Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
28
Favori
139.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mow_

benim bölümün kayıdı 3 Eylül 2012 Pazartesi 10:30 - 11:15 deymiş. bu 45 dklık zaman diliminde orda olamazsam ne olcak?

O zaman diliminde orada olamazsan, başka bölümlerin kaydı yapılırken gidip konuşursun. Gerekçeni vb birşeyler söylersin hallederler çok önemli değil o hem sıra da beklemezsin
  • Kültür ve Sanat Birliği'nin sitesi gerçekten çok baştan savma gözüküyor. Acilen ayar çekilmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Kültür ve Sanat Birliği'nin sitesi gerçekten çok baştan savma gözüküyor. Acilen ayar çekilmesi lazım.

www.ksb.itu.edu.tr

O kadar da kötü değil ya. Zaten bu, sitenin yenilenmiş hâli. Eskisi daha az şey içeriyordu. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Querbeil

quote:

benim bölümün kayıdı 3 Eylül 2012 Pazartesi 10:30 - 11:15 deymiş. bu 45 dklık zaman diliminde orda olamazsam ne olcak?

O zaman diliminde orada olamazsan, başka bölümlerin kaydı yapılırken gidip konuşursun. Gerekçeni vb birşeyler söylersin hallederler çok önemli değil o hem sıra da beklemezsin

Zaten başka bir fakültenin kuyruğu SDKM'nin üst katına kadar uzanıyorken, olaysız bir şekilde yandan girip kayıt masasına gideceğinizi sanmıyorum.

Bence riske girmeyin; mümkün olduğu kadar erkenden yola çıkıp, fakültenize verilen süre zarfında kayıt yerinde olmaya çalışın, çabalayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: Querbeil

quote:

Zaten başka bir fakültenin kuyruğu SDKM'nin üst katına kadar uzanıyorken, olaysız bir şekilde yandan girip kayıt masasına gideceğinizi sanmıyorum.

Bence riske girmeyin; mümkün olduğu kadar erkenden yola çıkıp, fakültenize verilen süre zarfında kayıt yerinde olmaya çalışın, çabalayın.

Olay çıkmıyor hiç bizzat ben sıradayken geçip gittiler sesini çıkaran olmadı Tabi küçük bir risk var fakat arkadaşın kendi bölümüne ayrılan zamanda orada bulunması daha iyi olur.

Ha bu arada her şeyi okumadım çoğu şeyi cevaplamışsın sen zaten ama şunu eklemek istiyorum önemli baya. İş Bankasından elemanlar gelip kart vermeye çalışıyorlar diye almamıştım ben. Çok fazla lazım oluyor İş Bankası kartı onu mutlaka edinin.

• quote:

quote:

Kültür ve Sanat Birliği'nin sitesi gerçekten çok baştan savma gözüküyor. Acilen ayar çekilmesi lazım.

www.ksb.itu.edu.tr

O kadar da kötü değil ya. Zaten bu, sitenin yenilenmiş hâli. Eskisi daha az şey içeriyordu. :)

Bilmem ki, ana sayfaya yönlendiren en üstteki resim biraz daha özenli yapılabilirdi, büyük ihtimalle paintle yapılmış. Kulüpler bölümünde kulüpler hakkında ayrıntılı bilgi yok. Ayrıntıdan kastım, en azından son birkaç etkinlikle alakalı bilgi verilebilirdi, kulübü tanıtmak açısından. Ya da kulübün üniversite bünyesinde ya da dışarıda kazandığı başarılardan ya da adından söz ettirmişliğinden bahsedilebilirdi. Spor kulüpleri kısmında bazılarında hiçbir bilgi yok, bazılarında da açıklama kısmı boş. Etkinlikler kısmında birileri random düzenleme yapmış, "qweşlqwkeqwşeoqweqwş" şeklinde. Ana sayfa düzensiz ve sık güncellenmemiş.

Bir İTÜ biriminin sayfasından çok deneme bir web sitesi gibi gözüküyor. Zerre anlamam bu işlerden, ben sadece gördüklerimi söylüyorum. Ama gelişme varsa tabii daha iyi.

