Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MissedCall

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

10551 CRN'li MAT101 şubesi; henüz adı belli olmayan bir hoca tarafından (Dönem başlayınca açıklanıyorlar. ), pazartesi günü saat 08.30-11.30 arasında İnşaat Fakültesi Binası'nın (INB) B105 numaralı sınıfında ve salı günü de saat 13.30-16.30 arasında Merkezi Derslik Binası'nın (MED) A3 numaralı sınıfında verilecekmiş ve kontenjanı 110'muş.

Ders programı hazırlarken öğrenciler hangi hoca olduğunu bilmiyor mu? Kumar gibi bir şey.

Alıntıları Göster
    teşekkür ediyorum cevaplarınız için, sorularımı sormaya devam edeyim.

şimdi ben baska bi üniversitede okuyordum, umarım bu gece istanbul'a gidip yarın kaydımı sildirmeye çalışacağım. sizce bu iş uzun sürer mi, ayrıca muaf olmak istediğim dersler var, sanırım kaydımı sildireceğim yerden transkript falan almam gerekecek, bu işler ne kadar sürer? ve itü ye kaydolduğumda bu konuyla ilgili neler yapmalıyım?

bir de, muaf olacağım dersler türkçe, itü de ise ing. dersler olacak. bu bir sorun yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristiano7 -- 26 Ağustos 2012; 11:16:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Hocam şimdi ben hazırlık atlama sınav kayıtları ne zaman şu tarihleri biri derli toplu yazabilir mi?

Kayıt yaptırmıyorsunuz. İsteyenler, 6-8 Eylül'deki Proficiency'e direkt girebilir. (Sınava giriş yerleriwww.ydy.itu.edu.tr adresinin "Duyurular" bölümünde açıklanır.)

Tarihler için:

www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/ingilizce_hazirlik.htm
    www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisanstakvim.htm
    www.yurtkayit.itu.edu.tr/Bilgilendirme.aspx

Okul kayıt günleri ve saatleri:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit2013/kayitlar.html sayfasının biraz aşağısındaki tablo

Kur belirleme sınavı: Okul kayıt günü saat 17.00'de (Örneğin; kayıt gününüz 3 Eylül'se, 3 Eylül günü saat 17.00'deki sınava gireceksiniz.) (Hazırlık sınıfına doğrudan kalmak isteyenler, Proficiency'e girmeyecek olanlar girebilir.)

Proficiency: 1. aşaması 6 Eylül günü saat 13.00'te, 2. aşaması 8 Eylül günü saat 10.00'da

Proficiency'e girse de başarılı olmayanlar ve bu nedenle hazırlık sınıfına kalanlar için kur belirleme sınavı: Hatırladığım kadarıyla 14 Eylül'dü bu.

6-8 Eylül'deki Proficiency ile hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayıp, doğrudan lisans eğitimine geçenler için, otomasyon tarafından hazırlanan ders programlarının açıklanması: 14 Eylül

Yurt başvurusu (www.yurtkayit.itu.edu.tr adresinden): 27 Ağustos - 6 Eylül arası

Asil listeden yurt kazananların açıklanması: 10 Eylül

İlk yedek listeler: 10 Eylül'den sonraki 4-5 gün içinde

Açıklanan sonuçlara göre kazanılan yurda kesin kayıt yaptırmak: Bunun için verilen süre zarfından henüz bahsedilmemiş. Şimdiye dek, sonuçlar açıklandıktan sonra 3-4 günlük bir süre veriliyordu. Ama bu yıl yurt başvuru sistemi değiştiği için, daha uzun bir süre de verilir.

Okulun ilk günü, yani güz yarıyılının başlangıcı: 24 Eylül

Ben bisiy sorucam mesela secmelilerde bir ders gordum (5yyde) sonra ders planlarina baktim ama o kodlu bir ders bulamadim bu o dersin secilemeyecegi anlamina mi geliyor yoksa ben ders programnda gozuken secmelilerden istedigimi secebilir miyim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

teşekkür ediyorum cevaplarınız için, sorularımı sormaya devam edeyim.

