Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pavel68

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldorz

İTÜ Kimya bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Eğitim, iş imkanları? İTÜ nün adı + iyi ingilizce bilme iş bulmayı kolaylaştırır mı?

Çünkü ben anadoludaki bir üniversitenin kimya mühendisliğini mi yoksa İTÜ Kimya bölümünü mü tercih edeyim kararsız kaldım?

bu soruya cevap veren olmamış,bende itü kimya bölümü mü istanbul üniversitenin kimya mühendisliğimi diye sorucaktım.lütfen cevap yazın,çünkü tercihlerin bitmesine az kaldı.yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.

Sana forumdan Adalet adlı arkadaşı öneriyorum, kendisi Afyon Kocatepe Üniversitesi Kimya Bölümünü bırakmıştı. Bu bölüm hakkında da baya bilgiye sahip. PM ile sorabilirsin.

Bana soracak olursan... İTÜ olsa bile fen-edebiyat fakültesi bölümü okunmasını öncelikli olarak önermiyorum. Ben olsam, İÜ Kimya Mühendisliğine öncelik verirdim. En azından bir "mühendis" ünvanın olur. Ama yine de kimya ve kimya mühendisliği hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olanlara (Adalet gibi) sormanı öneririm.

• cok acil yardıma ihtiyacım var ben tercihimi belirledim ama gelmeme ihtimaline karsılık altlara elektrk elktronk yazcam lutfen bana bunları sıralar mısınız cok acil yardım bekliyorum

itü elektrik muh ing

itü elektrik

ytü elktrnk habrlsme

ege elktrk elktrnk

9 eylül elktrk elktrnk ing

iyte elektronik habrlesme ing

marmara elktrk elktrnk ing

gazi elktrk elktrnk

ytü elktrk

ankara üni elktronik

istanbul üni elktrk elktronik
  • @Alacakaranlık

Hocam verdiğiniz şu linktehttp://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/itu_ici_yatay201210.htm

3.yy ve 5.yy diyor o ne demek? Ayrıca fakülteler arası ve bölümler arası var .Bölümler arası aynı fakülte içindeki mi oluyor mesela makina müh. ile imalat müh. gibi. Eğer öyle ise bölümler arası daha çok kontenjan olması gerekmiyor mu? Okutulan dersler benzer sonuçta

Bir de irregular olmak ne demek ya

• quote:

Orijinalden alıntı: _ALCHEMIST_

@Alacakaranlık

Hocam verdiğiniz şu linktehttp://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/itu_ici_yatay201210.htm

3.yy ve 5.yy diyor o ne demek? Ayrıca fakülteler arası ve bölümler arası var .Bölümler arası aynı fakülte içindeki mi oluyor mesela makina müh. ile imalat müh. gibi. Eğer öyle ise bölümler arası daha çok kontenjan olması gerekmiyor mu? Okutulan dersler benzer sonuçta

Bir de irregular olmak ne demek ya

Fakülteler arası 3. yarıyılda (ilk yılı bitirdikten sonra) geçiş yapabilirsin.

Aynı fakültenin farklı bir bölümüne geçiş için de 3. yarıyıl ve program uyumunun sağlanması durumunda 5. yarıyıla başvuru yapabilirsin. "Program uyumu" derken neyin kastetildiğini ben de net bilmiyorum; ancak benim bildiğim, aynı fakültenin farklı bir bölümüne 5. yarıyılda geçiş sağlanabiliyor.

Yatay Geçiş için zaten maalesef fazla kontenjan açılmıyor. Orada yazan neyse odur. Yatay Geçiş için açılan kontenjan sayısı da okulun ÖSYM için (YGS-LYS ile kazanacak olanlar için) açtığı genel kontenjan sayısının %15'ini geçemiyor.

