Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genel olarak itüyü kazanan arkadaşlara hoşgeldin der, matematik bölümündeki arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

konular karıştı ben öbür konuya bırakmıştım orası kitlendi ismi olmayan yada yanlışlık olanlar pm yada alıntı ile bildirsinler.
    bu arada maçka kampüsü etrafında özel yurt varmı bidiğiniz

makine 10000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ.T.Ü.’deki öğreniminiz süresince kayıt olmak ve bilgi edinmek için her türlü işlemlerinde kullanacağınız “http://www.sis.itu.edu.tr” internet adresine ait öğrenci numaranız (UserID) ve PIN kodunuz aşağıdadır.

Sistemin kullanımı ile ilgili bilgiler için tıklayınız.
    Öğrenci Numaranız (UserID) : ********
    PIN Kodunuz : *******

giriyorum hatalı kullanıcı adı veya şifre diyor anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

quote:

Orijinalden alıntı: habiref

quote:

Orijinalden alıntı: Goldstein

hoşgeldiniz arkadaşlar. hazırlığı bu sene bitirdim. sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.

hazirlik sinifi zorlugu nasildir ben ingilizcesi cok iyi olan bi anadolu lisesinden mezunum ama 9da isi sıkı tutmayinca bir sey ogrenemedim c sinifina dusiyim en kotu c dekilerin ingilizcesi ne seviyededir birde guzel ogretiyolar mi "itu hazirliktan korkanlar klubu"nu kurcam he ituyu kazanabilecek miyim derken bu kadar korrkmuyodum :)))

Ben de ekleme yapim bu soruya . D kuruna hiçbişi bilmeyenler mi düşüyo yoksa herkes üst düzey ingilizce bildiği için orta düzeydekiler de orda mı oluyo

genel bi düşünce hakim istanbullular arasında " itünün hazırlığı zordur".

evet açıkcası öyle. şimdi burda sınav sisteminden vb bahsetmeyecem(isteyen olursa anlatırım), çünkü anlamazsınız c ve d kurlarına düştüğünüz için şanslısınız zira dönem içindeki sınavlar kurlara göre hazırlanıyor. yani sınavlarınız diğer 2 kurdan kolay olucak.

sınavların mantığı şu şekilde : quizler ve cumulative(bildiğin sınav)ler derste öğrendiğiniz zımbırtıları sorguluyor. mid-end year(bak bu önemli işte final gibi düşün) ve sene sonunda veya dönem arasında gireceğiniz prof(yani hazırlığı atlama, bitirme sınavı) ingilizcenizi ölçüyor.

ingilizcenizi ölçmek demek de şu : 4 tane reading(bu ne biliyorsunuzdur) parçası ve ona uygun sorularla birlikte 15-20 tane restatement(açıklıcam sakin)tan oluşuyor bu t.şaklı sınavlar. restatement denilen olay tamamen ingilizce anlama kabiliyetinize kalmış. size bir adet cümle veriyor. 4 tane de şık veriyor hangi şıktaki cümle yukarıdaki cümleye en yakın anlamdadır diye soruyor. quizleri ve cumulativeleri sene içerisinde çalışarak halledebilirsiniz. bildiğin oturup ders çalışacaksın kelime ezberleyeceksin, gramer öğreniceksin. fakat prof ve mid-end yearları inekleyerek halledemezsiniz. dizi izleyin, kitap okuyun, gerçekten geliştirmeniz gerek ingilizcenizi, ders çalışmanız bi işe yaramaz kelime bilgisi dışında. yani hazırlığı geçmeniz için ingilizce bilmeniz gerekiyor son 1 haftayla falan olacak iş değil.

güzel öğretiyorlar mı sorusuna yorum yapamayacağım. evet ingilizcem gelişti ama sene içinde sizin psikolojinizi zorlayacak şey derslerin zorluğu değil; disiplin ve devamsızlık olayları. üniversite okumayacaksınız lise 5 okuayacaksınız çünkü. dönemlik 52-55 saat devamsızlık hakkınız var. geç kaldınız mı boku yediniz bildiğiniz 15 dakika kuralı. ders başladıktan 15 dakika sonra gelmeniz gerek. bu durum öğretmenlerin gıcıklığı değil tamamen hazırlık diye kolay diye sapıtmamanız için, itü yönetimi tarafından uygulanan bir yönetmelik ve oldukça ciddiye alıyorlar. bu zorlamaların yan etkisi de derste ölü gibi uyumak. öğrenme isteksizliği. banane yaaaaaaaaa falan triplere girmeyin aman.

fırsatınız varsa geçin okuyacam diye uğraşmayın. öyle aman aman bi katkısı olmaz. dönem sonunda geçebiliyorsanız geçin.

