Şimdi Ara

İtü Hazırlığın Gerçek Yüzü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
5
Favori
46.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: masa70

ben ing. olarak 2senedır bıse gormuorum bu ay evde kendım gramer falan calısıp hatırlamaya calısacagım proftan gecebılecegımı sanmıorum ve bırazda dınlenmek ıstıorum acıkcası hazırlıkta derselerı ıyı dınleyıp odevlerımı yapmayı dusunuorum ıng ogrenmek adına sızce ıngılızce derslerı anlama ve sınavlarda ıngılızce yazıp ıngılızce not tutmada nasıl bır ılerleme kaydederım konusmak suan benım ıcın onemlı gozukmuyo ıytede okuyan kardesım war onla pratık yapmayı dusunuorum konusma ıcın ılerlemem nasıl olur hazırlık ıse yarar mı ? bırde a ve b kuruna kalmak ıstemıorum acıkcası kendı donemımdekılerle devam etmek daha mantıklı gelıyor

Hocam ben hacettepedeyim buraya birine mesaj yazmak icin girmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bfme888

dersler hem türkçe hem ingilizce açılıyomus ya peki 4. sınıf sonunda %30 ingilizceyi tutturamamışsak mezun olamıyor muyuz ?

Mezun olamıyorsun, okulun 1 dönem daha uzamış oluyor, o nedenle dersleri seçerken buna dikkat etmek gerekiyor.
  • Öncelikle İTÜ yü kazana arkadaşları tebrik ederim ben geçen sene yerleştim bu sene hazırda prof.u ilk girişte geçtim çok şükür yeni hazırlık okuyacak veya prof.a girecek arkadaşlar güncel olan itü hazırlık sistemini bir de benden dinlesinler mi (okusunlar :) birincisi ben düz lise çıkışlıydım ve 10.sınıf da 1 dönem yarım yamalak görmüştüm ondan sonra ing.ile işim olmadı derken itü ye kayda gittiğim günü sınava girdim neymiş kur belirleme sınavıymış orada bir afallladım :) he bu arada prof. a girmeyi kayıtta düşünmedim bilgim olmadığı için :) neyse kur sonuçları açıklandı D kuruna yerleşmiştim :D en düşük mübarek herkesin kalabalığın olduğu kur grubuydu arkadaşlarımın çoğu C ve B kuruna yerleşmişti(bu arada b ve a kurları ocakta prof.a girme haklarına sahiptirler ona göre ;) neyse kafamda şüpheler ile hazırlık dönemi maçka ydy de başladı lise deki sınıflar gibi (amfiyi unutun ;) bir sınıfta başladım herkes yabancıydı ve tabiki sınıf sessizdi :) içetiye zenci bir bayan girdi onu gördüğünde herkes şaşırdı kadın amerikandı ve türkçe konuşmayı bilmiyordu hemde biz de D kuruyduk kadın ingilizce kendini tanıttı (bu arada D kurlarına genelde türk hocalar verilir ama bizim sınıfta 4 hocadan 3 ü yabancıydı 1 i türktü :D tek bizizm sınıfta olmuştu bu a ve b kurundaki arklar bile şaşırmıştı bu duruma ) bizde tanıttık derken dersleri izah etti BASIC (temel ing.) Writing (Yazma) Listening-Reading(Konuşma ve Okuma ) gibi ders programını tahtaya yazdı ilk haftalar herkes kitaplarını alabilen aldı alamayan fotokopi çekti derken diğer hocalar ile tanıştık dersler bizim için gerçekten zor geçiyordu grammerleri amerikan hoca anlatırken anlayamadığımız noktalar olabiliyordu ama bu bence güzel rastlantı olmuştu sınav sistemini açıkladılar quizler ödevler cumulativeler mid yearlar falan filan öğrenceksiniz gidin :) öyle ve böyle 1.Dönem bitmişti 2.dönem başladı bir baktık sınavlar değişmişti eski ark.larımız farklı farklı sınıftalardıbir daha yeni arkadaşlar ile başladı 2.dönem ama baktık hocalarda değişmiş artık maalesf tüm hocalar türk olmuştu :( neyse dedik devam ettik yeni arklarım sene sonu prof.u umursamıyordu bir çoğu devamsızlıktan kaldı (65 saat aşarsan temmuz sınavına kalıt-rsın haziran sınavına giremessin) neyse dersler giderek zorlaştı essay dediğimiz meşhur olaya girmiştik prof da olan derken (aşağıya açıkmasını yapacağım) prof.a 1 sene derken 1 ay kalmıştı giderek milletin gözü korktu örnek profları çözerken 100 üzerinden 60 i birçoğumuz tutturamıyorduk derken prof günü geldiii :( neyse o sınıftan 25 kişiden sadece 5 kişi geçmiştik haziranda :D gerçi çoğu gine temmuzda da kalarak eylül de girecekler maalesef :( benim tavsiyem ki ben tam 60 alarak geçtim ben baya bir kelime ezberledim kelime ezberi bu sınavı geçmenizdeki temel faktör ardından essay (kompoziyon olayında ) bir kalıp ezberlemiştim ne konu çıkarsa çıksın o kalıba ottutturuyordum ve 20 üzerinde wrintingden yani essayden 19 almıştım yani sizin bir noktanız en iyi olursa güzel olur benim writing im iyiydi reading im kötüydü mesela neyse hazırlık güzeldir ing. bilgin varsa kötü yoksa çok iyi şeyler öğrenirsin herşeyden önemlisi tüm İtü ye yerleşecek arkadaşlara ileteyim sakin ama sakin itü de siyaset kollarına siyaset tartışmalarına girmeyin zamanınızı öldürmeyin her türlü arkadaşınız olsun itü de siyaset tehlikelidir ona göre detaylı açıklama isteyen arkadaşlarıma yaparım mail adresim (yekelerf@itu.edu.tr) daha detaylı bilgi için mail atabilrisiniz sapık değilimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: İTÜArmada

