Hocam fena saçmalamışsınız . Örneğin itü ehb ye tavandan giren 183 ile girmiş bu adam ölüyordur şu an eziklikten değil mi ? Odtü'nün tüm bölümlerini kazansa da yine de odtü ezilmişliği var değil mi Hayır anlamadığım sanki odtüyle itüyü kazanmak çok farklı çalışmalar istiyor , taban puanları da 1000 kişi falan oynuyor genelde popüler bölümlerde yani adam 2 soru eksik yapıp aynı kalitede başka bir okula gittiği için neden eziklik hissetsin ki ? Eğer o 2 soru odtüyü çok kaliteli itüyü de tırt okul yapıyorsa vay böyle sisteme. Kendi yaşadığınız bir olayı da tüm insanlığa atfetmeniz ayrı bir subjektif yaklaşım . Siz zamanında eziklik hissetmiş olabilirsiniz, aşağılık kompleksi yaşamış olabilirsiniz ama insanlar sizin gibi olmak zorunda değil ve size tavsiyem de böyle durumlarda eziklik psikolojisi hissedeceğinize işinize bakmanız. Türkiyedeki üst düzey yöneticilere bakarsanız da itülü - odtülü oranının çok yakın olduğunu da görebilirsiniz . Yani neye göre itü ts oluyor da odtü 3 büyüklere giriyor . Bu nasıl bir odtü fanboyluğudur . Yanlış anlaşılmasın odtüyü kötülemiyorum odtü de itü de bu ülkenin 3 büyüklerindendir . Bir insan aşağılık kompleksinden muzdarip olduğu zaman , aslında daha üstünmüş gibi davranmaya başlar . Üstünlük kompleksi kişinin aşağılık kompleksinden kaçınma yoludur , bir kamuflajdır . Osho
|
İTÜ anlatılanlar kadar kötü mü gerçekten? (4. sayfa)
-
-
Adam 1 yillik konuya mesaj yazmak için üye olmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok takılmayın bence, üstte de yazmışlar zaten arkadaş odtü kimya mühendisliği öğrencisiymiş. Muhtemelen 30 bininci falan olup sırf odtü olsun diye odtü kimya müh. yazmış, kendisinden daha yüksek puanla itüye yerleşen yaklaşık 1500 tane insanın olduğu okula sallıyor. Aşağılık psikolojisi falan deyin geçin.
Edit: Konu eskiymiş baya, mesajları okurken tarihlere de bakmak lazım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 6 Haziran 2021; 18:57:58 > -
Diyom forumda bişi eksik. Kaç aydır itü gömülmemiş. Allahtan birileri uplamış konuyu da eksi de olsa dozumuzu aldık.
Hocam 1 yıllık da olsa arkadaş çok ayıp etmiş cevap vermek istedim . Sonuç olarak her tercih dönemi buralar okunuyor , böyle kişisel tatmin için yanlış yönlendirmeler yapılmamalı
-
Aynen kanka ben aşağılık kompleksi yaşıyorum. Olay kalite meselesi değil ben odtü itüden çok kaliteli mı dedim. Odtüdeki kültür niye itüde yok çünkü aidiyet duygusu yok şunu kafanız almıyor bir türlü. Ben bu konuda çok konuştum zamanında ben zaten takmıyorum bu olayı ben adet yerini bulsun diye okuyan bir adamım akademik kariyer düşünmüyorum farklı hedeflerim var yani boş boş kendin yaşıyorsun falan gibi saçmalıklar kasmayın. Ben lisede bu durumun aynısını gözlemledim kendim yaşamasam da .Benim lisemde Ankara fen puanıyla gelen vardı lise 470 taban puanlıydı galiba ama bu kişinin gelmiş olması diğerlerinin aşağılık kompleksi yaşamasına engel olmuyor ilk verdiğin örnek saçma o yüzden. Bu forumda şu azınlıkla örnek verme saçmalığı bir bitmedi o zaman Türkiye de mükemmel bir ülke bakan dayınız varsa. Boş boş ağlamayın kitap pahalı fotokopi çekelim diye.
Okul yarıştıranların çoğu 1. sınıf falandır. Saçmalık çünkü. Bir İTÜ'lü olarak her yönüyle değerlendirirsem ODTÜ daha iyidir ama teknik üniversite ve mühendislik eğitimi olarak İTÜ daha iyi. Bazı bölümlerde ODTÜ'nün önünde zaten dünya sıralamasında. Tabi bunlar üniversitenin eğitim kalitesiyle ilgili. İş dünyasında değer görme açısından Gazi bile İTÜ ile yarışıyor. İTÜ'lüler olarak İstanbul'daki özel sektör ve belirsizlik bizi sıkıntıya sokuyor. Gedik üniversitesinde 3.50 yapan adamı 3'lük İTÜ'lüye terrcih ediyorlar çünkü firmalar paralı köle arıyor kendine. Sabah akşam yarını yokmuş gibi çalışan inekler çok rağbet görüyor analitik düşünce yeteneği eksik bile olsa. Kaldı ki İTÜ baya kasan bir ünibersite GTÜ diyenler İTÜ'yü görmemişler henüz. GTÜ ne kadar kasıyorsa İTÜ eskiden beri misliyle yapıyor bunu. Koca dönem aralıksız çalıştığımız halde her dönem sonu bir şeyleri zor yetiştiriyoruz.quote:
Orijinalden alıntı: brdknÇok takılmayın bence, üstte de yazmışlar zaten arkadaş odtü kimya mühendisliği öğrencisiymiş. Muhtemelen 30 bininci falan olup sırf odtü olsun diye odtü kimya müh. yazmış, kendisinden daha yüksek puanla itüye yerleşen yaklaşık 1500 tane insanın olduğu okula sallıyor. Aşağılık psikolojisi falan deyin geçin.
Edit: Konu eskiymiş baya, mesajları okurken tarihlere de bakmak lazım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
akepe gidince düzelir çoğu sorun rektörden kaynaklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-270A60C93 -- 6 Haziran 2021; 20:35:9 > -
Hocam odtüdeki aidiyet duygusu çoğu güzel üniversitede yok , bu üniversitelerin öğrencileri ölüyor mu odtü odtü diye yapmayın lütfen ya sadece aidiyet duygusu üzerinden değerlendireceksek odtünün ilk 500 le kapatması lazım bütün bölümlerini .
Ayrıca ben ilk sıradan giren adamı örnek gösterdim ama itü kontenjanlarının yarısı odtüyü zaten kazanabiliyor oluyor ama itüye gidiyor yani verdiğim örnek saçma değildi.
Onun dışında bazı öğrencilerin odtü isteyip kazanamayıp itüye gidip odtü diye ağlaması normal çünkü başta odtü istiyormuş. Bu gayet normal çünkü odtünün sıralamaları biraz daha önde ama itüye direkt itü için giren birçok adam var hocam sen bunları da hiçe sayıyorsun .
-
itü'nün düşük olmasının tek nedeni boğaziçi üniversitesinin istanbulda olmasından kaynaklanıyor
genelde ankaradakiler odtüye ve çevresindekiler
istanbuldakiler itüye gidiyor ve çevresindekiler
puan sıralaması da ona göre belli oluyor
odtünün kendi çapına has kampüs hayatı da biraz etkiletmiyor değil
ama sonuçta her ikisi de iyi üniler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X