Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marveluis

Eğer abdi ipekçi kyk yurdunda kalirsam ulasim nasil olur insaat fakültesine ?

Maçka'dan direkt Beşiktaş'a in. Sola dön. İleride, meydanın karşısında iskele var. O iskelede otobüs durakları var. Buradan 40B'ye bin. Kampüsün önündeki, İnşaat Fakültesine yakın olan ve üst geçidin hemen altında bulunan çıkış kapışına yakın olan, aynı zamanda metro istasyonunun da önünde olan Rektörlük durağında in. Bu söylediğim kapıdan girdiğinde, az ileride, İTÜ'nün meşhur ağaçlı yolunu göreceksin. O yolun sonundaki merdivenlerden aşağı indiğinde, İnşaat Fakültesi karşında olacak.

Bir diğer gidiş yolu da metro. Maçka Kampüsü'nden sağa, Nişantaşı yönünde dosdoğru yürü. Yürüdüğün bu Rumeli Caddesi'nin sonunda Osmanbey'e varacaksın. Sağda metro istasyonu olacak. Oradan metroya atla. İTÜ Ayazağa Kampüsü durağında in. Kampüsün metro durağının yanındaki ana girişinden girersen, sağdaki yola sap. Rektörlük binasından da ileriye git, Şok Market'i de geç. Az aşağıda, sağda İnşaat Fakültesini göreceksin. Ya da bu metro durağından çıktıktan sonra caddeden aşağı biraz yürüdüğünde, yukarıda bahsettiğim üst gecidin oradaki kapıya ulaşabilirsin.

Zor bir ulaşım yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: g@riban

makineciyim diye gümüşsuyu direk çıkarmı bide fakülteye 102 sırada girmişim

Makine Fakültesi öğrencisi olduğun için Gümüşsuyu'ndaki yurdun direkt çıkacağının garantisi yok. Tercih listendeki başka bir yurdu da verebilirler. Makine Mühendisliği kazandığı hâlde Vadi Yurtları'nı kazanan arkadaşlarım vardı.

Bölüme 102. sıradan girdiğine eminsen orta sıralardan giriş yapmışsın. Tabii ki İTÜ'nün yurt yerleştirmelerinde direkt bölüme giriş sırasına baktığını söylemiyorum; çünkü İTÜ tarafından yapılmış bu yönde bir resmî açıklama mevcut değil. İTÜ'nün yurt yerleştirmelerini neye göre yaptığına dair resmî bir açıklama yok. Sadece şimdiye dek gördüklerimize dayanarak söylüyorum bunu sadece. Bu nedenle, ne hemen umutsuzluğa kapılma ne de çok umutlanma. Ama yurdun çıkmama riski de düşük değil maalesef.

Yurt tercih listenizi istek sıranıza göre oluşturun, başvurun, sonucunu bekleyin. Şu aralar KYK'ya da başvurun tabii. Hiçbirinin çıkmama olasılığına karşılık, 3. alternatif olarak, özel yurtları da araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan422

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİni kazandım herkese selam yurt tercih sıralamasını nasıl yapmalıyım

Tuzla Kampüsü'ndeki Denizcilik Fakültesindesin.

Sizin kampüste size özel bir yurt yapıldı. Yurtlar ve Burslar Ofisi'nden ve İTÜ Vakfı'ndan bağımsız bir İTÜ yurdu bu. İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) tarafından yaptırılmış.

www.defav.com

Yurdun adı da İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu.

Başvuru ile ilgili duyuru sayfası:www.defav.com/index.php?option=com_content&task=view&id=176&Itemid=129

Yalnız, ilk yıl hazırlık sınıfı okuyacaksan, bu yurt çıksa bile Tuzla-Maçka arası oldukça uzak olacak. (Bilmiyorum, belki de hazırlık sınıfı öğrencisi olduğun için hiç çıkmayabilir ilk yıl.) Sonradan bu yurda geçiş olanağının olup olmadığını veya sonradan başvurabildiğini öğren. Eğer böyle bir olanağın varsa, ilk yıl için, ağustosta olacak yurt başvurusunda dolduracağın formda, Ayazağa Kampüsü ve Gümüşsuyu Kampüsü'ndeki yurtları istek sırana göre diz. Çıkarsa biri çıkar. Gümüşsuyu'ndaki yurt çıkarsa Maçka'ya oldukça yakın olursun. Ayazağa Kampüsü'ndeki bir yurt çıkarsa da sorun olmaz, zor bir ulaşım yok Maçka'yla.