Öncelikle İTÜ yü kazana arkadaşları tebrik ederim ben geçen sene yerleştim bu sene hazırda prof.u ilk girişte geçtim çok şükür yeni hazırlık okuyacak veya prof.a girecek arkadaşlar güncel olan itü hazırlık sistemini bir de benden dinlesinler mi (okusunlar :) birincisi ben düz lise çıkışlıydım ve 10.sınıf da 1 dönem yarım yamalak görmüştüm ondan sonra ing.ile işim olmadı derken itü ye kayda gittiğim günü sınava girdim neymiş kur belirleme sınavıymış orada bir afallladım :) he bu arada prof. a girmeyi kayıtta düşünmedim bilgim olmadığı için :) neyse kur sonuçları açıklandı D kuruna yerleşmiştim :D en düşük mübarek herkesin kalabalığın olduğu kur grubuydu arkadaşlarımın çoğu C ve B kuruna yerleşmişti(bu arada b ve a kurları ocakta prof.a girme haklarına sahiptirler ona göre ;) neyse kafamda şüpheler ile hazırlık dönemi maçka ydy de başladı lise deki sınıflar gibi (amfiyi unutun ;) bir sınıfta başladım herkes yabancıydı ve tabiki sınıf sessizdi :) içetiye zenci bir bayan girdi onu gördüğünde herkes şaşırdı kadın amerikandı ve türkçe konuşmayı bilmiyordu hemde biz de D kuruyduk kadın ingilizce kendini tanıttı (bu arada D kurlarına genelde türk hocalar verilir ama bizim sınıfta 4 hocadan 3 ü yabancıydı 1 i türktü :D tek bizizm sınıfta olmuştu bu a ve b kurundaki arklar bile şaşırmıştı bu duruma ) bizde tanıttık derken dersleri izah etti BASIC (temel ing.) Writing (Yazma) Listening-Reading(Konuşma ve Okuma ) gibi ders programını tahtaya yazdı ilk haftalar herkes kitaplarını alabilen aldı alamayan fotokopi çekti derken diğer hocalar ile tanıştık dersler bizim için gerçekten zor geçiyordu grammerleri amerikan hoca anlatırken anlayamadığımız noktalar olabiliyordu ama bu bence güzel rastlantı olmuştu sınav sistemini açıkladılar quizler ödevler cumulativeler mid yearlar falan filan öğrenceksiniz gidin :) öyle ve böyle 1.Dönem bitmişti 2.dönem başladı bir baktık sınavlar değişmişti eski ark.larımız farklı farklı sınıftalardıbir daha yeni arkadaşlar ile başladı 2.dönem ama baktık hocalarda değişmiş artık maalesf tüm hocalar türk olmuştu :( neyse dedik devam ettik yeni arklarım sene sonu prof.u umursamıyordu bir çoğu devamsızlıktan kaldı (65 saat aşarsan temmuz sınavına kalıt-rsın haziran sınavına giremessin) neyse dersler giderek zorlaştı essay dediğimiz meşhur olaya girmiştik prof da olan derken (aşağıya açıkmasını yapacağım) prof.a 1 sene derken 1 ay kalmıştı giderek milletin gözü korktu örnek profları çözerken 100 üzerinden 60 i birçoğumuz tutturamıyorduk derken prof günü geldiii :( neyse o sınıftan 25 kişiden sadece 5 kişi geçmiştik haziranda :D gerçi çoğu gine temmuzda da kalarak eylül de girecekler maalesef :( benim tavsiyem ki ben tam 60 alarak geçtim ben baya bir kelime ezberledim kelime ezberi bu sınavı geçmenizdeki temel faktör ardından essay (kompoziyon olayında ) bir kalıp ezberlemiştim ne konu çıkarsa çıksın o kalıba ottutturuyordum ve 20 üzerinde wrintingden yani essayden 19 almıştım yani sizin bir noktanız en iyi olursa güzel olur benim writing im iyiydi reading im kötüydü mesela neyse hazırlık güzeldir ing. bilgin varsa kötü yoksa çok iyi şeyler öğrenirsin herşeyden önemlisi tüm İtü ye yerleşecek arkadaşlara ileteyim sakin ama sakin itü de siyaset kollarına siyaset tartışmalarına girmeyin zamanınızı öldürmeyin her türlü arkadaşınız olsun itü de siyaset tehlikelidir ona göre detaylı açıklama isteyen arkadaşlarıma yaparım mail adresim (yekelerf@itu.edu.tr) daha detaylı bilgi için mail atabilrisiniz sapık değilimdir

