Şimdi Ara

itü bilgisayar mühendisliği kazanıp google de veya microsoftta çalışılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • itü bilgisayar mühendisliği kazanıp abd ye gidilebilir mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gidilir hocam,siz bakmayın bu forum İTÜ'yü gömmeyi çok seviyor.Global araştırmalara bakarsanız mühendislik alanında İTÜ Türkiye'de 1. gösterilir genelde ama yurt dışında çalışmayı düşünüyorsanız üniversitede bir fark yaratmanız lazım.
  • 2019Rank1 kullanıcısına yanıt
    mesela projelerle mi yoksa not ortalamalarıyla mı ?

• işinde iyi olursan neden olmasın. iyi yerlerde çalışmak için sadece üniversite bakılmıyor. zaten o şirketler için yok hükmünde :)
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    peki üniden mezun olunca google de veya microsoftta iş bulabilir miyiz

• youtube de görmuştüm bi adam vardi hacettepe bilgisayar müh. ten mezun olmuştu ve adam şu an google de çalısıyor hacettepe 20.000 le itü 5.000 le alıyor

• üniversite okumayan adamlar bile çalışıyor orda sana kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    hocam diyorum ya sen zaten ilk aşamayı geçtin. itü bilgisayarı kazandıysan boş değilsindir. Bundan sonraki süreçte sıkça duyacağın bazı temeller var veri yapıları, Bilgisayar Organizasyon ve Mimarisi , işletim sistemleri vs vs. bu derslerde iyi olduktan ve istediğin alanda (sana kalmış istersen sektörde aranan istersen de sevdiğin alan) ne kadar geliştiğine bağlı.

çünkü boston dynamics mesela linkedin üzerinden çalışanlara baktığın zaman amerikanın en iyi üniversitelerinden mezun olmuş ve ortalaması lisans 3,80+ doktora ise 4,0 olduğunu görürsün. rekabet fazla yani.

ama işsiz kalırmıyım dersen hayır.
    anladım çok tesekkur ederim de daha sınava girmedim 😊 öyle meraktan sordum inşallah 2019 da girecegım

Hocam özellikle bir kulüpte aktif olarak görev almak cidden önemli.Bölümünüzle alakalı bir kulüp olsun.Onun dışında ilk sene zor ama 2.seneden itibaren projelerde görev almanızı öneririm.İtüde staj ne zaman yapılıyorsa 2-3 ay öncesinden yurt dışındaki hocalara,şirketlere mail atmaya başlayın.En kötü ihtimalle 10 kişiden 1 tanesi döner.Özellikle İTÜ'deki hocalardan birinden referans alırsanız stajı yurt dışında yapıp okul sonrası da master için gidebilirsiniz.
    Not ortalamanız da kesinlikle 2.5 altına düşmesin.Yurt dışı düşünüyorsanız en az 3 olmalı ama gerçekçi olursak 3.5 üstünde kalmalısınız.
  • 2019Rank1 kullanıcısına yanıt
    çok tesekkur ederim cevabınız için siz itü de mi okuyorsunuz

• hocam okuduğunuz yerin tek etkisi size sunduğu fırsatlarlardır sonrası kendinşzş geliştirmeye kalmıştır ama sunduğu fırsatlarında pek önemi olduğunu düşünmüyorum nede olsa dünyanın en zenginlerinin şirketleri garaj doğumlu
    Yok hocam ben İstanbul'da başka bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum.O yüzden az çok bilgim var bu konular hakkında.Bu sene sınava tekrar hazırlanıyorum.
    Ne kadar bilgisayar müh. Kendini geliştirir vs deselerde üniversite çok önemli.

Kötü üniversiteden mezun olup iyi yere gelen var mı ? Var.

2 yıl önlisans okuyup aylık 10k alan var.

• Valla istersen çemişkezek mezunu ol, o potansiyel varsa şayet çalışırsan yapamayacağın şey yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bana göre de üni çok önemli hocaları olsun imkanları olsun hatta şehir bile önemli yani

Bunu sınava hazırlanmaya başlayan herkes söyler önemi olan sınav sonucu

• hakkaride okusan bile çalışabilirsin kendini ne kadar geliştirirsen girmen o kadar kolay olur kendini geliştirmek için itü ve odtü tarzı teknik üniversiteler türkiye şartlarında çok iyi.
  • arcmage_enes kullanıcısına yanıt
    peki bölümle alakasız olarak kendimi gelistirsem fayada eder mi mesela box yapmak ud, bağlama çalmayı ögrenmek resim yapmak vb. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: barbarmuzo

peki bölümle alakasız olarak kendimi gelistirsem fayada eder mi mesela box yapmak ud, bağlama çalmayı ögrenmek resim yapmak vb. ?
    bağlama çalanlar google'da keman çalanlar microsoft'ta çalışıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.