Şimdi Ara

İTÜ anlatılanlar kadar kötü mü gerçekten? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
5.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben İTÜ İnşaat Mühendisliği 2.sinif öğrencisiyim. Daha ayrıntılı sorularınız varsa cevaplayabilirim. Özellikle okul hakkındaki genel sorularınızı cevaplayabilirim ama fakülte dışındaki bölümler hakkında pek bilgim olmadığı için cevaplayamayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ ve ODTÜyü gezdim. Boğaziçine gitmedim. İTÜ ve ODTÜnün öğrencileri ile görüştüm. Ne İTÜlülerin ODTÜ ve Boğaziçini kıskanmasını ne de ODTÜnün İTÜ ve Boğaziçini kıskanmasına şahit oldum. İTÜlülerin tek şikayeti yönetimsel birkaç problem ve ingilizce. Eziklik psikolojisi olduğunu sanmıyorum. Üniversite bir araçtır. Hayatın kendisi değildir. En iyi olmayan üniversite öğrencileri eziklik psikolojisinde olsa Boğaziçi öğrencileri hariç tüm öğrencilerin psikolojisi bozuk olurdu. Otun bokun muhendisliği dediğiniz Boğaziçinde Elektrik elektronik varken İTÜde bunun 3 e bölünmüş olması (elohab, kontrol, elektrik). Boğaziçinde de çıkan bu 3lüden birine uzmanlaşacak İTÜden çıkan da. Tek fark Boğaziçili bunu biraz daha geç seçecek. Pahalı olayına katılıyorum. Bir tarafta metropol İstanbul diğer tarafta İstanbul'a göre geri düzeyde Ankara var. Pahalılık normal fakat bu gelişmişliğin getirdiği sehir eğlencesi de var. Tamamen kişinin maddi durumuna bağlı. Hükümete en çok karşı çıkan okul ODTÜ. Şuana kadar Boğaziçi ve İTÜden ODTÜnünki kadar büyük protestolar görmedim. Bu olay üniversite tercihi için bir kriterse saçma bir kriterdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Venuuex V kullanıcısına yanıt
    Hocam öğrencilerin biz eziğiz falan demesini beklemiyorsun herhalde sana açıkça.Kendim ODTÜ'de okuyorum, özellikle bizim iibfde beşeride de var mesela bahsettiğim ezilmişik hissi yakın arkadaşlarımdan da bizzat duydum,ama mühendislikte yok çünkü en iyi teknik okul biziz ve bu kabullenilen bir gerçek.Otun bokun mühendisliği olarak da cevher hazırlama, imalat, metereoloji, tekstil gibi bölümleri kastettim aslında ama itünün sizin de bahsettiğiniz ee yi 3 ayırması benim hoşuma gitmiyor şahsen. Lisansta bu kadar bariz çizgilerle bölümleri ayırmak öğrencilerin hareket alanını çok kısıtlar.Şehir konusunda İstanbul veya deniz aşığı biri değilseniz Ankaranın tek dezavantajı büyük şirketlere olan uzaklığı,Onun dışında ulaşım olsun hayat pahalılığı olsun şehrin dizaynı olsun objektif bir değerlendirmede daha iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 24 Temmuz 2020; 18:22:47 >
  • Bir insan neden okulu yüzünden eziklik psikolojisine girsin ki? Ben şahsen 430 puanlık İzmir'in kötü Anadolu liselerinden birinde okudum. Yüksek puanlı fen liselerinin, anadolu liselerinin öğrencilerini vs görünce ve onların öğrencileriyle sohbet edince hiç eziklik psikolojisine girmedim. Çünkü lise hayat için olmazsa olmaz değil. Aynı şekilde üniversite de olmazsa olmaz değil. Eziklik psikolojisi yaşayan insan büyük ihtimal çocukluktan beri ailesi tarafından sürekli komşu çocuğu ile kıyaslanan ve bu kıyaslama o kişinin bilinçaltına işlemiş kişidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venuuex -- 24 Temmuz 2020; 18:26:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dilangyllenhaal D kullanıcısına yanıt
    Aşağılık kompleksi falan değil, en tepedeki okullar belli ve aklı başında olan herkes orası için çalışıyor bu sınava.Lisede benzer durumu bende yaşadım itülüleri çok iyi anlıyorum bu sebeple.Bizim lise herkesin 3.tercihi idi( 2 fen lisesinden sonra gelen bir Anadolu lisesi.) mecburiyetten gittiğin bir okula ne kadar kendini ait hissedebilirsin ki. Bir sene falan geçince artık mecburen aslında burası da iyi demeye başlıyorsun ,kendini kandırıyorsun sadece.İleri sınıflarda İtülülerinde yaptığı bu aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 24 Temmuz 2020; 18:31:8 >
  • hocam bana siz kendinizi kandırıyomuşsunuz gibi geldi "ağam itülüler bizi kıskanıyo" havası var sizde. harvardda okumayan herkes ezik bu arada bu müthiş argümanlarınızla. neyse, odtü tutuyor ve seçmeyeceğim, en azından beni "loser" saymayın olur mu lütfen.. çok ihtiyacım var da buna :d
  • Hocam kimseyi kötü etkilemek gibi bir niyetim yok zaten tıp istiyorum ben ama bu yaz yani bir ay içerisinde itü elektronik haberleşme,elektrik,ekonomi ve denizle ilgili uzun isimli bölümden insanlarla yüzyüze konuşma fırsatım oldu hiçbiri mutlu değil özellikle yönetim ve rektörden dolayı memnun değiller anladığım kadarıyla itü pek öğrenciye hayatı ve okulu kolaylaştırayım kafasında bir okul değil ama bu da okuyan için zor ama iyi bir tecrübe olur ama okuyanlar her sene daha da kötüleştiğini düşünüyorlar okulun.

