Şimdi Ara

İtü ceng neden kötüleniyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtüyü hacettepe mi geçiyormuş nwuabauwb dur Bi sn sıwbsıbwıwbw ya olm taşşak mı geçiyorsunuz anlamıyorum evet itü 10 yıl önceki itü değil tamam ama itüyü cengde bilkent ve ODTÜ hariç geçebilecek okul yok ki bu ikisiylede arasında 1 tık vardır farkını çok yaşamazsınız.Tüm misyonu sadece mühendis yetiştirmek olan Bi üniversiteyi ve her Ne kadar yıpratılmaya çalışılsada Türkiyenin en iyi devlet üniversitelerinden olan itü diğer yanda ismini sağlıkla ilgili bölümlerle duyurmuş hacettepe nsısnaıwn mühendis olmak istiyorsanız ODTÜ itü okuyun olmadı ytü okuyun devletler için konuşuyorum bana neden bilkent koç yok demeyin yurt dışı olayına gelirseniz özel üniversitelerde yurt dışına çıkanın daha fazla olması çok normal. Gençler yurt dışı yüksek lisans desek bu iş para neyi anlamıyorsunuz bilkentte hoca bana referans olsada gidemem ki maddi durumum yoksa özelde Bi bölüme ful burslu giren bilkentte 20 kişi sadece gerisi zaten yıllık güzel Bi para veren insanlar bunlar için yl hayal değil ki sanıyor musunuz itü mezunu adam yurt dışında ylden kabul alamıyor alıyor ama çoğunun gitmeye gücü yetmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lan yeter yeter ne cengmiş foruma her girdiğimde bi ceng başlığı görmekten bıktım yazıyosan yaz yazmıyosan s***g

• Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt

Sizin hocanız bu.Dünyanın en iyi eğitimini de verse bu hocanın dersine girmem

• jaskier kullanıcısına yanıt
    Bence hocanın isteği gayet normal. Sınava donla mı girmeyi düşünüyordun :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boğaziçi mezunu ve yazılım alanında çalışan birisi olarak söylüyorum. İTÜ'lü arkadaşlar piyasada çok rahat iyi işler buluyor. Arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla İTÜ'nün en büyük sıkıntısı öğrencilere business vizyonu veremiyor oluşu. Bunun sebebi de business fakültelerinin azlığı ve gerek kulüp bazında gerek okul bazında etkinliklerin yetersizliği. İstanbul özelinde düşünecek olursak işe alım programlarında çok fazla BOUN CS mezunu olmuyor, akademiye devam eden, business alanlarında devam eden ya da startuplarda yer alan çok kişi var. Bu nedenle birçok firma için İTÜ ilk tercihtir. Puanınız yetiyorsa tabii ki Bilkent, ODTÜ yazmanızı tavsiye ederim ama gidip de İTÜ varken Hacettepe yazmayın. Ankarada'ki şirketlerde çalışacaksanız İTÜ yine önceliklidir, çalışan çok sayıda arkadaşım var. Hocalar eski kafalı lafına da çok takılmayın Boğaziçinde'de birçok hoca öyle. Bu arada CS eğitimi almanız size elbet patternlar ve analitik anlamda bir şeyler katacak ancak software developer olacaksanız bunun bir okulu yok, oturup bol bol kod yazacaksınız ve yenilikleri takip edeceksiniz. CS'te birçok alan var, hangi alanlara ilgi duyduğunuza erken karar verirseniz sizin açınızdan çok iyi olur. ML, Data Science, BI, hardware gibi alanlar düşünüyorsanız akademik hayatınızı ciddiye alın. Development düşünüyorsanız bol bol pratik yapın. Umarım hepiniz hayal ettiğiniz pozisyonlara gelirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaSiempre1940 -- 14 Ağustos 2020; 17:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mofarah

