Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam emekli ve annemde yeni emekli oldu.İllaki e-devlete girip belge çıkartmamız mı gerekiyor??Birde babam emekli olduktan sonra da kendi başına çalışıyor onu da belirtmemiz gerekiyor mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Hocasına göre ve dönemine göre değişir. Not dağılım grafikleri her dönem paralel olan hocalar da var; ama değişebiliyor da. Her hocanın notu da tabii ki bir değil. Kimisi FF/VF vermekten özel bir zevk duyar, kimisinin notu boldur.

Neyse, zamanı gelince konuşuruz yine bunları.

Anladım, fakat benim arkadaşın sorundan anladığım ve aynı şekilde sorduğum şey şuydu: Derste tutulan notlara ulaşılabiliyor mu? Atıyorum, Physics-I dersinin notlarına ulaşabiliyor muyum? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: IIFINISHII

Babam emekli ve annemde yeni emekli oldu.İllaki e-devlete girip belge çıkartmamız mı gerekiyor??Birde babam emekli olduktan sonra da kendi başına çalışıyor onu da belirtmemiz gerekiyor mu??

Babanın e-Devlet şifresi yoksa bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Ama emeklilik cüzdanının fotokopisinin de yeterli olacağını düşünüyorum.

Kesin bilgi almak istiyorsanız Yurtlar ve Burslar Ofisi'ni arayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Hocasına göre ve dönemine göre değişir. Not dağılım grafikleri her dönem paralel olan hocalar da var; ama değişebiliyor da. Her hocanın notu da tabii ki bir değil. Kimisi FF/VF vermekten özel bir zevk duyar, kimisinin notu boldur.

Anladım, fakat benim arkadaşın sorundan anladığım ve aynı şekilde sorduğum şey şuydu: Derste tutulan notlara ulaşılabiliyor mu? Atıyorum, Physics-I dersinin notlarına ulaşabiliyor muyum? Teşekkürler.

Ben "not" derken harf notlarını anladım. Kusura bakmayın.

Ders notları sanal alemde bol. Aklıma gelen ilk yer İTÜ Ders Notları forum sitesi:www.itunot.com

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IIFINISHII

Babam emekli ve annemde yeni emekli oldu.İllaki e-devlete girip belge çıkartmamız mı gerekiyor??Birde babam emekli olduktan sonra da kendi başına çalışıyor onu da belirtmemiz gerekiyor mu??

Babanın e-Devlet şifresi yoksa bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Ama emeklilik cüzdanının fotokopisinin de yeterli olacağını düşünüyorum.

Kesin bilgi almak istiyorsanız Yurtlar ve Burslar Ofisi'ni arayabilirsiniz.

En sağlıklısı orayı aramak herhalde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Ben "not" derken harf notlarını anladım. Kusura bakmayın.

Ders notları sanal alemde bol. Aklıma gelen ilk yer İTÜ Ders Notları forum sitesi:www.itunot.com

Rica ederim, aradığım buydu. Tekrar teşekkürler.

• Arkadaşlar okuduğum anladığım kadarıyla yurt başvurularını netten yapacağız ve 10 eylülde liste açıklandığında asil listede isek gerekli evrakları teslim edip yurda yerleşeceğiz. Ben kayıt için 3 eylülde gelip 6 eylülde yaşadığım ile döneceğim. Eğer yurt bana asilden çıkarsa 10 eylülden itibaren ne kadar bir süre içinde yurt için gerekli belgeleri teslim etmem gerek ? Okul başlamadan tekrar İstanbul'a gelmeli miyim yoksa okul için gelirken teslim etsem olur mu?
  • Gencler bir sorum var,

Bu prifiency icin olan kurs(1 hafta 450 lira olan) kayit zamanina denk geliyor, yani kayota giderken bir derse zaten giremeyecegiz, nasil olacak bilen biri var mi??

3 eylul saat 11de kayit yaptirmam lazim ama o saatte ders de var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dambara

Arkadaşlar okuduğum anladığım kadarıyla yurt başvurularını netten yapacağız ve 10 eylülde liste açıklandığında asil listede isek gerekli evrakları teslim edip yurda yerleşeceğiz. Ben kayıt için 3 eylülde gelip 6 eylülde yaşadığım ile döneceğim. Eğer yurt bana asilden çıkarsa 10 eylülden itibaren ne kadar bir süre içinde yurt için gerekli belgeleri teslim etmem gerek ? Okul başlamadan tekrar İstanbul'a gelmeli miyim yoksa okul için gelirken teslim etsem olur mu?

Evet, öyle.

Çıkan yurda ne kadar süre içinde kayıtların olabileceğiniwww.yurtkayit.itu.edu.tr adresinde yazmamışlar gördüğüm kadarıyla; ama en geç sonuçlar açıklandığında belli olur bu da.

Şimdiye dek 3-4 günlük bir süre veriliyordu; ama bu yıl başvuru sistemi değiştiği için daha uzun bir süre de verilebilir belki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MatyuM

Konunun tamamını okuyamadım. Belki içeriğinde sorumun cevabı vardır.Kampüsler arası ulaşımı nasıl yapabiliriz ?

