Şimdi Ara

İtü ceng neden kötüleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilader siz şaka mısınız ya esamesi okunmuyormuşmuş. Bu ülkeden çıkan herhangi bir Ceng mezunun yapabileceği her şeyi İTÜ Ceng mezunu da yapabilir, İTÜ'de okuduğu için yapamayacağı bir şey olmaz. Hele yurtiçinde İTÜ mezununun tercih sebebi olmayacağı bir kurum yok. Ben hayatımı Ankarada geçirmek istiyorum diyene okul sonrası ODTÜ falan daha çok kapı açabilir, eğer esamesi okunmuyor yorumu savunma sanayi vs. için yapıyorsanız belki o olur onların avantajı.
    Kardeşim seni forumda bir süredir görüyorum. Yazmayayım diyordum ama yazacağım. Öncelikle kardeşim diyorum çünkü yazdıklarından daha herhangi bir üniversitenin kapısından dahi girmediğin anlaşılıyor, anladığım kadarıyla yaşın küçük. Öncelikle tercih sıralaması yükselen okul diğerini "geçmiş" olmaz. Okulların kalitesi uzun yıllarda oluşur veya değişir. Emin ol sektörde hiç kimse okulların taban puanı değişikliklerine takmaz. Büyük ve isimli okullar zaten bellidir ve bunlar 2-3 yıl içinde değişen şeyler değildir. İtü, odtü, yıldız gibi üniversiteler her şeyden önce geniş bir network ağı olan okullardır. Türkiye'de mühendisliğin her alanında çalışan çok kıymetli mezunları vardır. Her türlü sektörde cv'ni öne çıkartacak bir isimleri vardır. Bunlar 2-3 yılda değişecek basit şeyler değildir. Hacettepe kötü bir okul değildir. Ülke ortalamasının gayet üzerindedir. Ama sen sağlık alanıyla ön plana çıkan bir okulun neredeyse 250 yıldır sadece mühendislik eğitimi yapan ve bu konuda hala ülkenin zirvelerinden birisi olan okulu geçeceğini söylersen insanlar sana gülerler. Bunları bu yaşta anlamaman normal olabilir. Senin için bu okullar ve bölümler sadece birer puandan ibaret olabilir. Muhtemelen birkaç yıl sonra bu yazdıklarımı daha iyi anlayabilecek olgunluğa erişirsin. Sana hayatında başarılar dilerim.
    Forumu sürekli kötülemesi,yıldızın arada bir çalkalanması gibi sebepler elbet etkili ancak gören de biri ilk 100den alıyor diğeri 300kdan alacak sanar.Bu forumda ybs övüldü diye son 3 senede 21.8 den 2.6ya geldi bu onu ankara hukuk veya istanbul hukuktan daha mı iyi yapar ? Hacettepe daha iyi olabilir yıldızdan ancak biri çulsuz gezecek diğeri villasını çekecek mezun olur olmaz gibi davranıyorsunuz
  • kim kötülüyor ki ? odtü bilkentin yanında tabi ki esamesi okunmuyor ama yine de en iyi okullardan.
  • Her şey kötüleniyor bro takma
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Bilader siz şaka mısınız ya esamesi okunmuyormuşmuş. Bu ülkeden çıkan herhangi bir Ceng mezunun yapabileceği her şeyi İTÜ Ceng mezunu da yapabilir, İTÜ'de okuduğu için yapamayacağı bir şey olmaz. Hele yurtiçinde İTÜ mezununun tercih sebebi olmayacağı bir kurum yok. Ben hayatımı Ankarada geçirmek istiyorum diyene okul sonrası ODTÜ falan daha çok kapı açabilir, eğer esamesi okunmuyor yorumu savunma sanayi vs. için yapıyorsanız belki o olur onların avantajı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Bilader siz şaka mısınız ya esamesi okunmuyormuşmuş. Bu ülkeden çıkan herhangi bir Ceng mezunun yapabileceği her şeyi İTÜ Ceng mezunu da yapabilir, İTÜ'de okuduğu için yapamayacağı bir şey olmaz. Hele yurtiçinde İTÜ mezununun tercih sebebi olmayacağı bir kurum yok. Ben hayatımı Ankarada geçirmek istiyorum diyene okul sonrası ODTÜ falan daha çok kapı açabilir, eğer esamesi okunmuyor yorumu savunma sanayi vs. için yapıyorsanız belki o olur onların avantajı.
    hocam itü yü kötülemiyorum ki ben. sadece bölüm anlamında bilkentin çok daha fazla şey katabileceğine inanıyorum. ayrıca prof sayısı , yurtdışı oranı vs açısından da odtü bilkent çok daha üstte

ha itü geri kalan ünilerin hepsini yer o ayrı mesele.