İmkansız. İTÜ'yle şehir ve kampüsleri değişse bile olmaz. YTÜ'yü geçme sebebi de liselilerin sağdan soldan duyduğu "%100 ingilizce olmayan ceng mi olur len" şeklindeki safsatalarla beyninin yıkanması, belki az da olsa Ankaradan tercih yapan popülasyonun etkisi vardır. Ama dediğim gibi şehir farkı var bir kere
    Altına imzamı atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaskier

https://twitter.com/jemappelabsurd/status/1277650361113812998
    Sizin hocanız bu.Dünyanın en iyi eğitimini de verse bu hocanın dersine girmem
    Bir dersi açan 4-5 farklı alanında yüksek hocalarımız var.Bu hocayı fakültede kimse sevmiyor zaten ne yazık ki tüm üniversitelerde böyle hocalar var.Ama ben bu dersi verdim ve bu hocadan ders almadım böyle de bir fırsatın oluyor.

• İtünün hoca öğrenci iletişiminde sorun olduğunu forumda birisi diyordu sanırım. Egolu hocalar biraz fazla diye. Öyleyse okulda öğrenci olmak da zor olabilir en azından kendi açımdan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir aydır falan takip ediyorum burada tıp diş kazanmadığın ya da ilk 1-2k bilgisayar mühendisliği kazanmadığın sürece her şey kötüleniyor ve birden işsiz kalıyorsun:) Sayısalda 5k yapıp depresyona girip mezuna bırakanlar okudum.İtü bilgisayar gayet iyi bir seçenek yazdıysan için rahat olsun. Köklü bir teknik üniversite + kişisel gelişime açık popüler bir bölüm. İlla bu üniversite olsun yoksa ölürümm tarzı 5kdan mezuna kalmalar falan abes bence.

• Kardeşim seni forumda bir süredir görüyorum. Yazmayayım diyordum ama yazacağım. Öncelikle kardeşim diyorum çünkü yazdıklarından daha herhangi bir üniversitenin kapısından dahi girmediğin anlaşılıyor, anladığım kadarıyla yaşın küçük. Öncelikle tercih sıralaması yükselen okul diğerini "geçmiş" olmaz. Okulların kalitesi uzun yıllarda oluşur veya değişir. Emin ol sektörde hiç kimse okulların taban puanı değişikliklerine takmaz. Büyük ve isimli okullar zaten bellidir ve bunlar 2-3 yıl içinde değişen şeyler değildir. İtü, odtü, yıldız gibi üniversiteler her şeyden önce geniş bir network ağı olan okullardır. Türkiye'de mühendisliğin her alanında çalışan çok kıymetli mezunları vardır. Her türlü sektörde cv'ni öne çıkartacak bir isimleri vardır. Bunlar 2-3 yılda değişecek basit şeyler değildir. Hacettepe kötü bir okul değildir. Ülke ortalamasının gayet üzerindedir. Ama sen sağlık alanıyla ön plana çıkan bir okulun neredeyse 250 yıldır sadece mühendislik eğitimi yapan ve bu konuda hala ülkenin zirvelerinden birisi olan okulu geçeceğini söylersen insanlar sana gülerler. Bunları bu yaşta anlamaman normal olabilir. Senin için bu okullar ve bölümler sadece birer puandan ibaret olabilir. Muhtemelen birkaç yıl sonra bu yazdıklarımı daha iyi anlayabilecek olgunluğa erişirsin. Sana hayatında başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 15 Ağustos 2020; 2:40:11 >

• Ben senden büyüğüm ayrıca herhangi bir üniversiteye girememiş değilim sadece sınava tekrar girdiğim için burdayım. Yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım. İTÜ çok eski bir ünivesite olabilir ama bu onun diğer okullardan iyi olduğu anlamına gelmez. Şu anki durumu ve ne yaptığı önemlidir. Hacettepe son dönemde çok iyi bir atak yaptı. Birkaç sene sonra bu dediğimi biraz daha iyi anlarsınız.

