Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rumi.

Bende bir soru sorayım, irregular olarak bu sene başlıyorum, yukarıda okuduğuma göre ilk dönem kredi sıkıntısı yok. Fakat gelecek sene ders seçerken kaç kredi limitimiz var

Daha sonrası icin min. 15 kredi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtüsü de batsın üniversitesi de. Yarın bütünlemesi olan dersin notu açıklanmaz, sistemi düzgün çalışmaz. Daha ilk dönemden okulun bitmesini istiyorum bit ulan bit!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Bende bir soru sorayım, irregular olarak bu sene başlıyorum, yukarıda okuduğuma göre ilk dönem kredi sıkıntısı yok. Fakat gelecek sene ders seçerken kaç kredi limitimiz var

Daha sonrası icin min. 15 kredi..

Benim gibi gözetime bodoslama dalınca da maksimum 15 kredi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oy vermeyi düşünmüyorum.

İtüsü de batsın üniversitesi de. Yarın bütünlemesi olan dersin notu açıklanmaz, sistemi düzgün çalışmaz. Daha ilk dönemden okulun bitmesini istiyorum bit ulan bit!

Webmail'e ve Ninova'ya baktın mı dostum? Oraya işlemiş olabilir. Bizim bir hoca da zamanında girememiş notları, Webmail ve Ninova'da açıklamış gerçek harf notlarını; ancak harf notum sistemde şu an ''G'' olarak gözüküyor.
  • Ben bu dönem bil104e almaya niyetliyim. Ders programını oluşturmaya çalışıyordum ki dersi alabilecek bölümler kısmını fark ettim. Mesela, Crn kodu 20990 olan bil104e sınıfı sadece uub'de var ve sadece uzay mühendisleri alabiliyor. Ama teknik forumda okuduğuma göre geçen senelerde makina veya elektronikteki öğrencilerde uub'deki bil104e'yi alabilmiş. Bu uygulama bu sene mi başladı acaba yoksa ders alabilecek bölümler kısmı pek önemsenmiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 14 Ocak 2014; 15:32:29 >
  • quote:

Ben bu dönem bil104e almaya niyetliyim. Ders programını oluşturmaya çalışıyordum ki dersi alabilecek bölümler kısmını fark ettim. Mesela, Crn kodu 20990 olan bil104e sınıfı sadece uub'de var ve sadece uzay mühendisleri alabiliyor. Ama teknik forumda okuduğuma göre geçen senelerde makina veya elektronikteki öğrencilerde uub'deki bil104e'yi alabilmiş. Bu uygulama bu sene mi başladı acaba yoksa ders alabilecek bölümler kısmı pek önemsenmiyor mu ?

Dersi alacak bolumler tabii ki onemseniyor. Acilan o derslerin alabilecek bolumler kisminda senin bolumun yok ise alamazsin o dersi. Ancak, ders secimleri bittikten sonra, sistem tum ogrencilere bir daha aciliyor ve orada bolum kisitlamasi kalkabiliyor. O zaman alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmac H kullanıcısına yanıt
    Anladım, sanırım add/drop haftasından bahsediyorsun.
  • Düşük not aldığımız dersleri bir daha alabilmek için sistemden kendimiz mi ders kaydı yapmalıyız?(Birinci sınıflar için ders kayıt tarihi sistemde yok.)Bir de birinci sınıfların ikinci dönem için bazı dersleri(ING 102,FIZ 106E,BIL 104E,...) kendilerinin seçebileceklerini söylüyorlar.Doğru mu?Cevaplarınız için şimdiden teşekürler. :)
  • quote:

Anladım, sanırım add/drop haftasından bahsediyorsun.

Hayir o hafta degil. Sirasiyla tum siniflar ders sectikten bir iki gun sonra sistem herkese bir daha aciliyor.

Add drop haftasi okul acildiktan sonra basliyor.

Bunu bilmiyordum, iyi oldu oldu bilgilendirdiğin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 14 Ocak 2014; 18:54:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: confused engineer

Düşük not aldığımız dersleri bir daha alabilmek için sistemden kendimiz mi ders kaydı yapmalıyız?(Birinci sınıflar için ders kayıt tarihi sistemde yok.)Bir de birinci sınıfların ikinci dönem için bazı dersleri(ING 102,FIZ 106E,BIL 104E,...) kendilerinin seçebileceklerini söylüyorlar.Doğru mu?Cevaplarınız için şimdiden teşekürler. :)

eğer ki güz döneminde hazırlıktan henüz geldiysen ve de derslerini otomasyon kendisi atadıysa, bu dönemden itibaren ders seçimlerini artık kendin yapacaksın. ikinci sınıf olabilmek için şart toplamda 35 krediyi tamamlamaktır, birinci sınıf doğal olarak 0-34.99 kredi arası oluyor. yani akademik takvime bakarsan birinci sınıflar için geçerli terim 0-34.99 arası kredi başarmış öğrenciler olarak geçiyor. onun karşısında hangi gün hangi saat yazıyor ise o zaman ders seçeceksin.

