Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sese11

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: sese11

Sizce makinecinin herhangi birşeyle çap yapması ne kadar mümkündür?

Neyle ÇAP yapmak istediğine bağlı. Her bölüm ÇAP için öğrenci alımında yüksek taban not ortalamaları ile kapatmıyor.

Makine Mühendisliğinin 1. sınıf dersleri diğer bölümlere göre biraz daha yoğun; ama yine de çoğu ders havuz dersi. Yüksek not ortalaması getirmek imkansız değil. Dönem başından itibaren her derse gereken özeni gösterirsen, çalışmalarını vize ve final dönemlerine yığmazsan olur.

ÇAP'a kabul olduktan sonra ÇAP'ı sürdürmesi var bir de.

Tabii, dediğim gibi, neyle ÇAP yapmak istediğine bağlı.

Makineye fazla yoğun derler hep. Kendisinin yanında çap yaparak yürütülebilcek dersler de var mıdır yani? Hangi bölümle çap yapmanın mantıklı olacağını bilmediğim için bu yüzeysel sorum.

Bu sorunu Makine Mühendisliği okuyan biri yanıtlarsa daha iyi olur. Ders yakınlığı nedeniyle hangi bölümle ÇAP yapmanın daha rahat olacağını en iyi onlar bilir.

Fakatwww.sis.itu.edu.tr/tr/capprg sayfasından ÇAP'ları inceleyebilirsin. Senin 1. anadalın Makine Mühendisliği.

Meselawww.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/MK.html sayfasından, Makine Mühendisliği - İmalat Mühendisliği (1. anadal [okumakta olduğun] Makine Mühendisliği, 2. anadal [ÇAP yaptığın] İmalat Mühendisliği) ÇAP'ında İmalat Mühendisliğinden vermen gereken derslerin listelendiğiwww.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/MAK_IML.html sayfasına ulaşabilirsin. Sayfada listelenen dersler toplam 48,5 kredi. Öyle aşırı çok değil. Tabii derslerin içeriği de önemli, kolay dersler olmayabilir. Ama Makine Mühendisliğine yakın bir bölüm olduğunu biliyorum İmalat Mühendisliğinin mesela.

www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/TUMMUH_EHB.html sayfasında Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile yapılan ÇAP'ta vermen gereken dersler var mesela, bunlar toplam 59 krediymiş. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği zaten Makine Mühendisliğine yakın bir bölüm değil. Ayrıca, her yıl ÇAP kabullerinde yüksek taban not ortalaması ile kapatıyor; yani seçilmesi de sıkıntı.

ÇAP için en popüler iki tercihden biri olan Endüstri Mühendisliğine bakalım:www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/TUMMUH_END.html . Burada da seni 69,5 kredi bekliyor. Diğer popüler tercih olan İşletme Mühendisliğine bakalım:www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/TUMMUH_ISL_201310.html . Burada da 60 kredi seni bekliyor.

Tabii bunun böyle incelenmesi doğru mudur, emin değilim. Dediğim gibi, Makine Fakültesinde okuyanlar, hatta ÇAP yapanlar daha iyi yanıt verir.

Bir de sırf "ÇAP yapıyorum" demek için uğraşmayın bunla. Kabul edilmesi ayrı dert, sürdürmesi ayrı dert. Size bir şey katacak, işinize yarayacak veya sizin ilgi duyduğunuz bir programı tercih etmeye çalışın. Yoksa "X Bölümü daha kolaymış, onu tercih ederim" demeyin.

• Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (%30 ingilizce) +1
  • Teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sese11 -- 29 Temmuz 2014; 12:11:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlık kur sınavı nasıl oluyor(reading, writing vs.) bir de ben uolpcuyum normal hazırlıktan farklı okumam gibi bir durum var mı?
  • hocam makine giriş sıram 172. ankara. şimdi anladığım kadarıyla gümüşsuyunda çıkma şansım az biraz (tüm yazıları okudum üşenmeden )herneyse sormak istediğim ayazağa da kalsam sıkıntı olur mu böyle yapan çok var mı sonra gümüşsuyuna yakın kyk yada özel önerebileceğiniz var mı çok önemli peder bey sıkıştırıyor :D
  • arkadaşlar kusura bakmayın bu bil101 dersi nedir? nasıl geçilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanaman

