Şimdi Ara

İtü İnşaat'a Alternatif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mf4 sıralamam 16980, yuvarlak hesapla 17000 diyelim. itü inşaat ise geçen sene 17800'den kapatmış fakat sıralaması sürekli yükseliyor. bu bölümün gelme ihtimali sizce nedir? olur da bu bölüm gelmezse alternatif olarak odtü veya itü'den hangi bölümleri yazabilirim? önceliğim üniversite adı fakat bölüm üniversite adı için çok mu kötü kalacak, teşekkürler.

• İnşallah gelir.. Ama altına yıldız tekniği de yaz.. İtü veya odtü istiyorsun belli ki ama yıldız da iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıldız elektronik'i bıraktım geçen sene :) yıldız'a lafım yok ama ne yazık ki bir odtü veya itü olmadığını da gördüm. bu sebeple okula da önem veriyorum. metalürji malzeme, kimya veya petrol doğalgaz mühendislikleri nasıldır, bıraktığıma değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

yıldız elektronik'i bıraktım geçen sene :) yıldız'a lafım yok ama ne yazık ki bir odtü veya itü olmadığını da gördüm. bu sebeple okula da önem veriyorum. metalürji malzeme, kimya veya petrol doğalgaz mühendislikleri nasıldır, bıraktığıma değer mi?

Voov. Gerçekten bıraktın mı YTÜ EHM'yi? Bana büyük ihtimalle İTÜ Elektrik gelecek gibi. Arkasına İTÜ İnşaat ve YTÜ EHM'den birini yazacaktım. Hala kararsızım.
  • senin sıralama nasıl, tutar umarım :) şu 0,12 katsayılı sıralar kafamı çok karıştırdı benim...
  • quote:

yıldız elektronik'i bıraktım geçen sene :) yıldız'a lafım yok ama ne yazık ki bir odtü veya itü olmadığını da gördüm. bu sebeple okula da önem veriyorum. metalürji malzeme, kimya veya petrol doğalgaz mühendislikleri nasıldır, bıraktığıma değer mi?

ytü de ehm bıraktıracak bir şey var ki bırakmış
  • neden bırakmış ben de merak ettim. bizi bilgilendirirsen çok iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

senin sıralama nasıl, tutar umarım :) şu 0,12 katsayılı sıralar kafamı çok karıştırdı benim...

0,12 katsayılı veriler alan dışı tercihleri gösteriyor. Onlarla alakan yok. Benim sıralamam 15867 felandı. Düz 16k diyorum.
  • yukarı gelsin helebi bakayım

• yeni sistemde alan içi de, alan dışı da 0,12 katsayıyla mı hesaplanıyormuş neymiş, öyle bir şeyler, ben de tam anlayamadım durumu.

elektronik haberleşme günümüzdeki en güzel meslek, lafım yok buna hiçbir şekilde, fakat ne yazık ki ytü okunacak bir üniversite değildi (tabii bana göre).

o değil de lafta ben size soru soruyorum, siz bana sorular soruyorsunuz :))
  • quote:

yeni sistemde alan içi de, alan dışı da 0,12 katsayıyla mı hesaplanıyormuş neymiş, öyle bir şeyler, ben de tam anlayamadım durumu.

elektronik haberleşme günümüzdeki en güzel meslek, lafım yok buna hiçbir şekilde, fakat ne yazık ki ytü okunacak bir üniversite değildi (tabii bana göre).

o değil de lafta ben size soru soruyorum, siz bana sorular soruyorsunuz :))

öyle deme abicim ya :D hayatımız söz konusu ve sen de yıldızın içine girmiş birisin. hangi sebeplerle okunacak üniversite değil ? eksikleri kötü yönleri neler sana göre ?
  • benim bırakma sebebim biraz da kişisel. okulun kötü olması filan bahaneydi tabii..

size sadece şunu söyleyeyim, beşiktaş türkiye nin en güzel kampüslerinden birisi. davutpaşa'yı çok eleştireceklerdir fakat orası da sürekli gelişim halinde, yani gelmemek için bir sebebiniz yok açıkçası.

bir daha yıldız ile ilgili soru cevaplamayacağım. başka bi başlıkta sorularınızı sorarsanız cevaplayabilirim.
  • itü ve odtü'nün metalürji malzeme, kimya ve petrol doğalgaz mühendislikleri nasıldır? ileride iş imkanları, yurtdışı filan... bilgisi olan var mıdır?
  • kardeşim inşaat yazma toz pislik
  • şartlarının farkındayım fakat üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum.. kaldı ki tutup tutmayacağı bile belirsiz görünüyor, bu yüzden alternatif arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristiano7 -- 28 Temmuz 2012; 2:34:17 >
  • bu konu yukarılarda kalmaya devam etsin. up up up up up
  • kimya, metalürji malzeme ve petrol dogalgaz mühendislikleri ile ilgili bilgisi olan yok mu?
  • Up. Odtu Petrol ve dogalgaz muh . Hakkinda bilgi lazimmm.

• petrol mühendisliği petrolün kendisiyle değil yerinin ve miktarının saptanması çıkarılması konularıla ilgilenir. İyi para kazanabilirsin ancak evden ızak yatılı olarak 3 4ay çalışman gerekebilir. Metalurji malzeme ise adı üstünde istnilen malzemeyi üretmey yöneliktir. Mesela şu kadar karbonu çeliğe katarsak şu kadar mukavemeti olur gibi. İş alanı hemen her sektöre hitap eder sonuçta ne mühendisi olursanız olun kullanacağınız ya da üreteceğiniz araç gereçlerin hangi malzemden yapıldığı önemlidir. Kimya mühedisliği fabrikalarda büyük kimyasal proseslerin gerçekleştirlmesiyle ilgilidir. Dolayısıyla derinlemesine kimya görmezler daha çok enerji ısı gibi şeylerle ilgilenirler. Senin puanına yakın bir başka güzel bölüm benim fakültemdeki uzay mühendisliğidir. Uzayın kendisiyle değil uzayda hareket eden ve uzaya çıkacak olan hava-uzay araçlarıyla(roket) ilgilene özelleşmiş makina mühendisliğidir. Ancak iletişim ve kntrol gibi konulafda da eğitim alırlar. Havayolu şirketleriinde bakım mühendisi savunma sanayinde hava uzay araçlarında sistem mühendisliği uçuş performansı aerodinamik vs gibikonuların mühendis olarak ve otomotiv gib genel makina mühendisliği alanlarında çalışmaktadırlar. Türkiyenin ilk sanayi robotunu da bir uzay mühendisi yapmıştır. Dolayısıyla robotikle de ilgili geniş kapsamlı bir mühendisliktir. Bu bölümlerin hepsi de güzel kendini yakı hissettiğin bölümü yazmalısın. Umarım istediğin bölüme girersin iyi tercşhler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 28 Temmuz 2012; 15:04:57 >

• yorumun için teşekkür ederim :) peki bu mesleklerin kazançları ortalama nasıldır? (yeni başlayanlar, sonra ilerleme durumuna göre vs)

bir de uzay mühendisliğinden bahsetmişsin sanırım, peki uzay mühendisliğinin uçak mühendisliğinden farkı nedir diye saçma bi soru sorsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristiano7 -- 28 Temmuz 2012; 15:13:18 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.