notunu beğenmediğin dersi yükseltmek için tabii ki tekrar alabilirsin ve yine aynı şekilde ders seçerken alacaksın o dersleri de. dediğim gibi, eğer ki okuldaki ikinci dönemin olacaksa bir sonraki dönem, bundan sonraki bütün ders seçimlerini kendin yapacaksın. o yüzden ders programını yavaş yavaş hazırlayıp 0-34.99 kredi arası öğrenciler için ayrılmış zamanda ders seçimini yapman gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Ben bu dönem bil104e almaya niyetliyim. Ders programını oluşturmaya çalışıyordum ki dersi alabilecek bölümler kısmını fark ettim. Mesela, Crn kodu 20990 olan bil104e sınıfı sadece uub'de var ve sadece uzay mühendisleri alabiliyor. Ama teknik forumda okuduğuma göre geçen senelerde makina veya elektronikteki öğrencilerde uub'deki bil104e'yi alabilmiş. Bu uygulama bu sene mi başladı acaba yoksa ders alabilecek bölümler kısmı pek önemsenmiyor mu ?

Dersi alacak bolumler tabii ki onemseniyor. Acilan o derslerin alabilecek bolumler kisminda senin bolumun yok ise alamazsin o dersi. Ancak, ders secimleri bittikten sonra, sistem tum ogrencilere bir daha aciliyor ve orada bolum kisitlamasi kalkabiliyor. O zaman alabilirsin.

bölüm sınırı demişken tam bunu soracaktım, bil106e almam lazım bu dönem ve rumi'nin dediği gibi bölüm kısıtlaması var.yalnız şöyle bir durum var, benim için bil106e çarşamba sabaha yazılmış, aynı saatte de fizik dersim var.bu fizik dersimin başka günü ve saati yok.anlayacağın çakışma durumu var, bölüm kısıtlamamız kalkar mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Blanc

bölüm sınırı demişken tam bunu soracaktım, bil106e almam lazım bu dönem ve rumi'nin dediği gibi bölüm kısıtlaması var.yalnız şöyle bir durum var, benim için bil106e çarşamba sabaha yazılmış, aynı saatte de fizik dersim var.bu fizik dersimin başka günü ve saati yok.anlayacağın çakışma durumu var, bölüm kısıtlamamız kalkar mı acaba ?

bölüm kısıtlaması dediğim gibi sistem tüm öğrenciler için aynı anda açıldığında kalkıyor. ama tabii o zamana kadar derste yer kalır mı bilemem, kalırsa alabilirsin istediğin dersi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Orijinalden alıntı: Le Blanc

bölüm kısıtlaması dediğim gibi sistem tüm öğrenciler için aynı anda açıldığında kalkıyor. ama tabii o zamana kadar derste yer kalır mı bilemem, kalırsa alabilirsin istediğin dersi.

ben en iyisi bir hocayla konuşayım o zaman, ders programıma uyan tek saat var bil için.teşekkür ederim.

Peki bu ders seçimi bölüm dersleri için de geçerli mi? Matematik mühendisliğinde(ing) okuyorum ve bu bahar dönemi ikinci dönemim olacak.Birinci dönem derslerim otomasyon tarafından atanmıştı.Eğer yanlış anlamadıysam bahar dönemi için bölüm dersleri ve diğer havuz derslerini 5 Şubat tarihinde sistem üzerinden kayıt yapacağım.
  • confused engineer C kullanıcısına yanıt
    Evet doğrudur. Bütün dersleri kendiniz seçiceksiniz 5 Şubat'ta.
  • 1 derslik yer açmam lazım gelecek sene için, tur101 mi alayım yoksa ata mı?
  • quote:

1 derslik yer açmam lazım gelecek sene için, tur101 mi alayım yoksa ata mı?

farketmez bnce ikisinide rahat dersler halledersin kolayca ama ilerleyen yarıyıllarda görünüyosa bu dersler alma derim çünkü o zmn rahatlayacak ders arıycan

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Evet doğrudur. Bütün dersleri kendiniz seçiceksiniz 5 Şubat'ta.

Teşekkürler.
  • Mat103,fiz101e ve kim101e icin tavsiye ettiginiz hoca var mi

• 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.