Görürsen özel mesaj at burdan. Maille falan uğraştırma . Cevap vermessen atarız o ayrı şu siyaset meselesini aç

• Şuanki ingilizce bilgimi İTÜ hazırlığa borçluyum.Baya faydası oldu.Ve şimdide lisans ing dersimi ingilizce hocadan aliyorum.Ve pekde memnunum.Pek yakında çatır çatır konuşacağımada eminim.Hem hazırlıkta hem de lisans derslerinde hep kendime bi şeyler katmak için çabaladım.Eğer İTÜ hazırlıkta okuyupta bi şeyler öğrenemeyen sorunu kendisinde arasın.Yıl boyu yatarak göbeğini kaşıyanlar sonra kendi yanlışını İTÜ hazırlığın üzerine yıkmaya çalışıyor.Hakikatende öğrenmek isteyenlere İTÜ hazırlık çok faydalı ve tavsiye ederim

• Ben 2012 girişli elektrik mühendisiyim. Hazırlıkta B kuruydum. Ama arkadaşın anlattığının tam tersi hazırlık gerçekten yan gelip yatma yeridir. Tabii uzun uzun tartışılabilecek bir konudur bu. Yine de asıl mesele kişilerin önceki yıllarda edindiği İngilizce birikimidir. Benim birikimim yeterliydi, böylece hazırlıkta zorlanmadım. Keyfime bakabildim.

Hazırlıkta İngilizce öğrenilmez, geliştirilir. Bu gelişme de sadece essay yazmak falan olur. Yani beklemeyin öyle gramerdi şuydu buydu dilin temellerini vermiyorlar orda size. Bildiğinizi geliştiriyorlar. Ayrıca yıl sonu ortalamanızın 60 olması gerektiği ve bunun çok zor olduğunu da söylemiş arkadaş, ki saçmalamış. Bizim sınıfta ortalaması final notu olmadan 60 üstü kalanlar vardı ya. Benim de 60 olması için 30 küsür bir not almam gerekiyordu finalden. Sonra proficiency için de sadece 2 gün çalıştım. Çok iyi hatırlıyorum. "Bunları yaparım ben lan ne bu?" dedim. Zaten haziranda proficiency sınavınde 72'mi alıp çıktım. Gayet kolaydı. Tabii haziranda giremeyen arkadaşlar da yok değildi. Gerek devamsızlık, gerek not ortalaması hatta ikisi beraber sıkıntılı olan sınava giremeyen bazı arkadaşlar da vardı tabii ki. Bunların içinde "yan gelip yatma yeri" olayını fazla abartan (benim deyişimle sorumsuz) arkadaşlar süründü de süründü. Eylülde, hatta ocakta sınava tekrar girenler oldu.