• Kesinlikle kardeşim çok haklısın. Yaşımı bilmeden senden büyüğüm demen de bir garip olmuş :) Müneccim falansın sanırım. Şaka bir yana umarım benden büyük değilsindir çünkü benden büyük olup hala sınava giriyorsan üniversiteyi bitirdiğinde yaşın epeyce geçmiş olacak, sektöre girişte büyük sıkıntılar yaşayacaksın. Hacettepe ne atağı yapmış diye sorsam "sıralaması yükseldi yea" dışında bir cevap veremeyeceğine eminim o yüzden sormuyorum bile. Umarım hacettepeden mezun olduğunda (gerçi orayı mı kazandın bilmiyorum ama bu kadar savunduğuna göre bu altılıdan bir yere puanın yetmedi diye düşünüyorum) itü,odtü,boğaziçi,bilkent,sabancı,koç hariç cv'lere bakmayan bir yere denk gelip bu yazdıklarını hatırlamazsın. Zira hacettepe o klasmanda değil ve mühendislik özelinde bir okul olmadığı için, o alana yapabilecekleri yatırım saydığım okullara göre çok daha kısıtlı olduğu için (bkz. tıp fakültesi) o klasmana girmesi epey zor görünüyor isterse bütün okullardan daha iyi sıralamayla öğrenci alsın.

• büyüğüm demişin de sen kesin 2000li falansındır :) son 1-2 yılda 2000liler kendini yaş olarak çok büyük sanmaya başladı 2002liler falan sınava girince.
  • Mesaj yazacaksam lütfen alıntıları kapatmayın yoksa bana mesaj yazmayın. Gerçekten komik oluyorsun.
  • Yaşın büyükse o zaman hesabın niye yeni ve neden buradasın önce onu söyle.

Cevabına gelecek olursam o yazdığın okulların içine İTÜ yakışmıyor. Bak ben Hacettepe yakışıyor demedim ama İTÜ o saydığın okullardan 1 klasman altta yer alır. Eğer İTÜ'yü karşılaştıracak olursak Hacettepe, TOBB, Özyeğin gibi rakipleri listeye alacaksın. Boğaziçi, Bilkent gibi okulların yanında yer alamaz. Sizin algınız İTÜ yıllardır buralarda olan bir okul ama Hacettepe daha yeni olduğu için İTÜ her zaman daha iyidir.

Diğer bir husus ise hiçbir yerde İTÜ'nün diğer mühendisliklerini kıyaslamadım sadece bilgisayar mühendisliğini baz alarak söyledim. Eğer böyle bir şey yaptıysam özür dilerim çünkü Hacettepe'nin geçeceği tek mühendislik bilgisayar mühendisliğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 15 Ağustos 2020; 17:30:12 >
  • özyeğini bile bu sıraya koyup İTÜ VE YTÜ ye laf etmek bilmiyorum ama bence fazla ego.
  • bence fazla egodan kaynaklı. tabii üç büyük üni arasında (Boğaziçi,ODTÜ,İTÜ) kendilerine kaynak olarak gördükleri ülkeler farklı … ama İTÜlü olmayı gerçek anlamda dilerdim. bence gayet iyi ve eğitimleri de sizin çabanızla daha da iyi olacaktır.
  • plütomsu kullanıcısına yanıt
    İTÜ'yü diğer üniversitelerden daha iyi olarak gördükleri için o cümleyi ironi olarak yazdım. Aslında sorun buradaki konu değil, daha önce başka bir konuda da aynı şekilde İTÜ'yü savundukları için yazmıştım ondan sonra yine Hacettepe daha iyi dedim diye olay büyümüştü. Ondan beri bana mesaj atanlar dışında yazmıyorum yani düzgünce tartışalım diyoruz ama en son insanlığımızı sorgular hale geldik. Ya neyse fazla uzatmayalım. Bundan sonra da daha Hacettepe hakkında mesaj atmam.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.