• zırlayan arkadaş biraz boş yapmış, dikkate almayın :d sanıyorum odtü kimya müh. öğrencisiydi. kendisi eziklik psikolojisine girmiş olabilir ama herkes öyle değil.

sorunuza gelirsek ne anlatıldığını bilmek lazım tabi ama itü kötü bir üniversite değil o konuda rahat olun. türkiyenin en iyi üniversitelerinden biridir, bazı alanlarda en iyisidir. bir çok alanda ilkleri çıkarmıştır. klasik kıyaslamaya gelecek olursak ben itü'nün üstüne çeşitli sebeplerle sadece boğaziçini (bilgisayar müh.) yazdım, yine olsa yine yazardım muhtemelen. ama odtü/itü kararsızlığına düşen birine şehir ve diğer imkanları değerlendirip karar vermesini tavsiye ediyorum. ikisinin çok farklı olduğunu düşünmüyorum, eğitim açısından. itü'nün yönetimini çoğu arkadaşım gibi bende beğenmiyorum, birçok sorun bundan kaynaklı.
  • Dilangyllenhaal D kullanıcısına yanıt
    Hayır itü'de okumuyorum ama yakın bir arkadaşım İTÜ elektrikte okuyor. Kampüse de gittim kendi tercih donemimde araştırdım da. Bunların ışığında şunu söyleyebilirim ki İTÜ sosyal açıdan iyidir kulüp faaliyetleri kullanmasını bilene iş dünyası hakkında önemli fırsatlar sunar. Genel insan profili de gayet iyidir ama bunlarin dışında akademik kadrolar ne durumda, hocaların öğrencilerle iletisimi nasıl, projelere ödenek çıkıyor mu gibi sorularin cevabını araştır mutlaka. Bu arada dil konsunu da hafife alma lütfen çünkü okula girince vakit bulamamak gibi nedenlerden dolayı bırak bir mühendisi iki adım öteye taşıyacak Almancayı, İngilizceyi bile tam halledemeden dizilerden filmlerden oyunlardan zamanla edinilen İngilizceyle mezun olunuyor halbuki önemli olan akademik dile hakim olmaktir.

• Üniversiteler forumda öğrenilmez. Gidersin 5 farklı istediğin bölümün öğrencisine sorarsın. Tek öğrenciyle olmaz o iş.

Bir öğrencinin çok farklı beklentisi vardır başlar kötülemeye.
    Mesela ben MÜHF öğrencisiyim. Haydarpaşadan taşındığımız için ben de paso kötülüyorum yalan yok. Biri vardır ''ya bu sınavlar çok zor'' der başlar sallamaya okula ne kadar kötü diye. O yüzden objektif bir bilgi edinmek için istediğin okul ve o bölümdeki kişileri instagram gibi yerlerden buluyorsun. Hepsine sorman gereken soruları sorup bilgileri birbirine teyit ettiriyorsun.

Salt sıralama ile okulları iyi sanan insanlar var. Özellikle 10-20 kişi tam burslu alan vakıf üniversitelerinin sıralaması üstün diye daha iyi okul sananlar falan var.

Çevresindeki 1-2 kişiden duyma kulaktan bilgiyle konuşanlar var. Örnek İTÜ' de arkadaşı sürekli ağlıyor ne kadar kötü diye. Sonra buna soran herkese İTÜ kötü demeye başlıyor. Belki de İTÜ değil senin arkadaşların kötü ne belli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 24 Temmuz 2020; 19:46:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilangyllenhaal

hocam bana siz kendinizi kandırıyomuşsunuz gibi geldi "ağam itülüler bizi kıskanıyo" havası var sizde. harvardda okumayan herkes ezik bu arada bu müthiş argümanlarınızla. neyse, odtü tutuyor ve seçmeyeceğim, en azından beni "loser" saymayın olur mu lütfen.. çok ihtiyacım var da buna :d
    Aynı durumu kendim yaşadım diyorum. hala,
    kendini kandırıyorsun falan diyorsun.Biz sizi loser falan saymıyoruz zaten, İtülüler kendi kendine tribe giriyor.Bouna giden biri mesela, umrunda değildir odtü itü.Bizim okulda da dediğim gibi özellikle iibf ve beşericiler boun meraklısıdır en çok onlar tribe girer kendi kendine.Diğerleri de acaba boun olsa nasıl olurdu diye düşünür sadece itünün adını kimse almaz ağzına bizim okulda.Aynısı YTÜ için de geçerli mesela onlar da kendini İTÜ ile karşılaştırıp tribe girer bizim kadromuz da iyi, İTÜ eski İTÜ değil gibi argümanlarla vicdanlarını rahatlatırlar.
    Durum bu valla ben içeriden gayet açık bir şekilde bilgi verirken böyle saçmalama karşımda istersen.Bizzat kendimi, arkadaşlarımı örnek veriyorum, ki örnek verdiğim insanlar da ben dahil okulun en rahat adamları .öyle şunu öğreneyim 4 ortalama yapayım şurada master yapayım kafasında hiç değiliz takılıyoruz öyle biz bile böyleysek daha akademik düşünen hırslı arkadaşları düşünemiyorum bile.

