Şimdi Ara

itü bilgisayar mühendisliği kazanıp google de veya microsoftta çalışılabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: barbarmuzo

peki bölümle alakasız olarak kendimi gelistirsem fayada eder mi mesela box yapmak ud, bağlama çalmayı ögrenmek resim yapmak vb. ?
    bak şimdi box vs. bunlar hobidir bunları da yap tabi ama meslekteki en büyük gelişim için işe atılana kadar genelde okulda teorik bilgi olur sonrasında sana kalmış bakacaksın Microsoft çalışan adama buraya nasıl girmiş örnek verelim ssg (Sedat kapanoğlu)

İki üniversiteye başlamış birisi iktisat biride bilgisayar mühendisliği ikisinide bitirememiş yani üniversite mezunu bile değilken microsoft seatle ofisinde işe başlamış ama adam yazılımcı kendini kanıtlamış kendin okurken geliştirmen program dili ve yabancı dil öğrenmen bazı yerlerere gelmeni kolaylaştırır.Microsoft ve google için istiyorsan bunları başlangıçta iyi olur.

• barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    O şirketlere girebilmen için "İTÜ" mezunu olmak yetmiyor.

"Bu çocuk İTÜ'den mezun olmuş, ALIN!" demiyorlar.

Dünya genelinde 5 milyon iş arayan bilg. mühendisi olduğunu düşün, bu kişiler arasından sıyrılabilecek neler yaptın? Dünya genelinde bir projeye katıldın mı? Başarılı oldun mu? Vs vs... Bunlar da önemli.
  • 2019Rank1 kullanıcısına yanıt
    Nerede 1. gösteriliyormuş merak ettim doğrusu
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Mesela burada
    itü bilgisayar mühendisliği kazanıp google de veya microsoftta çalışılabilir mi ?
    Dikkat ettiyseniz mühendislik alanında dedim,fotoğrafta da göreceğiniz üzere İTÜ genel sıralamada 336. iken Boğaziçi 190. sırada.Mühendislik sıralamasında ise İTÜ üstte.
  • 2019Rank1 kullanıcısına yanıt
    Vay be şimdi en iyi mühendislik fakültemiz itü mü? Bir de en iyi mühendislik fakültemiz dünya sıralamasında 181. ise mühendislik mezunlarımızın şansı gerçekten az yurtdışı konusunda
  • İtü mühendislikte en iyi okulumuz. Özellikle mimarlık inşaat makine uçak elektrikte.

Burda sıralaması rakiplerinin gerisinde çamur atıyorlar. Onunda sebebi 250 yıldır türkçe eğitim vermesi. Daha bir kaç yıldır ingilizce bölüm açtılar. Haliyle ingilizce furyası olduğu için geriledi. İtü tekstil müh 586 hacettepe tıp 536 puandı 2001 krizi öncesi. Türkçe olmasına rağmen. İngilizce önemi artınca geriye düştü doğal olarak. Ve yurt dışı oranının düşük olması yine türkçe eğitim.

Selçuk Bayraktar dünyadaki 5 adamdan biri ve İtü elektronik mezunu.SİHA ları yapan deha. Youtubeda baykar makina yaz güzel bir videosu var.

Senin konuna gelirsek. İtü odtü bilkentli olmak yetmez googleda çalışmak için. Onların isteklerini karşılayabilecek bilgiye sahip olman gerekiyor. O bilgiye sahipsen doğudan da mezun olsan alırlar. Para kazandır ki sana para versinler. Tabi doğudan böyle adam binde bir çıkar o ayrı.

Bana kalırsa otur ders çalış itüye girecek puanı al ondan sonra bu kısımı düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ganara -- 26 Ağustos 2018; 15:41:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• herkese çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.usnews.com/education/best-global-universities/turkey/engineering fırat > bilkent

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IT Engineer -- 26 Ağustos 2018; 17:01:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi eğer bir hedefin varsa üniversite etkilemez. Çünkü senin gittiğin üniversitede hocalar aman bu çocuğa çok iyi davranalım ona her şeyi verelim demeyecekler. Sen kendin kazıya kazıya her şeyi öğreneceksin. Her şansın peşinden koşturacaksın. Tembellikle dünyanın en büyük dehası da olsan bir yere varamazsın. Okursun doçent olursun abd de öğretim üyesi olursun. Yani esas iş okuduğun işi hakkıyla bilmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    hocam bundan sonra iş sana bağlı. hacettepe itü odtü gibi okulların eğitimi aşağı yukarı aynı kalitede. İtü odtü zaten hacettepeden bi tık daha üstte. Hacettepe nin sıralaması neden aşağıda diye sorabilirsin. Sebebi de 2014 e kadar türkçe eğitim veriyo oluşu. 2014 sıralaması 24 binken 2017 de 20 bindi. Üstelik o bahsettiğin adam türkçe eğitim görmüş. Ama kendini geliştirmiş. İngilizce kitaplardan çalışıyomuş. Kısacası sana bağlı yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü bilgisayar mezunu olup Facebook, Google gibi şirketlerde çalışanlar var. Keza Avrupa'da da çalışan çok var. Ama ODTU veya Bilkent kadar değil maalesef. Bu iş biraz da network meselesi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.