Ayazağa Kampüsü'nün metro çıkışı var, hemen önünde metro istasyonu bulunuyor. Buradan metroya atlıyorsun.

Maçka Kampüsü'ne gitmek için; Osmanbey'de iniyorsun. Rumeli Caddesi'ne giriyorsun. Cadde boyunca dosdoğru ilerliyorsun, yolun sonunda, solda Maçka Kampüsü'nü göreceksin.

Gümüşsuyu Kampüsü'ne gitmek için; son durak olan Taksim'de (Osmanbey'den bir sonraki duraktır.) iniyorsun. Taksim Meydanı'na çıkan, Atatürk Kültür Merkezi ile The Marmara Oteli'nin arasında yer alan ve Gümüşsuyu'na inen yola (İnönü Caddesi) giriyorsun. Biraz aşağıda, solda, Gümüşsuyu Kampüsü'nü göreceksin.

Taşkışla Kampüsü'ne gitmek için; yine Taksim'de iniyorsun. Taksim Meydanı'na çıkan, Atatürk Kültür Merkezi ile Taksim Gezi Parkı arasında yer alan yola (Mete Caddesi) giriyorsun. Yol boyunca dosdoğru ilerliyorsun. Bir süre sonra, sağda Taşkışla Kampüsü'nü göreceksin. Ayrıca, bu kampüsün az ilerisinde, yine sağda, parkın orada teleferik var. Bu teleferik doğrudan Maçka Kampüsü'nün önüne gidiyor. Maçka Kampüsü'nden çıkışta da bu teleferiğe binip, Taşkışla'ya inip, buradan Taksim'e geçebilirsin.

Tuzla Kampüsü'nden bahsedemiyorum. Bu, diğer 4 kampüsle alakasız bir yerde; Anadolu Yakası'nın bir ucunda.

Teşekkürler hocam, bugün gittim baktım bi öğrendim biraz :)

• Bir de hazırlık'larda ne zaman başlar okul ?
  • quote:

Bir de hazırlık'larda ne zaman başlar okul ?

24 Eylül
  • quote:

quote:

Bir de hazırlık'larda ne zaman başlar okul ?

24 Eylül

Sağol hocam,ekim olaydı iyiydi
  • Yurt tercih sırasına önce vadi sonra gölet yazdık . Ve vadi çıkmadı diyelim mecburen gölete gitmek zorunda mıyız ? Ve gölete gidersek 2.dönem vadiye geçme şansımız var mı acaba yoksa bir dönem en azından tamamlamam mı lazım ? Son olarak da il dışından gelip de yurt çıkmayan çok insan evladı oluyo mu genelde
  • arkadaşlar şimdi kayıtı yapıtdık sınava girdik ondan sonrai günlerde birşey var mı birde okul felan nne zaman açılcak

bu soru varsa kusra bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

Yurt tercih sırasına önce vadi sonra gölet yazdık . Ve vadi çıkmadı diyelim mecburen gölete gitmek zorunda mıyız ? Ve gölete gidersek 2.dönem vadiye geçme şansımız var mı acaba yoksa bir dönem en azından tamamlamam mı lazım ? Son olarak da il dışından gelip de yurt çıkmayan çok insan evladı oluyo mu genelde

Yurtlara özel yedek liste yok, cinsiyetler bazında yedek liste var sadece: erkek öğrenciler yedek listesi, kız öğrenciler yedek listesi. Eğer senin tercih listendeki hiçbir yurt çıkmazsa, doğrudan yedek listede yer alıyorsun. Sıranın gelmesini bekleyeceksin. Yedek liste ilerledi, ilerledi; sıra sana geldi. Hangi yurtta boş kontenjan varsa seni oraya yerleştiriyorlar. Bu; Vadi Yurtları da olabilir, Gölet Yurtları da olabilir, Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu da olabilir.

Çıkan yurda gidip kaydolmak zorunda değilsiniz tabii ki. Ama X Yurdu dışında bir şey çıktı (asil listeden ya da yedek listeden) ve siz illa X Yurdu'nda kalmak istiyorsunuz. Ya doğrudan Yurtlar ve Burslar Ofisi ile görüşün ya da önce çıkan yurda kaydolun, sonra o X Yurdu'na geçiş yapmaya çalışın. (Şu dilekçeyi çıkartıp dolduruyor ve Yurtlar ve Burslar Ofisi'ne teslim ediyorsunuz:http://yurtburs.itu.edu.tr/Belge.aspx?belgeId=7537 )

Geçiş için tamamlanması gereken özel bir süre yok. Yerleştikten kısa bir süre sonra da geçiş için başvurabilirsin.

İl dışından gelip de 1 yıldan uzun süredir yurt bekleyen biri henüz görmedim, tanımadım. En geç 2. dönem içinde yurt çıkabiliyor.

