Şimdi Ara

İTÜ hakkında sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
4
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MüyendisAdayı

Hoca kalitesi nasıl?Vakıf üniversitelerinin itü odtü boğaziçi gibi üniversitelerin en iyi hocalarını kaptığı söyleniyor.Bu ne kadar doğru?Hocalar öğrencilerle ilgileniyor mu?Yoksa sırtını öğrenciye verip sadece dersini anlatıp sınıftan çıkan tiplerde hocalar var mı?

Gümüşsuyu kampüsünde kız durumu nasıl acaba?

Ve makine mühendisliğindeki teknik çizim dersinden bahsedebilir misiniz?Benim çizime yeteneğim pek yok bu da beni korkutuyor açıkçası,resim yeteneği olmaması sorun teşkil ediyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

Gerçekten iyi hocalar var,gerçekten kötü hocalar da var.Vakıf üniversitesiyle karşılaştırmam için derse girmem gerek oralarda ama uçurum olacak derecede fark olacağını sanmıyorum. Hocalar öğrencilerle ilgileniyorlar,zaten son sınıftaki projelerinizi hocalarla beraber yürütüyorsunuz.Geneli sıcakkanlıdır ve bu söylediklerim makine için geçerlidir,diğer fakülteleri bilmiyorum :).

Gümüşsuyu kampüsünün kapısından girersin bir kızla beraber.O ayrı bir koridora gider sen ayrı bir koridora..Derse girersin 30 erkek 3-4 kız :D.(Kızların yalnız hissettiğini falan düşünmüyorum makine okuyan kız candır).Daha sonra kantine inersin 7-8li kız grupları oturuyor olur.Harbiden iyi giyiniyorlar ve marjinaller.Daha detay vermem gerekir mi bilmiyorum.

Teknik çizim bana sorun olmadı,olan arkadaşlarda da çizimle alakalı pek problem yok.Olay 3 boyut görmekte inan bana.Sana iki boyutlu bir şey verecekler ve önce onun 3 boyutlu görünüşünü kafanda tasarlayıp atıyorum soldan iki boyutlu halini çizeceksin.Zaten her türlü çizim aparatın var,iyi çizim yapmana gerek yok kimse da vinci değil burada :9.Ve bu ders tek ders daha sonra bilgisayarda çizime geçiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: BonzArt

İtü endüstri/işletme mühendisliği hakkında düşünceniz nedir?

Pek çalışmadan parti marti yapıp okul bitirir bu bölüm ve zorlandıklarını söyleyip dururlar :). işletme Sağlam bölüm ,hakkında gerekli olan her şeyi alacağınızı düşünüyorum.Daha iyisi var mıdır dersen,vardır.Makine için de vardır.Ama itü iyidir,hep en iyisini kovalayamayız,çok kasma gel sen itüye :)

quote:

Orijinalden alıntı: Sdjango

Merhaba, kimya mühendisliği ile ilgili bilgi verebilir misin? İtü diye yazılır mı bu bölüm? Şimdiden teşekkürler

Kimya mühendisliği istiyorsan gönül rahatlığıyla yazabilirsin.Yalnız %70 i kız bölümün zorluk çekme sonra :D

• Hocam uçak müh. nasıl ev kiralamaya kalkak yaşam maliyet nedir? Araba gerekli mi?
  • Melawenm M kullanıcısına yanıt
    Ben zaten kızım neden gönül rahatlıgıyla peki açabilir misin bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pixel.

Hocam uçak müh. nasıl ev kiralamaya kalkak yaşam maliyet nedir? Araba gerekli mi?

Ev kiraları pahalı ya.Uçak mühendisliği sağlam bölümdür diğer arkadaşlara da söyledim yani nasıldıra ne cevap vermem gerektiğini bilmiyorum biraz daha detay sorun :D.Otopark biraz pahalı bizim okulda.Araba da nerden gelip gideceğine bağlı.Öğrencilerin sıklıkla kaldığı yerler var levent gibi oralarda ucuzdur belki.

quote:

Ben zaten kızım neden gönül rahatlıgıyla peki açabilir misin bunu

Özür dilerim :D. Odtü ve itü'de gerekli donanımı alırsın kimya mühendisliğinde. Bi makine mühendisliği öğrencisinin kendi başına öğrenecek çok şeyi oluyor ama kimyada okul seni tamamlıyor.İleride rahat edersin

• Gerçekten merak ettiğim bazı şeyler hakkında fikir sahibi oldum, teşekkürler konu için.
    Elektronik ve haberleşme düşünüyorum, sıralamamı korumam yetiyor geçen seneki sıralamalara göre. Bu bölüm hakkında bilgin var mı? Makineye göre zorluk durumu nasıldır, hocalar nasıldır vs.