hocam makine giriş sıram 172. ankara. şimdi anladığım kadarıyla gümüşsuyunda çıkma şansım az biraz (tüm yazıları okudum üşenmeden )herneyse sormak istediğim ayazağa da kalsam sıkıntı olur mu böyle yapan çok var mı sonra gümüşsuyuna yakın kyk yada özel önerebileceğiniz var mı çok önemli peder bey sıkıştırıyor :D

ayazağa da kalsanız pek problem olmaz ilk 2 sene tabi hazırlık okurum diyosan bu geçerli.1.sınıfta da alacağın çoğu ders havuz olduğu için bu derslerin çok büyük kısmı sadece ayazağa da açılıyo daha iyi olur senin için ayrıca metro olduğu için okulun önünden gümüşsuyuna taksim durağında inip 40-50 dakikaya çok rahat ulaşırsın

• Kafama takılan soruları da sorayım rahatlayayım
    Şimdi bu yeterlilik sınavı kayıtları 25-29 Ağustos arasıymış bu kayıtları internetten yapabiliyor muyuz ? İlla orda olmamız şart değil değil mi ?
    Yurda ön kayıt tam olarak ne oluyor bu ön kayıtta tercih sıralaması olacak mı yani biz ön kayıtta halledicez yurt çıkacak yada çıkmayacak , çıkarsa kesin kayıt için okul kayıt gününde mi kayıt oluyoruz ?
    Bu BİL101E için rezervasyon gibisinden bir şeyler duydum /okudum bu rezervasyon işide mi internetten olacak ? Ha bide @rumi sağolsun kaynak paylaştı bakın diye ama İngilizce olmadığı için bende tam anlamadım bu derste ne sorulacak tam olarak yani biraz incelediğimde aklıma sanki çağımızda bilgisayar özelliklerini ne kadar biliyosunuz şeklinde sorular olabileceği geldi doğru mudur yoksa çok daha farklı bir şey mi ? Bilgisayarcılar bu dersi almamış alan biri lütfen liseyi yeni bitirmiş bu insana bi açıklasın
    Son soru , Bir de ben direk yeterlilik sınavına girmeyi düşünüyorum geçemezsem zaten 8 Eylülde kur belirleme sınavı var. Ben hazırlığı geçemedim ve kur belirlemeye girdim bundan sonra bu okul ne zaman açık olacak yani 11-12 Eylül 2014 girişli hazırlık sınıf öğrencileri için genel oryantasyon yazmış ben buna mı uyacağım ? Bide 15 Eylülde İngilizce hazırlık sınıfı öğrencileri için oryantasyon var buda 15 Eylülde yani 8 inde sınava girip 15ine kadar boş boş bekleyecek miyim yoksa 11-12ye uyacak ( buna uyacağım gibime geliyor ) memlekete dönmek için ona göre davranacağım da Cevaplaplayana şimdiden Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku*

hazırlık kur sınavı nasıl oluyor(reading, writing vs.) bir de ben uolpcuyum normal hazırlıktan farklı okumam gibi bir durum var mı?

Kur belirleme sınavı, hazırlık sınıfını geçme sınavı olan Proficiency'den, TOEFL'dan vb. farklı bir şey. Sadece test. Sorulardan kolaydan zora doğru gidiyor. En sondaki Reading soruları uzun, kompleks metinlerden oluşuyordu ki bunlar da A ve B, özellikle A kurunu belirleyen sorular oluyor. Süreyi ve soru sayısını hatırlamıyorum tam; ama süre yetiyordu rahat. Soru sayısı 70-80 civarı bir şeydi.

Sınavda Writing, Listening falan yok. Sadece test sorularından oluşuyor. Gramer soruları var, Reading soruları var, boşluk doldurma soruları var, diyalog tamamlama soruları var, Restatement soruları da hatırladığım kadarıyla vardı...

Bu sınavın Internet üzerinde örneği yok. Ama çok da gerek yok bence. Siz sınava girin, yapabildiğiniz kadar yapın, elinizden geleni yapın; düzeyinize uygun bir kura yerleşin.

UOLP öğrencilerinin hazırlık sınıfı diğer öğrencilerden ayrı. Bildiğim kadarıyla daha ayrıntılı bir program var, daha detaylı işleniyor konular. Fakat kur belirleme sınavı UOLP öğrencileri için ayrı değildi diye hatırlıyorum.

