Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nurullah77

makine müh. tr de hazırlık var mı kaç yıl öğrenim süresi? valla gidiyorum ama çok şey bilmiyorum hakkında. biraz bilgi verebilir misiniz?

Hazırlık var elbette, sonuçta bölüm %30 İngilizce. 1 yıl hazırlık (tabii kalmaz isen)
  • quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

quote:

makine müh. tr de hazırlık var mı kaç yıl öğrenim süresi? valla gidiyorum ama çok şey bilmiyorum hakkında. biraz bilgi verebilir misiniz?

Hazırlık var elbette, sonuçta bölüm %30 İngilizce. 1 yıl hazırlık (tabii kalmaz isen)

ingilizcem iyi de başka hangi dersler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Sınavları geçebilecek kadar iyiyse istersen okumazsın zaten.
    Başka dersler derken hazırlıkta mı gireceğin bölümde mi? Ders programları üniversitelerin sitesinde vs. mevcut. Oradan bakarsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Başka dersler derken hazırlıkta mı gireceğin bölümde mi? Ders programları üniversitelerin sitesinde vs. mevcut. Oradan bakarsın.

ben hazırlık okumak istiyorum ama ingilizceden başka dersler de var heralde?

• Itu genetik 1.sira

• quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Yeni İTÜlüler tanışalım , konuşalım.
    Ben İTÜ Elektrikteyim
    Bizim her sorumuza cevap veren İTÜ'lü abilerimize , kardeşlerimize ,ablalarımıza teşekkür ederiz...
    İTÜ
    Elektrik (5 kişi)
    -endulusi
    -sonics093
    -Sinan233
    -AyilmazDİK
    -CacA762

endüstri(1 kişi)
    -ananni

ehm (4 kişi)
    - MissedCall
    -...ahmetsuna...
    -FinalDesire
    -duetyo

inşaat(5 kişi)
    -hipofiz bezi
    -dambara
    -barman
    -emirfb29
    -recoil.

uzay(6 kişi)
    -casper7
    -KaZooM
    -cristiano7
    -zigör
    -srgn03
    -axen54

Metalurji (1 kişi)
    -harun_tr

Bilgisayar(5 kişi)
    -dxrxkxn
    -ilkengin
    -haygogo
    -CeFeKa
    -axen54

uçak( 0 kişi )

-

Makina(5 kişi)
    -MatyuM
    -Nurullah77
    -CeSur_TurK
    -HolaReis
    -Tantum.35

kontrol(1 kişi)
    -lord_general

maden( 3 kişi)
    -Seyyah
    -Othersboy
    -Tam_Türk
    geomatik( 1 kişi)
    -mkykal

tekstil (1 kişi)

-MUK207

matematik(2 kişi)

-captain7turkey
    -Othersboy

kimya(0 kişi)
    -

meteoroloji(1 kişi)
    -Buck Fuddy
    -

cevher hazırlama (0 kişi)
    -Pizza Hot
    fizik müh. (1 kişi)
    -Sébastian
    Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği (2 kişi)
    -Bligzer
    -fehmi44

Bazı bilgiler :
    Hazırlık akademik takvim :http://www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/ingilizce_hazirlik.htm
    Lisans akademik takvim: http://www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisanstakvim.htm

Bölümlerin dersleri ve içerikleri :http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/

Çap , Yandal ,Yatay geçiş hakkında bilgiler :http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/

Bazı yönetmelikler :http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/

Bazı soruların cevaplarını bu linklerden bulabilirsiniz .

İTÜ tanıtım filmi (230. yıl ):http://www.youtube.com/watch?v=lptl8nsFhVM

İTÜ ile ilgili Tanıtım ve Haber videoları :http://www.youtube.com/user/istanbulteknik1773

Kaybedenler Kulübü - Ne olacak bu İTÜ'lülerin hali? :http://www.youtube.com/watch?v=MRI0aXFd840 (Bunu koymakta tereddüt ettim , kalsın mı , kaldırayım mı ? )

Hazırlık sınavı örnekleri:
    http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=9951
    http://istdilakademisi.com/PDF/prof_itu_sample.rar

Bilgisayar Mühendisliği(Ingilizce)
    Siralama: 5030

Beni de eklersin, de iki tane grup var suan 2012 girisliler icin, bence biri kapatilsin... Burasi daha hos en azindan bilgiler var giriste.

