Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: marveluis

Benim bölümüm geomatik.Hazırlık senesini maçkada okuyacagız.ilk sene abdi ipekçi kyk yurdunda kalmak daha iyi olmaz mi ?İkinci sene de maslaktaki yurtlara geçsem ? İkinci sene maslak yurtlarina gecmem daha mi zor olur ?

Ayazağa Kampüsü'ndeki bir fakülteyi kazandıysanız hazırlık sınıfına (Maçka'ya) göre yurt tercihi yapmayın. Çünkü hazırlık sınıfı ile, yani Maçka Kampüsü ile en fazla 1 yıl işiniz olacak.

Riske girmeye değmez. Ayazağa Kampüsü'ndeki bir yurt çıktıysa ve istiyorsanız kaydolun gitsin. Ayazağa Kampüsü'ndeki yurtlardan her gün Maçka'ya, Taşkışla'ya ve Gümüşsuyu'na giden çok sayıda öğrenci var. Zaten zor bir ulaşım yok. En fazla 1 aylık yol parası gider, metro da öğrenciye Akbil ile indirimli olarak 1,10 TL sadece.

Bir KYK yurdundan bir İTÜ yurduna direkt geçiş yok zaten. Böyle bir geçiş başvurusunda da bulunamazsın. Bir KYK yurdundan başka bir KYK yurduna geçiş yapabilirsin ya da bir İTÜ yurdundan başka bir İTÜ yurduna geçiş yapabilirsin. Kaldı ki bunların bile garantisi yok. O an boş kontenjan olup olmamasına bağlı, olsa bile Yurtlar ve Burslar Ofisi sıkıntı çıkartabiliyor.

Çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar hazırlık için (ben uolp) bildiğiniz iyi bir kurs var mı?
  • Biraz araştırdım farklı farklı essay türleri var galiba. Essay türleri arasındaki farkları belirtebilecek arkadaş var mı?
    Sınavda hepsinden sormuyorlar galiba. Herhangi birini soruyorlarsa o sınava giren herkese aynısı mı soruluyor?
    Yoksa birçok tür,konu veriyorlar da biz mi seçiyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereksiz Adam

Biraz araştırdım farklı farklı essay türleri var galiba. Essay türleri arasındaki farkları belirtebilecek arkadaş var mı?
    Sınavda hepsinden sormuyorlar galiba. Herhangi birini soruyorlarsa o sınava giren herkese aynısı mı soruluyor?
    Yoksa birçok tür,konu veriyorlar da biz mi seçiyoruz ?

Cause-Effect ve Compare-Contrast türünde Essay yazdırılıyor. İkisinin konuları hatırladığım kadarıyla farklıydı. Siz birini seçiyorsunuz. Yani bir Essay türünden Essay yazıyorsunuz.

Cause-Effect, adı üstünde, neden-sonuç yazısı. Compare-Contrast türünde de karşılaştırma yapıyorsun, benzerliklerini ve tezatlarını inceliyorsun.

Yalnız, bunlar gelişi güzel yazılmıyor. Kuralları var. Belli bağlaçları, cümle kalıplarını kullanabilirsin. Giriş paragrafının gidişatı, en sonda koyacağın Thesis Statement cümlesinin kurulumu, Body paragraflarında cümleleri bağlaman ve sonuç paragrafının birkaç cümlelik özet niteliğinde olması önemli. Bunları Google'da araştırdığında bulabilirsin, rehberler çıkacaktır.

Çok zor bir şey değil. Bu kuralları öğren, onlara uy, birkaç örnek Essay'i incele ve kendin yazmaya çalış; öğrenirsin.

• Teşekkür.
  • Matematik mühendisliği. Ben bölüme seçerken ehb veya bil.mühendisliğine geçiş için geldim acaba çok zor mudur? Geçişler için özel koşullar varmış herhalde bilgi verirseniz çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: xxp2

Matematik mühendisliği. Ben bölüme seçerken ehb veya bil.mühendisliğine geçiş için geldim acaba çok zor mudur? Geçişler için özel koşullar varmış herhalde bilgi verirseniz çok sevinirim

Yatay Geçiş için bu yılın taban not ortalamalarını ve kaç kişinin geçiş yaptığınıwww.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201410/201410_ituiciyatay_taban_tavan_puanlari.htm sayfasından görebilirsin.

Taban not ortalaması, taban puanla aynı mantık. Yani en son bu not ortalamalarına sahip öğrenciler Yatay Geçiş için kabul edilmiş demek oluyor. "Yerleşen" sütunundakiler de programlar için ayrılan Yatay Geçiş kontenjanları, yani o programlara geçiş için kabul edilecek maksimum öğrenci sayısı kabul edilebilir. Bu Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal kabulleri, ÖSYM'nin üniversiteye öğrenci yerleştirmesi ile aynı mantık tamamen.

