Şimdi Ara

İTÜ İNŞAAT OLANAKLARI (okuyanlar veya yazacaklar toplanın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
3.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senenin başından beri mühendislik istiyordum.EE,ME,ya da inşaat puanıma göre düşünecektim.Sürpriz bi şekilde 29k geldi ilk başta mezunum diye düşündüm ama kalmak istemiyorum.İTÜ İnşaat gelebilir gibi...Okuyan ya da fikir sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.Ülkemizde inşaatta çok büyük bir kriz var. Kesinlikle yurtdışı yapmak şart gibi duruyor.Ailemin ilerde bana iş bulma gibi bir durumu da yok. Ancak ben istekliyim gerek yabancı dil gerek okul dersleri olsun,güvenim var.İTÜ nün diğer ünilere göre bana artısı neler olur?Özellikle yurt dışı olanakları nasıl inşaatta?

• İnşaat berbat durumda , yerinde olsam inşaatı yazmayı aklımdan dahi gecirmezdim. inşaatın bundan sonra kolay kolay toparlanacagini sanmıyorum. İTÜ seçkin bir üniversite evet ama sektör kötü durumda.
    29 k gayet güzel bir sıralama bunu inşaat yazarak harcama derim .Bu meslekte tanıdığın yoksa işsiz kalırsın.Yurtdışı olanagin olur ama gideceğin ülkeler diğer mesleklerinki gibi güzel ülkeler değil. Yukarıda bir arkadaş yazmış zaten . Keşke dememek için doğru karar ver.
    Ben olsam o sıralamaya bilgisayar mühendisliği yazıp yurtdışına çıkardım
  • Okulun inşaat konusunda geniş bir mezun ağı var ve genelde mezunları birbirine yardımcı olma konusunda eğilim sahibi. Okurken öğrenci kulüpleriyle çeşitli firmalarla iletişim halinde olmak ve staj yaptıktan sonra staj yaptığın firmalarla olan bağlantıyı kesmemek ileride iş bulma konusunda sana yardımcı olur.

Yurt dışı olarak da genelde Arabistan bölgesi ve Rusya'ya gidiyor bizim inşaatçılar. Oradaki şantiyelerde çalışıp döviz cinsinden para biriktiriyorlar. Gelişmiş ülkelere yerleşme gibi bir niyet varsa Bilgisayar/Elektronik bu konuda daha ön planda.

Birinci sınıfta derslere önem verirseniz bölüm değiştirme şansınız da var hem.
  • İTÜ inşaat 2. Sınıfa geçtim.Şu anda müsait değilim ancak bu konu hakkında akşam detaylı bir şekilde yazacağım.Ayrıca 22 Temmuz Pazartesi günü İTÜ tanıtım günlerinde olacağım İstanbul'da isen o gün de yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Maalesef çok yorgun olduğum için yarın yazacağım. Zaten daha vakit var ama sebebini açıklamak istedim. Hem de konu yukarı çıkmış olur.

Hocam İstanbulda değilim maalesef... Demek istediğim şu yılda yaklaşık 12 bin mezun veriyor bu bölüm.İTÜ lü olmanın bana avantajları olacak mı?Torpil vs. gibi bir durumumuz yok . Ailemden bunun yüzünden endişeliler zaten.Yarın tercihler başlıyor.Yanıtlarsanız çok sevinirim.
  • İnşaat berbat durumda , yerinde olsam inşaatı yazmayı aklımdan dahi gecirmezdim. inşaatın bundan sonra kolay kolay toparlanacagini sanmıyorum. İTÜ seçkin bir üniversite evet ama sektör kötü durumda.
    29 k gayet güzel bir sıralama bunu inşaat yazarak harcama derim .Bu meslekte tanıdığın yoksa işsiz kalırsın.Yurtdışı olanagin olur ama gideceğin ülkeler diğer mesleklerinki gibi güzel ülkeler değil. Yukarıda bir arkadaş yazmış zaten . Keşke dememek için doğru karar ver.
    Ben olsam o sıralamaya bilgisayar mühendisliği yazıp yurtdışına çıkardım