• quote:

Orijinalden alıntı: hn_enn

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hazırlıkta ing. dn başka hangi ders olur? anlamadım

ben de bilmiyorum ki sordum sadece

• Yaz hocam itu makine. Fakat bu hazirlik sinavi kursu cok pahali. Bu kursa gitmesek olmaz mi yav sorulari mi veriyorlar oyle? 450 lira :/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hn_enn

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hazırlıkta ing. dn başka hangi ders olur? anlamadım

ben de bilmiyorum ki sordum sadece

Hazırlık sınıfında İngilizce derslerinden başka dersler yok: Basic, Reading, Listening, Speaking, Writing.

Ama seçmeli ikinci yabancı dil dersi olarak Almanca, Japonca ya da Fransızca (bunlardan birini) alabiliyorsunuz. Dönemin ilk haftasında Maçka Kampüsü'ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu binasındaki Seçmeli Diller Ofisi'ne gidip, ders programınıza uygun olan ders saatlerini seçiyorsunuz.

Hazırlık sınıfı bütün bölümlerde, %30 İngilizce - %100 İngilizce ayrımı olmaksızın tüm programlarda mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zakumo

Yaz hocam itu makine. Fakat bu hazirlik sinavi kursu cok pahali. Bu kursa gitmesek olmaz mi yav sorulari mi veriyorlar oyle? 450 lira :/

O kurs hakkında benim de yeterli bilgim yok. Ama o kursa hiç gitmeden de, kazanılan yılın eylül ayında ilk kez girilen Proficiency ile hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayanlar mevcut olduğuna göre, kursa gitmeden de olur. :)

Essay yazmayı bilmiyorsan öğrenmen lazım öncelikle. Proficiency'nin 2. aşamasında, verilen 2 konudan biriyle ilgili Cause/Effect ya da Compare/Contrast türü Essay yazıyorsun. Google'dan bulabileceğin Essay yazım rehberleri olur. Çok zor değil. Türlerine göre kuralları, sık kullanılan kalıpları oturtman gerekiyor.

Önceki yılların Proficiency'lerini içeren, mavi renkli, adını unuttuğum bir kitap var. Maçka Kampüsü'ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yer alan Satın Alma Ofisi'nde satılıyor. Gidip alma/aldırtma olanağın varsa, bu kitabı öneririm.

İTÜ'nün kahverengi bir "Practice In Reading" kitabı var. İçinde kolaydan zora, kısadan uzuna doğru bir sürü Reading alıştırması mevcut. Güzel bir kitaptır. Fakat bunun dışarıya satılıp satılmadığını bilmiyorum. Teknik Forum'da 2. el bulabilirseniz bulursunuz. Eğer dışarıya satılabiliyorsa, gidip o Satın Alma Ofisi'nden alma/aldırtma olanağınız varsa, çözmenizi öneririm.

Kursun mucizevi bir araç olduğunu sanmıyorum. Orta düzeyde İngilizcesi olan birinin, her ne kadar doğrudan Proficiency'e odaklı bir kursa da gitse, hazırlık sınıfını atlama olasılığının yüksek olacağını söyleyemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Ağustos 2012; 23:30:27 >