şimdi ben baska bi üniversitede okuyordum, umarım bu gece istanbul'a gidip yarın kaydımı sildirmeye çalışacağım. sizce bu iş uzun sürer mi, ayrıca muaf olmak istediğim dersler var, sanırım kaydımı sildireceğim yerden transkript falan almam gerekecek, bu işler ne kadar sürer? ve itü ye kaydolduğumda bu konuyla ilgili neler yapmalıyım?

bir de, muaf olacağım dersler türkçe, itü de ise ing. dersler olacak. bu bir sorun yaratır mı?

Açıkçası bu konuda yeterli bilgim yok. İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na (otomasyon) ulaşmanı öneriyorum.

İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
    www.sis.itu.edu.tr
    Telefon: 0212 285 34 00

• quote:

Orijinalden alıntı: captain7turkey

Ben bisiy sorucam mesela secmelilerde bir ders gordum (5yyde) sonra ders planlarina baktim ama o kodlu bir ders bulamadim bu o dersin secilemeyecegi anlamina mi geliyor yoksa ben ders programnda gozuken secmelilerden istedigimi secebilir miyim ?

Bölümünün ders planında (www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/ ) gördüğün bir dersin, bu güz döneminde açılan derslerin listesinde (www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php ) olmamasını mı söylüyorsun?

Her ders her dönem açılmayabiliyor. Bölümünüzün ders planında 1., 3., 5. ve 7. yarıyılda gözüken bazı dersler sadece güz döneminde sizin bölümünüze de açılır; 2., 4., 6. ve 8. yarıyılda gözüken bazı dersler de sadece bahar döneminde sizin bölümünüze de açılır.

Bir dersi, eğer o dönem açılan dersler arasında (www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php adresinde duyurulan listeler işte.) yer alıyorsa ve "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda sizin bölümünüzün kodu varsa alabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünün seçmeli dersleri arasında KON317 kodlu Otomatik Kontrol Sistemleri dersi var mesela.www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=KON sayfasındaki listeye bakıyoruz. KON317 için, "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda BLG yazıyor. Yani bir Bilgisayar Mühendisliği %30 İngilizce öğrencisi bu dönem KON317 alabilirmiş. (BLG: %30 İngilizce programın kodu, BLGE: %100 İngilizce programın kodu) Yine seçmeli dersler arasında MAL201 kodlu Malzeme Bilimi dersi var.www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=MAL sayfasındaki listeye bakıyoruz. MAL201 ve MAL201E için, "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda BLG ve BLGE yok. Yani bir Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi bu dönem MAL201 alamaz, bahar dönemini beklemeli.

O seçmeli ders olayına da gelelim. Ders planınızda kaç tane seçmeli TM (Açılımı "Temel Mühendislik" yanlış hatırlamıyorsam.) ders grubu varsa, o kadar seçmeli ders almak zorundasınız. Fakat illa her seçmeli ders grubundan birer ders almak zorunda değilsiniz. Örneğin; bölümüzün ders planında bir "4. yy Seçime Bağlı Ders (TM)" grubu olsun, bir "5. yy Seçime Bağlı Ders (TM)" grubu olsun, bir de "6. yy Seçime Bağlı Ders (TM)" grubu olsun. Ayrı dönemlerde, açılan dersler arasından, her bir ders grubundan 1'er ders alabilirsiniz; bir gruptan 2 ders alıp, diğer grupların birinden 1 ders alabilirsiniz, bir gruptan 3 ders alabilirsiniz...

Her neyse... Şimdilik bunlara çok fazla kafa yormayın. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz tabii de, zamanı geldiğinde her türlü şey konuşulur. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Ağustos 2012; 11:51:30 >

• quote:

quote:

Bölümünün ders planında (www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/ ) gördüğün bir dersin, bu güz döneminde açılan derslerin listesinde (www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php ) olmamasını mı söylüyorsun?

Her ders her dönem açılmayabiliyor. Bölümünüzün ders planında 1., 3., 5. ve 7. yarıyılda gözüken bazı dersler sadece güz döneminde sizin bölümünüze de açılır; 2., 4., 6. ve 8. yarıyılda gözüken bazı dersler de sadece bahar döneminde sizin bölümünüze de açılır.