şimdi asıl sorulara gelelim çünkü gazı almışım ben gidicem daha

c kuru bildiğin ortalama arkadaş. vasat işte. çalışırsan olur, çalışmazsan olmaz bak söyeyim.

d kurundaki arkadaşım, dürüst olucam bi bok bilmiyorsunuz siz, naptınız lan koskoca lisede 2 dizi izler, 2 oyun oynar insan evet ingilizcesi kötü olanlar o kurda

şimdi böyle çalışın falan diyorum da kendi hikayemi anlatayım.

b kurundaydım. ilk dönem ortalamam iyiydi, geçebilirdim istesem. geçmedim. sapıttım. 2 sınava girmedim. sonra end year ve profta koydum(ingilizcem iyi, gramer ve kelime bilgisi az). sene boyunca toplasan 2 bucuk saat ders çalışmışımdır. hatta bugün bomboş prof kitabımı attım. bileydim verirdim size

korkulcak bir şey yok. çünkü alışageldiğiniz ortamdan farklı bir ortam değil. dersler de aynı şekilde. aklınıza mukayet olun. aman gelip geçer her şey unutmayın bunu da. hadi bakalım bekliyorum sorularınızı.

• quote:

hadi bakalım bekliyorum sorularınızı.

Hocam, şu kur belirleme sınavının zorluğu ne derecede? Ortalama-iyi arası İngilizcem var, çoğu kelimeyi bilirim, grammar'im de iyidir. Ters köşe bir şeyler yoktur sanırsam, soru tipleri aklındaysa birkaç şey söyleyebilir misin?

Ben irregular olmak istiyorum, haliyle de A ya da B kuruna düşmem lazım. B'ye rahat düşeceğimi düşünüyorum ama saatlerinden dolayı istemiyorum. O yüzden işi şansa bırakmayıp A'ya gireyim diyorum.
  • Vallahi ben C kuruydum. Geçmeye de niyetim yoktu,irregular olma şansı da vermediler iyi oldu 1 sene yattım oh mis gibi İngilizcem eh şöyle böyleydi ama biraz çalışsam şöyle bir tekrar hatırlasam falan geçerdim gibi geliyor çünkü takıldığım şeyler hep gramer olmuştu seviye belirleme sınavında. Neyse benden sonraki senelerde proficiency değiştiği için şu bahsettiğim ilk sınav da değişmiş olabilir ama biz bildiğin 10 senedir aynı olan soruları çözmüştük. Neyse konu çok dağıldı kısa keseyim, o sene eve gittiğimde hep dizi izledim RPG oyunları oynadım ve tadaa 78 aldım proftan Şimdi wow da oynuyorum yabancı arkadaşlarım da var skype'ta muhabbet ediyoruz o dereceye geldim. Niye anlattım bunları ben de bilmiyorum,içimden paylaşmak geldi herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Wiggo

quote:

hadi bakalım bekliyorum sorularınızı.

Hocam, şu kur belirleme sınavının zorluğu ne derecede? Ortalama-iyi arası İngilizcem var, çoğu kelimeyi bilirim, grammar'im de iyidir. Ters köşe bir şeyler yoktur sanırsam, soru tipleri aklındaysa birkaç şey söyleyebilir misin?

