Şimdi Ara

İTÜ anlatılanlar kadar kötü mü gerçekten? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
5.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi , Bilkent ,İTÜ, ODTÜ gibi üniversiteler kesinlikle mühendislik okumak isteyen öğrencinin gözü kapalı tercih edebileceği üniversitelerdir. Benim fikrim bilgilerim doğrultusunda böyle yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • orada nerede mühendislik yazıyor göremedim ben? boun tribine giren arkadaşlarınıza hitaben dedim ben onu. olay okul kültürü değildi bu arada okul kültürüdür dediğiniz şeyler devrimler, kepler falan. ben odtüye gittiğimde tüylerim diken diken olmuştu devrimde. bu başka mesele ama. ezilmiş kompleksine girenler odtü bouna girmeye sıralaması yetemeyecek olanlar demenize göre. biz bunu tartışıyoruz sanıyordum ben?? hem abi niye x ünisi olmadı diyip hem de kariyerimi çöpe atan kişi aynı kişi olamaz. aynı frekansta değiliz şu an :)
  • Dilangyllenhaal D kullanıcısına yanıt
    Mühendisliği üstteki mesajlarimin birinde yazmıştım.
    İşin ilginci o niye boun olmadı diyen adamlar ilk seneden sonra okulun siyasetini yönlendiriyor müh mimarlık okuyanların siyasetle falan uğraşacak halleri kalmıyor pek yazık.ezilmiş meselesi süper lig gibi mesela nasıl ligde 3 büyükler var ama ts de kendini büyük görüyor falan ise, İTÜ buradaki ts oluyor işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit:Alıntıdır.
    Boğaziçi ile İTÜ'yü nasıl kıyasa tutuyorsun? Burada elma-armut durumu var da biraz. Gerçekten merak ettim neye göre kıyasa tuttuğunu. Sürekli sıralamadan bahsetmişin ancak o sıralamaları oluşturan bu ülkenin 12 senede İngilizce öğrenememiş dahi gençliği. Pek itibar edilesi bir veri değil yani. Üniversitenin zaten sana İngilizce öğretmek gibi bir derdi de yok. Eğer varsa onların insiyatifidir. Senin o fakültedeki varlığın okyanustaki damla falan. Ne zaman anlarlar ki sen o üniversiteye bir şeyler sunacaksın, makale yazıp elle tutulur projelerle karşılarına çıkacaksın; o zaman işte üstüne düşerler, akademi böyle bir yerdir. Burda aptal aptal teknik üniversite ile all-round üniversiteyi kıyas tutacağınıza biraz vizyon sahibi olun. Dünyanın en vizyonsuz gençliği bizde, abartı yok.

Belli ki aradaki farkı da bilmiyorsunuz, çekilin onu da öğreteyim:

Teknik üniversitede o bölümün size en ufak ayrıntısını dahi anlatırlar. Ciddi manada ar-ge adamı olursunuz. Yurtdışında eskiden çok dikkat etmezlerdi ar-ge elemanının bitirdiği üniversiteye, sadece ehliyet ararlardı, gerisini çok kurcalamazlardı. Ancak şimdi ciddi manada teknik üniversite mezunu mu değil mi diye bakıyorlar. Yani bir şeyler üreteceğim, çok derin mesleki bilgim olacak diyorsanız teknik üniversite okuyacaksınız. Dikkat ettiyseniz İTÜ'de zaten diğer üniversitelerde tek parça olarak verilen çoğu program daha da özelleşmiş durumdadır. Mesela yurtdışında Electrical Engineering diye geçen, Türkiye'de ise Elektrik Elektronik Mühendisliği diye geçen program İTÜ'de üçe ayrılmıştır: Kontrol Otomasyon, Elektrik (bunun yurtdışındaki karşılığı Power Engineering), Elektronik ve Haberleşme. Size bu programların her birinde o programdaki en detay şeyi bile öğretirler ve gerçekten ehliyet sahibi biri olursunuz bölüm bittiğinde. Ciddi zordur da.

Boğaziçi ise daha çok; ben okulumu bitireyim, belki iktisata da bulaşır daha sonrasında da yönetici koltuğuna oynarım diyenler içindir. Eğer ar-ge hedefiniz var ise, yeni bir şeyler üretmek istiyorsanız gerçekten yeri değil arkadaşlar. Yanlış tercih olur Boğaziçi'ne gitmeniz. Teknik üniversitede okumanız gerekir. Bu iki kere iki dört muhabbeti. Size Boğaziçi'nde bugünkü elektrikli arabaların en önemli bileşenlerine temel oluşturan Power Electronics dersini vermezler. Çünkü bu ders Power Engineering programının (yani Türkiye'deki Elektrik Mühendisliği) çok spesifik bir alt dalıdır. Dolayısıyla bu konuda uzmanlaşmanız da hayli zor olur teknik üniversite mezunu birine oranla. İTÜ'de mesela bu ders Elektrik Mühendisliği programında 2 dönem veriliyor, lab dersi bile var. Bahsettiğim şey tam olarak bu.