• Gtü Ege bilgisayar gidin inşaat sektörü rezalet durumda. İTÜ gibi bir okulun bile inşaatı ne kadar düşük sıralamayla alıyor burdan anlayabilirsiniz. Ülkede sektör batık olduğundan zaten inşaat okuyan herkesin hedefi yurtdışına gitmek, bu da işleri iyice zorlaştırıyor. Okuyan 1 kişi bile ben burada kalacam demiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bilgisayarın kesinlikle çok daha önü açık ancak ege gtü hacettepe fln kötü demiyorum ama odtü boğaziçi itü olmassa işsiz kalırım diye korkuyorum.Yani üniversite seçmek bölüm seçmekten daha mantıklı geliyor bana.Hiçbir sektörde bir torpilim vs. yok olmasın da zaten..Ondan dolayı itü de okumak daha yakın geliyor.
  • Son zamanalrda boş vakit bulamadim şu an bile tanitim gunelrindeyim. Yakin zamanda doğru bilgileri vereceğim. Şimdi ki durum değil mezun olduğunda ki durum önemli.

• Hocam hiç şüphelenmiyor musun bu bölüm 2017de 22kydı 2018de 28k oldu diye başka bir örneği yok böyle bir şeyin. Tanıdığın,akraban,işin yoksa bence düşünme.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İTÜ lü olman hiçbir artısı olmaz . Seni işe alacak adam önce senin o firmaya beler katabileceğine bakıyor . Nasıl verimli olabilirsin ona bakıyor . İstersen İTÜ lü ol istersen Uşak da oku . Sen kendini öyle bir geliştirirsin ki Uşak da okuyan adamı alırlar seni gene almayabilirler çünkü inşaat işi okulla olacak iş değil . Ne öğrenirsen şantiye de öğrenirsin . Ben çok gördüm çok kötü okullarda okuyup çok sağlam yerlerde işe girenleri .

İnşaat öldü diyorlar ama asla ülkemizde ölmez .. yeniden canlanacak . Yukarda bilgisayar yaz diyenler olmuş . Bilgisayar üzerine ülkede nerde yatırım var ? Bilgisayar mühendisleri İstanbul harici hiçbir yerde iş bulamaz . Ona da ağır torpil lazım . Geçenlerde bilgisayar ile ilgili detaylı bir yazı yazmıştım foruma . Hatta çoğu mühendislikle ilgili . Kısa bir Özet geçersem çoğu firma mühendis bile almıyor artık . Çık git piyasaya bak . Çok sağlam yazılım bilen 2 yıllık insanları alıyorlar işe ki daha az maaş veriyor daha çok iş yaptırıyor adama .

Detaylı bir yazı yazarım akşama dostum buraya . Şu an şantiyede stajyer mühendis olarak çalışıyorum . Baya yoğunum . Detaylı yazı yazıcam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CBD65149

Hocam hiç şüphelenmiyor musun bu bölüm 2017de 22kydı 2018de 28k oldu diye başka bir örneği yok böyle bir şeyin. Tanıdığın,akraban,işin yoksa bence düşünme.
    Çalışan herkese iş var . Kesinlikle dediğine katılmıyorum . İnşaat okuyup boş da kalan kimseyi görmedim ben . Bizzat işin içindeyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen sektörün şu anki halini değil 5 yıl sonraki halini düşünmek zorundasın, inşaat sektörü ekonomi ile paralel hareket eder şu an kriz olduğu için zor duruma düştü ama inşaat zorunlu bir sektördür yani ihtiyaç sektörüdür ve mecburen düzelecek o yüzden bence şu anki duruma bakarak konuşmak yanlış olur şu an sadece parasızlıklan bekletilen o kadar çok proje var ki herkes ortamın rahatlamasını bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ED428C1F -- 22 Temmuz 2019; 16:32:10 >
  • Marka değeri diye bir şey olduğuna inanıyorum. İtü lü olmanın nasıl bir avantajı olamaz bilemedim. Sektör çok zor durumda ama dediğiniz gibi ihtiyaç sektörü inşaat. Kafam çok karışık. Peki yurtdışı imkanı ne durumda? Çünkü şöyle bir ortamın içinde yurtdışı yapmak şart gibi. İtü bana bunu sağlayabilir mi?

