Şimdi Ara

İTÜ İnşaat mı YTÜ Bilgisayar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m3soc

itü inşaat

Biraz daha açarmısınız acaba sebepleriyle birlikte
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

itü inşaat

yıldız endüstri mi boğaziçi yönetim bilişim sistemleri mi

yönetim bilişim sistemlerinde mühendis ünvanı almıyorsun sanırsam bu büyük bir dezavantaj olur.mühendis olamayacağın bir bölüm sırf boğaziçi diye de okunmaz bence.Burdan yıldız endüstriyi seç dediğimi anlama yıldız endüstri hakkında bir bilgim yok ama endüstriyi galatasarayda okusan daha iyi olabilir
  • quote:

quote:

itü inşaat

yönetim bilişim sistemleriyle ilgili tam bir bilgim yok ama bugün üniversite medyayı izlemiştim sanırım işletmecilerin bilgisayar yazılım mühendisliği derslerinden alması gibi bişey tam anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: husnukiller

quote:

quote:

itü inşaat

yönetim bilişim sistemlerinde mühendis ünvanı almıyorsun sanırsam bu büyük bir dezavantaj olur.mühendis olamayacağın bir bölüm sırf boğaziçi diye de okunmaz bence.Burdan yıldız endüstriyi seç dediğimi anlama yıldız endüstri hakkında bir bilgim yok ama endüstriyi galatasarayda okusan daha iyi olabilir

ora fransızca beni aşar

• quote:

quote:

itü inşaat

öncelikle inşaat sektörü ölmez sektörlerden biri tabiki bilgisayar yazılım da öyle ama bi inşaat değil biraz kişisel bir seçim olurdu benimkisi. mühendislik diyince aklıma gelen makine inşaattır rezil de olabilirsiniz vezir de. itü ise bu alanda kendini ispatlamış bir üniversite inşaat için ytü inşaat da iyidir mesela
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

itü elektrik de olabilir. çalışma şartları inşaat kadar ağır değildir.

bu inşaatçılar ayağına çizmeyi takıp kravatlı fömlekli amele modunda geziyolarmış

valla türkiyede şöyle bir olay vardır."meyve veren ağaç taşlanır."gerçektende var böyle bir şey.Dolanmış milletin ağzına inşaat mühendisi okumuş amele diye.İnsanlara hakta veriyorum tabii biraz.ülkenin her yanına oy için üniversite açılırsa olucağı budur.Bir meslek hem 7 binde hem 177 binle alır mı?her neyse şimdi asıl diyeceğime geliyorum.Sen şehir efsanelerine o kadar inanma bence.ayağa çizmeyi takıp kravatlı gömlekli amele modu falan.
    Ben antalyada yaşıyorum ve yan tarafta henüz 1-2 sene önce inşaatı tamamlanmış bir site var.Gerçekten çok lüks.Bütün daireler deniz ve dağ manzaralı.Bununda konumuzla alakası yok.İnşaat süresince her dışarı çıktığımda orada bir kaç çalışan görüyordum kafalarda baret,ellerinde yığınla dosya ayakta çizmede yoktu afedersin parmak arası terlik ve şort..ee burası antalya sonuçta.Adamlar her baktığımda orada bazen dosyalara bir şeyle karalar bazen işçilerle (biz çok severiz isim takmayı amele diyeyim) konuşur,bir kaç kere de hesap makinesiyle gördüm.Daha sonra bir yakınımızın da o sitede bir dairesi olduğunu öğrendim merak etmiştim bunlar müteahhit miydi neydi diye.Adamlar inşaat mühendisiymiş.Buda böyle bir anımdır.

• quote:

quote:

quote:

itü inşaat

öncelikle inşaat sektörü ölmez sektörlerden biri tabiki bilgisayar yazılım da öyle ama bi inşaat değil biraz kişisel bir seçim olurdu benimkisi. mühendislik diyince aklıma gelen makine inşaattır rezil de olabilirsiniz vezir de. itü ise bu alanda kendini ispatlamış bir üniversite inşaat için ytü inşaat da iyidir mesela

Ben de öyle düşünüyorum itü ve inşaat müh. hakkında ama çalışma şartları beni korkutuyor.inşaat mühendisliğinde eğer şantiyede çalışacaksam hiç boş zamanım olmayacağı, gün içerisinde belirli bir çalışma saatimin olmayacağı, şantiyede yatıp kalkacağım, 15 günde 1 tatilimin olacağı ve düzgün bir aile hayatımın olmasının çok zor olduğunu duydum birçok yerde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

itü inşaat

Ben de öyle düşünüyorum itü ve inşaat müh. hakkında ama çalışma şartları beni korkutuyor.inşaat mühendisliğinde eğer şantiyede çalışacaksam hiç boş zamanım olmayacağı, gün içerisinde belirli bir çalışma saatimin olmayacağı, şantiyede yatıp kalkacağım, 15 günde 1 tatilimin olacağı ve düzgün bir aile hayatımın olmasının çok zor olduğunu duydum birçok yerde.

