Şimdi Ara

İtü ceng neden kötüleniyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kusuruma bakmayın. okuduğum bölüm bununla alakalı değil, geçen sene itülü olmak için can atarken burada İTÜ berbat falan denilmişti... bunun için yazdım. tekrardan kusuruma bakmaayın.
  • plütomsu kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Benim de biraz insanlara karşı sert çıkışlarım oldu sanırım. Herkesten özür diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 15 Ağustos 2020; 17:44:56 >
  • estağfurullah. seviyeli konuşmalarda pek sert çıkış olmuyor . neyse zamanınızı çalmak istemem iyi günler.
  • Ahahahahah. Şaka gibisiniz gençler. Eğitim olarak konuda geçen bütün üniversitelerde zaten iyi eğitim alacaksınız, öyle aman aman bi fark olmayacak. Üniversite dediğiniz mecrada en çok ihtiyacınız olan şey kendinizi geliştirmek ve hocalarla olan iletişiminiz olacak. Hiçbir üniversite, buna ODTÜ ve BOUN da dahil, İTÜ kadar bu imkanı size sağlayamayacak. Öğrenci takımlarını bi araştırın derim size. Bakın bakalım en çok hangi üniversite bu imkana sahip. Veya üniversite içerisinde bulunan teknoparkları. Ben dahil, pek çok öğrenci hem bu teknoparklardaki şirketlerde hem de öğrenci takımlarındalar, daha lisans öğrencisiyken çalışıyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. Hocaların labaratuvarlarında staj yapıyoruz. Gayet açık bi şekilde söylüyorum ki Türkiye'de bilinçli tercih yapan öğrenci oranı %1 bile değil. Herkes puanına göre yazıyor. Şu kafa bi değişse, universitenin size katacaklarını bi araştırsanız çok daha farklı olacak her şey. Yurt dışı ile alakalı, tamamen imkanlarınız ve çabalarınıza bağlı. Üniversitelerin size bu konuda yaptığı ekstra şeyler yok. Her şeyi mi iyi diyeceksiniz, maalesef öyle değil. Bazı hocalar oluyo, sizi dersten bezdiriyo bazıları oluyo iyi ki bu bölümü okuyorum diyosunuz. Her iki tarzda da hocalarımız var, ki bence her üniversitede vardır ama bu en çok yakınılan yönlerinden biri. Diğer bi sorun yönetim garabeti. Maalesef yönetimimiz sorunlu, öğrenci dostu değiller. En mantıklı olan kararı veriyolar kendilerince, bizi dinledikleri pek yok. Bunlar harici hem kampüs olarak hem de imkanlar olarak bir mühendisin kendini en iyi geliştireceği yerdir İTÜ. Bir İTÜ EHB öğrencisi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk soruna cevap vermem gerekmez. Bunlar seni ilgilendiren şeyler değil. Öncelikle insanlara böyle şeyler sormaman gerektiğini öğrenmelisin. Ama düşünce tarzının çok saçma olduğunu da söylemeliyim. Mesela buraya 40 yaşında birisi gelip hesap açsa hesabı bugün açtığı için kendini ondan daha büyük mü zannedeceksin?

Genel olarak insanımızın en büyük sıkıntısını sende de görüyorum. Bilgin olmayan konularda çok kolay ahkam kesebiliyorsun. O altı okulu ilk klasmanda gören ben değilim, özel sektör:) Ki yukarıda da itünün özel sektördeki/akademideki yerinden bahseden arkadaşlar olmuş onların mesajlarını okuyabilirsin. Dediğim gibi daha kurumsal herhangi bir yerde çalışma, staj vb. tecrübesini geçtim herhangi bir üniversite tecrüben dahi olmadan (en azından bu tarz okullarda) bu konularda böyle kolay fikir beyan etmemelisin. Tek tavsiyem bu. Sadece bilgin olan alanlarda konuş, olmayanlarda ise konuşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 15 Ağustos 2020; 17:32:33 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.