Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shipp12

İstanbulda burs veren birçok vakıf var... Kafam baya karısık, ne tavsiye verirsiniz

Belgeleri toplayabildiğin müddetçe bulduğun hepsine başvur.

Aklıma ilk gelen kurumlar: Türk Eğitim Vakfı (TEV), Anadolu Vakfı, Tekfen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 1884 Vakfı. Bunlara kesin başvur.

İTÜ'ye de başvur. KYK'ya da başvur.

Bu burs işi şans gerçi. Torpil de etkili oluyor maalesef.
  • Peki ne zaman basvurabiliriz bunlara eylülde basvursak olur mu mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkoglusem

Peki ne zaman basvurabiliriz bunlara eylülde basvursak olur mu mesela

Resmî Web sitelerine girip, ayrıntılı incele. Burs başvuru tarihleri, başvuru yöntemleri ve istenen belgeler yazar.

Hepsinin başvuru dönemi aynı olmayabilir. Anadolu Vakfınınki erkendi mesela, eylül ayı diye hatırlıyorum. Ama kasımda başvuru alan kurumlar da var. Siz sitelerine girip inceleyin.
  • özel yurt konusunda büyüklerimizden gelecek tavsiyeler nelerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrum50

özel yurt konusunda büyüklerimizden gelecek tavsiyeler nelerdir

Bildiğim ve dolayısıyla önerebileceğim özel yurt yok. Ama bu yurtları İTÜ ve KYK yurtları çıkmazsa 3. alternatif olarak düşünün. Bir de bu yurtların imzalatacağı sözleşmeye dikkat edin, yıllık imzalatabiliyorlar. Ayrıca, görüşünüze ve yaşam tarzınıza bağlı ama, cemaat yurdu olup olmadığını da araştırın. Cemaat yurdu olanlar genelde daha ucuz oluyor. Öteki özel yurtlar ise 500 TL'den başlıyor ki bu en iyi ihtimal. Bir de, tanıtımlarında gösterilen ile gerçekte olan aynı olmayabilir. Bunu da iyi araştırın. Öneriler ve eleştiriler doğrultusunda hareket edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Resmî Web sitelerine girip, ayrıntılı incele. Burs başvuru tarihleri, başvuru yöntemleri ve istenen belgeler yazar.

Hepsinin başvuru dönemi aynı olmayabilir. Anadolu Vakfınınki erkendi mesela, eylül ayı diye hatırlıyorum. Ama kasımda başvuru alan kurumlar da var. Siz sitelerine girip inceleyin.

Şu koç vakfı için filan okulda öğrenci işlerine burs için kağıt doldurup veriyoruz sanırım.Bunun süresi var mı ne zaman vereceğimize dair?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

quote:

Şu koç vakfı için filan okulda öğrenci işlerine burs için kağıt doldurup veriyoruz sanırım.Bunun süresi var mı ne zaman vereceğimize dair?

Öyle koç vakfına özel bir burs kağıdı felan yok. Kağıtları dolduruyorsun, istenilen belgeleri ekliyorsun, yemek bursu da dahil tüm burslara kendisi başvuruyor diye biliyorum. Üstüne özellikle burs belirten felan da var; ama işe yarıyor mu bilmiyorum. İTÜ'den başvurduğun burs konusunda çok beklentiniz olmasın.

• İtü yurtlarina basvuracağım ama cikmazsa diye simdi kyk basvurulari bitmeden basvurmali miyim ? İkisi birden cikarsa secme sansim var mi ?

• yazın benide :P fakat ben master öğrencisiyim kimya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

quote:

Burs başvuru formu o. Bu formu fakültenin/bölümün sitesinde veya Yurtlar ve Burslar Ofisi'nin sitesinde bulabilirsin. Doldurup çıktısını alıyorsun. Maaş bordrosu, öğrenci belgesi gibi ek evraklar da var, formun üstünde yazar. Bunları toplayıp, fakültenin öğrenci işlerine teslim ediyorsun. İTÜ bu form aracılığıyla senin adına Koç Vakfı, Sabancı Vakfı, Özyeğin Vakfı, Birkökler Vakfı gibi bazı özel kurumlara başvuruyor.

Son teslim tarihi fakülteye göre değişiyor. Ekim ayı içinde oluyor ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: marveluis

İtü yurtlarina basvuracağım ama cikmazsa diye simdi kyk basvurulari bitmeden basvurmali miyim ? İkisi birden cikarsa secme sansim var mi ?

Hepsine başvurun. İkisi de çıkarsa birini seçme hakkınız var. Çıkan bir yurda gidip kaydolmak zorunda değilsiniz.
  • quote:

quote:

İtü yurtlarina basvuracağım ama cikmazsa diye simdi kyk basvurulari bitmeden basvurmali miyim ? İkisi birden cikarsa secme sansim var mi ?

