Merhabalar. Ben bu yıl hayırlısıyla İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği %30 İngilizce bölümüne başlıyorum. Mesela ilk iki dönem ortalamam yüksek oldu diyelim, aynı bölümün %100 İngilizce olanına geçebilir miyim?
Öncelikle tebrikler. Ben de kontrol ve otomaston bölümüne yerleştim. Sorunun cevabına gelince üniversitelerde 3.yarıyıl ve 5. yarıyıl olmak üzere 2 kere yatay geçiş fırsatı var. %30 bir bölümden %100 bir bölüme ise sadece 3.yarıyıl için başvurabilirsin.
Sizin de hayırlı olsun hocam. Peki yatay geçişte ders saymama durumları olur mu acaba?
CC notu altındaki dersler sayılmıyor hocam.
sınavdaS
kullanıcısına yanıt
Hayır ondan bahsetmedim. Mesela ben bu sene KON111 dersini alacağım. İngilizce bölümde ise KON111E dersini alacaklar. Benim verdiğim ders onun yerine sayılacak mı?
sayılacak evet. aynı kodlu dersi ingilizce veya türkçe alabilirsin.
Rahatlık için %100 den %30 a geçeni duydum ama İngilizce için %30 dan %100 e geçeni duymadım. Ders seçerken ingilizce seçmeye çalışırsan zaten %30 değil %80(örnek) İngilizce olmuş olacak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme