Şimdi Ara

İTÜ hakkında sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
4
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaçar netlerle 7ye çektin bende 10binim 5 çekmek istiyorum nası çalıştın bide odtü tutmazsa itü istiyorum makinada yurtdışında doktora için olanaklar nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanas81 kullanıcısına yanıt
    itude kiz mi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

itude kiz mi var

Gecen aylarda itu kariyer gunlerine gitmiştim. 2 tane yetkili öğrenci kız bildigin eteğin altina giyilen tayttan giymislerdi. Cıplak olsalar bu kadar arka kısımları belli olmazdı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçak mühendisliği nasıl

• Gunaydin herkeze ben 11im itü bilgiayar istiyorum %30 olsa bile benim icin yeterli yazin ygs 11 tekrar felqn düşünüyorum biraz bana öneri bulunurmusunuz 8k sira ilr alainiyor ama bizim okulda 50k ya kral gozu ile bakılıyor 2. Olarakta busr yurt olanaklari nasil 3. Pcden arkadaslarin felan varmi nasıl ne anlamda daha cok zorluyorlarmis tesekkur edrrim yararli konu

• Up

• Ruardc kullanıcısına yanıt
    Kardeşim geçen yıl bende ygs 1 10 k idi mat 38 Geo 26 fizik 26.25 kimya 22 biyo 25 MF 4 5 k gelmişti 80 Diploma notu kafanda belki birsey oluşabilir.

• Malcolmx25 M kullanıcısına yanıt
    Yazı için sağol bende senin yaptığın netleri yapabiliceğimi düşünüyorum daha üstünü düşünüyodum oralara çekebilmek için içimi rahatlattı biraz

• Taskisla kampusu yaziyo google haritalarda ama yurt felan yok orda okuyanlar nerde kaliyo ? Mimarlik istiyom da itude ondan soruyom

• Ekşide baya uçuk şeyler okudum bölümle ilgili, aşırı ödev/sınav yoğunluğu varmış, başarılı olmak da çok zormuş doğru mudur acaba? Yoksa gereksiz korkutmuşlar mı?

Bir de ben de o bölümü hedefliyordum ama sonra insanların "ordu gibi makine müh. yetişiyor sen de aralarına katılma" tarzı sözleriyle soğudum biraz. Geleceğe dair planlarınız nedir? Hocalarınız veya arkadaşlarınız bu konuda neler söylüyor?
  • Kimya dersleri görüyor musun?
    Ders olarak yazılım dillerinden birini öğrenebiliyor musun? Java, C gibi...
    Fizik daha çok ilgi alanıma giriyor ama Bilgisayar mı önerirsin, Makine mi?
  • hocam uzay mühendisliği nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üstad Yi

Devam zorunluluğu nasıl her derste yoklama alınıyor mu?

Hocaya göre değişiyor, havuz derslerinde genelde çok takmazlar yoklamayı,yerine çok rahat imza attırırsın kimse farkına varmaz. Bölüm derslerinde ve az kişili sınıflarda devamsızlık sıkıntı olabiliyor buna bir çözüm yok şimdilik :)

• bu sene olmadı seneye ordayım bu konuyu itüye girince hortlatıcam
  • Hoca kalitesi nasıl?Vakıf üniversitelerinin itü odtü boğaziçi gibi üniversitelerin en iyi hocalarını kaptığı söyleniyor.Bu ne kadar doğru?Hocalar öğrencilerle ilgileniyor mu?Yoksa sırtını öğrenciye verip sadece dersini anlatıp sınıftan çıkan tiplerde hocalar var mı?

Gümüşsuyu kampüsünde kız durumu nasıl acaba?

Ve makine mühendisliğindeki teknik çizim dersinden bahsedebilir misiniz?Benim çizime yeteneğim pek yok bu da beni korkutuyor açıkçası,resim yeteneği olmaması sorun teşkil ediyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutarga

Gunaydin herkeze ben 11im itü bilgiayar istiyorum %30 olsa bile benim icin yeterli yazin ygs 11 tekrar felqn düşünüyorum biraz bana öneri bulunurmusunuz 8k sira ilr alainiyor ama bizim okulda 50k ya kral gozu ile bakılıyor 2. Olarakta busr yurt olanaklari nasil 3. Pcden arkadaslarin felan varmi nasıl ne anlamda daha cok zorluyorlarmis tesekkur edrrim yararli konu

quote:

Orijinalden alıntı: Ruardc

Kaçar netlerle 7ye çektin bende 10binim 5 çekmek istiyorum nası çalıştın bide odtü tutmazsa itü istiyorum makinada yurtdışında doktora için olanaklar nedir?