Ben irregular olmak istiyorum, haliyle de A ya da B kuruna düşmem lazım. B'ye rahat düşeceğimi düşünüyorum ama saatlerinden dolayı istemiyorum. O yüzden işi şansa bırakmayıp A'ya gireyim diyorum.

valla boşluk doldurma ağırlıklıydı. restatement hatırlıyorum, reading vardı 2-3 tane. çok zor değil. ben son 10 soruyu falan sallamıştım(40-50 soru vardı galiba) b kuruna düştüm. kendine güveniyorsan a kuru için uğraş. hatta kur belirleme sınavından önce prof u dene kesinlikle. geçebiliyorsan geç derim ben sana.

b kurunun saatleri cidden sıkıntılı, bütün günün gidiyor. zor değil sınav dikkatli, özenli yaparsan a ya girersin bence

• Hazirligi atlayabilmek icin, unutulanlari hatirlamak amacli onerebileceginiz kitap, dvd falan var mi?
    Alacakaranlik'in önerdiği kitaplar vardi ama ITUden aliniyodu o. Suan alamam yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Echo54

genel olarak itüyü kazanan arkadaşlara hoşgeldin der, matematik bölümündeki arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunarım

Niye hocam sen matematikte misin az ipucu verir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonardoFibonacci. -- 24 Ağustos 2012; 10:23:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nurullah77

İ.T.Ü.’deki öğreniminiz süresince kayıt olmak ve bilgi edinmek için her türlü işlemlerinde kullanacağınız “http://www.sis.itu.edu.tr” internet adresine ait öğrenci numaranız (UserID) ve PIN kodunuz aşağıdadır.

Sistemin kullanımı ile ilgili bilgiler için tıklayınız.
    Öğrenci Numaranız (UserID) : ********
    PIN Kodunuz : *******

giriyorum hatalı kullanıcı adı veya şifre diyor anlamadım gitti.

Okul kaydından sonra sisteme giriş yapabiliyorsunuz.

Zaten eğer hazırlık sınıfına kalacaksanız, bu sistemle ne şimdi ne de dönem içinde bir işiniz olmayacak. Lisans eğitimindeyken girmeniz gerekecek. (Ders seçimi, ders programını görme, notları görme vb.)

• quote:

Orijinalden alıntı: captain7turkey

quote:

genel olarak itüyü kazanan arkadaşlara hoşgeldin der, matematik bölümündeki arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunarım

çok güzel geçti, bitiyo bu sene inşallah :) ama insan bazen kafayı yeme noktasına geliyo

• Hazırlık sınıfına kalıp A kuruna gelecek olanlar şanslı mı, bilmiyorum, diğer kurlara göre şanslılar; ama ilerleyen haftalarda sıkılabilirler.

Ben de A kurundaydım. Bütün dönem sınıfın köşesinde oturup, ya uyuyordum ya da çevremdekilerle sohbet ediyordum. Basic dersine bir Türk hoca giriyordu, diğerlerine Amerikalı bir hoca. Dersler pek de ciddi geçmiyordu bir süre sonra, hele o Amerikalının derslerinde. Hazırlık sınıfının katkısı olmadı, diyemem. Essay yazmayı bilmiyordum, öğrendim. Bir de gramerde yeni şeyler öğrendim. Ama başka da aman aman bir katkısı olmadı. Okuldan sonra ya yurda gidip oyun oynuyordum ya da arkadaşlarla bir yerlere gidiyordum hep.

Ders programı en hafif kur A kuru. Haftalık ders saati sayısı B kuru ile aynı olsa da, B kuru öğleden sonra olduğu için günün önemli saatlerini kapladığı oluyor. A kuru ise sadece sabahları.

A kurunda Longman English Interactive (LEI) diye abuk sabuk bir uygulama var bir de. Ortalamaya katkısı olan (Gerçi büyük bir katkısı yok, yapmasanız da sınavlara [Quiz'ler, Cumulative'ler, Writing'ler, Speaking, Mid-Year] ve Assignment'lara [paragraf ve Essay yazma ödevleri] biraz daha fazla yüklenirsiniz.), ödev olarak verilen,www.longmanenglishinteractive.com adresinde hesabınızdan giriş yapıp çözdüğünüz bir uygulama. Gramer, Listening (videolu ve videosuz), Reading testleri falan var. Uygulama için lisans anahtarları okulda satılıyor. İki yıl önce aldığımızda 15 TL'ydi, geçen yıl baya pahalılanmış diye duydum.