• itü makine.
  • Ooo bir konu daha varmış eski sayfaları okumadım ama yeni gelecek sorulara yardımcı olurum,mesajımı da buraya bırakmış olayım.
  • Yeni kazananlar hayırlı olsun. Hazırlık, Elektrik Müh ve diğer konular hakkında sorularınızı sorabilirsiniz... PM'den sorarsanız daha çabuk yanıt verebilirim.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipofiz bezi -- 20 Ağustos 2012; 12:28:51 >
  • Öncelikle okulumuzu kazananın yeni ARILARA hoşgeldiniz diyor ve tekrardan tebrik ediyorum. Okul ile ilgili kafanıza takılan sorularınızı sorabilirsiniz, biz de elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

arkadaşlar uzaktan gelen biri olarak bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim ist a sadece gezmeye gelmiştim

kayıt için istanbula havayoluyla gelirsek(adanadan) hangisini şeçmeliyiz ? sabiha g. mi atatürk mü ? kayıt merkezinee ulaşımları nasıldır nerden nasıl gidilir?
    bir de otobüsle gelirsek otogardan kayıt merkezine nasıl gideriiz? hangisini önerirsiniz uçak mı otobüs mü? otobüs 65 uçak 114 civarı şu da var uçakla gidersem önce osmaniyeden adanaya gidicem eşyaları sonradan ailem gönderecek büyük ihtimalle

kayıt 3-5 eylül 6ve 8 inde proficiency var ve başvurular falan .. gidnce geri gelmeyi düşünmüyorum çünkü okul eylülün sonunda açılıyor o zamana kadar nerde kalabilirim? tanıdık sadece izmitte teyzem var ama ulaşımı bilmiyorum ist izmit arası kolay mıdır?

Okul kaydından okullar açılana kadar geçen süreyi İstanbul-Kocaeli arası ulaşımla idare edebilirsin. Zaten her gün işin olmayacak. 1 gün okul kaydı olacak, 2 gün Proficiency aşamaları olacak. Proficiency'e girmekten vazgeçersen ya da girsen de başarılı olamazsan, 1 gün de kur belirleme sınavına gidecek. Başka bir şey yok. Git-gel zor olmaz.

Havalimanı ve otogar ulaşımı soruların hakkında bilgim yok, Esenler Otogarı'nı ve havalimanlarını kullanan arkadaşlar yanıt verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

arkadaşlar uzaktan gelen biri olarak bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim ist a sadece gezmeye gelmiştim

kayıt için istanbula havayoluyla gelirsek(adanadan) hangisini şeçmeliyiz ? sabiha g. mi atatürk mü ? kayıt merkezinee ulaşımları nasıldır nerden nasıl gidilir?
    bir de otobüsle gelirsek otogardan kayıt merkezine nasıl gideriiz? hangisini önerirsiniz uçak mı otobüs mü? otobüs 65 uçak 114 civarı şu da var uçakla gidersem önce osmaniyeden adanaya gidicem eşyaları sonradan ailem gönderecek büyük ihtimalle

kayıt 3-5 eylül 6ve 8 inde proficiency var ve başvurular falan .. gidnce geri gelmeyi düşünmüyorum çünkü okul eylülün sonunda açılıyor o zamana kadar nerde kalabilirim? tanıdık sadece izmitte teyzem var ama ulaşımı bilmiyorum ist izmit arası kolay mıdır?

Okul kaydından okullar açılana kadar geçen süreyi İstanbul-Kocaeli arası ulaşımla idare edebilirsin. Zaten her gün işin olmayacak. 1 gün okul kaydı olacak, 2 gün Proficiency aşamaları olacak. Proficiency'e girmekten vazgeçersen ya da girsen de başarılı olamazsan, 1 gün de kur belirleme sınavına gidecek. Başka bir şey yok. Git-gel zor olmaz.

Havalimanı ve otogar ulaşımı soruların hakkında bilgim yok, Esenler Otogarı'nı ve havalimanlarını kullanan arkadaşlar yanıt verir.

Her İTÜ konusuna geldiğin gibi gelmişsin yine.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• öbür konuyu görünce mesajı oraya taşımıştım :) verdiğin bilgiler için teşekkürler
  • ekleyin uçak (ing).
  • İtüyü kazanan arkadaslara hayırlı olsun.Ben de İtü Gıda müh. kazandım.Ama yolu biraz sıkıntılı. Şimdi ben bahcelievlerde oturuyorum ve mackadaki hazırlıga nası gidece anlamadım.Bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa cok mutlu olurum.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.