Şimdi Ara

İTÜ düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yks sonuçları açıklanmış hepinize hayırlı olsun, İtü Ehb ve İtü düşünüp kafasında soru işaretleri olan varsa bana yazabilir, Ehb 3. Sınıfım şu anda da bir lab’da staj yapmaktayım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam ben bu yıl hazırlığı bitirdim. 1. sınıf olacağım. İlk 2 sene sizi zorladı mı ve bana verebileceğiniz önemli tavsiyeler var mı?

• Hocam bölümün imkanlarından bahsedebilir misiniz staj olur Erasmus olur genel anlamda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makina mühendisliği ‘22 mezunuyum, yardımcı olabilirim.

• Staj imkanları nasıl ? Teknokentin olayı nedir ? Erasmus hangi yılda yapılıyor ve kaç kişi gönderiliyor ? Ayrica ülke seçeneği oluyor mu ? Hazırlığı yurtdışında okuma gibi bir olay var mı ? Ceng, ehb,kontrol otomasyon mufedatlari güncel mi ? Mesela ODTÜ'nün eski olduğu söyleniyordu. Şimdilik aklıma gelenler bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quarterbat Q kullanıcısına yanıt
    1. sınıf çok değil ama 2. sınıf zorladı, yoğun bir bölüm. Tavsiyem bölümünü bilmiyorum ama teknik ağırlıklı bir bölümdeysen bir proje takımında aktif rol oynamanı öneririm, hem insan olarak hem teknik bilgi olarak katkısı çok fazla, sonrasında orada tanışacağın network sayesinde sektörde veya bir hocanın yanında staj'a başlayabilirsin. Bir diğeri de dersleri boşlama, aşırı yüksek gpa için kendini heba etmenin anlamı yok ama ilk sene yüksek gpa yapmak için en kolay sene, bu fırsatı kaçırma.
  • hepüşüyenadam H kullanıcısına yanıt
    Aynı bölümdeyiz hocam. Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dikkate alacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Hukuk Düşünenler
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bölüm'ün akademik kadrosu son derece geniş, alanına hakim bolca prof ve öğretim üyesi var. Bu hocaların aynı zamanda çalışmalarını yürüttüğü lablar bulunmakta, eğer gerçekten istekli olduğunuzu gösterir hatta hocanın odasına gidip doğrudan konuşursanız 2. sınıfta falan bir lab'da çalışmaya başlarsınız, bunun yanında sektörde çalışabileceğiniz birçok alan var ehb'den çıkıp elektronik veya haberleşmeye bağlı kalmadan her alanda iş bulabilirsiniz, yazılımcı olanlar çok fazla mesela, bunun yanında bankacı olabilirsin,data science'a kayabilirsin her alanda çalışabilirsin. Erasmus olarak ehb'de rekabet fazla bunun yanında kontenjanı o kadar çok değil. Ancak ort üstü bir prof ve gpa ile gitmek o kadar zor değil, kafaya koyduktan sonra yaparsın.

• Nokky N kullanıcısına yanıt

Hazırlığı sadece ilk 100'e girmiş öğrenciler yurt dışında okuyabiliyor. Erasmus ise her yıl yapılıyor ve belirli bir kesim gidebiliyor, üni tercihi yapar gibi tercih yapıyorsunuz. Bunun yanında Teknokentler İtü'nün içinde bulunan bir kısmı itü çekirdek tarafından desteklenen bir kısmında ise bağımsız firmaların bulunduğu plazalar. Bu kısıma çok hakim değilim ancak iyi bir projen varsa İtü çekirdek'ten destek alıp sana teknokentte bir ofis verebiliyorlar. Bağımsız olarak ise bazı uluslararası firmaların TR ofisi de burada bulunmakta. Doğrudan itü'den alım yapmıyorlar ama buralarda çalışanların birçoğu itü'lü, itülülere öncelik veriyor olabilirler. Staj içinse bölüm doğrudan staj yeri bulmaz, ancak biraz okul dışı aktif olup ort'unu yüksek tutarsan 2. sınıftan itibaren stajlar bulabilirsin. Hocalara mail atıp isteğini gösterirsen onların yanında da staj yapabilirsin(bir stajınızı bu şekilde yapmanızı öneririm) Bunlar haricinde Tusaş mesela son sınıfta gpa'sı 3.2'nin üzerinde olanlara doğrudan iş teklif ediyordu. Savunma sanayi özellikle 3 ve 4. sınıftan sonra fazlasıyla alım yapıyor. Müfredatlar ise EEF'te geçen sene güncellendi, daha çok seçmeliler eklenip bazı dersleri birleştirip kredilerini falan yükselttiler, şu an için bence güzel bir müfredatı var. Biraz teorik ancak dersleri hakkıyla veren kişi 4 senede çok şey öğrenir.

• Son gün up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.