Bir dersi, eğer o dönem açılan dersler arasında (www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php adresinde duyurulan listeler işte.) yer alıyorsa ve "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda sizin bölümünüzün kodu varsa alabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünün seçmeli dersleri arasında KON317 kodlu Otomatik Kontrol Sistemleri dersi var mesela.www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=KON sayfasındaki listeye bakıyoruz. KON317 için, "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda BLG yazıyor. Yani bir Bilgisayar Mühendisliği %30 İngilizce öğrencisi bu dönem KON317 alabilirmiş. (BLG: %30 İngilizce programın kodu, BLGE: %100 İngilizce programın kodu) Yine seçmeli dersler arasında MAL201 kodlu Malzeme Bilimi dersi var.www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=MAL sayfasındaki listeye bakıyoruz. MAL201 ve MAL201E için, "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda BLG ve BLGE yok. Yani bir Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi bu dönem MAL201 alamaz, bahar dönemini beklemeli.

O seçmeli ders olayına da gelelim. Ders planınızda kaç tane seçmeli TM (Açılımı "Temel Mühendislik" yanlış hatırlamıyorsam.) ders grubu varsa, o kadar seçmeli ders almak zorundasınız. Fakat illa her seçmeli ders grubundan birer ders almak zorunda değilsiniz. Örneğin; bölümüzün ders planında bir "4. yy Seçime Bağlı Ders (TM)" grubu olsun, bir "5. yy Seçime Bağlı Ders (TM)" grubu olsun, bir de "6. yy Seçime Bağlı Ders (TM)" grubu olsun. Ayrı dönemlerde, açılan dersler arasından, her bir ders grubundan 1'er ders alabilirsiniz; bir gruptan 2 ders alıp, diğer grupların birinden 1 ders alabilirsiniz, bir gruptan 3 ders alabilirsiniz...

Her neyse... Şimdilik bunlara çok fazla kafa yormayın. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz tabii de, zamanı geldiğinde her türlü şey konuşulur. :)

Bu ders programlari donem donem yenileniyor o zaman yani lisans egitiminde bir yilda 2 kez ders programi hazirliyoruz dogru muyum? Bir de mt ve itb ne oluyor

• quote:

Bu ders programlari donem donem yenileniyor o zaman yani lisans egitiminde bir yilda 2 kez ders programi hazirliyoruz dogru muyum? Bir de mt ve itb ne oluyor

Doğru.

O ders kategorilerinin açılımları şöyle:

TB: Temel Bilim

TM: Temel Mühendislik (Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.)

ITB: İnsan ve Toplum Bilimleri

MT: Mesleki Teknik (Doğrudan bölüm dersleriniz.)
  • quote:

quote:

Doğru.

Tamam sagolasin

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonardoFibonacci.

quote:

quote:

Doğru.

Tamam sagolasin

Alıntıları Göster
    bende itü maden ( ing) 67400 sıralamam var .
    Bir şey sorucam çıkınca bu katkı kredısı nasıl oluyor acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonardoFibonacci.

quote:

quote:

Doğru.

Tamam sagolasin

Alıntıları Göster
    Kur belirleme sınavı nasıl oluyor ? kaç saat sürer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonics093 -- 26 Ağustos 2012; 13:40:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Alıntıları Göster
    Konuya bir up çekeyim, üstte kalalım.

Ayrıca, ilk sayfada Ayazağa Kampüsü'nün krokisi yanlış yere yönlendiriyor hocam, ona bir bak istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Konuya bir up çekeyim, üstte kalalım.

Ayrıca, ilk sayfada Ayazağa Kampüsü'nün krokisi yanlış yere yönlendiriyor hocam, ona bir bak istersen.

sağolasın düzelttim
  • quote:

Orijinalden alıntı: UgurBERBER

Aralık ayında Burs/kredi sonuçları açıklanacak.www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki sayfasında açıklanan engel durumların hiçbirini taşımıyorsan ve başvurduysan (www.kyk.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru formunda "Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi" seçeneğini seçebilirsin.), açıklanan sonuçlara göre Katkı Kredisi kesinlikle çıkar. İkinci dönemden itibaren harçları indirimli yatırırsınız.

"Ne kadar indirimli?" diye soracaksın. Bu yılki harç tablosunu örnek olarak vereyim:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit2013/katki_paylari2013.htm

Şu an Katkı Kredisi alanlar (ara sınıf öğrencileri, yani okula yeni kaydolacak olanlar değil) "1. Dönem Katkı Kredisi Müracaat Eden" sütununda yazan ücretleri, almayanlar ise "1. Dönem" sütununda yazan ücretleri yatırıyor.