• quote:

quote:

quote:

www.ksb.itu.edu.tr

Bilmem ki, ana sayfaya yönlendiren en üstteki resim biraz daha özenli yapılabilirdi, büyük ihtimalle paintle yapılmış. Kulüpler bölümünde kulüpler hakkında ayrıntılı bilgi yok. Ayrıntıdan kastım, en azından son birkaç etkinlikle alakalı bilgi verilebilirdi, kulübü tanıtmak açısından. Ya da kulübün üniversite bünyesinde ya da dışarıda kazandığı başarılardan ya da adından söz ettirmişliğinden bahsedilebilirdi. Spor kulüpleri kısmında bazılarında hiçbir bilgi yok, bazılarında da açıklama kısmı boş. Etkinlikler kısmında birileri random düzenleme yapmış, "qweşlqwkeqwşeoqweqwş" şeklinde. Ana sayfa düzensiz ve sık güncellenmemiş.

Bir İTÜ biriminin sayfasından çok deneme bir web sitesi gibi gözüküyor. Zerre anlamam bu işlerden, ben sadece gördüklerimi söylüyorum. Ama gelişme varsa tabii daha iyi.

Dediğim gibi, bu henüz yeni hâli. Bilgilerde eksiklikler olabilir. Ama şablon olarak kötü değil bence. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hn_enn

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php
    otomasyon herhangi bir ders için rastgele bi gün ve saate mi atıyor bizi? (1.sınıf 1.yarıyıl için)

Her ders için açılan şubelerden (CRN'lerden), başka bir dersle çakışmayacak şekilde, uygun birini atıyor işte.
  • herkese iyi geceler, benim sorunum yurtla ilgili olacak.

gölet yurtlarında kalmayı planlıyorum, fakat yemek konusunda şüphelerim var. yurtların imkanlarını soracaktım. itü'nün yurtlarına girmek zor mudur, öncelik tanınıyor mu?
  • Şu İTÜ İnşaat'ın sitesine biri el atmalı arkadaş.

http://insmuh.itu.edu.tr/d6/?q=tr

Yakışmıyor vallahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

herkese iyi geceler, benim sorunum yurtla ilgili olacak.

gölet yurtlarında kalmayı planlıyorum, fakat yemek konusunda şüphelerim var. yurtların imkanlarını soracaktım. itü'nün yurtlarına girmek zor mudur, öncelik tanınıyor mu?

Yurtların ana olanaklarına zaten şu sayfadaki listeden bakabiliyorsunuz:http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046

Şu sayfada da Gölet Yurtları'nın olanakları var:http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1047

Biraz yukarıda, bir başka arkadaşın Gölet Yurtları ile ilgili sorduğu soruya verdiğim yanıtı kopyalayayım:

quote:

Forumda, Gölet Yurtları'nda kalan birkaç kişi vardı da, şu an arada etkin olan tanıdığım tek Göletli Something. Gölet Yurtları hakkında ayrıntılı bilgiyi bu arkadaşa sorabilirsiniz.

Ha, ben de bildiklerimi anlatayım.

Yurt hakkında ana bilgiler zaten şurada mevcut:http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1047

http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=8233 sayfasındaki tablodan da görebileceğiniz üzere, aylık ücreti bu yıl 575 TL. Bu, iki kişilik odalar için. Bir de tek kişilik suit odalar var, bunların fiyatlarını net olarak hatırlamıyorum ama, 900-1000 TL arası bir şeydi.

Yurdun yanında Pizza Evi var. Bu da 7/24 açık değil tabii ki, akşam kapanıyor. Pizza Evi'nin yanında da bir otopark ve Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi var. Yurdun önünden (Pizza Evi'nin, otoparkın ve o fakültenin olduğu bölge) ring geçiyor. Yurt blokları ise arkaya doğru gidiyor. Arkada Gölet var. Yeşillik içinde bir yer işte. Özellikle de arka bloklarda Boğaz manzarası mevcut. Yurt, Vadi Yurtları gibi kampüsün merkezine uzakta değil.

Bloklarda daireler var, 1 dairede ise 3 oda bulunuyor. Olanakları Vadi Yurtları'na göre (http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1072 ) lüks kalıyor.

Yemek işine gelelim. Yurtta ortak kullanımda mutfaklar var. Pizza Evi olduğunu söylemiştim. Yemek Sepeti hesabınız olsun. Kampüste AVM ve Kampüs Cafe var. (AVM'de lokantalar mevcut. Kahvaltı menüleri de çıkıyor.) Öğle yemekleri ve akşam yemekleri için, kampüsteki 75. Yıl Yemekhanesi kullanılabilir.