Bu yıl Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün %30 İngilizce programına 2, %100 İngilizce programına 2 kişi geçebilmiş. %30 İngilizce programı en son 3,49 ortalamalı öğrenciyi, %100 İngilizce programı da en son 3,02 ortalamalı öğrenciyi almış. Bunlar ilk yıl yapılması kolay ortalamalar olmasa da çok zor değiller.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünün %30 İngilizce programı 5 kişi almış ve en son 3,51 ortalamalı öğrenci gelmiş. %100 İngilizce programına bakmıyorum; çünkü bu program kapatıldı.

Kaldı ki taban not ortalaması her yıl arz-talebe ve kontenjana göre değişen bir şey. Önümüzdeki yıl en son 3,70 ortalamaya sahip bir öğrenciyi de alabilir, 3,20 ortalamaya sahip bir öğrenciyi de. Belli olmaz.

Senin elinden gelenin en iyisini yapman, sanki 4,00 lazımmış gibi çalışman lazım kısaca. Ama en azından 3,50'nin altına inmesen iyi olur.

Dediğim gibi, bu ortalamalar ilk yıl kolay olmasa da çok zor değil. Zaten ilk yılki derslerin çoğu havuz (ortak) dersleri. Her derse dönemin başından itibaren gereken özeni göstermen, sonradan salmaman lazım. Çıkmış soruları kırtasiyeden alıp çöz. Çalışmalarını da vize ve final dönemlerine yığma. Dersleri takip etmeye çalışman, kendi notunu alman da avantaj olacaktır.

• turkoglusem T kullanıcısına yanıt
    bende uzay mühendisliğini kazandım :)
    hazırlığa kalacak mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: mirac12

bende uzay mühendisliğini kazandım :)
    hazırlığa kalacak mısın?

Mecbur kalacam. Sende yatay g. Fikriylemi girdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Matematik mühendisliği. Ben bölüme seçerken ehb veya bil.mühendisliğine geçiş için geldim acaba çok zor mudur? Geçişler için özel koşullar varmış herhalde bilgi verirseniz çok sevinirim

Yatay Geçiş için bu yılın taban not ortalamalarını ve kaç kişinin geçiş yaptığınıwww.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201410/201410_ituiciyatay_taban_tavan_puanlari.htm sayfasından görebilirsin.

Taban not ortalaması, taban puanla aynı mantık. Yani en son bu not ortalamalarına sahip öğrenciler Yatay Geçiş için kabul edilmiş demek oluyor. "Yerleşen" sütunundakiler de programlar için ayrılan Yatay Geçiş kontenjanları, yani o programlara geçiş için kabul edilecek maksimum öğrenci sayısı kabul edilebilir. Bu Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal kabulleri, ÖSYM'nin üniversiteye öğrenci yerleştirmesi ile aynı mantık tamamen.

Bu yıl Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün %30 İngilizce programına 2, %100 İngilizce programına 2 kişi geçebilmiş. %30 İngilizce programı en son 3,49 ortalamalı öğrenciyi, %100 İngilizce programı da en son 3,02 ortalamalı öğrenciyi almış. Bunlar ilk yıl yapılması kolay ortalamalar olmasa da çok zor değiller.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünün %30 İngilizce programı 5 kişi almış ve en son 3,51 ortalamalı öğrenci gelmiş. %100 İngilizce programına bakmıyorum; çünkü bu program kapatıldı.

Kaldı ki taban not ortalaması her yıl arz-talebe ve kontenjana göre değişen bir şey. Önümüzdeki yıl en son 3,70 ortalamaya sahip bir öğrenciyi de alabilir, 3,20 ortalamaya sahip bir öğrenciyi de. Belli olmaz.

Senin elinden gelenin en iyisini yapman, sanki 4,00 lazımmış gibi çalışman lazım kısaca. Ama en azından 3,50'nin altına inmesen iyi olur.

Dediğim gibi, bu ortalamalar ilk yıl kolay olmasa da çok zor değil. Zaten ilk yılki derslerin çoğu havuz (ortak) dersleri. Her derse dönemin başından itibaren gereken özeni göstermen, sonradan salmaman lazım. Çıkmış soruları kırtasiyeden alıp çöz. Çalışmalarını da vize ve final dönemlerine yığma. Dersleri takip etmeye çalışman, kendi notunu alman da avantaj olacaktır.

İçimi rahatlattın çok sağol. İnşallah yapacam

• Hiç mi matematik müh. Yok ders çalışmıyorlardır dimi.