çalıştığın yere göre değişir şahsen tüm saatlerimi bilgisayarın başında geçireceğim bir meslek istemezdim ben bir kadın olarak . bol tatilli bişey istiyorsan öğretmenlik yaz adamlar boyuna tatil yapıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3soc -- 14 Temmuz 2013; 23:41:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazdalga

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

itü elektrik de olabilir. çalışma şartları inşaat kadar ağır değildir.

bu inşaatçılar ayağına çizmeyi takıp kravatlı fömlekli amele modunda geziyolarmış

valla türkiyede şöyle bir olay vardır."meyve veren ağaç taşlanır."gerçektende var böyle bir şey.Dolanmış milletin ağzına inşaat mühendisi okumuş amele diye.İnsanlara hakta veriyorum tabii biraz.ülkenin her yanına oy için üniversite açılırsa olucağı budur.Bir meslek hem 7 binde hem 177 binle alır mı?her neyse şimdi asıl diyeceğime geliyorum.Sen şehir efsanelerine o kadar inanma bence.ayağa çizmeyi takıp kravatlı gömlekli amele modu falan.
    Ben antalyada yaşıyorum ve yan tarafta henüz 1-2 sene önce inşaatı tamamlanmış bir site var.Gerçekten çok lüks.Bütün daireler deniz ve dağ manzaralı.Bununda konumuzla alakası yok.İnşaat süresince her dışarı çıktığımda orada bir kaç çalışan görüyordum kafalarda baret,ellerinde yığınla dosya ayakta çizmede yoktu afedersin parmak arası terlik ve şort..ee burası antalya sonuçta.Adamlar her baktığımda orada bazen dosyalara bir şeyle karalar bazen işçilerle (biz çok severiz isim takmayı amele diyeyim) konuşur,bir kaç kere de hesap makinesiyle gördüm.Daha sonra bir yakınımızın da o sitede bir dairesi olduğunu öğrendim merak etmiştim bunlar müteahhit miydi neydi diye.Adamlar inşaat mühendisiymiş.Buda böyle bir anımdır.

anınız güzelmiş. fakat benim gördüğüm duyduğum bundan farklıhttp://www.teknikforum.com/viewtopic.php?f=21&t=28088&sid=6ee92bdfc011ec5df5edcf720f65a351&start=516

vehttp://forum.donanimhaber.com/m_77681511/f_//tm.htm#77681511

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 15 Temmuz 2013; 0:09:36 >

• dostum ben tam anlamadım.Dünyanın hangi ülkesinde hırpalanmadan,harcanmadan iyi bir yerlere gelinebiliyor?yok toz toprak,yok şantiye,gece geç saatlere kadar çalışmak.Siz tam olarak nasıl bir meslek istiyorsunuz?Sabah 9 akşam 5 çalışayım hafta sonu çalışmayayım mezun olunca hemen beni kapsınlar aylık 15bin tale para alayım...bu mudur?Bu dünyanın hiç bir ülkesinde böyle değildir başarılı olmak,çok para kazanmak isteyen (babadan zengin değilsen)sürünür,sü-rü-nür..Tabii bizim ülkemizde sürünme kısmı biraz daha acılı geçiyor..Ama odun değilsen itü odtü ytü boğaziçi gibi okullarda inşaat müh. okuyupta aç kalmazsın.Odun değilsen diyorum.
  • beyazdalga kullanıcısına yanıt
    şöyle birmeslek istiyoruz

kafalarda baret,ellerinde yığınla dosya ayakta çizmede yoktu afedersin parmak arası terlik ve şort..
  • quote:

şöyle birmeslek istiyoruz

kafalarda baret,ellerinde yığınla dosya ayakta çizmede yoktu afedersin parmak arası terlik ve şort..

sen önce bir ne istediğini öğren bence.Böyle istiyorum diye gidip bırakırsın çünkü bölümü.Senin yerine oraya gerçekten isteyen birisi girsin.
    Ayrıca herkes üniversite okuyacak yada herkes mühendis olacak diye bir şey yok.başka dallara da yönelebilirsin.
  • Evet beyler yorumlarınızı esirgemeyin
  • updullah
  • quote:

updullah

çok komik
  • quote:

quote:

updullah

çok komik

Konuyla ilgili yorum yapmıcaksan yol al
  • quote:

quote:

quote:

updullah

çok komik

üstte verdiğim link işni görür tüm sayfaları okursun. bu arada çok komiksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 15 Temmuz 2013; 1:41:04 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

updullah

çok komik

teknikforumu okudum en başta baya övüyolardı sonra çalışma şartlarının ağırlığından falan şikayet etmeye başladı herkes.Beni de çalışma şartları korkuttu zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

updullah

çok komik

teknikforumu okudum en başta baya övüyolardı sonra çalışma şartlarının ağırlığından falan şikayet etmeye başladı herkes.Beni de çalışma şartları korkuttu zaten

şantiye şartları çok normal şartlar orda zor olan 8-9'a kadar çalışmak yeri gelince gece yataktan kalkıp ameliyatı olan doktor gibi evden çıkıp beton dökmek.. yoksa açık alanda çalışacaksın millet kutu gibi ofislerde tıkılıp beli iki büklüm olurken.. zor olan yanı mesaisi fazla oalbiliyor ve bir de evden ırak kalabilirsin mesela şantiye başka ildeyse hanım çocuk kalır evde sen tek gidersin.. tanıdığım biri 10 bin tl kazanıyor ama ailesi başka yerde kendisi teee artvinde çalışıyor. Ve en kötü kısım geliyor: 2 haftada tek bir pazar günü tatili var. bu arada çok komik olduğunu söyleyen oldu mu?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.