Şimdi Ara

itü hazırlık sınıfı ve devamsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

itü'den bilen bir arkadaş varsa ve cevap verirse sevinirim. 2010 yılında itü'yü kazandım ve ingilizce hazırlık eğitimi almaya başladım. daha sonra sağlık sorunları nedeniyle devam edemedim ve devamsızlıktan kaldım. temmuz ayında yeterlilik sınavına gireceğim. eğer bu sınavı geçemezsem daha sonraki yeterlilik sınavlarına girebileceğimi biliyorum lakin ilk kayıt yaptırmış gibi baştan ydy'de eğitim alabilir miyim? yani eylül ayında hazırlık sınıfından başlamam mümkün müdür;?

teşekkürler...

• Bir sonraki Proficiency eylül ayında olacak, ona katılabilirsin.

Eğer bu eylüldeki sınava da hiç katılmazsan hazırlık sınıfından kalmış sayılıyorsun. 2012 ocağındaki Proficiency ile atlayabilirsin. Bu 2. yılında da derslere girme hakkı yok. (Yani hazırlık sınıfına tekrar sıfırdan başlamış gibi olmaz.)
  • yani kur belirleme sınavına dahi girme hakkım yok, sadece yeterlilik sınavlarına girebiliyorum.
  • Hatta sanawww.sis.itu.edu.tr 'den ulaşılabilen Lisans İngilizce Hazırlık Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nden ilgili açıklamayı koyayım.

Bu sınavlarda başarısız olan öğrencilerin ikinci kez İngilizce Hazırlık Öğretimine devam etme hakları yoktur. Bu öğrenciler aynı eğitim ve öğretim yılında,İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Öğretimi çerçevesinde yapılan tüm yeterlik sınavlarına girerler yaz öğretimi sonu sınavı son haklarıdır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencilerin İstanbul Teknik Üniversitesi ile ilişkileri kesilir. Gerek 1. yıl gerekse 2. yıl sonunda başarısız olan öğrenciler isterlerse, “Yüksek Öğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik”in 9 uncu maddesi uyarınca, İngilizce öğretimin zorunlu olmadığı üniversitelere yatay geçiş için başvuru yapabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: rifathalit

yani kur belirleme sınavına dahi girme hakkım yok, sadece yeterlilik sınavlarına girebiliyorum.

Evet.

Önümüzdeki temmuzda yapılacan olan Proficiency'de başarılı olamadın, bir sonraki sınav eylülde olacak ve buna girme hakkın var. Buna da girmedin. Hazırlık sınıfını bir daha okumuyorsun; ancak sadece Proficiency'lere girme hakkın var.

Eylülden sonraki en yakın Proficiency de, Irregular olacaklar için düzenlenecek olan, 2012 ocağında Proficiency. Buna girip atlayabilirsin. "Uzatmalı Irregular" olursun.
  • cevapladığın için çok teşekkür ederim. moralim bozuldu ama olsun, insanın sonunu bilmesi de güzel
  • sağlık sorunlarından dolayı rapor filan varsa geçmişe yönelik kayıt dondurup yeni senede dersleri alma şansın olabilir öğrenci işleri ile bir görüş sonuçta derslere gidememişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Private -- 26 Haziran 2011; 21:16:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Evet.

Önümüzdeki temmuzda yapılacan olan Proficiency'de başarılı olamadın, bir sonraki sınav eylülde olacak ve buna girme hakkın var. Buna da girmedin. Hazırlık sınıfını bir daha okumuyorsun; ancak sadece Proficiency'lere girme hakkın var.

Eylülden sonraki en yakın Proficiency de, Irregular olacaklar için düzenlenecek olan, 2012 ocağında Proficiency. Buna girip atlayabilirsin. "Uzatmalı Irregular" olursun.

öyle olacak artık, hazırlığı bir daha okuyabilseydim aynı anda ygs-lys'ye çalışıp daha farklı bir bölüme gitmeyi planlıyordum ama yemedi, üzgünüm...

quote:

Orijinalden alıntı: Private

sağlık sorunlarından dolayı rapor filan varsa geçmişe yönelik kayıt dondurup yeni senede dersleri alma şansın olabilir öğrenci işleri ile bir görüş sonuçta derslere gidememişsin

doktor "rapor üniversitede işe yaramaz" diye vermedi yine soracağım o öğrenci görünce sinirlenen öğrenci işlerine, bakalım artık...

• Okulumuzun öğrenci işleri çalışanları buzdolabı gibi.

Kayıt dondurmak basit iş değil. Hazırlık sınıfındayken bunu hocaya sormuştuk. Devamsızlığın sayılmaması için heyet raporu (tam teşekküllü) isteniyor. Kayıt dondurmak için de çok ciddi mazeretlerin olması gerekiyormuş.
  • ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 9 – (1) 1/4/1996 tarihli ve 22598 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik”, yürürlükten kaldırılmıştır.

GEÇİCİ MADDE 1 – (Değişik:RG-28/06/2009-27272) (1) Yedinci maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamına girmeyen programlara kayıtlı olup da bu Yönetmelik hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önceki mevzuat hükümlerine göre yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmekle yükümlü kılınan öğrenciler, yabancı dil sınavına girmek ve bu sınavda başarılı olmak şartı aranmaksızın, kayıtlı oldukları ön lisans, lisans veya lisansüstü programa devam ederler.

bu benim için bir anlam ifade etmeli mi?

• quote:

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 9 – (1) 1/4/1996 tarihli ve 22598 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik”, yürürlükten kaldırılmıştır.

GEÇİCİ MADDE 1 – (Değişik:RG-28/06/2009-27272) (1) Yedinci maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamına girmeyen programlara kayıtlı olup da bu Yönetmelik hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önceki mevzuat hükümlerine göre yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmekle yükümlü kılınan öğrenciler, yabancı dil sınavına girmek ve bu sınavda başarılı olmak şartı aranmaksızın, kayıtlı oldukları ön lisans, lisans veya lisansüstü programa devam ederler.

bu benim için bir anlam ifade etmeli mi?

Yürürlükten kaldırılmış. Artık uygulanmıyor. Geçerli değil.

Düzenleme: Yani buraya koyduğun hâliyle yürürlükten kaldırıldığını ve artık uygulanmadığını anlıyorum. Bunu nereden buldun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Haziran 2011; 21:43:51 >

• eğer düşündüğüm gibiyse hazırlık geçemesende öğrenime devam ediyorusn ancak bunu bir şartı vardı galiba sadece türkçe dersleri alabiliyorsun. %100 ingilizce bölümdeysen işine yaramaz. %30 da isen türkçe dersleri alırsın ingilizce sınavınıda verince ing dersleride almaya başlarsın. iyice bi araştır
  • buradan buldum. %30 benim bölüm. bu arada sizleri yorduğum için kusuruma bakmayın
  • quote:

buradan buldum. %30 benim bölüm. bu arada sizleri yorduğum için kusuruma bakmayın

Benim bildiğim kadarıyla, bizim üniversitede hazırlık sınıfı illa atlanacak. Sorumlu kalıp lisansa başlayamıyorsun. Ama sen yine de bunu iyice araştır. Çünkü böyle bir şeyi bizim okulda ne duydum ne de örneğini gördüm. Okulun resmî sitesindeki yönetmeliklerde de böyle bir şeye hiç rastlamadım.

Zaten "yürürlükten kaldırılan" demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Haziran 2011; 21:52:21 >

• tamam çok teşekkür ederim, şimdi gitmem gerekiyor internet kafeden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.