Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
6
Favori
20.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 250 yaşındaki Türkiye'nin direkt olarak ilk, tüm dünyanın ise ilk teknik üniversitelerinden biri, URAP ve benzeri ranking sitelerinde mühendislik eğitimi açısından türkiye birincisi, ilk yerli bilgisayar, ilk üniversite radyo yayını , ilk televizyon yayını, türkiyedeki ilk insansız araç gibi sayısız ilklere imza atan, türkiyenin en değerli bilim insanlarının mezun olduğu İTÜ ekol açısından yine İTÜ'lü akademisyenlerin kurduğu 60 yıllık ODTÜ'den daha gerideymiş. %30 demek en az %30 demek. istersen git bütün derslerini ingilizce al %90la bitir bölümünü. çamur atacak yer kalmadığı için ağızlarından düşmüyor ingilizce mevzusu. Bu forum çok iyi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 24 Ekim 2020; 15:10:15 >

• Uçak mühendisliği muhtemelen itü'deki akademik kadro açısından en sağlam bölümdür sen pek kafana takma. İTÜ gereğinden fazla yeriliyor çünkü öğrencileri habire kötüleyip sanki diğer üniversitelerde her şey güllük güllistanlık sanıyor. Ders seçme sıkıntısı, yemekhane sırası, kontenjan sıkıntısı gibi şeyler tüm üniversitelerde var ama mesela ODTÜ öğrencisi okulda eylemini yapıyor ama dışarıda ODTÜ'lü olmak ayrıcalıktır diyor. İTÜ öğrencisi ise her yerde muz teknik falan diye geziyor böyle gereksiz bir algı oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 23 Ekim 2020; 16:11:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edlerbest1907

250 yaşındaki Türkiye'nin direkt olarak ilk, tüm dünyanın ise ilk teknik üniversitelerinden biri, URAP ve benzeri ranking sitelerinde mühendislik eğitimi açısından türkiye birincisi, ilk yerli bilgisayar, ilk üniversite radyo yayını , ilk televizyon yayını, türkiyedeki ilk insansız araç gibi sayısız ilklere imza atan, türkiyenin en değerli bilim insanlarının mezun olduğu İTÜ ekol açısından yine İTÜ'lü akademisyenlerin kurduğu 60 yıllık ODTÜ'den daha gerideymiş. %30 demek en az %30 demek. istersen git bütün derslerini ingilizce al %90la bitir bölümünü. çamur atacak yer kalmadığı için ağızlarından düşmüyor ingilizce mevzusu. Bu forum çok iyi ya

hocam yanlışın olmasın itü; işletme fakültesi, fen-edebiyat fakültesi gibi fakültelere sahip

• Northrop Grumman kullanıcısına yanıt
    Haklısın, düzeltiyorum. Sözel bölümün olmaması, eşit ağırlıktan ise ekonomi dışında bölüm olmamasına dikkay çekmeye çalışmıştım. Diğer üniversitelere kıyasla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 23 Ekim 2020; 15:44:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır okulun yaşlı olmasını bir artı olarak göstermek demek okulun eski olmaktan başka bir numarası olmadığı anlamına geliyor niye böyle yapıyorlar anlamıyorum  

• 250 yaşında olması eğitiminin geride kaldığını gösterir he ? 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😀😃😃😃😃😃😃 devamını okumayacağım kardeşim fanboy falan da değilim bu arada.

• yazık kafana bilader

• edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Şu en eski üniversite olayına deli oluyorum.
    Buna en büyük örnek bence hacettepe üniversitesi. Hacettepe tıp ankara tıptan kırılma bir fakülte. Ankara tıp en eski 2.tıp. Peki herhangi bir ankara tıplı hacettepe bizden bozma biz daha eskiyiz biz daha iyiyiz diyor mu? Hayır. Dünyanın en eski üniversitesi Bologna üniversitesi, dünyanın en iyisi mi? Hayır. İtu mit ve stanforddan daha yaşlı, Ktu de odtuden daha yaşlı, örnekler çoğaltılabilir. Yaşın hiçbir getirisi yok şu an okuyan öğrenciye.
    İtu kötü okul mudur, Türkiye şartlarında kesinlikle hayır. En iyi midir, onun da cevabı hayır. Mühendislik eğitimi iyidir, ama daha iyileri vardır (Bilkent, koç, bölümüne göre boun). İyi teknik üniversitedir ama kendisinden daha iyi teknik üniversite de vardır (odtü). Sosyal bilimlerle alakalı bölümü sadece ekonomi var (teknik üniversite ama demeden başka teknik üniversitelerde ve teknoloji enstitülerinde olan bölümlere bakın), ingilizce eğitimi top uniler içinde kötülerden (boun koc bilkent odtuden iyi olduğunu iddia etmeyeceginizi dusunuyorum), kendi alanı olan mühendislikte bile genel ortalamada 1 degil. Bu gibi sebeplerden oturu itu yerine boun koc sabanci bilkent odtu, ozyegin ve tobb secimleri su anda daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 23 Ekim 2020; 17:59:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• edlerbest1907 kullanıcısına yanıt