• e hocam ben de başta öyle demişim ya. kimi full kötülüyor kimi de çok iyi çok iyi diyor. forum da bir bilgi alma yeri, pek farkı yok orada okuyan kişilerin dediklerini dikkate aldığın sürece
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    daha detay sorularım olduğunda ulaşacağım size kesinlikle, teşekkür ederim.
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Boşsun be.cevaba değmezsin.

• Ben de Hacettepe Bilgisayar'dayım hocam. Hacettepe hakkında olmasa Ankara hakkında yardımcı olurum

• baya rahatmışsınız hakikaten :D bu arada henüz itülü değilim sizi saymıyoruz falan demişsiniz. kendimi bir okulla özdeşleştirmiyorum sizin gibi bu yüzden dediğiniz durumu yaşayacağımı da sanmıyorum hangi okula gidersem gideyim. madem olay okul etiketiydi yazsaydınız daha düşük bölümü olsaydınız bounlu derler adama. evet kendini kandırıyorsun. üzüldüm şu an size ve arkadaşlarınıza, en yükseği hedeflersin olmazsa yoluna devam edersin mukayese edip durmazsın. ben böyle biri değilim, itü de bir kurum, içindeki üç beş kişinin aşağılık kompleksine girmesi herkesi ezilmiş yapmaz.
  • diğerize D kullanıcısına yanıt
    hocam ankara düşünmüyorum, saolun yine de ilginiz için
  • Kardeşim iş hayatı çok farklı. Bırak sen eğitim kalitesini vs. Okulda gördüğün çoğu şeyi iş hayatında uygulamayacaksın zaten. İTÜ nin bir ismi, etiketi var iş piyasasında. Ben 8 yıl önce Çukurova Üniversitesinden mezun oldum. 8 yıldır aktif piyasanın içindeyim. İtü, ytü, odtü gibi üniversitelerden mezun olup dikkat çekmeyen cv yok. İtü'de iyi bir bölümü kazanabiliyorsan hiç düşünme bile. Yaz geç. Bir de yabancı dilinin üzerine düşersen hiçbir şekilde iş sıkıntısı çekmezsin.

Yok eğitim kalitesizmiş, yok kalabalıkmış, yok hocalarla iletişim sorunu varmış. Geç bunları. Zaten oraya girince büyük çoğunluğunuz sınavdan önceki son gün çalışıp ders geçmeye çalışacaksınız. Hocayla iletişim kurmak falan hak getire.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilangyllenhaal

baya rahatmışsınız hakikaten :D bu arada henüz itülü değilim sizi saymıyoruz falan demişsiniz. kendimi bir okulla özdeşleştirmiyorum sizin gibi bu yüzden dediğiniz durumu yaşayacağımı da sanmıyorum hangi okula gidersem gideyim. madem olay okul etiketiydi yazsaydınız daha düşük bölümü olsaydınız bounlu derler adama. evet kendini kandırıyorsun. üzüldüm şu an size ve arkadaşlarınıza, en yükseği hedeflersin olmazsa yoluna devam edersin mukayese edip durmazsın. ben böyle biri değilim, itü de bir kurum, içindeki üç beş kişinin aşağılık kompleksine girmesi herkesi ezilmiş yapmaz.
    Güzel hocam sizin okuma ve anlamaya dair problemleriniz var galiba, mühendislik fakültesinin bounla işi yok diyorum hala dediğin lafa bak.Ben odtülü olmasam ben de kendimi bir okulla özdeşleştiremezdim ama bizimki bir okuldan ziyade biraz da dava.Hangi okul stadına devrim yazabilir ve yıllarca onu tutabilir mesela.Odtüye neden KYK yapılamadı geçen sene? Bir sürü mezun var bütün kariyerimi çöpe atar gerekirse oraya giderim diyen.Odtülüler kep atmaz misal, hocam der vs.Ben başka bir okul bilmiyorum böyle bir kültürü, geleneği olan.Bunlar olmayınca tabi ki kendini bir okulla özdeşleştiremezsin bence. Dersine girer çıkarsın sadece.Bilkenti avmye benzetirler bu sebeple Ankara'da.İhtiyacini(dersi) al ve çık. Sırf bu sebepten odtüye geçenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 24 Temmuz 2020; 20:35:56 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.