Bu da, başka birine yazdığım başka bir şey:

quote:

Yurtlara özel yedek liste yok, cinsiyetler bazında yedek liste var sadece: erkek öğrenciler yedek listesi, kız öğrenciler yedek listesi. Eğer senin tercih listendeki hiçbir yurt çıkmazsa, doğrudan yedek listede yer alıyorsun. Sıranın gelmesini bekleyeceksin. Yedek liste ilerledi, ilerledi; sıra sana geldi. Hangi yurtta boş kontenjan varsa seni oraya yerleştiriyorlar. Bu; Vadi Yurtları da olabilir, Gölet Yurtları da olabilir, Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu da olabilir.

Çıkan yurda gidip kaydolmak zorunda değilsiniz tabii ki. Ama X Yurdu dışında bir şey çıktı (asil listeden ya da yedek listeden) ve siz illa X Yurdu'nda kalmak istiyorsunuz. Ya doğrudan Yurtlar ve Burslar Ofisi ile görüşün ya da önce çıkan yurda kaydolun, sonra o X Yurdu'na geçiş yapmaya çalışın. (Şu dilekçeyi çıkartıp dolduruyor ve Yurtlar ve Burslar Ofisi'ne teslim ediyorsunuz:http://yurtburs.itu.edu.tr/Belge.aspx?belgeId=7537 )

Geçiş için tamamlanması gereken özel bir süre yok. Yerleştikten kısa bir süre sonra da geçiş için başvurabilirsin.

İl dışından gelip de 1 yıldan uzun süredir yurt bekleyen biri henüz görmedim, tanımadım. En geç 2. dönem içinde yurt çıkabiliyor.

Ayrıca, "iyi bir tanıdık" faktörünün etkili olduğunu söyleyeyim. Torpili olan birisi, İTÜ yurtlarında, yedek listeye kalsa bile kısa sürede yurda yerleşebilir ve istediği yurtta kalabilir. (Gerçekler...)

Son soruna gelelim.

Neye göre zor? İl dışından gelen herkesi alabilecek kapasite yok maalesef.

İTÜ tarafından resmî olarak açıklanmış, belli kriterler yok. Bu nedenle yurt yerleştirmelerinde nelere baktıklarını söylemek ve buradan hareketle bir İTÜ yurdu için "Kesinlikle çıkar.", "Çıkması çok zor." gibi yorumlar yapmak zor.

Fakat, gözlemlere dayanarak şu söylenebilir; kazandığın bölüme ön sıralardan giriş yapmış olman sana avantaj kazandırır, bir yurdun asil listeden (ilk yerleştirmelerde, yedek listeye kalmadan) çıkması şansını yükseltir. Ben önden 14. sıradan girmiştim, ilk tercihim olan Vadi Yurtları, çok şükür asil listeden çıkmıştı. Benim gibi bölümlerine ön sıralardan yerleşmiş olan tüm arkadaşlarıma da yurt çıkmıştı.

Yurt başvuru prosedürü ile ilgili de, önceki sayfalardaki bir iletimi alıntı yapayım buraya da.

quote:

Yurt başvuruları sadecewww.yurtkayit.itu.edu.tr adresinden yapılacak.

Sayfada da şöyle bir açıklama var çünkü: 3-5 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıt sırasında Yurt ön başvuruları için Süleyman Demirel Kültür Merkezinde herhangi bir masa bulunmayacak olup tüm yurt ön başvuruları internetten yapılacaktır.

Hem bu sayfada hem dewww.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=9827 sayfasında listelenen belgeler ise, açıklanan sonuçlara göre bir yurt kazanırsanız, o kazandığınız yurda kayıt yaptırırken teslim edilecek.

Yani artık okul kayıt günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde ayrıca bir yurt başvurusu işiniz yok. Daha önce size burada verildiğini söylediğim o evraklar, yukarıdaki açıklamalarda da gördüğünüz üzere, eğer açıklanan sonuçlara göre bir yurt kazanırsanız, kazandığınız o yurda kesin kayıt yaptırırken verilecek.

www.yurtkayit.itu.edu.tr sayfasındaki tam açıklamayı da koyayım.

Yurt ön başvuruları 27 Ağustos - 06 Eylül 2012 tarihleri arasında online olarak yapılırken herhangi bir öncelik sıralaması yoktur. Tüm başvurular bittikten sonra yurt ön başvuruları topluca değerlendirilerek ASİL ve YEDEK listeler hazırlanarak web sayfamızdan ilan edilecektir.