• quote:

Öncelikle sana şunu söyleyim. Elektronik ve Haberleşme mühendisliği geçen sene mesela 5 kişi %30, 2 kişi %100 İngilizce programından öğrenci alıyordu. Şimdi %100 kapandı, %30 da 5'den 4'e düştü. Yani 7'den 4'e düşen bir kontenjan var, işi zorlaştıran bir unsur. Onun dışında da ondan önceki seneler de ortalama daha fazlaydı. Tahminim 3.6 bandının altı biraz zor gibi. Bilgisayar mühendisliği zaten İngilizcesi 2, %30'u 2 kişi alıyordu, hala aynı; ama geçen sene %100'ün 3.02 ile felan alması beklenmedik bir şey. Normalde diğer senelere bakarsan 3.6-3.7 arası kapadığı görülüyor.

Tabii bu iş biraz da şans, o dönem başvuran öğrencilere bağlı tamamen. Hani 2013-2014'de ben iki bölümün de özellikle bilgisayar mühendisliğinin düşük ortalama ile aldığını düşünüyorum. Bir daha zor denk gelir gibi. Çünkü bundan önceki sene de makinaya 2.8 civarı giren biri olmuştu ki bu sene öyle olmadı. Şans da lazım ama genel olarak 3.5 üstüne odaklanman, hatta 3.6 üstünü hedeflemen gerektiğine inanıyorum. Ayrıca yatay geçişe aşırı umut da bağlama, inan senin gibi gelen çok öğrenci oluyor. Bazıları yapabiliyor, bazıları zorlayıp 3.3-3.4 civarı ortalamada takılabiliyorlar, bazıları da gerçekten dibe vuruyor, geçeyim yetere dönüyor. Bir yandan bölümünü sevmeni de tavsiye ederim.

3.5 üstü, 3.6 üstü yapmak zor mu dersen? Kağıt üzerinde havuz dersler, fizik, kimya hallederiz diye düşünülüyor, harbiden de geriye baktığım zaman rahat gibi gözüküyor; ama dersleri alınca o ortalamayı yapamayan çok oluyor. Çünkü arada 3 kredilik derslerden CB, CC gibi notlar alınca ortalamayı çok aşağı çekiyor. Ne kadar gidip matematikten, fizikten AA alsan da atıyorum lineer cebir, bilgisayar(matlab, c, fortlan) vb. derslerden düşük alınınca ortalama ister istemez düşebiliyor. Çevremde çok hayal kırıklığına uğrayan gördüm yatay konusunda onu söyleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 1 Ağustos 2014; 1:01:02 >

• Bu bil101 dersinden muaf olursak ottalamay yansimiyormus yani bu ortalamayi cok az da olsa dusurmesi mi demek yoksa onun yerine baska ders aliyorsun mu demek

• quote:

Orijinalden alıntı: davut_yilmaz

Bu bil101 dersinden muaf olursak ottalamay yansimiyormus yani bu ortalamayi cok az da olsa dusurmesi mi demek yoksa onun yerine baska ders aliyorsun mu demek

Düşürme gibi bir durum yok. Dersi kredi olarak almış gözüküyorsun, ortalamana hiçbir eksisi veya artısı yok. Atıyorum 20 kredi ders aldın. Tüm derslerin BA, yani ortalaman 3.5. Senin aldığın kredi 21.5 gözükecek; ama ortalaman yine 3.5, etkileyen bir durum yok.
  • Anladım teşekkürler

• hocam pekı bısey sorucam yatay gecıs yazarken tek bı bolum mu yazabılıyosun yada 3-5 bolum yazıp sıralayabılıyo musun?

mesela ben endustrı bılgısayar makına ucak vs yazsam tutan mı gelıcek yoksa sadece bı bolume mı basvurabılıcem???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .1327. -- 1 Ağustos 2014; 1:56:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .1327.

hocam pekı bısey sorucam yatay gecıs yazarken tek bı bolum mu yazabılıyosun yada 3-5 bolum yazıp sıralayabılıyo musun?

mesela ben endustrı bılgısayar makına ucak vs yazsam tutan mı gelıcek yoksa sadece bı bolume mı basvurabılıcem???

Birden fazla bölümü tercih edebilirsin.
  • mirac12 M kullanıcısına yanıt
    Evet kalcam ben :) sen ne düşünüyorsun bilmiyorum ama ben şu ilk dönemde gecenlerden olmaya caliscam irregularlardan yani

• Edebilirsin. 10 tercih hakkın var. Yatay ile çapı karışık yazabiliyorsun. Bildiğin klasik üniversite tercihi yapar gibi istek sırana göre sıralıyorsun.
  • İstanbulda burs veren birçok vakıf var... Kafam baya karısık, ne tavsiye verirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.