Ayrıca, "iyi bir tanıdık" faktörünün etkili olduğunu söyleyeyim. Torpili olan birisi, İTÜ yurtlarında, yedek listeye kalsa bile kısa sürede yurda yerleşebilir ve istediği yurtta kalabilir. (Gerçekler...)

quote:

Orijinalden alıntı: axen54

arkadaşlar şimdi kayıtı yapıtdık sınava girdik ondan sonrai günlerde birşey var mı birde okul felan nne zaman açılcak

bu soru varsa kusra bakmayın

Bu tür sorular için artık Akademik Takvim'e bakmanızı da öneriyorum. :)

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Akademik Takvimi:www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisanstakvim.htm
    2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Takvimi:www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/ingilizce_hazirlik.htm

Soruna gelelim.

Okul 24 Eylül'de açılıyor, yani güz yarıyılı (ilk dönem) 24 Eylül'de başlıyor.

Eğer yurtlara başvuracaksan (www.yurtkayit.itu.edu.tr adresi üzerinden yapılıyor.); 10 Eylül'de asil listeden yurt kazananlar (ilk yerleştirmeler) açıklanacak. Eğer açıklanan sonuçlara göre bir yurdu asil listeden kazanırsan, bu yurda kaydolmak için,www.yurtkayit.itu.edu.tr/Bilgilendirme.aspx sayfasında, "Yurt Ücretleri" tablosunun altında listelenen evrakları toplayıp, yurda gitmen ve yurt müdürlüğüne teslim etmen gerekiyor. Fakat yurtlara kayıt için verilen süre zarfı henüz açıklanmamış. Şimdiye dek sonuçlar açıklandıktan sonra 3-4 günlük bir süre veriliyordu; ama bu yıl başvuru sistemi değiştiği için, belki daha uzun bir süre zarfı da verilebilir.

Eğer yurtlarla bir işin yoksa; okul kayıt günü ile okulun ilk günü arasında başka bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Ağustos 2012; 23:27:31 >

• quote:

Bu tanıdığı bulursak başvurulardan önce devreye sokmak faydalı olur diye düşünüyorum ? Bir de gölet hakkında detaylı bi bilgi bulamadım forumda ?
  • Bir sorum daha var: İtü öğrenci kulüpleri aktif mi ? Sitede bilgilere ulaşmaya çalıştım fakat hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

quote:

Bu tanıdığı bulursak başvurulardan önce devreye sokmak faydalı olur diye düşünüyorum ? Bir de gölet hakkında detaylı bi bilgi bulamadım forumda ?

Forumda, Gölet Yurtları'nda kalan birkaç kişi vardı da, şu an arada etkin olan tanıdığım tek Göletli Something. Gölet Yurtları hakkında ayrıntılı bilgiyi bu arkadaşa sorabilirsiniz.

Ha, ben de bildiklerimi anlatayım.

Yurt hakkında ana bilgiler zaten şurada mevcut:http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1047

http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=8233 sayfasındaki tablodan da görebileceğiniz üzere, aylık ücreti bu yıl 575 TL. Bu, iki kişilik odalar için. Bir de tek kişilik suit odalar var, bunların fiyatlarını net olarak hatırlamıyorum ama, 900-1000 TL arası bir şeydi.

Yurdun yanında Pizza Evi var. Bu da 7/24 açık değil tabii ki, akşam kapanıyor. Pizza Evi'nin yanında da bir otopark ve Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi var. Yurdun önünden (Pizza Evi'nin, otoparkın ve o fakültenin olduğu bölge) ring geçiyor. Yurt blokları ise arkaya doğru gidiyor. Arkada Gölet var. Yeşillik içinde bir yer işte. Özellikle de arka bloklarda Boğaz manzarası mevcut. Yurt, Vadi Yurtları gibi kampüsün merkezine uzakta değil.

Bloklarda daireler var, 1 dairede ise 3 oda bulunuyor. Olanakları Vadi Yurtları'na göre (http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1072 ) lüks kalıyor.

Yemek işine gelelim. Yurtta ortak kullanımda mutfaklar var. Pizza Evi olduğunu söylemiştim. Yemek Sepeti hesabınız olsun. Kampüste AVM ve Kampüs Cafe var. (AVM'de lokantalar mevcut. Kahvaltı menüleri de çıkıyor.) Öğle yemekleri ve akşam yemekleri için, kampüsteki 75. Yıl Yemekhanesi kullanılabilir.

Tanıdıkla ilgili bilgi ve öneri isteği niteliğinde sorular sormayın bana. Yurtta, bursta vb. torpile çok sinir oluyorum çünkü. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Ağustos 2012; 0:01:28 >

• quote:

Bir sorum daha var: İtü öğrenci kulüpleri aktif mi ? Sitede bilgilere ulaşmaya çalıştım fakat hata veriyor.

İTÜ Kültür ve Sanat Birliği'nin (KSB) sitesi:www.ksb.itu.edu.tr

Kulüplerimiz gayet de aktif.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.