Irregular olmak: Hazırlık sınıfının A ya da B kurunda olup, ocakta düzenlenen Proficiency ile hazırlık sınıfını atlamak. Yani tek dönemde hazırlık sınıfını okumak. İkinci dönem (bahar yarıyılı) ya boş durursun ya da üstten lisans dersleri alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmospheric

merhabalar arkadaşlar İTÜ jeoloji müh(ing) kazanma ihtimalim çok yüksek. kişisel etkenleri göz ardı edersek itü'lü bir jeologun gelecek ve iş durumu nasıl olabilir? itü'lü mezunların bu piyasadaki durumunu bilenler varsa lütfen özel mesaj yollasın ya da cevap bıraksın. şimdiden teşekkürler.

lütfen yardım!
  • benim bir sorum var

ben şuanda itü metalurji de okumaktayım bu sene tekrar girdim. puanım yıldız makine (iö) ve elektrik (iö)ye tutuyor sizce geçiş yapmalı mıyım?
    yardımcı olursanız sevinirim. bu arada metalurjiden tek kaygım gelecekte iş sıkıntısı çıkması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist

benim bir sorum var

ben şuanda itü metalurji de okumaktayım bu sene tekrar girdim. puanım yıldız makine (iö) ve elektrik (iö)ye tutuyor sizce geçiş yapmalı mıyım?
    yardımcı olursanız sevinirim. bu arada metalurjiden tek kaygım gelecekte iş sıkıntısı çıkması.

Tamamen sen bilirsin. :) İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezununun işsiz kalacağını sanmıyorum, ayrıca iş sahası dar bir bölüm değil.

İlgi alanın da önemli.
  • quote:

quote:

merhabalar arkadaşlar İTÜ jeoloji müh(ing) kazanma ihtimalim çok yüksek. kişisel etkenleri göz ardı edersek itü'lü bir jeologun gelecek ve iş durumu nasıl olabilir? itü'lü mezunların bu piyasadaki durumunu bilenler varsa lütfen özel mesaj yollasın ya da cevap bıraksın. şimdiden teşekkürler.

lütfen yardım!

Maalesef buradan mezun olan, bildiğim birisi yok. Ancak bölümün kendisi hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor. İTÜ mezunu olman da bir yere kadar avantaj kazandırabilir. İTÜ sana, diğer üniversitelerin çoğuna göre daha iyi olanaklar sunacaktır. Senin de bu olanaklardan en verimli şekilde yararlanman gerekir. Ancak mesleğin Türkiye'deki iş sahası darsa, bunlar sana bir yere kadar avantaj kazandırabilir.

Yine de ben kendi bildiklerimi ve düşüncelerimi söyledim. Cuma günü tercih dönemi bitiyor, iyi araştırmanı ve bunu hızlandırmanı öneririm. Alternatif yerler de düşünebilirsin.

Teknik Forum'un Mezunlar kürsüsünden (www.teknikforum.com/viewforum.php?f=21 ) ve Bölümler kürsüsünden (www.teknikforum.com/viewforum.php?f=3 ) de araştırma yapabilirsin.

Kamuda alımını da araştır. Ben fena bir durumda olmadığını biliyorum. Eğer alternatif bir yere gitmeyip de buraya gideceksen, kamu da bir son çare olabilir.

Hadi yine burayı kazandın, hiç olmadı, içine sinmeyen bir bölümse, Yatay Geçiş için kasabilirsin. Ancak Yatay Geçiş için Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliğine nazaran daha çok yeğlenebilir bir bölüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

lütfen yardım!

Maalesef buradan mezun olan, bildiğim birisi yok. Ancak bölümün kendisi hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor. İTÜ mezunu olman da bir yere kadar avantaj kazandırabilir. İTÜ sana, diğer üniversitelerin çoğuna göre daha iyi olanaklar sunacaktır. Senin de bu olanaklardan en verimli şekilde yararlanman gerekir. Ancak mesleğin Türkiye'deki iş sahası darsa, bunlar sana bir yere kadar avantaj kazandırabilir.

Yine de ben kendi bildiklerimi ve düşüncelerimi söyledim. Cuma günü tercih dönemi bitiyor, iyi araştırmanı ve bunu hızlandırmanı öneririm. Alternatif yerler de düşünebilirsin.

Teknik Forum'un Mezunlar kürsüsünden (www.teknikforum.com/viewforum.php?f=21 ) ve Bölümler kürsüsünden (www.teknikforum.com/viewforum.php?f=3 ) de araştırma yapabilirsin.