• Melawenm M kullanıcısına yanıt
    Tanıdıgım ordan mezun iş konusunda sıkıntı çekiyomuş falanda saglık yaz rahat et diyolar moralimi bozdular açıkçası yani anlıcagın kafalar karışık neyse teşekkürler

• Sınıfında 3 ve daha üstü yıl önce mezun tanıdıkların var mı?
    Onlarla ilişkin nasıl ? Farklı bakılıyor mu?
    Sene kaybetmenin acısını yaşıyorlar mı?

Not:kendim için sormuyorum ben bu sene gidecem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de kendime uygun gordugumden makine istiyorum. Lysde cekemezsem diye bir de uzay muhendisligi secenegi var aklimda. Uzay ucak makinenin birbirine yakin oldugunu soyluyorlar. Uzay muhendisligi hakkinda ne dusunuyorsunuz ?

• Hocam Uzay Mühendisliğinde okuyan tanıdığın var mı? Onların durumu nasıl, mezunları ne iş yapıyor bilgin var mı? İnternette de bulunacak bilgiler olabilir fakat okulun içinden birine sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelpecker

Gerçekten merak ettiğim bazı şeyler hakkında fikir sahibi oldum, teşekkürler konu için.
    Elektronik ve haberleşme düşünüyorum, sıralamamı korumam yetiyor geçen seneki sıralamalara göre. Bu bölüm hakkında bilgin var mı? Makineye göre zorluk durumu nasıldır, hocalar nasıldır vs.

Elektroniğin zorluğu makineyle benzer.Süper ortalamalı insanlar tanıyorum.Biraz inektirler :D. Hocaları hakkında pek bir bilgim yok açıkçası ama böyle sağlam bir bölüme vasıfsız hoca atanması imkansız. İyidir,hoştur. Otokon diye bir kulüp var baya başarılılar,oralarda falan takılırsın.

quote:

Tanıdıgım ordan mezun iş konusunda sıkıntı çekiyomuş falanda saglık yaz rahat et diyolar moralimi bozdular açıkçası yani anlıcagın kafalar karışık neyse teşekkürler

Herkesin hayatı kendine, tabiki iyi örnekler olduğu gibi kötü örnekler de olacaktır.Her zaman derim insan sevdiği işi yapmalı,gerisi gelir :)

quote:

Orijinalden alıntı: Nassilla

Sınıfında 3 ve daha üstü yıl önce mezun tanıdıkların var mı?
    Onlarla ilişkin nasıl ? Farklı bakılıyor mu?
    Sene kaybetmenin acısını yaşıyorlar mı?

Not:kendim için sormuyorum ben bu sene gidecem

Var,okula girdiğin anda yaş mevzusu ortadan kalkıyor,lise gibi düşünme. Farklı bakılmayı bırak kimsenin aklına bile gelmiyor yok şunun 1 sene eksiği var şunun 1 fazlası var vb. Geç olsun güç olmasın kardeşim. 35 yaşında adam var fakültede.

quote:

Orijinalden alıntı: Delabellas

Hocam ben de kendime uygun gordugumden makine istiyorum. Lysde cekemezsem diye bir de uzay muhendisligi secenegi var aklimda. Uzay ucak makinenin birbirine yakin oldugunu soyluyorlar. Uzay muhendisligi hakkinda ne dusunuyorsunuz ?

Uzay mühendisliği hakkında pek bir bilgim yok ama uçak müh. ve makine müh. birbirine çok çok benzer,yukarıda bi yerlerde cevaplamıştım. Uzaydan uçağa geçiş yapan çok kişi var duyduğum kadarıyla.

quote:

Orijinalden alıntı: F.İ.B

Hocam Uzay Mühendisliğinde okuyan tanıdığın var mı? Onların durumu nasıl, mezunları ne iş yapıyor bilgin var mı? İnternette de bulunacak bilgiler olabilir fakat okulun içinden birine sormak istedim.

Ne yazık ki uzayla ilgili pek bilgim yok,"http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UZB/201010.html" buradan aldığı dersleri görebilirsin uzay mühendislerinin,dersleri de araştırırsan içeriği hakkında bilgi sahibi olabilirsin,ders isimlerinden de bişeyler çıkıyor zaten :D. Mezunları da tahminim tübitak roketsan gibi yerlerde çalışıyorlardır ama hiç tanıdığım yok yani bu konudan emin değilim! Ayrıca ne bu uzay merakı herkeste :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.