Bu noktada, İTÜ gibi bir teknik üniversite ile Boğaziçi gibi bir üniversiteyi karşılaştırmak gerçekten manasız. Çünkü ikisinden birini ne istediğine göre seçersin. İkisi farklı şeyler.

Eğer burada ortaya argüman olarak sıralama falan koyacaksanız gerçekten daha ileri noktaya taşımam bu tartışmayı, sessiz kalırım.

• karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    2-Edit:Alıntıdır.
    Üniversite karsılastırmaları üzerine:
    bu beşliye itü yakışmıyor; itü ve odtü nedir, boğaziçililer yemeksepeti'ni kurdu diyen arkadaşlara hayret etmemek elde değil. itü türkiye cumhuriyeti'ni inşa etmiştir. yollar, barajlar, fabrikalar, madenler, enerji ve su dağıtım hatları, üniversiteler... odtü'yü kurmuştur itü, türkiye'ye televizyon yayınını ve ilk süper bilgisayarını, uydusunu getirmiştir. türkiye'nin bilim ve mühendislikteki ilk gururu ve markasıdır. biraz insaf, biraz aklı başındalık lütfen. 5-10 lisans mezunu abd'de doktoraya kabul aldı diye koç'u falan koyacaksak listeye; boğaziçi, itü ve odtülülerin yurtdışındaki mezun listesini falan çıkarmamız gerekir ki, kaç sayfa olacağını siz hesap edin.

• Okulda en büyük sorun yönetim geri kalan sorunlar pek mühim değil.Birde çoğu arkadaşımın puanı Odtüye yettiği halde İtüye gelmiş ve eziklik psikolojisi felan kimsede yok nerden uyduruyorlar anlamıyorum valla :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B61B042B -- 26 Temmuz 2020; 1:22:21 >
  • Hocam bizzat öğrencilerle konuşursan daha sağlıklı şeyler duyarsın. Forumda 2+2=4 olmuyor çoğu zaman. Geçen sene 700 sıralama yapan arkadaşım boğaziçi yerine itü tercihi yaptı bilgisayae mühendisliği için..
    Boğaziçi sosyal bilimler için ideal olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarı kötü demiyorum ancak bu konuda itü tercihi yapmak daha mantıklı, sıralamaya bakma hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omrctnr -- 24 Temmuz 2020; 22:23:9 >
  • Okulun hakkını verip de keşke başka okulda olsaydım diyen bir öğrenci yok. Sadece yönetimden kaynaklı u okuldan kurtulayım diyen çok sayıda kişi var. Lakin onların yanıldıkları nokta üniversite yönetimlerinin aldığı 10 kararın İTÜ'de 7-8 i yanlış, geçmeyi düşündüğü üniversitede 5 i yanlış(tamamen uydurdum sadece yakınlığı belirtmek istiyorum) İTÜ yönetimine laf söyleyenleri genelde desteklerim ama diğer yerleri güllük gülistanlık zannetmelerine gülüyorum.

• yukarıda odtülü bir eleman bayağı zırlamış ama herkes bilir ki o da bilkent tam bursluya veya boğaziçi'ne puanı yetse odtü yerine orayı seçecekti. hatta bölümlerin taban-tavan puanlarına bakarsanız aynı bölüm odtü'de tuttuğu halde yüzde 50 burslu kazanıp para ödemeyi tercih eden bilkentliler görürsünüz. benim girdiğim zamanda (2012) itü'nün pek çok bölümünün ingilizcesi odtü'nün taban puanından daha yüksekti. odtülülerin aklı başında insanlar olduğuna inanmak istiyorum, o yüzden bu sıralama muhabbeti çok komik oluyor gençler, hayır size yazık oluyor, yapmayın.