Asıl mesele nasıl yan gelip yattığınızdır ve hazırlığa gelmeden önceki İngilizce birikiminizdir. Bu ikisinin ölçüsüne göre hazırlık sizin için bulunmaz bir dinlenme yılı veya çekilmez bir İngiliz işkencesi olabilir.

Not: Bu sorumsuz dediğim tayfa lisans hayatında da değişmedi ve hala derslerden VF(devamsızlıka kalma notudur) veya FF(kalma notudur) gibi notları bol bol almaktadırlar. Fazla görüşmesem de duyuyorum veya samimi olmadıklarımla ortak derslerim olabiliyor. Adam finale giriyor, 10 dakika sonra çıkıp gidiyor.

• İngilizce hazırlık nasıl başlıyor ne zaman tam olarak hicbir bilgim yok, yardım edecek olan var mı?
  • arkadaşlar ben de İTÜde yüksek lisansı kazandım ve kayıt oldum (İTÜ Proficiency ,yds v.b sınavlardan geçer belge götürdüğüm taktirde ders almaya başlayabileceğim),ingilizcem başlangıç seviyesinde ancak hazırlık sınıfına kayıt yapmıyorlar ,komik bir soru olacak ama kaçak derse girme ihtimalim var mıdır?
  • Giriş kapısını ayarlarsan girebilirsin. Fakat yanlış anlama ama bi yararı olmaz bence. Biz gittik bir yıl boyunca neticede halen profla boğuşuyoruz.
  • reading writing listening speaking dersleri sırasıyla nasıl işleniyor? sınıflar kaçar kişilik
  • Arkadaşlar proficiency de cause essay yazıcam ama compare/contrastı da iyi bi şekilde bilmek istiyorum şimdi kafam çok saçma bi noktada karıştı.
    Şimdi bize verilen essay questionun altında başlıklar olucak ama biz her body için 2 tane mi seçeceğiz biliyorum saçma ama bu şekilde örnek essay yok elimde
    yani bahsettiğim similarities paragrafta 2 başlık difference paragrafta 2 başlık üzerinden mi yürüyeceğiz ?
  • makinamüh M kullanıcısına yanıt
    O verilen alt başlıklar fikir olsun diye veriliyor. Bunlardan her body için birini seçmen yeterli. Yani toplamda 2 alt başlık seç yeter. Bi de o altbaşlıklar opsiyoneldir. İstersen kendi kafana göre verilenler dışında 2 başlık belirleyip yazabilirsin. Bununla ilgili dil akademisinin sitesinde güzel prof essay örnekleri var. Onları da indirip bi bak. Çok yararlı kalıplar var. kolay gelsin!
  • Peki ben 2 şer tane secsem olmaz mi hocam. Yani tamam kendim de belirleyebilirim ama her body icin 2 tane secmek istiyorum sorun olur mu