Mesela, ben de Katkı Kredisi alıyorum ve 58,1 TL yatıracakmışım. (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü %30 İngilizce programındayım.) %100 İngilizce programda olsaydım, 116,1 TL yatıracaktım. Eğer Katkı Kredisi almıyor olsaydım, indirimsiz versiyonu olan 256,1 TL yatıracaktım.

Şundan da bahsedeyim: Sizin şimdi okul kaydı için yatıracağınız ücret ("1. Dönem" ve "1. Dönem Hazırlık" sütunlarının toplamından oluşan ilk dönem harcı), indirimli olarak alınmayacak, tam olarak alınacak. Çünkü henüz ortada aldığınız Katkı Kredisi yok. Diyelim ki KYK başvuru formunda Katkı Kredisine de başvurdunuz, aralık ayında sonuçlar açıklandı ve resmen Katkı Kredisi kazandınız. Okul kaydi için yatırdığınız ilk dönem harcının o indirim uygulanmayan kısmını, size ikinci dönem iade edecekler.

Not: "Harçlar kalkmadı mı yahu?" diyenler olabilir. Henüz bunun hakkında kesin bir şey yok, kalkıp kalkmayacağı belli olacak. En son Başbakan'ın gelecek dönemden itibaren harç alınmayacağını açıklamasıyla ilgili haberler vardı. Yani ikinci bir emre kadar harç yatırmaya devam edeceğiz. :)

quote:

Kur belirleme sınavı sırf test. Soru sayısını şu an net olarak hatırlamıyorum; ama 60-70 civarı soru var. Vocabulary, gramer ve Reading var. (Restatement [verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma] olduğunu da söylemişti biri. Ben hatırlamıyorum bunun olduğunu; ama olabilir de.) Sorular kolaydan zora doğru gidiyor. Son sorular Reading, özellikle de son metin zordu. İlk sorular da oldukça kolay boşluk doldurma sorularıydı. ("What ... your name?" cümlesindeki boşluklu yere gelecek yardımcı fiili sormak gibi şeyler ) Ama genel olarak çok zorlayan bir sınav değil.

Puanlama ve kaç doğruyla hangi kura girilebildiği bilinmiyor; çünkü açıklanmıyor. Sınav sonucunda da doğrudan girdiğiniz kurlar açıklanacak. Ama çok vasat düzeyde İngilizceniz yoksa, sınavı baştan savma yapmazsanız C kurundan aşağıya düşmezsiniz.

Sınav süresi hatırladığım kadarıyla 2 saatti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Ağustos 2012; 16:58:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Orijinalden alıntı: UgurBERBER

Aralık ayında Burs/kredi sonuçları açıklanacak.www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki sayfasında açıklanan engel durumların hiçbirini taşımıyorsan ve başvurduysan (www.kyk.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru formunda "Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi" seçeneğini seçebilirsin.), açıklanan sonuçlara göre Katkı Kredisi kesinlikle çıkar. İkinci dönemden itibaren harçları indirimli yatırırsınız.

"Ne kadar indirimli?" diye soracaksın. Bu yılki harç tablosunu örnek olarak vereyim:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit2013/katki_paylari2013.htm

Şu an Katkı Kredisi alanlar (ara sınıf öğrencileri, yani okula yeni kaydolacak olanlar değil) "1. Dönem Katkı Kredisi Müracaat Eden" sütununda yazan ücretleri, almayanlar ise "1. Dönem" sütununda yazan ücretleri yatırıyor.

Mesela, ben de Katkı Kredisi alıyorum ve 58,1 TL yatıracakmışım. (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü %30 İngilizce programındayım.) %100 İngilizce programda olsaydım, 116,1 TL yatıracaktım. Eğer Katkı Kredisi almıyor olsaydım, indirimsiz versiyonu olan 256,1 TL yatıracaktım.

Şundan da bahsedeyim: Sizin şimdi okul kaydı için yatıracağınız ücret ("1. Dönem" ve "1. Dönem Hazırlık" sütunlarının toplamından oluşan ilk dönem harcı), indirimli olarak alınmayacak, tam olarak alınacak. Çünkü henüz ortada aldığınız Katkı Kredisi yok. Diyelim ki KYK başvuru formunda Katkı Kredisine de başvurdunuz, aralık ayında sonuçlar açıklandı ve resmen Katkı Kredisi kazandınız. Okul kaydi için yatırdığınız ilk dönem harcının o indirim uygulanmayan kısmını, size ikinci dönem iade edecekler.