• Ben de ilk kötü diye duymuştum fakat öyle değilmiş araştırdığım kadarıyla. Belki seviye olarak ODTÜ'nün bir tık altıdır ama çok büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hacettepe, TOBB veya Özyeğin varken İTÜ veya YTÜ CENG sırf teknik üniversite diye tercih edilmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam nedenini de yazsanız bir çok iyi olacak. İtü yü forumda afedersiniz itin kafasına yerleştiriyorlar ama bu 2k dan adam alan yer o kadar mı çöp burası ? Ya da rakip elemek için mi çamur atıyorlar anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

Hacettepe, TOBB veya Özyeğin varken İTÜ veya YTÜ CENG sırf teknik üniversite diye tercih edilmez.
    Yazık kafana
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz parametrelerde esamesini okutmayacak bir şey yok bence, akademik olarak söylediklerinize biraz sığ bir örnek olacak ama ofis ağırlıklı kullanımdaki bir bilgisayara 8/16GB RAM yerine 32GB RAM takılması gibi, akademik düşünmeyen birini etkilemeyecek şeyler.

Yurtdışına gitme oranı olarak da o kişiye bağlı bir şey, bugün Sabancının da yurtdışına gönderme oranı epey fazla fakat gidenlerin büyük çoğunluğu zaten kendi imkanlarıyla Master için gidenler, ondan sonra kalınabilir orada. Bir İTÜ mezunu yurtiçinde özel sektörde her yerde iş bulabileceği için direkt bunu tercih ediyor, yurtdışına gidenler genelde akademik düşünenler oluyor.
  • Walter H.White kullanıcısına yanıt
    Siz ne düşünüyorsunuz Walter hocam

• Itü gayet sağlam okul forum sevmiyor sadece buraya takılma çok

• slytherinlisayısal kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce birçok kez nedenini yazdım. Konularda arayıp bulabilirsiniz sadece İTÜ o eski bilinen İTÜ değil yani onu söyleyeyim.
  • bu hacettepe trolleri her gün daha fazla saçmalamayı başarıyor
  • Walter H.White kullanıcısına yanıt
    Fikrimi belirttim yani ne var bunda çok abartıyorsunuz.

TOBB ve Özyeğin neyse de zaten azıcık araştırma ile Hacettepe İTÜ'den neden daha iyi görürsünüz.
  • İTÜ 3k dan adam alırken YTÜ-Hacettepe 20kdan alıyordu. Vakıflardan hiç bahsetmiyorum, İTÜ'nün endüstriyel tasarım fizik mühendisi falan aldığı sıralamalardan adamlarla okursunuz öyle bir tercih yaparsanız. 4 sene önceye göre ne değişti bilmiyorum ama nasıl Hacettepe veya YTÜ, İTÜ'yle kıyaslanır oldu bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 14 Ağustos 2020; 14:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slytherinlisayısal

Siz ne düşünüyorsunuz Walter hocam
    En yakın arkadaşlarımdan biri itü bilgisayarda 3.sınıfa geçti ve 3.8 ortalaması var.Gördüğü eğitim (özellikle akademisyenler) ve öğrencilerin seviyesinden gayet memnun.Yıldız bilgisayarda okuyan arkadaşım yok o konuda yorum yapamam ama itü bilgisayardan lisede üst dönemim olup münih tekniğe kabul alan da var.Odtü ile itü arasındaki farklar biraz daha kişide bitecek faktörler(şehir,ekol gibi ).Alttaki 3 okulu kötüleme gibi bir niyetim yok ama özellerde tam burslu ile yüzde 50 veya ücretli arasında genelde uçurum oluyor.Bilkentte bunu belki hiç yaşamazsın ancak diğer okullarda özellikle ücretlide fark hissediliyor.Tabi bu okullara girmek için(özelde tam burslu veya devlet her ne ise) çok büyük bir emek sarfediliyor ve diğerine çöp demek mantıklı değil.Gidip biri ayda 50 binle başlarken diğeri kyk bursu kadar maaşla başlamaz.Sırf kendisi giremedi vs diye sallayan bile çok insan var

• Forumda 2 fizik sorusunu kaydırmasından ötürü ODTÜ ceng yerine İTÜ cengi kazandığı için intiharı düşünen arkadaş vardı ne denilir ki?

• Troll değil yani illa troll olmak için Hacettepe İTÜ'den daha mı iyi demek lazım. Millet GTÜ ile ODTÜ kıyaslıyor ama onlarda troll biz de trollüz. Ben anlamıyorum bu insanları.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.