• Merhaba arkadaşlar konu eski biraz ama konuyu açan arkadaşın söylediklerinin büyük bir kısmının gerçeği yansıtmadığı düşüncesindeyim."Hazırlık lise gibidir" ifadesine kesinlikle katılmıyorum.Hazırlık sınıfı okuyanlara kendilerini sosyalleştirme imkanı tanıyor.Sınıfta ders kitaplarındaki konular hakkında öğretmenleriniz sizden ingilizce yorum yapmanızı ister ki bu sizi çok geliştirir.Ayrıca hazırlık size bir kültür birikimi sağlar.Sınavlarda,derslerde micheal jackson'ın ten rengini neden açtırdığından dünyadaki en şiddetli terör olaylarına veganların nasıl beslendiğinden Uruguay'ın rugby takımını taşıyan uçağın düşüşüne kadar bir çok konuda bilgi sahibi olursunuz.Geliştirdiğiniz ingilizcenizi de söylememe gerek yok galiba.Yani geçirdiğiniz bu 1 sene asla çöpe atılan zaman değildir.Bütün öğretmenleri bilmem ama bu yarıyılda dersime giren öğretmenler kesinlikle mükemmeller.İngilizcemin geliştiğini hissedebiliyorum.Tabii ki İTÜ'de ki ingilizce eğitimle boğaziçindeki'ni bir tutmamak gerekir.Ancak konuyu açan arkadaş gibi yatmazsanız hazırlık ingilizcenizi kesinlikle geliştirecek hemde hiç ummadığınız kadar.

Soru sormak isteyen arkadaşlar özelden sorabilirler.

• Beyler uolp lerin hazırlıkları hakkında bilginiz var mı? Daha mı kasıntı?

• quote:

Orijinalden alıntı: aMACHİNE

Merhaba arkadaşlar konu eski biraz ama konuyu açan arkadaşın söylediklerinin büyük bir kısmının gerçeği yansıtmadığı düşüncesindeyim."Hazırlık lise gibidir" ifadesine kesinlikle katılmıyorum.Hazırlık sınıfı okuyanlara kendilerini sosyalleştirme imkanı tanıyor.Sınıfta ders kitaplarındaki konular hakkında öğretmenleriniz sizden ingilizce yorum yapmanızı ister ki bu sizi çok geliştirir.Ayrıca hazırlık size bir kültür birikimi sağlar.Sınavlarda,derslerde micheal jackson'ın ten rengini neden açtırdığından dünyadaki en şiddetli terör olaylarına veganların nasıl beslendiğinden Uruguay'ın rugby takımını taşıyan uçağın düşüşüne kadar bir çok konuda bilgi sahibi olursunuz.Geliştirdiğiniz ingilizcenizi de söylememe gerek yok galiba.Yani geçirdiğiniz bu 1 sene asla çöpe atılan zaman değildir.Bütün öğretmenleri bilmem ama bu yarıyılda dersime giren öğretmenler kesinlikle mükemmeller.İngilizcemin geliştiğini hissedebiliyorum.Tabii ki İTÜ'de ki ingilizce eğitimle boğaziçindeki'ni bir tutmamak gerekir.Ancak konuyu açan arkadaş gibi yatmazsanız hazırlık ingilizcenizi kesinlikle geliştirecek hemde hiç ummadığınız kadar.

Soru sormak isteyen arkadaşlar özelden sorabilirler.

İtü Hazırlığın Gerçek Yüzü

hocam itüdeki hazırlığı geçmek çok zor değil diyolar ama 4 kez deneyip geçemeyenler de oluyomus. Bu konuda ne düsünüyosun?
    hazırlığı geçmek zor mu itüde bile?

• Yteca28 Y kullanıcısına yanıt
    Evet hocam geçemeyenler de var ancak o kişilerin yeteri kadar çalışmadığını düşünmekteyim.Bir kaç örnekle açıklama yapmak gerekirse benim anadolu lisesinde okuyan ancak ingilizce derslerini zorla geçen bir arkadaşım vardı.Arkadaşın ingilizcesi de bayağı kötüydü yani öyle böyle değil.İtü'de bir sene hazırlık okudu ve hazırlığı geçti.Aynı şekilde bağcılar lisesinde(bu lise eğitimdeki kalitesizliğiyle meşhurdur) okuyan bir tanıdığımız boğaziçi üniversitesini kazandı o da ilk senede verdi.Demek istediğim ingilizce'den bu kadar korkmanıza gerek yok.Okulla ilgili başka herhangi bir sorunuz olursa özelden de sorabilirsiniz.
  • Hocam öğleden sonra ders kaçta başlıyor yav?

• Dr.Ünal kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım, Tobb’u bırakmak üzereyim. Sitede aktif görünmüyorsunuz, görürseniz bana ulasabilirseniz cok sevinirim. Mail adresim bengisuturker97@gmail.com

• Ulan ya 7 sene olmuş keşke o yıllara geri dönsem
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.