Hazırlık sınıfı, Proficiency, kur belirleme sınavı vb. ile ilgili duyurular için, SIS'e (www.sis.itu.edu.tr ) ve İTÜ'nün Web sitesine (www.itu.edu.tr ) ek olarak, YDY'ninwww.ydy.itu.edu.tr adresli Web sayfasına bakabilirsiniz. Soldaki "Duyrular" bölümünde güncel duyurular yer alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Temmuz 2014; 12:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fbgencer

Kafama takılan soruları da sorayım rahatlayayım
    Şimdi bu yeterlilik sınavı kayıtları 25-29 Ağustos arasıymış bu kayıtları internetten yapabiliyor muyuz ? İlla orda olmamız şart değil değil mi ?
    Yurda ön kayıt tam olarak ne oluyor bu ön kayıtta tercih sıralaması olacak mı yani biz ön kayıtta halledicez yurt çıkacak yada çıkmayacak , çıkarsa kesin kayıt için okul kayıt gününde mi kayıt oluyoruz ?
    Bu BİL101E için rezervasyon gibisinden bir şeyler duydum /okudum bu rezervasyon işide mi internetten olacak ? Ha bide @rumi sağolsun kaynak paylaştı bakın diye ama İngilizce olmadığı için bende tam anlamadım bu derste ne sorulacak tam olarak yani biraz incelediğimde aklıma sanki çağımızda bilgisayar özelliklerini ne kadar biliyosunuz şeklinde sorular olabileceği geldi doğru mudur yoksa çok daha farklı bir şey mi ? Bilgisayarcılar bu dersi almamış alan biri lütfen liseyi yeni bitirmiş bu insana bi açıklasın
    Son soru , Bir de ben direk yeterlilik sınavına girmeyi düşünüyorum geçemezsem zaten 8 Eylülde kur belirleme sınavı var. Ben hazırlığı geçemedim ve kur belirlemeye girdim bundan sonra bu okul ne zaman açık olacak yani 11-12 Eylül 2014 girişli hazırlık sınıf öğrencileri için genel oryantasyon yazmış ben buna mı uyacağım ? Bide 15 Eylülde İngilizce hazırlık sınıfı öğrencileri için oryantasyon var buda 15 Eylülde yani 8 inde sınava girip 15ine kadar boş boş bekleyecek miyim yoksa 11-12ye uyacak ( buna uyacağım gibime geliyor ) memlekete dönmek için ona göre davranacağım da Cevaplaplayana şimdiden Teşekkürler

• "Yeterlilik sınavı" dediği şey Proficiency. Eğer hazırlık sınıfını atlamak istiyorsanız, 4-5 Eylül'deki Proficiency'e gireceksiniz. Fakat İTÜ'yü yeni kazanıp, bu sınava ilk defa gireceklerin kayıt yaptırmasına gerek yok. Siz otomatik kayıtlısınız. Ama istiyorsanız girersiniz. O kayıt işlemi ara sınıf öğrencileri için. Yani hâlâ Proficiency'i geçemeyenler ve geçmiş olsa da sınava tekrar girmek isteyenler için.

• "Yurda ön kayıt" dediği şey, yurt başvurusu.www.yurtkayit.itu.edu.tr adresinden yapıyorsunuz bunu. 18-22 Ağustos arasında başvuracaksınız. İlgili duyuru: yurtburs.itu.edu.tr/duyurular/universiteyi-yeni-kazanan-ogrencilerimizin-dikkatine.html

Ayrıca, yurtlarla ilgili duyurular ve bilgiler için yurtburs.itu.edu.tr sayfasını da takip edin.

www.yurtkayit.itu.edu.tr sayfasında bir başvuru formu olacak. Orada yurt tercihlerinizi listeleyeceksiniz. Yurtları istek sıranıza göre dizin.

Bu başvurunuz sonucunda eğer bir yurt kazanırsanız, yani bir yurt asil listeden çıkarsa ve siz gidip kaydolmak istiyorsanız, sizden bazı evraklar (sicil kaydı, akciğer için mikrofilm raporu, sağlık raporu vb.) istenecek. Bunları, kesin kayıt için, yurtburs.itu.edu.tr ve yurtkayit.itu.edu.tr sayfalarında ilan edilecek olan tarihler arasında, yurt müdürlüğüne gidip, elden teslim etmeniz gerekiyor.

• BIL101E'nin kendisi ve muafiyet sınavı hakkında ayrıntılı bilgim yok. Ama onun rezervasyon işlemi bildiğim kadarıyla bil.bb.itu.edu.tr adresinden yapılıyordu.

İngilizce bilmeniz gerekiyor. Dersin kendisi İngilizce. Dolayısıyla kaynakları ve sınavları da İngilizce. Öyle çok ağır bir İngilizce yoktur ama.

rumi. daha iyi yanıtlar.

• Lisans eğitimi 8 Eylül'de başlıyor; ama hazırlık sınıfını 4-5 Eylül'deki Proficiency ile atlayamazsan, yani lisans eğitimine geçemezsen, hazırlık sınıfına kalıyorsun. Hazırlık sınıfı eğitimi ise 15 Eylül'de, yani 1 hafta sonra başlıyor.

Oryantasyonlara katılmanız zorunlu değil. "Oryantasyon" denilen şey, okul tanıtımı. İstiyorsanız katılırsınız. Hazırlık sınıfı öğrencileri için olan oryantasyonda da hazırlık sınıfı hakkında bilgi verilecek: kurlar, dersler, saatler, kitaplar...

Katılmak istemiyorsan 8 Eylül ile 15 Eylül arasında İstanbul'a gelmene gerek yok. (Tabii yurt çıkarsa, yurda kesin kayıt için istenen evrakları teslim etmen için verilen tarihler, 8-15 Eylül arasında olmazsa.)

Katılmazsanız çok şey kaçırmazsınız. Ben de katılmamıştım. Orada anlatılan bilgileri, katılanlardan öğrenebilirsiniz zaten. Kitap listesini, ders saatlerini sonra katılanlardan, sosyal medyadan, forumdan falan öğrenirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanaman

hocam makine giriş sıram 172. ankara. şimdi anladığım kadarıyla gümüşsuyunda çıkma şansım az biraz (tüm yazıları okudum üşenmeden )herneyse sormak istediğim ayazağa da kalsam sıkıntı olur mu böyle yapan çok var mı sonra gümüşsuyuna yakın kyk yada özel önerebileceğiniz var mı çok önemli peder bey sıkıştırıyor :D

Gümüşsuyu çıkmaz da Ayazağa Kampüsü'ndeki bir yurt çıkarsa, sorun olmaz. Vadi, Gök ve Gölet yurtlarından Gümüşsuyu Kampüsü'ne giden çok sayıda öğrenci var. Ulaşım zor değil. Ayazağa Kampüsü'nün metro çıkışına gideceksin. Oradan metroya binip, son durak olan Taksim'de ineceksin. Metro en fazla yarım saatini alır. Taksim Meydanı'na çıkıp, Gümüşsuyu'na inen yola gireceksin ve biraz aşağı yürüdükten sonra, solda Gümüşsuyu Kampüsü'nü göreceksin. Bu da en fazla 15 dakikanı alır. Hatta aheste aheste yürüme çok. :)

KYK yurtları arasında, Gümüşsuyu Kampüsü'ne en yakın yurt, Maçka Kampüsü'nün hemen altında yer alan Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu. Maçka, Taşkışla ve Gümüşsuyu kampüsleri birbirlerine yakın zaten, sıkıntı olmaz. Sana KYK'dan yurt çıkarsa, burasının gelme olasılığı yüksek; çünkü genelde kazandığın fakültenin bulunduğu kampüsün yakınında bir yurt veriyorlar.

Civarda bildiğim bir özel yurt yok. Taksim'de, Gümüşsuyu'nda, Osmanbey'de, Beşiktaş'ta vardır ama mutlaka, araştırmak lazım.

• http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/EHB/20111032.html
    Sanat dersi için önerisi olan var mı?
    Balkan musics yada seramik düşünüyorum hocaları nasıldır dersler nasıldır vs bilgisi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikli Vatoz

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/EHB/20111032.html
    Sanat dersi için önerisi olan var mı?
    Balkan musics yada seramik düşünüyorum hocaları nasıldır dersler nasıldır vs bilgisi olan var mı?

Seramik dersini herkes öneriyor. Vizesi falan yok. Final sınavı olarak da dönem içinde yaptığın çalışmaları sergiliyorsun. Dersi veren hocanın notu da oldukça iyiymiş. Arkadaşım aldı dersi, sınıfta birkaç BA-BB dışında herkesin AA getirdiğini söylüyordu. Yalnız, ders seçim zamanı kontenjanları çabuk doluyor, uyarayım.

