Merhabalar. 2 gün sonra yapılacak İTÜ Proficiency sınavından geçememem durumunda hazırlık okuyacağım için aklımdaki bir kaç soruya yanıt aramaktayım. Yardımcı olursanız sevinirim
1. Dersler haftada kaç saat? 2. Derslerde istediğim gibi devamsızlık yapabilir miyim? 3. Bir dönem içerisinde kaç kez sınav yapılıyor? 4. İlk dönem hazırlığı atlayıp diğer dönem kafama göre takılıp gelecek sene 1.sınıftan başlayabilir miyim? 5. Dersler zor mu? 6. Maçka kampüsü nasıl? 7. Hazırlık okurken KYK Bursu alabilir miyim? 8. İlk hafta okula gitmeyin dersler boş olayı burada da geçerli mi?
1. Hangi kurdan başlayacaksan ona göre ders saatlerin değişir. 2.İstediğin kadar devamsızlık yapamazsın hangi kurda olacaksan ona göre bir sınırlama var. 3.Dönem içerisinde 3 Aylık sınav ve dönem sonlarında finale benzer mid year end year sınavları oluyor. 4.Başlayabilirsin 5.Derslerin zorluğu tamamen ingilizce altyapına göre değişir. 6.Kampüs konum olarak çok güzel hazırlıktaki rahatlığı lisansta bulamayacaksın bu yüzden elinde oldukça gezmeye çalış. 7.KYK bursu alabilirsin. 8.Hayır geçerli değil. Dersler salı gününden başlar yoklama alınır.
Devamsızlıktan kalırsan haziran proficiencysine giremezsin temmuz ve eylülde girebilirsin. Temmuz veya eylülde geçersen hazırlığı geçmiş olursun yine. İngilizcen iyiyse sorun çıkmaz ama hazırlıkta da zorlananlar yıllarca profu veremeyenler oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: rambocell
Devamsızlıktan kalırsan haziran proficiencysine giremezsin temmuz ve eylülde girebilirsin. Temmuz veya eylülde geçersen hazırlığı geçmiş olursun yine. İngilizcen iyiyse sorun çıkmaz ama hazırlıkta da zorlananlar yıllarca profu veremeyenler oluyor.
bende bi şey sormak istiyorum. ben şuan b1+ öğrencisiyim devamsızlıktan kalırsam ocaktaki proficiency e giremiyiceğimi biliyorum. o zaman 2. dönem de b1+ olarak derse devam edildiğini düşünüyorum ama eğer o zaman da yine devamsızlıktan kalırsam bu sefer de hazirandaki proficiency e giremiyorum galiba. ama temmuz ya da eylüldeki sınava girme hakkım oluyo dimi? bu sınavlara girmemde bi sıkıntı olmuyo doğru mudur?
quote:
Orijinalden alıntı: Mintbook
bende bi şey sormak istiyorum. ben şuan b1+ öğrencisiyim devamsızlıktan kalırsam ocaktaki proficiency e giremiyiceğimi biliyorum. o zaman 2. dönem de b1+ olarak derse devam edildiğini düşünüyorum ama eğer o zaman da yine devamsızlıktan kalırsam bu sefer de hazirandaki proficiency e giremiyorum galiba. ama temmuz ya da eylüldeki sınava girme hakkım oluyo dimi? bu sınavlara girmemde bi sıkıntı olmuyo doğru mudur?
Alıntıları Göster
B1+ diye bir kur yoktu benim zamanımda a b c d kurları vardı. A ve b ocak profuna girebiliyordu diğerleri haziranda girebiliyordu . Senin durumu net bilemiycem belli ki kurları falan değiştirmişler sistem de değişmiş olabilir. Eskisi gibiyse devamsızlıktan kalan herkes temmuz ve eylül profuna girebiliyordu. Şimdi sistem nasıl bilmiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme