Şimdi Ara

İtü İnşaat'a Alternatif (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • itü elektrik de güzel fakat sıralaması geçen sene 17100 müş ve o da yükseliyor ve tutmama ihtimali oldukça yüksek.
  • ayrıca elektrik devrelerinden falan hiç hazzetmiyorum, tiksinç bana göre.
  • Elektriği ben de hiç düşünmedim devreleri falan aynen hiç sevmem.
    14777 siralama ile itu ing inşaat gelme ihtimali nedir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene 13600'den almış, tutma ihtimali kolay görünmüyor. ama odtü inşaat tutabilir senin bence.

kimya, metalürji malzeme, petrol doğalgaz ve uzay mühendislikleri hakkında daha fazla bilgisi olan var mı?
  • uzay hakkında ben de bilgi arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

geçen sene 13600'den almış, tutma ihtimali kolay görünmüyor. ama odtü inşaat tutabilir senin bence.

kimya, metalürji malzeme, petrol doğalgaz ve uzay mühendislikleri hakkında daha fazla bilgisi olan var mı?

Odtuyu düşünmüyorum ya yazmicam.

• o zaman türkçesini yazarsın. umarım benim de inşaat tutar da orada bir araya geliriz :)

up up up
  • up up up up up
  • uçak ve uzay mühendislikleri hakkında bilgi edinmek isteyenler benim yazdığım diğer konulara bakabilir. Şuan telefonla yazdığım için kolay olmuyor:)

• teşekkürler yardımların için :) uygun olduğunda daha detaylı fikirlerini buraya da yazmanı istesem?
  • anlatacağım herşeyi zaten diğer başlıklarda anlattım. Araştırırsan sevinirim. Onun dışında sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin tabi uygun olduğumda yazabilirim istersen pm de atabilirsin

• Arkadaşlar Uzay Mühendisliği ile alakalı çeşitli başlıklar altında bilgilendirici birçok yazı yazdık ve halen daha yazmaya devam ediyoruz. Çünkü aramızda Uzay Mühendisliğini halen daha Astronomi ve Uzay Bilimleriyle aynı sananlar var ve bu bölümü yazarsanız işsizler ordusuna katılırsınız gibi komik yorumlar yapılmakta. Bugün Thy Tekniğin sitesine girip incelerseniz Uçak ve Uzay Mühendisliği mezunlarının arandığını görürsünüz.
     İtü İnşaat'a Alternatif

Buyrun bu da ilgili link: http://www.thyteknik.com/tr-TR/kariyer/basvurular.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 28 Temmuz 2012; 18:39:10 >

• ikisnin arasında fark yok diyemeyiz ancak çok yakın bölümler. Tabn puanları arsındaki fark uzay mühendisliğinin astronomiyle karıştırılmasından kaynaklanıyor. Normalde uçağa yakın bir puanının olması gerekir. Ancak son yıllarda yükseliyor hızlı birşekilde. bu sene de puanı yükselecek gibi.

• Nedeni şu; lise talebelerinin zamanında bizim de yaptığımız o büyük hatayı yapması puana göre bölümleri değerlendirmesi. Hatta bazı Aynştaynlar Uzay Mühendisliğini astronotluk(ki bu Aynştaynlar halen daha Türkiye'de astronot yetiştiren bir bölüm olmadığını bilmezler), astronomi şeylerle aynı olduğunu söylerler ki Uzay Mühendisliğinin bunlar uzaktan yakından alakası yoktur. Hatta bunlardan çok bilmiş olanları da der ki Uzay Müh. bitirip Uçak Müh. üzerine yüksek yaparsın. Bir kere İTÜ'de Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümlerinin yüksek lisans programları aynıdır yani ortaktır ve iki farklı Uçak-Uzay Mühendisliği yüksek lisans programı mevcuttur. Birincisi 30 kontenjanlı olan ''Disiplinlerarası Uçak-Uzay Mühendisliğidir''. Diğeri ise Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kurulmuş olan 10 kontenjanlı ''İleri Teknolojiler Uçak-Uzay Mühendisliğidir''. Özetle Uçak-Uzay Müh. yüksek lisans programı Roket ve Uydu Mühendisliği ile Uçak ve Helikopter Mühendisliğinin birleştirilmiş halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 29 Temmuz 2012; 5:44:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hn_enn

o zaman uçak müh. ile uzay müh. nin bi farkı yok. hatta uçakçılar UZB kodlu uzaycıların derslerini alıyorlar. havuz dersleri dışında tek fark uzaycılar roket gibi şeylerden de dersleri var. itüde bu iki mühendisliğin taban puanları neden farklı?

UCK 351 Aerodinamik
    UZB 331 Hava-Uzay Yapıları
    UCK 322E Flight Mechanics
    UZB 362E Compressible Aerodynamics
    UCK 441E Flight Stability and Control
    UCK 421Tepki ile Tahrik

UZB 362E Compressible Aerodynamics
    UZB 331 Hava Uzay Yapıları
    UZB 352 Yörünge Mekaniği
    UZB 421E Attitude Determination and Control
    UZB 411E Space Enviroment
    UZB 441E Rocket Propulsion

@siyahkanat isimli arkadaşımın dediği gibi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümüyle aynı olduğunu iddia eden bazı bir hücreliler yüzünden. Dikkatini çekerim ''iddia eden'' kelimesini kullandım çünkü bu bölümün astronomiyle aynı olduğunu iddia eden ile sanan arasında dağlar kadar fark var. Aynı olduğunu sanan kişi gerçeği öğrendiğinde astronomiyle filan alakasının olmadığını anlar ama aynı olduğunu iddia edenler ve daha da ileriye gidip mesleğin geleceği ile ilgili fikir yürütenler benim nezlimde bir hücrelidir arkadaş kimse kusura bakmasın.