Ben Aslıhan Hoca'dan SNT115 Modernite ve Görsel Kültür almıştım, öneririm. Hoca çok iyi birisi; öğrenciye yakın, notu iyi, soruları kolay. 1 vizesi var; ama formalite gereği yaptığı, çok basit bir vizeydi, etkisi de düşüktü zaten. Final de zorluk açısından vize gibiydi. Bunlar dışında sanatçı araştırma ödevi ve galeri gezisi ödevi var; ama bunlar da zorlayan, hocanın ince eleyip sık dokuğu bir şey değil.

• wade96 kullanıcısına yanıt
    100 ile başlıyor gibi. 12k benim 106 ile bitiyor öğrenci no.
  • Uzay mühendisliği beni de ekleyin. birde son iki hane sanırım önemli olan 36 benimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkoglusem -- 31 Temmuz 2014; 2:32:49 >
  • İTÜ'ye geçen sene 2013'te girdim. Yine bu dönemler sorularım vardı bir sürü. Nerde kalıyoruz hazırlık binasına nasıl gideceğim gibi. O zaman da burada sorularımı sormuştum sağolsun @teoska yardım etmişti yine.
    Şimdi de geçen sene bana yardımcı olundu var mı bir sorusu olan diye baktım @teoska yine havada bırakmamış soruları.
    Yaptığını çoğu yapmaz gerçekten herkes adına teşekkür ediyorum.
    Bu sene İTÜ'ye yerleşen arkadaşları da tebrik ederim özellikle makinacıları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvox7

İTÜ'ye geçen sene 2013'te girdim. Yine bu dönemler sorularım vardı bir sürü. Nerde kalıyoruz hazırlık binasına nasıl gideceğim gibi. O zaman da burada sorularımı sormuştum sağolsun @teoska yardım etmişti yine.
    Şimdi de geçen sene bana yardımcı olundu var mı bir sorusu olan diye baktım @teoska yine havada bırakmamış soruları.

+1 Teoska olmasa ne yapardık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvox7

İTÜ'ye geçen sene 2013'te girdim. Yine bu dönemler sorularım vardı bir sürü. Nerde kalıyoruz hazırlık binasına nasıl gideceğim gibi. O zaman da burada sorularımı sormuştum sağolsun @teoska yardım etmişti yine.

neden özellikle makinacılar ?

• Benim bölümüm geomatik.Hazırlık senesini maçkada okuyacagız.ilk sene abdi ipekçi kyk yurdunda kalmak daha iyi olmaz mi ?İkinci sene de maslaktaki yurtlara geçsem ? İkinci sene maslak yurtlarina gecmem daha mi zor olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: marveluis

Benim bölümüm geomatik.Hazırlık senesini maçkada okuyacagız.ilk sene abdi ipekçi kyk yurdunda kalmak daha iyi olmaz mi ?İkinci sene de maslaktaki yurtlara geçsem ? İkinci sene maslak yurtlarina gecmem daha mi zor olur ?

Ayazağa Kampüsü'ndeki bir fakülteyi kazandıysanız hazırlık sınıfına (Maçka'ya) göre yurt tercihi yapmayın. Çünkü hazırlık sınıfı ile, yani Maçka Kampüsü ile en fazla 1 yıl işiniz olacak.

Riske girmeye değmez. Ayazağa Kampüsü'ndeki bir yurt çıktıysa ve istiyorsanız kaydolun gitsin. Ayazağa Kampüsü'ndeki yurtlardan her gün Maçka'ya, Taşkışla'ya ve Gümüşsuyu'na giden çok sayıda öğrenci var. Zaten zor bir ulaşım yok. En fazla 1 aylık yol parası gider, metro da öğrenciye Akbil ile indirimli olarak 1,10 TL sadece.

Bir KYK yurdundan bir İTÜ yurduna direkt geçiş yok zaten. Böyle bir geçiş başvurusunda da bulunamazsın. Bir KYK yurdundan başka bir KYK yurduna geçiş yapabilirsin ya da bir İTÜ yurdundan başka bir İTÜ yurduna geçiş yapabilirsin. Kaldı ki bunların bile garantisi yok. O an boş kontenjan olup olmamasına bağlı, olsa bile Yurtlar ve Burslar Ofisi sıkıntı çıkartabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.