Şimdi Ara

İtü Hazırlığın Gerçek Yüzü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
5
Favori
46.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hazırlık önemli değil hiç bir okulda düzgün bişey öğrenemezsin. diğerleri kastırarak götürüyor itü sana bırakıyor bi nevi. boğaziçinde hazırlık okuyanda biliyorum(hatta mbg kazandı) adam sürekli ingilizce kastı ve seviyesi orta olmasına rağmen. gerçi çok iyi öğrendi orası ayrı. itüde kasma yok 0
  • 3 ay oldu haftada 24 saat İngilizce görüyoruz ilerlediğimi hissetmiyorum bile.Hocalarında ufak tefek şeylerden 2 puan kırması ve 60 puan barajını geçmek için çabalamamda ayrı bir şey
  • Sınavlardan 3-4 gün önce çalışarak ve derslerde dinleyerek(belli bir temelim var,dizi izlerim ingilizce altyazılı,makale ve haber okurum vakit buldukça) b kurunda rahat rahat sınava gireceğim.Prof içinse essay konusunda okul kasmazsa problem olmaz.He ingilizcesi kötü olup yatan,okuldan bir şeyler bekleyenlerse haziranı temmuzu ve eylülü görür.
  • Ingilizceyi temel bir ihtiyac gibi gormeniz lazim EGER gercekten ogrenmek istiyorsaniz. 8 ayda sifirdan baslayan biri orta seviyeye gelebiliyorsa bu bile cok guzel bi gelismedir. Onemli olan okul disinda sen ingilizce ogrenmek icin ne yapiyorsun ?

Ingilizceyi gelistirmenin kisa yollari:

- Ingilizce kitaplar okumak ( ilginizi ne cekiyorsa onu okuyun.) Baslarda cocuk hikayeleri ile baslayin. Zaman ilerledikce seviyeyi arttirirsiniz.
    - Ingilizce altyazili film/dizi izlemek. ( kelimeleri dogru telaffuz etmeyi ogrenirsin. karsindaki seni anlar.)
    - Telefonunu/bilgisayarini ingilizce kullanmak.
    - Facebook/twitter etc. siteleri ingilizce kullanmak.
    - Anadili ingilizce olan es/dost edinmek.

Ingilizce ogrenme programlari:

- Rosetta Stone ( torrentte bulursunuz 5 seviye cok guzel program.) Baslangic icin.
    - Effortless English (torrente var google da aratin websitesinide inceleyin.) Orta seviye icin.
    - Learn Real English ( torrente var google da aratin websitesinide inceleyin.) Orta ve ileri seviye icin.

Bu programlari kullanirsaniz akici sekilde konusmayi ogrenirsiniz. Kelimeleri dogru telaffuz edersiniz. Anadili ingilizce olan insanlarla rahatlikla sohbet edersiniz.

Ingilizceyi ders olarak gormeye devam ettiginiz surece ogrenemezsiniz arkadaslar. Aldiginiz puan onemli degil. TOEFL gibi zor bi sinavdan 100 alip (taban puan 120 ve 79 puan alan yurtdisinda universitede okuyabilir siz hesap edin) iki kelime edemeyen insan cok gordum.

Herkese bol sans.

NOT: Yardimci olmak adina paylasmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod17 -- 29 Aralık 2012; 21:02:37 >

• Herkes isin egitim ile ilgili kismini soylemis, hep yatanlardan bahsetmis. iste o yatan benim su anda 50 saat devamsizligim var, hayatimda neredeyse adamakilli ingilizce ders gormeme ragmen b kurundayim ve proftan korkmuyorum. neden derseniz yabanci dil hakikaten derste ogrenilmez, hatta konusmadan ogrenilmez yani bu is turkiyede olmaz.