Not: "Harçlar kalkmadı mı yahu?" diyenler olabilir. Henüz bunun hakkında kesin bir şey yok, kalkıp kalkmayacağı belli olacak. En son Başbakan'ın gelecek dönemden itibaren harç alınmayacağını açıklamasıyla ilgili haberler vardı. Yani ikinci bir emre kadar harç yatırmaya devam edeceğiz. :)

quote:

Kur belirleme sınavı sırf test. Soru sayısını şu an net olarak hatırlamıyorum; ama 60-70 civarı soru var. Vocabulary, gramer ve Reading var. (Restatement [verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma] olduğunu da söylemişti biri. Ben hatırlamıyorum bunun olduğunu; ama olabilir de.) Sorular kolaydan zora doğru gidiyor. Son sorular Reading, özellikle de son metin zordu. İlk sorular da oldukça kolay boşluk doldurma sorularıydı. ("What ... your name?" cümlesindeki boşluklu yere gelecek yardımcı fiili sormak gibi şeyler ) Ama genel olarak çok zorlayan bir sınav değil.

Puanlama ve kaç doğruyla hangi kura girilebildiği bilinmiyor; çünkü açıklanmıyor. Sınav sonucunda da doğrudan girdiğiniz kurlar açıklanacak. Ama çok vasat düzeyde İngilizceniz yoksa, sınavı baştan savma yapmazsanız C kurundan aşağıya düşmezsiniz.

Sınav süresi hatırladığım kadarıyla 2 saatti.

Alıntıları Göster
    Bu kayıt süreleriyle ilgili bir sıkıntı var.

elektrik-elektronik fakültesi 3 eylül 13:00-15:00 arası diyor..

şimdi yerleşenlere baktım 350 yi aşkın kişi yerleşmiş sadece bu fakülteye..

1 kişi 1 dk da kayıt olsa yaklaşık 6 saat sürüyor kayıtlar..

2 saatlik dilimde inşallah halledebilirler bu kayıt olayını...

• quote:

Orijinalden alıntı: AyilmazDİK

Yahu, halledemeyecek olsalar, halledemeyeceklerini düşünseler neden iki saat versinler? Ayrıca eminim ki tek bir masa, tek bir personel yoktur kayıt için ve de kayıtlar bir dakikadan daha az sürüyordur.

Üniversite bunları bizden daha iyi düşünüyordur merak etmeyin.

• quote:

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin, okul kaydının yapıldığı üst katında, kayıt işlemleri için sadece 1 tane masa yok. 3 tane masa vardı hatırladığım kadarıyla. Kuyruğun başındaki kişileri bir masa boşaldıkça çağırıyorlar zaten. Yani o an sadece 1 kişinin kaydı yapılmıyor. :) Kayıt işlemi zaten çok kısa.
  • quote:

quote:

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin, okul kaydının yapıldığı üst katında, kayıt işlemleri için sadece 1 tane masa yok. 3 tane masa vardı hatırladığım kadarıyla. Kuyruğun başındaki kişileri bir masa boşaldıkça çağırıyorlar zaten. Yani o an sadece 1 kişinin kaydı yapılmıyor. :) Kayıt işlemi zaten çok kısa.

Alıntıları Göster
    Yurtlar icin gereken saglik raporunu nerelerden alabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackTuesday

Alıntıları Göster
    peki yurda önkayıt işlemleri nasıl yapılacak?

tarih 27 agustos 06 eylül dediği için soruyorum bunu, o siteden haberim var, yanlışlık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristiano7 -- 27 Ağustos 2012; 1:07:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

peki yurda önkayıt işlemleri nasıl yapılacak?

Anlattım ya.

quote:

Yurt başvuruları sadecewww.yurtkayit.itu.edu.tr adresinden yapılacak.

Sayfada da şöyle bir açıklama var çünkü: 3-5 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıt sırasında Yurt ön başvuruları için Süleyman Demirel Kültür Merkezinde herhangi bir masa bulunmayacak olup tüm yurt ön başvuruları internetten yapılacaktır.