Kamuda alımını da araştır. Ben fena bir durumda olmadığını biliyorum. Eğer alternatif bir yere gitmeyip de buraya gideceksen, kamu da bir son çare olabilir.

Hadi yine burayı kazandın, hiç olmadı, içine sinmeyen bir bölümse, Yatay Geçiş için kasabilirsin. Ancak Yatay Geçiş için Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliğine nazaran daha çok yeğlenebilir bir bölüm.

teşekkürler alacakaranlık gönderdiğin kaynaklar için. daha başka şeyler görür ve yönlendirebilirsen tekrar sevinirim çok sağ ol

• quote:

quote:

quote:

Eğitim, iş imkanları? İTÜ nün adı + iyi ingilizce bilme iş bulmayı kolaylaştırır mı?

Çünkü ben anadoludaki bir üniversitenin kimya mühendisliğini mi yoksa İTÜ Kimya bölümünü mü tercih edeyim kararsız kaldım?

bu soruya cevap veren olmamış,bende itü kimya bölümü mü istanbul üniversitenin kimya mühendisliğimi diye sorucaktım.lütfen cevap yazın,çünkü tercihlerin bitmesine az kaldı.yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.

Sana forumdan Adalet adlı arkadaşı öneriyorum, kendisi Afyon Kocatepe Üniversitesi Kimya Bölümünü bırakmıştı. Bu bölüm hakkında da baya bilgiye sahip. PM ile sorabilirsin.

Bana soracak olursan... İTÜ olsa bile fen-edebiyat fakültesi bölümü okunmasını öncelikli olarak önermiyorum. Ben olsam, İÜ Kimya Mühendisliğine öncelik verirdim. En azından bir "mühendis" ünvanın olur. Ama yine de kimya ve kimya mühendisliği hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olanlara (Adalet gibi) sormanı öneririm.

öncelikle ilgin için teşekkür ederim.kızım için en uygun olan tercihi yapmaya çalışıyoruz.kızım sakarya ,doğuş endüstri,iü kimya Mühendisliği ve itü kimyayı düşünüyor.iü nün mühendislik eğitimini önermeyip itü kimya yı şeç diyenler var ama ne kadar doğru olur bilemiyoruz.adalet adlı arkadaşa nasıl ulaşabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavel68 -- 3 Ağustos 2011; 19:05:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

öncelikle ilgin için teşekkür ederim.kızım için en uygun olan tercihi yapmaya çalışıyoruz.kızım sakarya ,doğuş endüstri,iü kimya Mühendisliği ve itü kimyayı düşünüyor.iü nün mühendislik eğitimini önermeyip itü kimya yı şeç diyenler var ama ne kadar doğru olur bilemiyoruz.adalet adlı arkadaşa nasıl ulaşabilirim.

PM ile...

http://forum.donanimhaber.com/pmsend.asp?toMemId=507817

Büyük ihtimal size dönüp yardımcı olur.

• :AlacaKaranlık:
    Bölümdeki öğrencilerin ortalamalarını görebilme imkanımız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Husay

:AlacaKaranlık:

Teknik Forum'dan görülebiliyordu. "Mezuniyetime Ne Kaldı" bölümünden, öğrencinin adını veya numarasını girip notlarına ve ortalamasına bakabiliyordun.

www.teknikforum.com/mezun.php

Ancak bu sistem artık çalışmıyor. Hatta Teknik Forum'un girişinde de bu sistemin artık bilgi veremediğini belirten uyarı konulmuş.

Bunun dışında da bildiğim bir yer yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2011; 21:58:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Husay

:AlacaKaranlık:

Teknik Forum'dan görülebiliyordu. "Mezuniyetime Ne Kaldı" bölümünden, öğrencinin adını veya numarasını girip notlarına ve ortalamasına bakabiliyordun.

www.teknikforum.com/mezun.php

Ancak bu sistem artık çalışmıyor. Hatta Teknik Forum'un girişinde de bu sistemin artık bilgi veremediğini belirten uyarı konulmuş.

Bunun dışında da bildiğim bir yer yok.