Hepsine başvurun. İkisi de çıkarsa birini seçme hakkınız var. Çıkan bir yurda gidip kaydolmak zorunda değilsiniz.

Peki kyk çıkarsa digerinin gelme ihtimali düşer mi ?

• quote:

quote:

quote:

Peki kyk çıkarsa digerinin gelme ihtimali düşer mi ?

Hayır.
  • Bu sene itu yu kazanan butun arkadaslari tebrik ediyorum. Bende gecen sene meteoroloji muhendisligine girdim. Gecen sene hazirlik okudum bu sene lisansa basliyacagim bu nedenle lisansla ilgili ders secme drop vs. disindaki butun konularda sorusu olan arkadaslara yardimci olabilirim.
  • Burlero kullanıcısına yanıt
    yaz beni hocam
  • Arkadaslar bildiginiz gibi pharell konseri var 7sinde. Ve tabi geç bitecek. Bende bilet alacagim fakat gece kalacak yerim yok istanbulda Eger ayazaganin icindeki yurtlardan cikarsa o gece orda kalma ihtimalim var mi 23 gunden bahsediliyor sitesinde ama bi kıyak geçerler mi sizce. Su an oralarda olan ve sorabilecek varsa yurtlara simdiden tesekkurler.ve tabi isteyenlerle beraber girebiliriz cunku tek tabanca olacagim muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuzzyCon -- 1 Ağustos 2014; 23:41:08 >
  • Ben şu an başka bi şehirdeyim.istanbula gidip yurtlarin yerlerini ortamini görmemin faydasi olur mu ? Yoksa boşuna mi gitmis olurum.Ha bi de bu kyk yurtlarinda yemekler ücretli mi ?

• quote:

Ben şu an başka bi şehirdeyim.istanbula gidip yurtlarin yerlerini ortamini görmemin faydasi olur mu ? Yoksa boşuna mi gitmis olurum.Ha bi de bu kyk yurtlarinda yemekler ücretli mi ?

faydası illa ki olur fikir edinmen açısından.tabi itü yurdu mu yoksa kyk yurdu mu düşünüyorsun bilmiyorum.itü yurtlarıyla alakalı olarak sağolsun okulun üst sınıfları çok iyi açıklamışlar durumu.kyk yurtlarının durumu hakkında bilgim yok ama istanbul kyk bölge müdürlüğünün sayfasına girerek az da olsa fikir oluşur kafanda çünkü her yurdun birçok fotoğrafı var o sayfada.ayrıca itü yurt burs sayfasında da ayrıntılı olarak anlatmış okul yurtlarını.Kolay gelsin.

• marveluis M kullanıcısına yanıt
    2 günde tüm kampüsün kurdu olacağın için çok da gerekli değil (:
    KYK yurtlarında verdiğiniz yurt ücretinin bir kısmı Size yemek fişi olarak veriliyor. Yemekler ücretli ama o fişlerle alabiliyorsunuz üstünü siz tamamlıyorsunuz gerekirse.
    Net rakam bilmiyorum ama 2-3 sene önce 110 yurt ücreti 80-90 yemek fişi iadesi gibi bişey kalmış aklımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: metex96

Arkadaslar bildiginiz gibi pharell konseri var 7sinde. Ve tabi geç bitecek. Bende bilet alacagim fakat gece kalacak yerim yok istanbulda Eger ayazaganin icindeki yurtlardan cikarsa o gece orda kalma ihtimalim var mi 23 gunden bahsediliyor sitesinde ama bi kıyak geçerler mi sizce. Su an oralarda olan ve sorabilecek varsa yurtlara simdiden tesekkurler.ve tabi isteyenlerle beraber girebiliriz cunku tek tabanca olacagim muhtemelen.

7 Eylül mü?

Lisans öğrencileri için dönem zaten 8 Eylül'de başlıyor. Bu nedenle yurtlar da 6 ya da 7 Eylül'de açılır. Sen de açıldığı gün gelip, yurda yerleşirsin. Büyük ihtimal 7 Eylül'de açılır.

Pharrell değil de, para bulup, bilet alabilirsem ve önemli bir işim çıkmazsa 16 Eylül'deki Lady Gaga konserine gidebilirim. :) Aslında şu kampüste konser olayını sevmiyorum, kampüste kalan ve hatta genel olarak İTÜ'de okuyan birçok kişi de bu durumdan şikayetçi olmaya başladı (Mezuniyet töreninin yaptırılmadığı stadyumun konserlere kiralanması insanın sinirini bozuyor doğal olarak.) ama, gelen kişi de Dilber Ay değil ki kardeşim...

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.