Konularda alt kurlardan daha ileride başlanıyor. Vocabulary'de daha değişik sözcükler mevcut. Gramerde direkt Present Perfect Tense'ten başlamıştık hatırladığım kadarıyla. Writing'te de cümle (Sentence) yazımı yerine doğrudan paragraf yazımından başlamıştık, kısa bir süre sonra da Essay'e geçmiştik. Bu nedenle, İngilizcenize güvenmiyorsanız ve eğer illa Irregular olmak istiyorsanız, A kuru için özellikle kasmak yerine B kuruna girmenizi öneririm. Sınavlar da hâliyle alt kurlara göre daha zor.

Hafif bir eğitim olsa da bir müddet sonra sıkıyor. Irregular olmak zorunda değilsiniz; ama A kurunun %99'u olur. Çünkü hazırlık sınıfına kalırsanız ikinci dönem B kuruna düşüyorsunuz, bu da aynı konuları tekrar görmek demek.

Hazırlık sınıfındayken de bol bol gezip tozun, sosyal etkinliklere katılın, oyun oynayın, il dışından geliyorsanız İstanbul'u tanıyın... Lisans eğitimindeyken bu kadar rahat olmuyor pek. :)

Hazırlık sınıfında bol keseden devamsızlık yapmanızı önermiyorum. Bu hakkınızı dönem sonuna doğru saklarsınız. Aksi hâlde, daha dönem başında bol devamsızlık yapıp, dönem sonuna doğru okula her gün gelmek zorunda kalanlar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Ağustos 2012; 11:37:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: captain7turkey

quote:

çok güzel geçti, bitiyo bu sene inşallah :) ama insan bazen kafayı yeme noktasına geliyo

Pm attim cevap verirseniz tesekkur ederim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Resit olmayanlara kayıt için veli gerekir mi ? Bu arada itulu arkadaslardan biri bana telini pm atsin konusalim ben pm cevapliyamiyorum cunku

• quote:

Niyee? Anlatabilir misin zahmet olmazsa,matematik muhendisligindeyim :D

• birinci dönem sonundaki yeterlik sınavını geçersek ikinci dönemden lisans dersleri mi alcaz napcaz?

• quote:

birinci dönem sonundaki yeterlik sınavını geçersek ikinci dönemden lisans dersleri mi alcaz napcaz?

Ya harcı yatırmak şartıyla boş durursun ya da yine harcı yatırmak şartıyla üstten ders alarak lisans eğitimine başlarsın. (1. sınıf oluyorsun doğal olarak.)

Alacağın bu dersler, bahar döneminde açılacak olan önşartsız dersler olacak tabii. "Önşart" dediğim olay da şu: Mesela Fizik I'i vermeden Fizik II'yi alamıyorsunuz. Bu nedenle, lisanstayken ilk alacağınız ders Fizik I olmalı, Fizik dersleri arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Ağustos 2012; 12:48:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

birinci dönem sonundaki yeterlik sınavını geçersek ikinci dönemden lisans dersleri mi alcaz napcaz?

Ya harcı yatırmak şartıyla boş durursun ya da yine harcı yatırmak şartıyla üstten ders alarak lisans eğitimine başlarsın. (1. sınıf oluyorsun doğal olarak.)

Alacağın bu dersler, bahar döneminde açılacak olan önşartsız dersler olacak tabii. "Önşart" dediğim olay da şu: Mesela Fizik I'i vermeden Fizik II'yi alamıyorsunuz. Bu nedenle, lisanstayken ilk alacağınız ders Fizik I olmalı, Fizik dersleri arasında.

Peki resit olmayanlarin, kaydi icin veli lazim mi ? Ayrica sabika kaydina gerek var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umidigo -- 24 Ağustos 2012; 12:54:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umidigo

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Peki resit olmayanlarin, kaydi icin veli lazim mi ?

Bildiğim kadarıyla gerekmiyor; ama kesin bilgi için bunu yine de okula sormanı öneriyorum.

• %30 programı için yatıracağımız 251 tl 1. dönem harcı mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.