Sistem değiştiği için artık mümkün değil. En azından bir süreliğine

• quote:

Orijinalden alıntı: RitEmrE

quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

Bir de şu yurt sorunlarını halledebilirsem rahatça İTÜ'lüyüm diyebileceğim sanırım. Kalacak yer konusunda tavsiyeniz nedir, Denizli'den gideceğim ve hiçbir yeri bilmiyorum İstanbul'da. Bu KYK yurtları ve İTÜ yurtları farklı şeyler mi biraz anlatabilir misiniz? :)

oo bir denizlili daha, itüde çok var bizden

kyk yurtları devlet yurtlarıdır, itünün yurtları ise kampüsün içinde bulunan yurtlardır.kalacak yer olarak bana kalırsa itü yurtları kyklardan daha iyidir.

eğer bölümüne ön sıralardan girersen büyük ihtimalle itü yurtlarına sene başında yerleşirsin(gümüşsuyu yurdu hariç). ama bölüme sonlardan girersen birkaç ay beklemek zorunda kalabilirsin.ben geçen sene 22. girmiştim bölümüme ve ilk tercihim olan itü vadi yurduna sene başında yerleşmiştim.

bu arada denizlide hangi liseden mezunsun?

Selamlar,
    Denizli Anadolu Lisesi'nden mezunum, 2010 mezunu. Sizin bölümünüzde de bi arkadaşım var. :)

KYK yurduna asil girebilmek için gereken şartlardan hiçbirini sağlamıyorum. Büyük ihtimalle gelmez sanırım KYK. İTÜ yurtları olur umarım.

bende dal 2010 mezunuyum hocam sanırım tanıyorum sizi, pm attım

kyk bana geçen sene çıkmamıştı. yurdu da çıkmadı, bursu da krediyi de ben almadım.

ama dediğim gibi itü yurtları eğer bölümüne önden girersen büyük ihtimalle çıkacaktır.

• Bu arada okul başladıktan sonra 1 ay içinde oluyordu yanlış hatırlamıyorsam, fakültenizden burs başvurusu yapabiliyorsunuz gerekli belgelerle. Gerekli belgeler dediğimde işte annenizin babanızın gelirleri, kardeşlerin öğrenci belgeleri gibi şeyler. Bana da KYK bursu çıkmamıştı, ilk yılımda başvurdum kendi fakültemden burslara, oradan KYK bursu çıkmıştı. 2. yıl başvurmayı unuttum, 3. yıl başka bir yerden çıktı. Bakalım bu yıl yemek bursu vereceklermi sonunda

Bu arada Elektrik-Elektronik & Bilgisayar ve Bilişim Fakülteleri için söylüyorum, fakülteden başvuru yaptığınızda fakülte için KYK tarafından ayrılmış KYK bursuna, yemek bursuna, çeşitli vakıfların ve özel şirketlerin verdiği burslara fakülte sizin adınıza başvurmuş gibi bir şey oluyor. Güzel yani

• Geçen yıl Elektrik-Elektronik Fakültesinde şöyle sinir bozucu bir şey olmuştu: Yemek Bursu'nu 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine vermemişlerdi. Verilen 5-6 kişi vardı; ancak onlar da personel çocuğuymuş.

Hem İTÜ burslarına hem de çeşitli özel kurumların burslarına, İTÜ'nün burs başvuru formunu ve gerekli birkaç belgeyi daha fakültenize vererek başvurabiliyorsunuz. Onlar, sizin adınıza başvuruyor.

Yalnız TEV, Tekfen, SIEMENS gibi bazı kurumların başvuru prosedürleri bundan bağımsız olur. Hele TEV'inkini söylemiyorum, en işkenceli olanı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bir de şu yurt sorunlarını halledebilirsem rahatça İTÜ'lüyüm diyebileceğim sanırım. Kalacak yer konusunda tavsiyeniz nedir, Denizli'den gideceğim ve hiçbir yeri bilmiyorum İstanbul'da. Bu KYK yurtları ve İTÜ yurtları farklı şeyler mi biraz anlatabilir misiniz? :)

oo bir denizlili daha, itüde çok var bizden

kyk yurtları devlet yurtlarıdır, itünün yurtları ise kampüsün içinde bulunan yurtlardır.kalacak yer olarak bana kalırsa itü yurtları kyklardan daha iyidir.

eğer bölümüne ön sıralardan girersen büyük ihtimalle itü yurtlarına sene başında yerleşirsin(gümüşsuyu yurdu hariç). ama bölüme sonlardan girersen birkaç ay beklemek zorunda kalabilirsin.ben geçen sene 22. girmiştim bölümüme ve ilk tercihim olan itü vadi yurduna sene başında yerleşmiştim.

bu arada denizlide hangi liseden mezunsun?

