim itü met.malzeme geçen sene 27bin kapatmış sizce şansım nedir?
  • Benim mf4 sıralamam 8980 itü bilgisayar türkçe geçen sene 8880 ile almış , en başa yazdım sizce şansım nedir arkadaşlar , gelme ihtimali yüzde kactır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thefurk4n

29binim itü met.malzeme geçen sene 27bin kapatmış sizce şansım nedir?

Bende 30 k yim ve metalurjiyi cok istiyorum.

Umarim ikimizede gelir, sansimiz yok degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun_tr

quote:

aynen inşallah gelir de bana ihtimalımız düşük gibi geliyo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: harun_tr

quote:

aynen inşallah gelir de bana ihtimalımız düşük gibi geliyo

İlk 25 k da 2 k gibi bir kontenjan artisi var, umarim isimize yarar.

• Bu arada tecrubeli arkadaslar ilk gun ilk hafta icin ipucu verebilirlermi.gerci forumda konu var ama genel.mesala ders programini nasil ogrencez .bide hazirligin oldu kampusun krokisi filan yokmu nette.ben sadece ayazagiyi buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Bu arada tecrubeli arkadaslar ilk gun ilk hafta icin ipucu verebilirlermi.gerci forumda konu var ama genel.mesala ders programini nasil ogrencez .bide hazirligin oldu kampusun krokisi filan yokmu nette.ben sadece ayazagiyi buldum

Hazırlık sınıfında okuyacaksanız
    Sınıf listesiwww.ydy.itu.edu.tr adresinde duyurulur. Eğer duyurulmazsa, okulun ilk günü YDY (Yabancı Diller Yüksekokulu) binasındaki panoya asılacak olan listeden sınıflarınızı öğrenebilirsiniz.

Maçka Kampüsü için krokiye ihtiyaç yok. Burası öyle Ayazağa Kampüsü gibi çok geniş bir yer değil. Maçka Kampüsü'nü bir küme olarak düşünün. Şu birimlerin binaları da bu kümenin birbirine sıkışık bir şekilde yer alan elemanları: YDY, İşletme Fakültesi, Atrium, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, İTÜ Vakfı, İTÜ Sosyal Tesisleri. Kampüsün ön girişi (teleferiğin ve otobüs durağının olduğu) zaten direkt tarihî YDY binasından. Yan tarafta (Beşiktaş'a inen yol) İşletme Fakültesi var. Diğer birimler de arkada. Kampüsün içindeki bir binayı bulmanız hiç zor değil.

Ders programını okulun ilk günü derse girecek olan Basic hocası size verecek.

Okulun ilk günü; sabah 08.30 suları kampüste olmanız, yanınızda bir not defteri getirmeniz yeterlidir.

Ekleme: Okul başlamadan birkaç gün önce Maçka Kampüsü'nde hazırlık sınıfı için oryantasyon yapılır. Bu oryantasyona katılmak zorunlu değil. Okulla, hazırlık sınıfı eğitimiyle ilgili bilgiler veriliyor. Kurlara göre kitap listesi de oryantasyonda veriliyor. Oryantasyona katılıp kitap listesini alan birileri, bu forumda, Teknik Forum'da, Facebook gruplarında falan kitap listesini koyar elbet.

Okul başlamadan birkaç gün önce Maçka Kampüsü'nde kitap standı kuruluyor. Bu standdan, hazırlık sınıfı kitaplarının orijinallerini toplu bir şekilde ve indirimli olarak satın alabiliyorsunuz. Bu da isteğe bağlı. İTÜ'nün kendi kitapları hariç, diğer kitapları orijinal almak zorunda değilsiniz. Beyazıt'taki Sahaflar Çarşısı'na falan gitseniz de olur. (Oryantasyonda kitapların orijinal olup olmadığının kontrol edileceği falan söylenir, komple yalan.) Bu stand, okulun ilk ya da ikinci gününe kadar duruyor.

Okulun ilk günü için kitap gerekmez. Zaten ders işlenmiyor. Ama ikinci günden itibaren kitap gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 8 Ağustos 2012; 22:36:24 >

• ben %99 uçaktayım yardımcı olur musun biraz ?
  • bende &40 itü makine % 60 itü inşaat
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

İtu eleltrik yazdimda herkez elektrik muh. Cok filan diyo baska biyer yazsaydin filan diyo. Sizce iyimi yaptim

elektrik müh.cok fazla mı? zaten türkiyede 3 üni.de var.eğer elektrik müh.çok ise diğer mühendislikler ne miktarda merak ettim açıkçası.Elektrik deyince insanların kulağına pek hoş gelmez elektronik deyince daha renkli şeyler gelir onun için elektrik müh.çoğu kişi değerini anlamyabilir cahilliklerine ver gitsin.Bu bölümü yazdığına göre elektriği iyice araştırmış olmalısın İTÜ Elektrik yazmakla iyi yaptın emin ol

Bencede oyle zaten gerek mezunlar gerek teknisyenler elek. Muh. İyidir dedi bende yenilenebilir enerji kaynaklari uzerine calismak istedigim icin sectim.