İstek sırana göre diz ama. "İstek sırasını nasıl belirleyeceğim" dersen, yurtların olanakları ve ücretleri hakkında bilgi alman lazım eğer yoksa. Bunlar için de aşağıdaki iki sayfayı incele.

http://yurtburs.itu.edu.tr/yurt/yurtlarimiz
    http://yurtburs.itu.edu.tr/yurt/yurt-ucretleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2014; 2:26:30 >

• xxp2 X kullanıcısına yanıt
    evet ama belli olmaz öyle her diyen çap veya yatay geçiş yapamıyo ama uçakla ortak ders çok galiba
  • turkoglusem T kullanıcısına yanıt
    bende çalışıyorum ama sanırım hoca dersi ingilizce anlatıyomuş bn anlayamam diye düşünüyorum senin ingilizcen iyi mi?
  • moleküler biyoloji kazanan varsa yardımcı olurum.Ayrıca yatay geçiş,özel yurt vb. gibi şeylerde de yardımcı olabilirim.
  • arkadaslar itü gemi inşaat ve makine kazandım ama cevremden buyuk baskı alıyorum yok parası cok ıyı dıger muhendıslıklerın maasına katlar ama 3 ay denızde acılmak zorundasın aile hayatın olmaz vs. karada calıssan da 1-2bin tl arası maas alırsın, denızde olmadıgın surece rahat edemezsın vs.

boyle yorumları alınca dırek kafamda yatay gecıs ıcın derslerı kasma fıkrı geldı
  • Bölümüme11. Girdim (sıralamam 3500)itü gölet yurdu yazsam çıkma olasılığı nedir??
    (Başka şehirden geliyorum)
    Anne,baba emekli öğretmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halis_ates_ -- 4 Ağustos 2014; 10:00:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim
  • arkadaşlar biri şu bil101 sınavını açıklasın. kayıt esnasında o sınava da girmeli miyiz? sınava girersek eğer geçebilir miyiz? daha sonra geçme imkanımız var mı?
  • Viva Polska kullanıcısına yanıt
    kurs için beşiktaşta istanbul dil akademisine bakılabilir.

http://istdilakademisi.com/toefl-pbt-kursu-koc-itu-suny-uolp.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: halis_ates_

Bölümüme11. Girdim (sıralamam 3500)itü gölet yurdu yazsam çıkma olasılığı nedir??
    (Başka şehirden geliyorum)
    Anne,baba emekli öğretmen

İlk sıraya yazarsan büyük ihtimal çıkar dostum. Ama sen yine de diğer yurtları da yaz. Gerçi geçen sene tercihlerine yazmadığı yurtlara yerleştirilenler de oldu ama açıkta kalmaktan iyidir.

• sizce itü kartına vakıf bank kredi kartı ekletelimmi yemek sırasında çok mu iş görür bir de iş bankası bankamatik kart ile de jeton alabilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: savakako

kurs için beşiktaşta istanbul dil akademisine bakılabilir.

http://istdilakademisi.com/toefl-pbt-kursu-koc-itu-suny-uolp.html

tamamdir arkadasim cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: mondfinsdernis

sizce itü kartına vakıf bank kredi kartı ekletelimmi yemek sırasında çok mu iş görür bir de iş bankası bankamatik kart ile de jeton alabilirmiyiz

görür iş, sıra beklemiyorsun.
  • bu itü kart olayı nedir arkadaşlar biri açıklayabilrimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: monurknbr95

bu itü kart olayı nedir arkadaşlar biri açıklayabilrimi

okul kartına istersen kredi kartı özelliği ekletebiliyorsun. Aynı zamanda içine para yükleyip direkt yemek sırasına geçme şansın oluyor. Yoksa önce jeton sırası sonra yemek sırasına geçmek zorunda kalıyorsun.
  • Hocam burs başvuru formu var burada:http://yurtburs.itu.edu.tr/burs/burs-basvuru-formu
    Bunu nereye ne zaman vereceğiz?

1 Eylül'de kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi ile Antalya'ya geri döneceğim. Burs başvuruları için öğrenci belgesi gerekiyor sonuçta. Ardından 15 Eylül'de ders başladığına göre 14 Eylül'de uçağa binmiş olmam gerekir en geç. O zamana kadar yani geldiğimde yurt yerleştirmeleri belli olur mu?
    Bil101e muafiyet sınavını 1-5 Eylül'de rezervasyonla yapacağımız yazıyor.(http://www.sis.itu.edu.tr/yenikayitmektuplar/mektuplar/BIL101E_Muafiyet.pdf)
    Ben geldiğim gün sınava girebilir miyim?
    Ben bir de saat 5'teki kur belirleme sınavına da gireceğim. Sizce bil101e, kur belirleme sınavı ikisini de aynı gün içerisinde bitirip akşam uçakla geri dönebilir miyim? Şimdi uçak biletini erken rezervasyonla alırsam belki o zaman alacağım otobüs biletine denk gelir...

EDİT: A kuru olmak için kaynak önerin, ne çalışmalıyım? Ne yapmalıyım?

Edit 2: Avea'nın 24,5'luk paketi mi daha uyguhn yoksa vodafone'nun 25'lik paketi mi? İkisinde de 2gb internet var. Ama beşiktaş tarafta hangisi daha kullanışlı oluyor? Diğer olanaklar dahil olmak üzere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B111CD008 -- 6 Ağustos 2014; 15:24:45 >

• rambocell R kullanıcısına yanıt
    Çok saol

• rambocell R kullanıcısına yanıt
    Bu itü kartı ve kredi özelliği ne zaman aktif oluyor en erken?
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.