Şimdi Ara

İTÜ hakkında sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
4
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,İstanbul Teknik Üniversitesi makine mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim.Stresli sınav senemde dh'de takılıyordum ve böyle konuların yardımı dokunuyordu,her sene açarım buna benzer bir konu.İtü hakkında olur,mühendislik hakkında olur kafanıza takılan şeyler varsa severek cevaplarım :)

• Kızlarınız neden yaz kış tayt giyiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümüşsuyu nasıl
    Dersler zor mu
    Yazdığına pişman mısın
    Tekstildeki kızlar güzel mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu sene itü bilgisayar istiyordum ama olmayacak.sence bir sene daha hazirlanayimmi degermi itü için.yada fizik muhendisligi falan yazıp yatayla bilgisayara gecebilirmiyimki?

• 15k yaptım. Lys abanıyorum Itü endüstri şansım nedir sence?

• İtü bilgisayar hakkında düşünceleriniz? Ve türkçe veya ingilizce okumanın avantaj - dezavantajları neler? Bir de türkçe okuyanlar da hazırlık okuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanas81

Kızlarınız neden yaz kış tayt giyiyor

Rahat olduğu içindir muhtemelen,yazın giymiyorlar orda yanlışın var :D

quote:

Orijinalden alıntı: araftakinsan

Gümüşsuyu nasıl
    Dersler zor mu
    Yazdığına pişman mısın
    Tekstildeki kızlar güzel mi

Anadoludan istanbula geldim ve burda şehrin göbeğine düştüm,denize 5 dakika beşiktaşa 5 dakika taksime 5 dakika ve her yerden ulaşım var gümüşsuyuna,ayrıca binası tarih kokuyor ve çok çok güzel.

Yazdığıma asla pişman değilim bir kez daha olsa yine yazarım :)

Dersler zorlaşıyor gittikçe kardeşim.Yan gelip yatma yeri değil yani :) Yalnız şunu söyleyeyim tıptan daha kolay. Sadece sınav haftaları ders çalışmak zorundayız.

Tekstildeki kızlar da ülkemin standartlarının bir tık üzeri işte :)

quote:

Orijinalden alıntı: soncuma37

Hocam bu sene itü bilgisayar istiyordum ama olmayacak.sence bir sene daha hazirlanayimmi degermi itü için.yada fizik muhendisligi falan yazıp yatayla bilgisayara gecebilirmiyimki?

İtü mühendislik anlamında gerçekten bir marka bunu ciddi ciddi hissediyoruz.İtü için değer ama senin özel hayatını bilemem,ilgili ve yetenekli olduğun alanları bilemem. Fizik yazıp geçmek için de ilk sene derslerinin çok çok iyi olması gerekir,bunu göze alıp geliceksin.Yani hazırlık senesinde biraz nefes alıp yine ders temposuna ayak uydurman gerekebilir ortalamanın yüksek olması için.Bilgisayar güzel bölüm,matematiğin iyiyse hele derslerde çok zorlanacağını sanmam.

quote:

Orijinalden alıntı: SBJKN1903

15k yaptım. Lys abanıyorum Itü endüstri şansım nedir sence?

Çok çok büyük tabiki,ben 11den 7ye çekmiştim normal üzeri bi çalışmayla.Abanıyorsan çekebileceğin sıranın sınırı yok umarım başarırsın :)

quote:

Orijinalden alıntı: OpethciVeled

İtü bilgisayar hakkında düşünceleriniz? Ve türkçe veya ingilizce okumanın avantaj - dezavantajları neler? Bir de türkçe okuyanlar da hazırlık okuyor mu?

Bilgisayar hakkında ne konudaki düşüncelerim,ortamı mı,dersleri mi,hocaları mı,binası mı vs? belirtirsen daha çok yardımcı olabilirim.Şimdi şöyle %100 türkçe bölüm yok zaten. %30 ingilizce var ve %100 ingilizce var. %30 ingilizce programda aldığın derslerin 3te1'i ingilizce olacak. Hazırlık kesinlikle her bölüm okumak zorunda ve B1'in üstü bir düzeyde atlıyorsun hazırlığı.İngilizce bölüm okumak gerçekten zor ve dersler biraz sıkabiliyor.Zira hocalar da çok çok iyi ingilizce konuşamıyorlar.Fakat ilerisi için büyük avantaj kendini çok geliştirirsin.Bilgisayar dilinde belki ingilizce çok zorlamaz seni ondan emin değilim,mesela makinada %100 ingilizce programı kalktı çünkü fizik derslerini ingilizce okumak eziyet oluyormuş.

• Vadi nasıl hocam sen onu anlat :Ddd

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacquess7

Vadi nasıl hocam sen onu anlat :Ddd

Yorgun ve dumanlı
  • quote:

Hocam bu sene itü bilgisayar istiyordum ama olmayacak.sence bir sene daha hazirlanayimmi degermi itü için.yada fizik muhendisligi falan yazıp yatayla bilgisayara gecebilirmiyimki?