Selamlar,
    Denizli Anadolu Lisesi'nden mezunum, 2010 mezunu. Sizin bölümünüzde de bi arkadaşım var. :)

KYK yurduna asil girebilmek için gereken şartlardan hiçbirini sağlamıyorum. Büyük ihtimalle gelmez sanırım KYK. İTÜ yurtları olur umarım.

bende dal 2010 mezunuyum hocam sanırım tanıyorum sizi, pm attım

kyk bana geçen sene çıkmamıştı. yurdu da çıkmadı, bursu da krediyi de ben almadım.

ama dediğim gibi itü yurtları eğer bölümüne önden girersen büyük ihtimalle çıkacaktır.

Ben de sizi hatırladım şimdi PM'e istinaden :)

Umarım orda yardımcı olursunuz biz yeni İTÜ'lülere :)

• quote:

Geçen yıl Elektrik-Elektronik Fakültesinde şöyle sinir bozucu bir şey olmuştu: Yemek Bursu'nu 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine vermemişlerdi. Verilen 5-6 kişi vardı; ancak onlar da personel çocuğuymuş.

Hem İTÜ burslarına hem de çeşitli özel kurumların burslarına, İTÜ'nün burs başvuru formunu ve gerekli birkaç belgeyi daha fakültenize vererek başvurabiliyorsunuz. Onlar, sizin adınıza başvuruyor.

Yalnız TEV, Tekfen, SIEMENS gibi bazı kurumların başvuru prosedürleri bundan bağımsız olur. Hele TEV'inkini söylemiyorum, en işkenceli olanı.

hocam bu başvurulular için hangi belgeler isteniyor söylersen ona göre hazırlıklı gidelim istanbula.

• quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

quote:

Geçen yıl Elektrik-Elektronik Fakültesinde şöyle sinir bozucu bir şey olmuştu: Yemek Bursu'nu 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine vermemişlerdi. Verilen 5-6 kişi vardı; ancak onlar da personel çocuğuymuş.

hocam bu başvurulular için hangi belgeler isteniyor söylersen ona göre hazırlıklı gidelim istanbula.

İTÜ'nünki için
  • İTÜ'nün burs başvuru formu [Bunu, İTÜ Yurtlar ve Burslar Ofisi'nin sitesinden (www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=5469 ) ya da fakültenin sitesinden (www.ee.itu.edu.tr/ITUEE/ogr_burs.html ) indirip, çıktısını alabilirsiniz.]

• Birkaç vesikalık fotoğrafı (Birini, bu burs başvuru formuna yapıştıracaksınız. Diğerleri de yedekte dursun, lazım olur.)

• Öğrenci belgesi [Bunun 1 tanesini okul kaydında verecekler. Ayrıca, okulun öğrenci işlerinden (otomasyondan) 3 tane ücretsiz çıkartma hakkınız var.]

• Maaş bordrosu veya gelir gösteren diğer belgeler

• SGK'nın sitesinden sigorta tescil sayfasının çıktısı

• Ara sınıf öğrencileri için transkript

• Eğer kirada oturuyorsanız, kira kontratı

• Nüfus cüzdanı fotokopisi

• Okuyan kardeşlerin öğrenci belgesi

• Üniversiteyi bu yıl kazanan öğrenciler için YGS-LYS sonuç belgesi (ÖSYM bildiğim kadarıyla bunu eve postayla yollamayabilirmiş bu yıl. Eğer böyle bir şey olursa, ÖSYM'nin sitesindeki sonuç sayfasının çıktısını alabilirsiniz. Ayrıca, yine ÖSYM'nin sitesinden yerleştirme sonuç sayfasının çıktısını da alıp eklemenizi öneririm.)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Ağustos 2011; 14:12:15 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.