• Hocam açıkcası Rusya ya gitmeye yok demem yani :)

Hocam hala kararsızım acaba ne zaman yazabilirsiniz?
  • UP
  • Meşgul olmamdan ve özensiz bir yazı yazmak istemediğimden dolayı erteledim fakat hata ettim. En iyisi birazdan düşünmeye başlayıp çok geçmeden bir yazı paylaşayım. Beklettiğim için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 26 Temmuz 2019; 17:58:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mat4dor

Hocam bilgisayarın kesinlikle çok daha önü açık ancak ege gtü hacettepe fln kötü demiyorum ama odtü boğaziçi itü olmassa işsiz kalırım diye korkuyorum.Yani üniversite seçmek bölüm seçmekten daha mantıklı geliyor bana.Hiçbir sektörde bir torpilim vs. yok olmasın da zaten..Ondan dolayı itü de okumak daha yakın geliyor.
    Hiç öyle endişen olmasın. O odtü boğaziçi mezunları zaten kolay kolay Türkiyede kalmıyor ayrıca şirketler onları almak istemiyor çünkü ordan mezun olanlar fazla maaş istiyor. Ki istemekte de haklılar
    O saydığın ege gtü gibi okulların da bilgisayar mühendisliği eğitimi çok iyi. Oralardan mezun işsiz bilgisayar mühendisi kolay kolay çıkmaz.

Üstte yazdım zaten inşaat bitik durumda.
    Arkadaşlarımın hepsi işsiz, hepsi kpss çalışıyor . 95+ almaları gerekecek seneye çünkü devlet bile artık inşaat mühendisi almıyor. Son atamada 11 tane inşaat mühendisi alacaklar, düşünün devlet bile almıyorsa sizce bu sektörün düzelme gibi bir şansı var mı?
    Bana inanmıyorsan başka forumlara bak. İnşaat mühendislerinin isyanını gör.

İnşaatçılar kendi mesleğinde atanamadıkları için düz memurluk bile yazıyorlar. Hadi diyelim krizdeyiz ondan böyle , peki mühendisler içinde en fazla mezun veren meslek ne? Her yıl 10000 tane inşaat mühendisi mezun oluyor. Bundan sonra okulları kapatsalar , ülke krizden çıksa bile o kadar çok mezun var ki yine bu işsizlik düzelmez.
    Benim çevremde hiç işsiz bilgisayar mühendisi yok hatta o kadar rahatlar ki bu konuda iş değiştirip duruyorlar. İnşaat mühendisleri ise yapı denetimde asgari ücretle çalışmak için sırada bekliyorlar. İnternetten bir başvuru açılıyor 5000 tane başvuru oluyor. Tek sebep krizde olmamız değil, gereğinden fazla mezun verdi bu meslek yığılma oldu.

Benim diyeceklerim bu kadar hocam.Ama idealist biriysen çıkarsın yurtdışına orda yaparsın mesleğini , o zaman üstte yazdıklarımın hiçbir önemi kalmaz

• Hocam bu arada inşaatın kontenjanı 11k ,makinenin 10600 , bilgisayar'ın 10300 yığılma her mühendislikte var aslına bakarsan ve böyle giderse inşaatın kontenjanı seneye inanılmaz azalicak geçen sene bile %6 kontenjan azaltıldı her sene azaltılıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.