Başkan gerçekten degermi acaba bende bu sekilde yapmayi düşünüyorum

• Melawenm M kullanıcısına yanıt
    Koridorda kaç kişi online oyun oynanıyo masa falan atıyorlarmış gerçekçiliği nedir? 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: JrUnLucky

quote:

Başkan gerçekten degermi acaba bende bu sekilde yapmayi düşünüyorum

Diğer alternatifin ne mesela ?
    Mesela itude en dusuk bolum heralde 55 bin falandi.55 bine ist aydin universitesinde tam burslu giriliyor maksimum o yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacquess7

Koridorda kaç kişi online oyun oynanıyo masa falan atıyorlarmış gerçekçiliği nedir? 😀

Hahah önceden Lan üzerinden cs falan dönüyormuş,hala yapan vardır belki ama steam çıktı mertlik bozuldu :) Koridorda takılıyoruz ama masa falan atılmıyor :)
  • JrUnLucky J kullanıcısına yanıt
    Şimdi sana şöyle anlatayım. A bölümünden bilgisayara geçeceksin mesela. Ortalamanın aşağı yukarı 3.4 'ün üzerinde olması gerek.(Tahmini tamamen ama gerçekçi bi tahmin:))
    Ve bunun için derslerin %80'ini AA ile falan vermelisin,gerisi de düşük olmamalı. İlk sene havuz dersleri alırsın genelde ve bütün okul ortak sınava girersiniz ve çan sistemi uygulanır. Onu da açıklayayım belki bilmiyorsundur, 5 kişi sınava girer 20,40,60,80,100 alırlar. Bunun ortalaması 60 çan olur. Çan CC harf notuna denk gelir ve sayısal olarak 2'ye karşılık gelir.AA ise 4'e karşılık gelir.
    Şimdi ne diyo bu yaa diyosundur içinden,bütün okul sınava girdiği için elektronik,makine vs bölümler çanı aşırı yukarı çekiyorlar.Bu adamların arasından sıyrılıp çoğu dersi AA getirmen gerekecek ve bu da ciddi anlamda çalışacak olman demek.Göze alıyorsan,yaparım diyorsan dünyanın en mantıklı hareketini yaparsın,ama 50 binden bölüme girip sonra geçiş yapamazsan eğer üzüleceksen denememeni öneririm.

Yani uniye girince rahatlarım havasina girermiyim bilemiyorum.bide beceremezsem o bolumde devam etmek cok koyar.ailem biraz kotu bakiyor git ozele hatta %50 burslu yaz biz oderiz bi sekilde flaan diyorlar.ama ben hem para karsiligi okumak istemiyorum hemde aileme yuk olmak istemiyorum.tekrar mezuna kalirsam 2.mezun senem olacak.mezuna kalirsam aksilik cikmazsa kazanirim ama 1 sene gidecek sorun orda

• quote:

Orijinalden alıntı: JrUnLucky

Yani uniye girince rahatlarım havasina girermiyim bilemiyorum.bide beceremezsem o bolumde devam etmek cok koyar.ailem biraz kotu bakiyor git ozele hatta %50 burslu yaz biz oderiz bi sekilde flaan diyorlar.ama ben hem para karsiligi okumak istemiyorum hemde aileme yuk olmak istemiyorum.tekrar mezuna kalirsam 2.mezun senem olacak.mezuna kalirsam aksilik cikmazsa kazanirim ama 1 sene gidecek sorun orda

Anladım seni,zor bir karar ama hiç bir şey imkansız değil.Özel okul olarak da şunu söyleyebilirim mühendislik bölümleri kişisel gelişim gibidir.İş sende bitiyor içinde varsa kendini bu alanda geliştirmek her yerde başarırsın bunu.Okul sadece bir araç senin önünü açan.Sosyal ortamı seni bozmayacaksa özel bir okula da gidebilirsin bence,olanakları bir devlet okuluna göre daha fazla zaten.Sosyal ortam üniversitende seni sen yapacak olan şey bunu da göz ardı etme düşünürken. Bu arada 50 bindeki bir bölüm asla ama asla kötü değil bunu da belirteyim bir yandan.Bu bölümlerin kötü önyargıya sahip olmasının sebebi insanların puanı tuttuğu için yazmaları,işini gerçekten seven her mühendis iyi bir maaş sahibi olur günün birinde buna da inanıyorum.

Teşekkür ettim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanas81

Kızlarınız neden yaz kış tayt giyiyor

Yazın 0 kot ve mini etek giyiyorlar.Muhteşem oluyor harbi
  • Devam zorunluluğu nasıl her derste yoklama alınıyor mu?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.