benim tavsiyelerim ise baska yonden olacak (daha cok konuyu googledan bulanlara yonelik). Eger gezmeyi seven, cana yakin, arkadasi seven bir tipseniz en buyuk probleminiz devamsizlik olacak. İstanbuldan gelin ya da gelmeyin, burasi gezecek yeri bitmeyen bir sehir. o yuzden aksamdan yorgunluklar, yetisememekler vs sizi hep zorlayacak. Bu konuda yapabileceginiz iki is var, ya hakikaten direncli olup vucudunuzu uykusuzluga, hiza alistiracaksiniz ya da hocalarin sizi yok yazmamasini saglayacaksiniz. bunu artik hocanin gozune batmayip biraz da sans yardimiyla mi yaparsiniz, yoksa yalvar yakar ayaklarina mi kapanirsiniz bilemiyorum ama o koskoca gorunen 50 saat catur cutur harcaniyor sokaklarda. kendimden ornek veriyorum, ilk donem sabahki dersimden sonra gider besiktas/nisantasi yuruyerek gezerdim yalniz veya birisiyle. artik hoca musamaha mi ederdi yoksa son ders aldigi icin farketmez miydi bmiyorum ama blok derslerde yok yazilmazdim. bu donem ise pes illetine tutulup yaktim gemilerimi soylemek istedigim oyle ya da boyle bir sekilde o devamsizlik eger inek, asosyal bir tip degilseniz harcanacak. saymaya bakin.

Notlar ve gecmek hakkinda... Kazananlar acisindan benim gibisi azdir ancak sunu soyleyim; sinav senemde bile calismadim, simdi mi calisacagim (tavsiye etmem). gidin yukaridaki arkadasimin dedigi gibi kitap, film vs yapin ve hocaya bunlarla ilgilendiginizi gosterin. yani hoca bir sekilde sizin ingilizceyi ders disinda kullandiginizi gorsun. inanin faydasi olacak.

Simdilik sarj bittigi icin bu kadsr ama aklima gelirse eklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hazırlığı tamamen yurtdışında okumak mumkunmu mesala amerikada dil okulunda okuyarak TOEFL dan 90 puan alarak birinci sınıftan başlamak mumkun olurmu itü kabul ediyor mu böyle bir şey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

hazırlığı tamamen yurtdışında okumak mumkunmu mesala amerikada dil okulunda okuyarak TOEFL dan 90 puan alarak birinci sınıftan başlamak mumkun olurmu itü kabul ediyor mu böyle bir şey?

ben 2. donem icin yaptim dedigini ama butun sene icin de yapabilirsini sanirim. hatta daha bile iyi olur. gelince de temmuzdaki sinavi verir gecersin.ama yine de once bir okula sor. o kadar devamsizlik yapinca atilma durumuyla karsi karsiya kalma sonra.
  • itü hazırlığın son halini anlatabilecek var mı valla çok yardmcı olur.. Tobb'u bıraktım ordaki hazırlıkla karşılaştırcam
  • Arkadaşlar Hazırlık denildiğinde olayı biraz yanlış anlıyorlar. Hazırlığın amacı sizi okula, üniversiteye, aileden uzak yaşamaya hazırlamaktır. Adı üstünde Hazırlık :) Lise-Üniversite arasında bir yapısı vardır, bir geçiş dönemidir. Hazırlığı bitiren birisinin İngilizce'yi bilir, konuşur, anlar olması çok olağan değildir. Bu beklenti varsa işiniz biraz zordur, özel çaba sarf etmeniz gerekmektedir.

Hazırlık sonunda İngilizce hiç mi öğrenilmez? Öğrenilir tabiki. Ortalama bir öğrenci bölüm derslerini rahatlıkla anlayabilecek ve yapabilecek düzeyde İngilizce öğrenir, en azından İTÜ'de böyledir.
  • dersler hem türkçe hem ingilizce açılıyomus ya peki 4. sınıf sonunda %30 ingilizceyi tutturamamışsak mezun olamıyor muyuz ?
  • Konuyu açan arkadaş bence fazla yerden yere vurmuş gibi geldi. Hani çok çok büyük bir beklentisi varmış da, hayal kırıklığına uğramış gibi hissetmiş. Bir de kötü bir hazırlık hayatı yaşayınca epey yerden yere vurmuş. Ben özet geçeyim.