Hem bu sayfada hem dewww.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=9827 sayfasında listelenen belgeler ise, açıklanan sonuçlara göre bir yurt kazanırsanız, o kazandığınız yurda kayıt yaptırırken teslim edilecek.

Yani artık okul kayıt günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde ayrıca bir yurt başvurusu işiniz yok. Daha önce size burada verildiğini söylediğim o evraklar, yukarıdaki açıklamalarda da gördüğünüz üzere, eğer açıklanan sonuçlara göre bir yurt kazanırsanız, kazandığınız o yurda kesin kayıt yaptırırken verilecek.

www.yurtkayit.itu.edu.tr sayfasındaki tam açıklamayı da koyayım.

Yurt ön başvuruları 27 Ağustos - 06 Eylül 2012 tarihleri arasında online olarak yapılırken herhangi bir öncelik sıralaması yoktur. Tüm başvurular bittikten sonra yurt ön başvuruları topluca değerlendirilerek ASİL ve YEDEK listeler hazırlanarak web sayfamızdan ilan edilecektir.

Yurt ASİL listesinde adı bulunan öğrenciler yurtlara kesin kayıtlarını yaptırabilmek için ilan edilen ilgili yurt müdürlüklerine giderek aşağıdaki gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

YEDEK listede adı bulunan öğrenciler ise bekleyerek kendilerine hangi yurt çıktığını öğrendikten sonra kesin kayıtlarını yaptırmaya ilan edilen ilgili yurt müdürlüğüne giderek aşağıdaki gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

10 Eylül 2012 tarihinde Yurt ASİL Yerleştirme sonuçları web sitemizde duyurulacaktır. Lütfen web sayfamızı takip ediniz. Yurt Asil Yerleştirme Listelerinde isimleri olmayan öğrencilere ait YEDEK listeler ilerleyen tarihlerde (4-5 gün içinde) ilgili web sayfasından ilan edilecektir. Listeler ilan edilene kadar herhangi bir Yurt Müdürlüğü ile irtibata geçilmemesi rica olunur.

3-5 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıt sırasında Yurt ön başvuruları için Süleyman Demirel Kültür Merkezinde herhangi bir masa bulunmayacak olup tüm yurt ön başvuruları internetten yapılacaktır.

YURTLARA KESİN KAYIT İÇİN (müdürlüklere teslim edilecek olan) GEREKLİ EVRAKLAR:

1- Eylül (7 günlük) + Ekim ayı yurt ücreti ile yurt teminat bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontu

2- Öğrenci kimlik belgesinin fotokopisi

3- 4 adet vesikalık resim

4- 1 adet sabıka kaydı

5- 1 adet nüfus sureti belgesi aslı veya fotokopisi

6- Mikrofilm raporunun aslı ve sağlık raporunun belgesi

7- Öğrencinin anne ve babasının çalıştığı kurumdan alınan personel bilgisi

8- Taahhütname çıktısının ıslak imzalı halinin

9- Yabancı uyruklu öğrenciler için Pasaport ve ikametgah teskeresi fotokopisi

Ekleme: Gerekli evraklar listesinde yer alan, sayfadaki duyurudan da indirilebilen, PDF olarak yayınlanan Taahhütname dosyası da şu:www.yurtkayit.itu.edu.tr/Belgeler/taahhutname.pdf

İşte bunun çıktısını alıyorsunuz. Maddeleri okuyup, altındaki bilgileri doldurup, imzalıyorsunuz.

• quote:

Sağlık ocağı olabilir. Ben sağlık ocağındaki aile hekimimizden almıştım, sorun olmamıştı.

Ama bazı sağlık ocaklarında doktorlar doğrudan hastaneye de (devlet hastanesi) yönlendirebiliyormuş. Hastaneden alınmış rapor da olur yani.
  • quote:

quote:

Sağlık ocağı olabilir. Ben sağlık ocağındaki aile hekimimizden almıştım, sorun olmamıştı.

Ama bazı sağlık ocaklarında doktorlar doğrudan hastaneye de (devlet hastanesi) yönlendirebiliyormuş. Hastaneden alınmış rapor da olur yani.

Alıntıları Göster
    yurt ön kayıt sistemi ne zaman açılır malum 27 ağustostayız

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.