şimdi asıl konuya gelecek olursak, ortalama bir itü'lünün odtü-boğaziçi'ne karşı en büyük yaşayacağı eziklik ingilizce olur, o da kişiye bağlı bir durum. bilkentli olup toefl'dan 88 aldığına sevinen de gördüm, yine toefl'da 100'ü geçip beğenmeyen itülü de. bu kişiye bağlı bir durum arkadaşlar. itü'nün ingilizce eğitimi yeterli değil doğrudur, boğaziçi-odtü'ye göre en büyük dezavantajı da bu. ancak dil eğitimi kişiye bağlı bir durumdur, sürekli kullanmayı gerektirir. odtü-boğaziçi belki ingilizceyi kullanma konusunda öğrenciyi daha çok zorluyor olabilir ve bu nedenle ortalama bir itü'lüden daha iyi ingiizce de biliyor olabilirler ancak aradaki eksikliğin kapatılmayacak bir düzeyde olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. work and travel, erasmus, exchange gibi imkanlar var, yabancı insanlarla kaynaşabileceğiniz öğrenci kulüpleri var. yeter ki öğrenci öğrenmeye açık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 26 Temmuz 2020; 0:43:24 >

• bu arada konuya şöyle bir katkı daha yapmak isterim hazır yukarı çıkmışken.

bildiğim ve anlatıldığı kadarıyla itü'de verilen eğitim dünya standartlarında bir eğitimdir, nitekim abet rekoru kırması vs. bu durumu ispatlar nitelikte. itü'den sağlam bi eğitimle çıkıp dünyanın en iyi üniversitelerinde (kabul alabilirseniz) eğitim hayatınıza gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz, yani boynunuz eğitim açısından bükük kalmaz sanıyorum. tabi bu işin eğitim boyutu. üniversite seçerken bir sürü kriterden yalnızca biri.

"ABET nedir?
    Açılımı mühendislik ve teknoloji akreditasyon kurulu olan ABET, kâr amacı gütmeden ABD’deki ve dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerin mühendislik programlarını değerlendiren bağımsız bir kuruldur. İngilizce açılımı Accreditation Board for Engineering and Technology olan ABET, temel olarak üniversite programlarını değerlendirip belirlediği standartlarını karşılayan üniversitelere bir denklik sertifikası vererek onları akredite eder."

edit: anlaşılmıştır ama vurgulamak isterim. lisans seviyesindeki eğitimden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcbestepe -- 26 Temmuz 2020; 0:3:27 >

• Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şeyler sorabilir miyim?

• la odtüyü kıskanmak ne abcabauhbcaıh abdahuybauhda kardeşim hasta mısınız anlamıyorum hadi git bounu kıskanıyorsunuz de anlıyım diyim ki evet boun daha kaliteli bi okul ama odtü ve itü kıyasında odtünün iyi olduğu 2 konu var biri ingilizce diğeri aidiyet onun haricinde istanbulda olmasıyla itü daha önde ankarada devlet dairesi kaynarken istanbulda özel sektörün içinde olursunuz yönetim konusuna gelirsek gerçekten yakındığımız konu sadece bu diyebilirim bu okul gezi parkı olaylarında en önde olan okullardandı maçkadan taksime öğrencilerin koştuğunu çok duydum öyle baş kaldırma iktidara yakın olma mevzusuna flan gelirseniz okulun öğrencilerinin büyük kısmı zaten sevmiyor yönetimi kampüslere bölük flan demişler abicim sen ne içtin ya koskocaman ayazağa kampüsü var mimarlık ve makine fakültesi taksimde sadece denizde tuzlada ki bu daha çünkü eski deniz harp okulunu kullanıyorlar eğitimi vs düşünüyorsan kafanda soru kalmasın itü yaz geç şahsen benim bölümdeki hocalarımın hepsi yurtdışında doktora yapmış insanlar takılma bunlara ama boun tutarsa orayı yaz itüden gerçek mühendis çıkarsın boundan yönetici

• Dilangyllenhaal D kullanıcısına yanıt
    Hocam hem İTÜ'de hem ODTÜ'de bulundum bilgisayar bölümünde.Ağır salaklık edersiniz.İnanmıyorsan özelden kanıtlarım sana da.
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Hocam abet burda göz önünde bulundurulması gereken bir şey değil çünkü bahsi geçen tüm okullarda abet akreditasyonu var zaten

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    tabii sorabilirsiniz. isterseniz özel mesajdan da cevaplayabilirim
  • aynı cevabı önceden de vermiştim: biz kendimizi itü ile kıyaslamıyoruz, itülüler kendini odtü ile kıyaslayamayınca bize sarıyor. yoksa itü dediğin okul ytünün laciverti.
  • Kanka İTÜ en iyi teknik ünilerdendir bana göre ODTÜ ile kapışır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    tam aksine. işte düşünebilen biri zaten eğitimlerinin benzer olduğunu burdan bile çıkarabilir.
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten dünya sıralamalarında teaching diye geçen puanlara bakıp inceleseler çok yakın çıkıcaklardır.

• Hocam şehir faktörü önemli oldu mu tercihinde?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.