Bu arada elektirikle calisan aletlerin motorunu elektrik muh. Mi yapar makinami baska birimi. Bide araba motarlari (elektrikli benzinli dizel) bu konuda cagilimde biraz :) unutmadan evde kullanilan aletlerde elektrik muhendislerinin islevi varmi
    Biraz karisik oldu ama cozebilenler cevap verirse iyi olur

Elektrikle çalışan birsürü alet var o motorları genelde makinacılar yapar diye biliyorum.Hele araba motoları kesin makine.Evde kullanılan aletlerde elektrik mühendislerinin ne işlevi var pek bilmiyorum ama bi bilen bizi aydınlatırsa iyi olur

Elektrik motorlarının mekanik kısımlarına önem verildiği için şöyle oluyor.
    Genelde komisyon ile karar verilir. 10 kişi varsa 1-2 tane elektrikçi oluyor gerisi makine falan filan olur.
    Evde kullanılan aletin ne olduğuna göre değişir, aydınlatma gereçlerini diyorsanız elektrik mühendisleri kesinlikle ilgilidir. Elektrik mühendisleri, aydınlatma mühendisliği de yapabilir. Lamba diyip geçmeyelim, bunun akkor filamanlısı, kompakt florasanı, yüksek/alçak basınçlı soydum/civa buharlı lambaları, ledi var. Herşeyi var. Onun dışında evde kullandığın çoğu motor genelde asenkron motordur mesela çift hız kademesi olan eski mutfak robotları, eski asansör motorları (hani eskiden lap diye duran asansörlerin motorları, şu an DC motor kullanılıyor çünkü hız kontrolü daha iyi) motorların hız, vs kontrolünü de yine elektrikçiler yapıyor. Elektrik makineleri üzerine uzmanlaşmış elektrik mühler azdır. Fakat çok verim istenen, özel elektrik makinelerinde mutlaka elektrik mühendisleri gerekir ve iş bulabilirsen yüksek maaşlar da alabilirsin fakat iş az tabi.
    Elektrik mühendisleri güç, enerji üzerine çalışır her zaman diyorum elektrik mühendisleri "electrical POWER engineer" şeklinde geçer diye geçen de biri geldi sordu bu power neyin nesi diye yahu diyoruz o power bizim power biziz o diye. Gücün olduğu yerde her zaman biz varız. Azıcık düşündüğünde ark fırınları vs. fırınlar var. Fırınla ne alakası var elektrik mühendisinin diyorsun onla da var. Kısa devre akımıyla eritemeyeceğin metal yok gibidir hızlı olması açısından da metalurjiciler kullanıyor diye biliyorum. Elektriğin çalışma alanı çok ya, fakat yenilenebilir enerji şu an için çok güzel duruyor bakalım hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goldstein

hoşgeldiniz arkadaşlar. hazırlığı bu sene bitirdim. sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.

hazirlik sinifi zorlugu nasildir ben ingilizcesi cok iyi olan bi anadolu lisesinden mezunum ama 9da isi sıkı tutmayinca bir sey ogrenemedim c sinifina dusiyim en kotu c dekilerin ingilizcesi ne seviyededir birde guzel ogretiyolar mi "itu hazirliktan korkanlar klubu"nu kurcam he ituyu kazanabilecek miyim derken bu kadar korrkmuyodum :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: habiref

quote:

Orijinalden alıntı: Goldstein

hoşgeldiniz arkadaşlar. hazırlığı bu sene bitirdim. sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.

hazirlik sinifi zorlugu nasildir ben ingilizcesi cok iyi olan bi anadolu lisesinden mezunum ama 9da isi sıkı tutmayinca bir sey ogrenemedim c sinifina dusiyim en kotu c dekilerin ingilizcesi ne seviyededir birde guzel ogretiyolar mi "itu hazirliktan korkanlar klubu"nu kurcam he ituyu kazanabilecek miyim derken bu kadar korrkmuyodum :)))

Ben de ekleme yapim bu soruya . D kuruna hiçbişi bilmeyenler mi düşüyo yoksa herkes üst düzey ingilizce bildiği için orta düzeydekiler de orda mı oluyo

• Beşiktaş civarından Ayazağa kampüsüne ulaşım yollarını yazabilecek bi babayiğit var mıdır?
  • Bende yol tarifi sorayim. Sirinevlerden macka kampusune nasil gidilio.bi hazirlik dersleri 8. 30 dami baslio

• İ.T.Ü. Bilgisayara yaz beni ordayım bu sene :D
  • quote:

Bende yol tarifi sorayim. Sirinevlerden macka kampusune nasil gidilio.bi hazirlik dersleri 8. 30 dami baslio

Taksime gelirsin taksimden yürüme mesafesi zaten. İnönüye doğru yürüyeceksin.
  • İTÜ uzay gibi duruyo bakalım artık
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.