Hatırladığım kadarıyla 42 mat 21 geo 23fiz 27 kimya 22 bio ileydi.Biyolojiye hiç çalışmadım :D.Önce matematiği bitirdim sonra fizik,geo ve kimyada da takıldım sadece öyle.Yurtdışında doktora dediğin şey gerçekten zor.Alanında çok iyi olman gerek ve Türkiye'den bir üniden gittiğin için referans göstereceğin şeylerin çok sağlam olması lazım.Senin çok sağlam kendini geliştirmiş olman lazım okul çıkışı,ve iyi bir ortalama da sanırım önemli olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: kaanas81

quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

itude kiz mi var

Gecen aylarda itu kariyer gunlerine gitmiştim. 2 tane yetkili öğrenci kız bildigin eteğin altina giyilen tayttan giymislerdi. Cıplak olsalar bu kadar arka kısımları belli olmazdı

Siz sınavdan sonra bi kız arkadaş bulun :D

quote:

Orijinalden alıntı: Baggins Bilbo

Uçak mühendisliği nasıl

Uçak mühendisliği iyi.Yani çok genel bi soru nasıl cevap vereyim bilemedim.Uçak mühendisliğinin dersleri makine ile hemen hemen aynıdır.Sadece aerodinamik falan görüyorlar ve kullandığımız programlar farklı,katya kullanıyorlardı sanırım.Uçak mühendislerinin işsiz kalacağını da asla sanmıyorum önü baya baya açık.

quote:

Orijinalden alıntı: Kutarga

Gunaydin herkeze ben 11im itü bilgiayar istiyorum %30 olsa bile benim icin yeterli yazin ygs 11 tekrar felqn düşünüyorum biraz bana öneri bulunurmusunuz 8k sira ilr alainiyor ama bizim okulda 50k ya kral gozu ile bakılıyor 2. Olarakta busr yurt olanaklari nasil 3. Pcden arkadaslarin felan varmi nasıl ne anlamda daha cok zorluyorlarmis tesekkur edrrim yararli konu

Çalışma konusundan artık çok uzağım :D Buna başka arkadaşlar yardımcı olsun. İsteyince yapamayacağın hiçbir şey yok. Yurt olanakları iyi,ama çok iyi değil.Herkese eninde sonunda çıkıyor ama okul açıldıktan 2-3 ay sonra çıkan arkadaşlarım olmuştu.2-3 kişilik odalar ve fiyatlar makul orada sıkıntın olmasın. Bilgisayardan arkadaşlarım var,genelde matematik türevleri gördükleri için biraz bunalıyorlar arada o kadar başka şikayet duymadım,yukarıda bi kaç arkadaşı da cevaplamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: prlk

Ekşide baya uçuk şeyler okudum bölümle ilgili, aşırı ödev/sınav yoğunluğu varmış, başarılı olmak da çok zormuş doğru mudur acaba? Yoksa gereksiz korkutmuşlar mı?

Bir de ben de o bölümü hedefliyordum ama sonra insanların "ordu gibi makine müh. yetişiyor sen de aralarına katılma" tarzı sözleriyle soğudum biraz. Geleceğe dair planlarınız nedir? Hocalarınız veya arkadaşlarınız bu konuda neler söylüyor?

Çok güzel bi soru.Sana bu psikolojiyi şöyle açıklayayım.Bence çok zor değil,zor olsa 3.45 'lerle mezun olan adamlar olmaz.Tanıdığım biri daha okul bitmeden mercedeste işe kabul edildi.Zeki adamsan,fizik ve matematikle aran iyiyse yaparsın benim gözlemim bu şu ana kadar.Aşırı ödev ve sınav yoğunluğu var gerçekten.O konuda ben de sıkılıyorum :D.İtü'de İstanbul'un sosyal ortamından olsa gerek arge mühendisi(yani teknik anlamda yetişmiş mühendis) değil de piyasa mühendisi olma çabası var.Ben buna kolay yoldan para kazanmak diye bakıyorum.Bi ticaret şehrinde iş imkanları da buna paralel gelişiyor. Yani İtü'den teknik mühendisin pek çıkmaması okulla değil öğrencilerle alakalı. İstersen kendini geliştirecek imkan odtü kadar burada da var. Gelecekte yurt dışı düşünüyorum,beceremezsem geri dönerim.

quote:

Orijinalden alıntı: Psycho40

Taskisla kampusu yaziyo google haritalarda ama yurt felan yok orda okuyanlar nerde kaliyo ? Mimarlik istiyom da itude ondan soruyom

Gümüşsuyu yurtlarında kalıyorlar, zaten taksim metrodan 5 dakika her yerden ulaşırsın taşkışlaya :)

quote:

Orijinalden alıntı: tisuanzii

Kimya dersleri görüyor musun?
    Ders olarak yazılım dillerinden birini öğrenebiliyor musun? Java, C gibi...
    Fizik daha çok ilgi alanıma giriyor ama Bilgisayar mı önerirsin, Makine mi?

1 tane genel kimya dersi aldım ve bitti,artık hayatım boyunca görmeyeceğim :). Evet C öğreniyorum,dersi var ama çok zorlamıyorlar.Fizik ilgi alanınsa makine öneririm.

quote:

Orijinalden alıntı: Lazar1907

hocam uzay mühendisliği nasıldır?

Güzeldir :D. Yani uzay hakkında pek bilgim yok açıkçası orada arkadaşım olmamasından ötürü ama uçak müh. okuyanlar uzayla yan dal yapıyorlar diye biliyorum ya da uzay okuyanlar uçakla çap yapmayı deniyorlar

• İtü endüstri/işletme mühendisliği hakkında düşünceniz nedir?

• Ruardc kullanıcısına yanıt
    Yani açıkçası girmeden önce bu netlerı yaptığımda bende burun kiviriyordum ama sınav ani ygs kadar olmasa da burada da birçok aksilik çıkabiliyor beklemediğin hatalar yapıyorsun anılarını ben de yaptım umarım siz yapmassiniz yolunuz açık olsun .

• Melawenm M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kimya mühendisliği ile ilgili bilgi verebilir misin? İtü diye yazılır mı bu bölüm? Şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.