İl dışından geliyorsanız muhtemlen yurtta kalacaksınız. O dönemde İstanbul'a alışırsınız, 2 dönem farklı sınıfta geçireceğiniz için(A-B kurunda olup irregular olursanız tek dönem) belli sayıda arkadaşınız olur. Belki birlikte diğer sene için ev bakabilirsiniz. Genel anlamda okula, üniversite hayatına, şehire adapte olma açısından güzel bir sene. Hazırlığa gelirsek İngilizce konuşturamayacağı bir kesindir. Diğer üniversitelerin durumunu bilmiyorum tam. Sıfırsanız ve İngilizce'den nefret ediyorsanız işiniz zor. En baştan bunları diyenlerin hazırlığı geçebildiğini göremedim. Azda olsa temeliniz varsa, çok boşlamazsanız geçersiniz. Hani hazırlığı geçememek için ilgisiz olmak gerekiyor. Hazırlığın verimi konusunda da biraz kurdan kura değişebilir. Reading/Writing bölümünde iyi bir aşama kaydedebilirsiniz. Konuşma konusunda da gerçekten formülü bilmiyorum, hani ne kadar iyi ortalamayla da geçse hazırlığı atlamayacak kadar İngilizcesi olmayan biri sene sonu konuşabileceğini çok zannetmiyorum, görmedim de böyle bir şey. Listening anlamında da aşama kaydettiğiniz büyük bir gerçek; ama yetersiz olduğunuzu, hala duyduklarınızın yabancı geldiğini hissedersiniz.

Yalnız sene sonunda şunu anladım. Bu işi gerçekten ileri boyuta taşımak ciddi istek, azim gerektiriyor. Dışarıdan biri gelip bu dili o seviyede öğretebileceğini zannetmiyorum. En büyük ihale kişiye kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Konuyu açan arkadaş bence fazla yerden yere vurmuş gibi geldi. Hani çok çok büyük bir beklentisi varmış da, hayal kırıklığına uğramış gibi hissetmiş. Bir de kötü bir hazırlık hayatı yaşayınca epey yerden yere vurmuş. Ben özet geçeyim.

İl dışından geliyorsanız muhtemlen yurtta kalacaksınız. O dönemde İstanbul'a alışırsınız, 2 dönem farklı sınıfta geçireceğiniz için(A-B kurunda olup irregular olursanız tek dönem) belli sayıda arkadaşınız olur. Belki birlikte diğer sene için ev bakabilirsiniz. Genel anlamda okula, üniversite hayatına, şehire adapte olma açısından güzel bir sene. Hazırlığa gelirsek İngilizce konuşturamayacağı bir kesindir. Diğer üniversitelerin durumunu bilmiyorum tam. Sıfırsanız ve İngilizce'den nefret ediyorsanız işiniz zor. En baştan bunları diyenlerin hazırlığı geçebildiğini göremedim. Azda olsa temeliniz varsa, çok boşlamazsanız geçersiniz. Hani hazırlığı geçememek için ilgisiz olmak gerekiyor. Hazırlığın verimi konusunda da biraz kurdan kura değişebilir. Reading/Writing bölümünde iyi bir aşama kaydedebilirsiniz. Konuşma konusunda da gerçekten formülü bilmiyorum, hani ne kadar iyi ortalamayla da geçse hazırlığı atlamayacak kadar İngilizcesi olmayan biri sene sonu konuşabileceğini çok zannetmiyorum, görmedim de böyle bir şey. Listening anlamında da aşama kaydettiğiniz büyük bir gerçek; ama yetersiz olduğunuzu, hala duyduklarınızın yabancı geldiğini hissedersiniz.