• itü bile pek kaliteli bir üniversite değildir,öğrenciye sağladığı imkanlar bakımından.özel üniversitelere bakman senin açından daha iyi olacaktır ama.neyse.
  • hadi ya neymiş o imkanlar. Açık açık söyleyin ki cevabımızı verelim. Öyle oraya atıp ama neyse diye kaçılmaz. İTÜ birçok mühendislikte türkiyedeki en iyi eğitimi verir. Bütün mühendislik böçümleri uluslararası akreditasyon ABETe sahip 3 üniversiteden biridir ki o 3 üniversite arasında özel üniversite yoktur. Türksat için şu anda nano haberleşme uydusu yapan, türkiyenin en çok patent üreten ve inraç eden teknontine sahip üniversitedir. Firmalarla ilişkisi sayesinde normal bir not ortalamasına sahip her öğrencisi en iyi firmalarda staj yapar. Amerikayla en çok ortak mühendislik programları olan, rektörü avrupa teknik üniversitelr birliği yönetim kurulu üyesi olan tek türk üniversitesidir. Kampüsleri istanbulun en güzel yerlerinde ve içinde her türlü spor olmağını barındıran örneğin iki adet olimpik yüzme havuzu olan birüniversitedir. Vakıfları ve mezunları sayesinde türkiyenin özel diye tabir edilen o üniversitelerinin hemen nepsinden zengindr. Sadece öğrenci projelerini tek başına sene 10milyon lira para aktarır. Arge projelerine son birkaç yılda 100milyon dolardan fazla para yatırmıştır. Öğrenciler o paraların çok daha fazlasını İTÜlülerin bolca çalıştığı firmalardan sponsorluk karşklığında alır. Öğrencileri amerikadaki uluslarası yarışmalarda amerikanın en iyi üniversitelerini geride bırakarak dereceler elde eder. Bazı üniversitelerin İTÜnün yokluğunda kazandıkları güneş enerjili araçlar yarımasında 3yıl üstüste birinci olduktan sonra türkiyede yarışmayı bırakmışlar dışarıya gitmişlerdir. Bu dediklerimin iki üç katı kadar birçok şeyi daha yazabilecek hafızam var. Bizim tabirimizle İTÜ altın yumurtlayan yumurtadır. Bunlardan haberi olmayan insanlar nedenleriyle ayrıntılı birer açıklam yaparak taş atabilirler. Yukarıda söylediklerimin hepsini linklerle kanıtlayabilirm ancak şuan telefondam yazdığım için böyle bir durmda değilim. İsteyen internetten bakabilir. Abbas güçlünün "İTÜden hodri meydan " yazısnı okumanızı tavsiye ederim.İTÜ yü kötülemek istiyorsanız MIT gibi bir üniversitede okumanız gerekir.

"İTÜde okumak isteyenlere özel" başlıklı konuda İTÜ hakkında geniş bilgi vermeye çalıştım. Eğer varsa o anlattıklarımdsn daha fazlası başka bir
    üniversitede özellikle de özel üniversitede buyrun anlatın.

o değil de özel üniversitelrde okuyan gençlerin lüks arabalarıyla kampüsümüze gelip kafelerimizi işgal etmesi beni ayrı bir düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 29 Temmuz 2012; 11:51:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Oldfield

itü bile pek kaliteli bir üniversite değildir,öğrenciye sağladığı imkanlar bakımından.özel üniversitelere bakman senin açından daha iyi olacaktır ama.neyse.

Arkadaş Stanford'da okuyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Orijinalden alıntı: Mike Oldfield

itü bile pek kaliteli bir üniversite değildir,öğrenciye sağladığı imkanlar bakımından.özel üniversitelere bakman senin açından daha iyi olacaktır ama.neyse.

Arkadaş Stanford'da okuyor sanırım.

şöyle çirkin karşılıklar vermeyin lütfen anlamadan,tamam bu sıralamalar ile sabancı olsun,koç olsun,bilkent olsun girilebileceği yoktur ama gidipte itü birçok mühendislikte en iyi eğitimi verir demek acizlikten başka bir şey değildir.ve itü,koç gibi,sabancı gibi,bilkent gibi sana yurtdışı imkanı sağlamayamayacaktır en azından.siz sanıyor musunuz itü'yü bitirdiğiniz gibi muhteşem işler bulabileceğinizi?imkanınız var ise gidin mühendislik odalarına bakın ne güzel işsiz işsiz gezildiğini.ben burada itü'de okursan işsiz kalırsın kesin abicim demiyorum ama yinede arada fark var.yapmayın gözünüzü seveyim.

Hatta daha odtü bile var ki,neyse itü muhteşem itü harika beyler.kendimizi üzmeyelim.Ha sanmayın ki ben de bu saydığım özellerde falan okuyorum ya da okuyacağım.öyle bir dünya yok.fakat bu beni sizin gibi bilinçsiz yapacak diye bir şeyde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cortland Andrus -- 29 Temmuz 2012; 19:05:55 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.