Yurt ASİL listesinde adı bulunan öğrenciler yurtlara kesin kayıtlarını yaptırabilmek için ilan edilen ilgili yurt müdürlüklerine giderek aşağıdaki gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

YEDEK listede adı bulunan öğrenciler ise bekleyerek kendilerine hangi yurt çıktığını öğrendikten sonra kesin kayıtlarını yaptırmaya ilan edilen ilgili yurt müdürlüğüne giderek aşağıdaki gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

10 Eylül 2012 tarihinde Yurt ASİL Yerleştirme sonuçları web sitemizde duyurulacaktır. Lütfen web sayfamızı takip ediniz. Yurt Asil Yerleştirme Listelerinde isimleri olmayan öğrencilere ait YEDEK listeler ilerleyen tarihlerde (4-5 gün içinde) ilgili web sayfasından ilan edilecektir. Listeler ilan edilene kadar herhangi bir Yurt Müdürlüğü ile irtibata geçilmemesi rica olunur.

3-5 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıt sırasında Yurt ön başvuruları için Süleyman Demirel Kültür Merkezinde herhangi bir masa bulunmayacak olup tüm yurt ön başvuruları internetten yapılacaktır.

YURTLARA KESİN KAYIT İÇİN (müdürlüklere teslim edilecek olan) GEREKLİ EVRAKLAR:

1- Eylül (7 günlük) + Ekim ayı yurt ücreti ile yurt teminat bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontu

2- Öğrenci kimlik belgesinin fotokopisi

3- 4 adet vesikalık resim

4- 1 adet sabıka kaydı

5- 1 adet nüfus sureti belgesi aslı veya fotokopisi

6- Mikrofilm raporunun aslı ve sağlık raporunun belgesi

7- Öğrencinin anne ve babasının çalıştığı kurumdan alınan personel bilgisi

8- Taahhütname çıktısının ıslak imzalı halinin

9- Yabancı uyruklu öğrenciler için Pasaport ve ikametgah teskeresi fotokopisi

Ekleme: Gerekli evraklar listesinde yer alan, sayfadaki duyurudan da indirilebilen, PDF olarak yayınlanan Taahhütname dosyası da şu:www.yurtkayit.itu.edu.tr/Belgeler/taahhutname.pdf

İşte bunun çıktısını alıyorsunuz. Maddeleri okuyup, altındaki bilgileri doldurup, imzalıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Ağustos 2012; 2:17:28 >

• Evet benim de tavsiyem alın o iş bankası kartını, yok mok demeyin vallahi lazım oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfasdfswadfsafa

merhaba . bu adresten bölümümüzün ders planımızda 1.sınıf 1.yarıyıl derslerinin hepsini otomasyon bize otomatik olarak mı vericek?
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/

sanırım burdaki kodlara bakmak gerek. ders programına müdahale edmiyor muyuz hiç?
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php

Evet, 1. sınıf 1. yarıyılda yer alan tüm derslerden oluşan bir ders programı size otomasyon tarafından hazırlanacak.

Ders programına sonradan, "Add/Drop" (bir CRN'den [şube] çıkma, başka bir CRN'ye yazılma işlemleri) döneminde, danışman hocanız yardımıyla müdahale edebiliyorsunuz.

2012-2013 Akademik Takvimi'nden örnek vereyim:www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisanstakvim.htm

LYS, YÖS ve TCS, SUNY Sonucunda Üniversitemiz Programlarına Kayıt Yaptıran Öğrencilerden İngilizce Yeterlilik Sınavında Başarılı Olan ve İlk Defa Ders Alacak Öğrencilerin WEB’den Ders Atamaları (Bu İşlem Öğrenci Bilgi Sistemleri Otomasyonu tarafından gerçekleştirilecektir.): 14 Eylül 2012

Buraya kadar bir şey yapamıyorsunuz, 14 Eylül geldiğindewww.sis.itu.edu.tr adresinden sisteme giriş yaparak ders programınıza bakıyorsunuz.

Danışman Onayı ile Ders Planındaki Derslerden Birisini Bırakıp Bir Başka Derse Yazılma: 24 Eylül – 05 Ekim 2012

İşte burada danışman hocanız sizin ders programınızda değişiklik yapabilir. Bir CRN'den çıkmasını, bir dersin bir CRN'sinden çıkıp aynı dersin başka bir CRN'sine geçmeyi vb. rica edebilirsiniz. Gösterilecek tavır hocadan hocaya değişse de; ya danışman hocanızın yanına gidersiniz ya da e-posta atarak durumunuzu anlatırsınız.

Tabii ki bu sırada kontenjanların da müsait olması gerekiyor. Eklemek/geçiş yapmak istediğiniz CRN'de boş kontenjan olmalı ki siz de yazılabilesiniz.

Şu "CRN" olayına da açıklık getireyim. Bir dersin her bir "şube"si, bir "CRN kodu" ile temsil ediliyor. Önümüzdeki güz döneminin ders listesinden örnek vereyim.

www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=MAT

Matematik I (MAT101) dersinin 2 tane şubesi açılmış, bunların CRN kodları sırasıyla 10551 ve 10552. (Ders seçim döneminde bu CRN kodlarını kutucuklara giriyorsunuz.)

10551 CRN'li MAT101 şubesi; henüz adı belli olmayan bir hoca tarafından (Dönem başlayınca açıklanıyorlar. ), pazartesi günü saat 08.30-11.30 arasında İnşaat Fakültesi Binası'nın (INB) B105 numaralı sınıfında ve salı günü de saat 13.30-16.30 arasında Merkezi Derslik Binası'nın (MED) A3 numaralı sınıfında verilecekmiş ve kontenjanı 110'muş.

Yani her bir CRN; hoca, bina, sınıf, gün, saat ve kontenjan bilgilerini içerir.

Bir de "danışman hoca" olayından bahsedeyim.

Danışman hocanız, bölümünüzden bir hoca olur.www.sis.itu.edu.tr adresinden sisteme giriş yaparak, danışman hocanızın kim olduğunu öğrenebiliyorsunuz.

"Rehber" konumundalar. Fakat şimdiye dek Add/Drop dönemleri dışında bir işe yaradıklarını görmedim.

Ha, bir de ders programınızı onaylatmaya gidiyorsunuz. Bunun yaptırılması şart olmasa da, bir gidip uğrarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Ağustos 2012; 2:39:35 >

• quote:

10551 CRN'li MAT101 şubesi; henüz adı belli olmayan bir hoca tarafından (Dönem başlayınca açıklanıyorlar. ), pazartesi günü saat 08.30-11.30 arasında İnşaat Fakültesi Binası'nın (INB) B105 numaralı sınıfında ve salı günü de saat 13.30-16.30 arasında Merkezi Derslik Binası'nın (MED) A3 numaralı sınıfında verilecekmiş ve kontenjanı 110'muş.

Ders programı hazırlarken öğrenciler hangi hoca olduğunu bilmiyor mu? Kumar gibi bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

konular karıştı ben öbür konuya bırakmıştım orası kitlendi ismi olmayan yada yanlışlık olanlar pm yada alıntı ile bildirsinler.
    bu arada maçka kampüsü etrafında özel yurt varmı bidiğiniz

Hangi konudayim hatirlamiyorum o yuzden tekrar atayim.
    İTU cevre muhendisligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar teknikforum vardı, şimdi yeni kazananların soruları burada cevaplanıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender53

Bir zamanlar teknikforum vardı, şimdi yeni kazananların soruları burada cevaplanıyor :D

teknikforum.com'da da sorular cevaplanıyor; ama eskisi gibi değil. O forum biraz ölü halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissedCall

quote:

Ders programı hazırlarken öğrenciler hangi hoca olduğunu bilmiyor mu? Kumar gibi bir şey.

Her derste değil. Daha çok havuz derslerinde (Matematik I & II, Fizik I & II, Genel Kimya, ITB'ler, İngilizce dersleri, Türkçe I & II vb.) böyle.www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php sayfasındaki listelerde "***" yazar. Eğer hakkında pek olumlu yorum olmayan bir hocaya denk gelirseniz ve daha iyi bir alternatif varsa, Add/Drop döneminde geçiş yapmaya çalışırsınız.

Ama mesela BLG kodlu derslerden (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü dersleri), BLG231(E) hariç hepsinin hocası belli.

Gerçi legal yollardan durum böyle. Geçtiğimiz dönemlerde sistemde açıklar bulunmuştu ve bu açıklar yoluyla hocaların adlarını erkenden öğrenebiliyorduk. Fakat bir açık ortaya çıkıp yayıldıkça (arkadaş çevresi, Teknik Forum, Facebook grupları vb.) otomasyon bu açığı kapatıyor.

Sistem yamalı bohça gibi bir şey. Zırt pırt Windows için güncelleştirme yayınlayıp, üstüne Service Pack'ler çıkartan Microsoft gibi düşünün. Çünkü otomasyonun kullandığı "Banner Student" yazılımında, bildiğim kadarıyla hocaların adlarını gizleyen özel bir mekanizma yok.

Bu dönem henüz böyle bir şey çıkmadı ya da bir yolu bulunsa da yayılmadı. Ben de yayılmaması taraftarıyım açıkçası. Sonra işin b.kunu çıkartıyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MissedCall

quote:

Her derste değil. Daha çok havuz derslerinde (Matematik I & II, Fizik I & II, Genel Kimya, ITB'ler, İngilizce dersleri, Türkçe I & II vb.) böyle.www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php sayfasındaki listelerde "***" yazar. Eğer hakkında pek olumlu yorum olmayan bir hocaya denk gelirseniz ve daha iyi bir alternatif varsa, Add/Drop döneminde geçiş yapmaya çalışırsınız.

Ama mesela BLG kodlu derslerden (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü dersleri), BLG231(E) hariç hepsinin hocası belli.

Gerçi legal yollardan durum böyle. Geçtiğimiz dönemlerde sistemde açıklar bulunmuştu ve bu açıklar yoluyla hocaların adlarını erkenden öğrenebiliyorduk. Fakat bir açık ortaya çıkıp yayıldıkça (arkadaş çevresi, Teknik Forum, Facebook grupları vb.) otomasyon bu açığı kapatıyor.

Sistem yamalı bohça gibi bir şey. Zırt pırt Windows için güncelleştirme yayınlayıp, üstüne Service Pack'ler çıkartan Microsoft gibi düşünün. Çünkü otomasyonun kullandığı "Banner Student" yazılımında, bildiğim kadarıyla hocaların adlarını gizleyen özel bir mekanizma yok.

Bu dönem henüz böyle bir şey çıkmadı ya da bir yolu bulunsa da yayılmadı. Ben de yayılmaması taraftarıyım açıkçası. Sonra işin b.kunu çıkartıyorlar.

Hocam şimdi ben hazırlık atlama sınav kayıtları ne zaman şu tarihleri biri derli toplu yazabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Hocam şimdi ben hazırlık atlama sınav kayıtları ne zaman şu tarihleri biri derli toplu yazabilir mi?

Kayıt yaptırmıyorsunuz. İsteyenler, 6-8 Eylül'deki Proficiency'e direkt girebilir. (Sınava giriş yerleriwww.ydy.itu.edu.tr adresinin "Duyurular" bölümünde açıklanır.)

Tarihler için:

www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/ingilizce_hazirlik.htm
    www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisanstakvim.htm
    www.yurtkayit.itu.edu.tr/Bilgilendirme.aspx

Okul kayıt günleri ve saatleri:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit2013/kayitlar.html sayfasının biraz aşağısındaki tablo

Kur belirleme sınavı: Okul kayıt günü saat 17.00'de (Örneğin; kayıt gününüz 3 Eylül'se, 3 Eylül günü saat 17.00'deki sınava gireceksiniz.) (Hazırlık sınıfına doğrudan kalmak isteyenler, Proficiency'e girmeyecek olanlar girebilir.)

Proficiency: 1. aşaması 6 Eylül günü saat 13.00'te, 2. aşaması 8 Eylül günü saat 10.00'da

Proficiency'e girse de başarılı olmayanlar ve bu nedenle hazırlık sınıfına kalanlar için kur belirleme sınavı: Hatırladığım kadarıyla 14 Eylül'dü bu.

6-8 Eylül'deki Proficiency ile hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayıp, doğrudan lisans eğitimine geçenler için, otomasyon tarafından hazırlanan ders programlarının açıklanması: 14 Eylül

Yurt başvurusu (www.yurtkayit.itu.edu.tr adresinden): 27 Ağustos - 6 Eylül arası

Asil listeden yurt kazananların açıklanması: 10 Eylül

İlk yedek listeler: 10 Eylül'den sonraki 4-5 gün içinde

Açıklanan sonuçlara göre kazanılan yurda kesin kayıt yaptırmak: Bunun için verilen süre zarfından henüz bahsedilmemiş. Şimdiye dek, sonuçlar açıklandıktan sonra 3-4 günlük bir süre veriliyordu. Ama bu yıl yurt başvuru sistemi değiştiği için, daha uzun bir süre de verilir.

Okulun ilk günü, yani güz yarıyılının başlangıcı: 24 Eylül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Ağustos 2012; 10:47:04 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.