Yalnız sene sonunda şunu anladım. Bu işi gerçekten ileri boyuta taşımak ciddi istek, azim gerektiriyor. Dışarıdan biri gelip bu dili o seviyede öğretebileceğini zannetmiyorum. En büyük ihale kişiye kalmış.

tespitlerinin hepsine katılıyorum.dediğin gibi severek yapmayınca olmuyor ama günde 1 saat çalışmayla bile geçilebilir.ben öyle yapmadığım için temmuza kaldım.umarım ydy deki hurafeler gibi zor olmaz temmuz sınavı.sana da bölğmde başarılar....

• itüden mezun olması beklenen adamın da bir zahmet itünün profunu geçsin arkadaş. o seviyede proftan 60 alamayan biri girmesin bıraksın itüyü falan öyle mezunlar kalsın
  • dersler nasıl geçiyor acaba hazırlıkta. karşılıklı konuşma gülüp eğlenme vs. şeklindemi yoksa lisede ki gibi belli bir kesim arkada uyuyor geri kalanıda önde zorla hocayı dinliyor gibi mi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

hazırlığı tamamen yurtdışında okumak mumkunmu mesala amerikada dil okulunda okuyarak TOEFL dan 90 puan alarak birinci sınıftan başlamak mumkun olurmu itü kabul ediyor mu böyle bir şey?

ben 2. donem icin yaptim dedigini ama butun sene icin de yapabilirsini sanirim. hatta daha bile iyi olur. gelince de temmuzdaki sinavi verir gecersin.ama yine de once bir okula sor. o kadar devamsizlik yapinca atilma durumuyla karsi karsiya kalma sonra.

geldin mi newyorktan nasıl geçti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

quote:

quote:

1 ay oldu hocam geleli. bayağı zorluk yaşadık ama herşeye değdi yine de. Sen paranı ne yaptın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

1 ay oldu hocam geleli. bayağı zorluk yaşadık ama herşeye değdi yine de. Sen paranı ne yaptın?

tek başıma interrail yaptım ben de 23 mayıs - 24 haziran arası. Benim de 1 hafta oluyo döneli :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tek başıma interrail yaptım ben de 23 mayıs - 24 haziran arası. Benim de 1 hafta oluyo döneli :)

en iyisini yapmışsın. 1 ayda bayağı bi gezmişsindir. yanlız tek başına sıkılmadın mı 1 ay?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Onca kişiye sordum gelen olmadı Mayıs'ta sınav donemi ya üniversitelerin . Benim de oyle bos bos durmaktan kafam attı tek düştüm yollara . Baya kişiyle tanıştım ettim de muhabbet pek sarmiyordu nerelisin nerelere gittin gidecen den sonra tıkanıyordu İngilizce durumundan dolayı ben de sikilip bırakıyordum. Artık bi dahaki sefere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 6 Temmuz 2013; 0:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yogurtcanavari kullanıcısına yanıt
    ben ing. olarak 2senedır bıse gormuorum bu ay evde kendım gramer falan calısıp hatırlamaya calısacagım proftan gecebılecegımı sanmıorum ve bırazda dınlenmek ıstıorum acıkcası hazırlıkta derselerı ıyı dınleyıp odevlerımı yapmayı dusunuorum ıng ogrenmek adına sızce ıngılızce derslerı anlama ve sınavlarda ıngılızce yazıp ıngılızce not tutmada nasıl bır ılerleme kaydederım konusmak suan benım ıcın onemlı gozukmuyo ıytede okuyan kardesım war onla pratık yapmayı dusunuorum konusma ıcın ılerlemem nasıl olur hazırlık ıse yarar mı ? bırde a ve b kuruna kalmak ıstemıorum acıkcası kendı donemımdekılerle devam etmek daha mantıklı gelıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.