yalnız cevap verdiğin mesajın son cümlesinde yazılanlara cevap vermen ve mesajı okumadığını iddia etmen  

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam yaşın getirisi mezun sayısının daha fazla olmasından kaynaklanan geniş network olabilir ki sektöre baktığımız zaman boun,odtü ve itü mezunları bunu hissettiriyor

Yahu arkadaşım, ben de size deli oluyorum. Ekol denilen şeyin oluşması ve oturması için tecrübe ve yaş en önemli etkenlerden BİRİ. Nerenin mantığıyla ekol kıyaslaması yapılıyor çözemiyorum. İnşaatta, elektrik kontrol elektronikte itü iyidir bilgisayar mühendisliğinde makinede odtü iyidir bilmemne, eköl baika mevzu. Biri öbürünü kurmuş ve 5 kat daha yaşlı. Ama gelmiş burda eköl olarak geride falan yazıyor komik geliyor anlatabildim mi ? Eğitim kalitesinde yaş belki 3. erkendir 5. etkendir o da dolaylıdır. Benim burda isyanım gelenek görenek ekol kıyaslaması. Ekolün sözlük manasına bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 23 Ekim 2020; 18:7:30 >
  • gençler bölüyorum elinde itü kimya 101 son senelerin çıkmışları olan var mı  

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Başına bir de sonuna baktım zaten.

• Devlet vs ozeller icin bu arguman sunulsa kabul edilebilir belki (belki diyorum cunku bilkent 36 yaşında, koc da 30a yakın olmalı, artık hissedilmeyecek hale geliyor yas farkı da.). Ama itululerin ana argumani okulumuz 1700 yasinda odtuyu biz kurduk oldugu için 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edlerbest1907

Yahu arkadaşım, ben de size deli oluyorum. Ekol denilen şeyin oluşması ve oturması için tecrübe ve yaş en önemli etkenlerden BİRİ. Nerenin mantığıyla ekol kıyaslaması yapılıyor çözemiyorum. İnşaatta, elektrik kontrol elektronikte itü iyidir bilgisayar mühendisliğinde makinede odtü iyidir bilmemne, eköl baika mevzu. Biri öbürünü kurmuş ve 5 kat daha yaşlı. Ama gelmiş burda eköl olarak geride falan yazıyor komik geliyor anlatabildim mi ? Eğitim kalitesinde yaş belki 3. erkendir 5. etkendir o da dolaylıdır. Benim burda isyanım gelenek görenek ekol kıyaslaması. Ekolün sözlük manasına bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi.

Ekolun sözlük anlamına bakın diyip ekol yazamamak  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumda söylendiği gibi kötü falan değil. ülke şartlarında en iyi mühendishanelerden birisi. ancak kendilerinin de dediği gibi, asırlardır çağdaş bir süredir yandaş. başka diyecek sözüm yok.

• Çocukluk yapan ben değilim ya da verdiğim cevapta çocukluk belirtisi olduğunu düşünmüyorum ancak sizin bir önceki mesajınızda, hiçbir mantıklı dayanağı olmayan 250 yıllık olması eğitiminin güncel olmaması vs. gibi yaptığınız yorumlar çocukca.

Üniversite öğrencisi olabilirsiniz ya da üniversiteye hazırlanan bir kişi de olabilirsiniz. Haberiniz olsun bir ortamda böylesine kendince "ciddi" karşısındakini aşağılamaya ya da had bildirmeye yönelik söylediğiniz söylemler "k.ç" gibi duruyor. Son derece eğreti.

Sjsjsjsj

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.